» »

Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110

Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110

«
1
2

_marc_ ::

Ima kdo izkušnje za omenjenima sistemoma, oziroma ali je kdo testiral obe navigaciji. Zanimajo me dobre in slabe lastnosti obeh.

lp

kmetek ::

v akciji imaš pri comshopu 750T model za 250€ bomba, če ne rabiš ravno bluetooth. Samo kakor vidim, rabiš ker omenjaš oba z blueetoothom....

_marc_ ::

Niti ni pogoj blueetooth, 760-tko sem izbral bolj po občutku. Nekako se bolj nagibam k Navigonu zaradi grafike na tujih avtocestah, ne vem pa kakšna je dejanska in uporabna pokritost Slovenije.

pivo ::

pokritost pri Navigonu (še posebej za Slovenijo) je tudi v praksi 99% ne samo na papirju. Zadeva te res pripelje še tako "bogu za jajci"
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

OldSkul ::

Vendar te rado popoelje po kakšnih kolovozih in čudnih poteh:D No to je tudi Garminova navada.

pivo ::

glede na to da garmin rad napove, da je treba zavit levo na avtocesti... ;)
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

kmetek ::

marc vzami 750 GARMIN 250eur ali NAVIGON 7110 je 100eur dražji, res pa ima BLUETOOTH ....s kje pa si? :P

_marc_ ::

Iz zasavja.

_marc_ ::

Mi lahko kdo svetuje v kateri trgovini imajo na zalogi obe navigaciji, da stestiram obe naenkrat?

lp

gregor90 ::

No jaz sem bil ravno včeraj v comtronu v BTC-ju kjer so imel obe navigaciji odločam se med GARMIN 750T in NAVIGONOM 7110 in mislim, da bom kupil NAVIGONA, 2 prodajalca v različnih trgovinah sta mi ga svetovala, ker je dosti bolj kompakten, zlo dobra pokritost Slovenije (99%) in boljša grafika, odlično je pokrit tudi po ostalem delu evrope, mogoče za nekatere slabost govori v angleščini meni je sicer slovenski, čeprav pravijo da prihaja tudi slovensko govorenje v kratkem. Kar se tiče pa Garmina mormo pa vedt da je skor treba kupit zravn še Adria Route, kar pomeni dodatni 100E kljub temu da so naredili city navigatorl.

lp

Company ::

No, tole je pa zavajanje. Navigon za napravo 7110 trdi, da ima 43 % pokritost Slovenije! Večjo pokritost bo imela naprava, ki šele prihaja, to je 2110 max.
LP!

Reso ::

Odvisno za kaj boš uporabljal. Če uporabljaš navigacijo za Italijo,Avstrijo,Nemčijo je Navigon boljši.
Ima nekaj prednosti, ki so:
- pove ti na kateri pas moraš it
- ne posiljuje te z "make a u turn" ko hočeš voziti po drugi poti
- ima možnost da blokiraš cesto za xy metrov in te po njen ne vozi več
- ob dveh zaporednih in hitrih uvinkih se znajde bistveno bolje

Garmin ima pa eno veliko prednost in to je dobra pokritost Hrvaške. Navigon te bo sicer pripeljal do naselja (nekje celo več)potem pa se znajdi. Po mojih podatkih naj bi se to spremenilo čez kakšno leto (navteq bo ime dobre karte za hrvaško do konca 08) ampak trenutno je tako.

gregor90 ::

o, tole je pa zavajanje. Navigon za napravo 7110 trdi, da ima 43 % pokritost Slovenije


No to pa res nevem kje si slišal, navigon ima pri vseh modelih 2110, 5110 in 7110 pokritost Slovenije 99%.

Company ::

Nič slišal, ampak prebral. Poglej si pokritost map na njihovi spletni strani!Na primer: http://www.navigon.com/site/int/en/popu... je podatek za pokritost pri modelu 5110, s kartami 2007/08.
LP!

madmitch ::

Slovenia Coverage in % of Population - 19% (3,076km) 498 POIs in 32 categories

Tkole reče za 7110
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

gregor90 ::

Jp to verjetn že drži, da ko kupiš navigona 7110 je taka pokritost sam imaš na navigonovi strani update map.
Te so pa verjetno izpopolnjene do 99%, verjetno mi nebi različni prodajalci rekli da je 99% pokritost v resnici pa 19% ???
Tudi ta link pravi tako http://www.stacuna.si/index.php?_a=view...
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor90 ()

Company ::

Žal, ampak tako je. Eno je pokritost cest, druga pa pokritost prebivalstva. Ceste im res vse (več ali manj) pokrite, naslovov pa ne. Tako da če kdorkoli kupuje Navigona za po Sloveniji, bo razočaran. Pa ne me narobe razumeti, tudi jaz kupujem Navigona, vendar model, ki bo šele prišel, ki naj bi imel tudi karte za Slovenijo boljše.

gregor90 ::

Jaz samo nekaj nebom razumel če bo mel nov navigon pokritost hišnih številk in da jih te še nimajo kakor praviš kako to saj to je samo en update nič drugega? Ali se pač motim?

LuGi ::

Navigon + slovenija se ne splača go for adria route@garmin..

Europe Map Release 2007/08 for MobileNavigator 6
Slovenia
19% (3,076km) 498 POIs in 32 categories

Klik > http://www.navigon.com/site/int/en/maps...

Torej za slovenijo bo garmin bestbuy.

madmitch ::

Slovenia >99% (78,339km) 8,164 POIs in 41 categories

No, to je pa že boljše.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

OldSkul ::

Jst imam Navigon program na navigaciji in z najnovejšo mapo NT2008 je pokritost zelo dobra. Sicer ni toliko hišnih številk kot pri Garminu, toda še vedno zelo dobro. Tujina pa je sploh zelo dobra.
Naprimer Igo/Miomap imata dobro pokritost cest, naslovov pa zelo malo...

Sploh pa zdaj bo Navigon posodabljal mape na vsake 3 mesece.

EDIT: Tle vidim, da se dosti govori, dosti pa dejanskih izkušenj. Navigon je vsekakor zelo dobra izbira, Garmin mene osebno kljub dobri slo mapi ne prepriča. Navigon ima pomoje najboljši vmesnik od vseh navigacijskih programov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Bane_ ::

Mater ste smesni. 99% pokritost je zivi bulshit. Ce temu verjames ti svetujem kar kupi navigona. Kako pa ste kaj stestirali ti dve navigaciji? Tako da ste naredili ruto iz slovenije v nemcijo? No to probajte in boste videli koliko casa katera racuna. Sprobajte jo tudi med voznjo kako se kaj zatika ko ima tako dolgo ruto.
Ce ze kupujete navigacijo premislite kaj sploh rabite! Ce ne rabite neki ultra hudih stvari si kupite Garmina 250W + adriaroute katera stane 200€ + 110€ za AR (kar se pa tudi na druge nacine da dobit) na njem je pa tudi ze cela evropska karta.
Prosim vas ne kar vse povprek lajat kaj je bols pa kaj slabi. Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti. Sam sem testiral kar nekaj navigacij na sejmu Mets pa se mi je se vedno najbolje obnesla garminova. Se enkrat pa pravim da se enkrat premisli kaj sploh rabis od navigacije na kupvat recimo Nuvi 760 ce rabs sam navigacijo.
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

OldSkul ::

Navigon res ni prvak pri preračunavanju, vendar se trudijo na tem področju.
Navigon 8110, ki pride konec aprila, naj bi imel izboljšano programsko opremo -MobileNavigator 7, ki bo hitreje preračunavala poti in tudi drugače se bo program hitreje odzival.
Drugače pa pride tudi 2110 MAX

Bane_ ::

heh kaj vse se pride tudi kvantni racunalniki se pridejo. Drugace pa tudi garmin obljublja nove modele 205, 255, 305, 860 ...
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

gregor90 ::

Zdej je to men res tko mal ratal usak navija za svojga. Jz kupujem navigacijo in se odločam med različnimi firmami skušam si izoblikovat neko mnenje. Usak bi rad da bi mu navigacija tko v sloveniji kot izven nje čim več nudla. Prijatel ma Navigona in je z njim po Sloveniji zadovoljen pripelje ga na dolenjsko brez problema na hišno številko, zdej bom imel možnost sprobat še Garmin nuvi 350 z Adrio route. Zdej res nevem kako je stem trgovine ki prodajajo Navigona ki mi je sicer bližij trdijo da ima 99% pokritost, zdej sem zasledu da je 19%. Tudi če trgovine pretiravajo ne pretiravajo za 20%. Garmin ma z adrio route dobro pokritost samo za ta denar če kupim garmina nuvi 250W z adrio route dobim navigona 7110, ki ima kar nekaj storitev več. Če je imel nekdo oba in da je oba testiral me zanima njegovo mnenje tako o enem kot drugem. Neki je praksa drugo je teorija
LP

Bane_ ::

v evropi razlik med karto skoraj ni! Razlika pride v sloveniji in nizje!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Company ::

Gregor90,
počakaj na Navigona 2110 max, pa potem primerjaj in se odloči. Baje naj bi prvi v Slo prispeli v prvem tednu maja, tako da če ti ni nuja...
LP!

gregor90 ::

Aha, a Navigon 2110 max, bo še dodatno kaj spremenjen od 2110 razn večjega zaslona?

perci ::

Zakaj pa Tomtoma nihče niti ne omenja?

OldSkul ::

Zato, ker ima TeleAtlas mape, ki pa so vsaj za SLO slabe...

In pa btw, zunaj je nova mapa celotne Evrope za Navigon

Bellzmet ::

Je kje kdo zasledil kakšne primerjalne teste navigacij, ki pokrivajo Slovenijo?

Oz. izberemo si 20 res rovtarskih ulic v Sloveniji in vsak doma v svojo navigacijo vtipka te ulice pa se potem hitro vidi kdo ima večjo/boljšo bazo:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

bigbug ::

Kako se pa kaj obnese v slo Europe City Navigator NT?

Hvala

LP

OldSkul ::

slabo, mora bit AdriaRoute

madmitch ::

Ker tut jaz enenga stezosledca kupujem, me zanima, katerega mi priporočate od zgoraj naštetih?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

gregor90 ::

Odvisno kaj hočeš imeti in za koliko denarja. Če hočeš povezavo z Bluetoothom kupiš ali Navigon 7110 ali Garmin 760 Ceni sta podobni pri slednjem boš verjetno še ob dodatnih 100E za AR.Če kupuješ kaj bolj nizko cenovnega je verjetno od Garmina Nuvi 250W kar prava izbira. Mogoče dobiš od Geovision kakšen dober model, vse je v ceni in tvoji potrebi :). Jaz se čedalje bolj nagibam k Navigonu :). Drugače bi blo pa fajn dobit kakšne teste, da se pokažejo dejstva.

Bane_ ::

teste je delal monitor
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

_marc_ ::

Res bi bilo najboljše, če bi lahko naredili test, ki ga je predlagal Bellzmet. Primerjali naj bi npr. Slovenijo in Hrvaško, po Evropi tako ali tako vse naprave delajo brez problemov.

lp

OldSkul ::

Evo ravnokar sprobal navigona mn7, ki je že btw skrekan in sem ga sprobal na svoji ne-navigon napravi. Zadeva je super hitra napram MN6, pravtako reality view že deluje, saj sem bil v Lj in je lepo prikazovalo. POHVALE!
Vsekakor ultimativni program, ki daleč in šeenkrat daleč pred garminom. Zadnje Q2 mape so tudi dobre. Je še nekaj napak a nasplošno zelo dobro.

Bane_ ::

LOL ti vzames za sprobavanje ljubljano!! Ljubljana nebi mogla bit bolj pokrita kot je pri katerem koli proizvajalcu!
Uredu ce se ti zdi da je bolsi od garmina in od ostalih nam prosim razlozi v cem je bolsi? Koliko imas garancije? Servis? Tehnična podpora?
Ali mogoče zato hvalis ker ga imas in potem v stilu MS VS Linux da je MS podn itd..
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bane_ ()

Dr_M ::

Ce bi zares radi sprobal svojo navigacijo, se ne vozit po mestih, ampak pojdite v Kocevski rog. Boste preseneceni... >:D :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

madmitch ::

Ce bi zares radi sprobal svojo navigacijo, se ne vozit po mestih, ampak pojdite v Kocevski rog. Boste preseneceni... >:D :D


Dej no ga srat, tam se še medvedi izgubijo. Kaj češ bit presenečen, kot bi rekel, da naj gre kdo v ameriki preverjat navigacijo v arizonsko puščavo al pa floridska močvirja. Tema.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Dr_M ::

madmitch: zakaj hudica bi hvalil navigacijo sredi mesta? Jest se v mestu ze znajdem, ne pa tudi v nekih rovtah. Tko da, navigacija je dobra samo, ce imajo pokrite tudi ceste bogu za hrbtom. Ce se pa ze v mestu zgubis, potem si pa res ubogi revez.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

OldSkul ::

Bane dej mal pol preber, jst sm samo napisal, da reality view deluje, saj sem bil v Lj. in se mi je normalno prikazoval. Nikjer nisem pisal kakšna je mapa v Lj. Sem pa k tisti moji oceni mape pozabil napisat, da je ta ocena na podlagi vožnje it Iv.G do Umaga in nazaj ter okolica Iv.G. Predvsem hišne številke so še slabo pokrite, drugače vodenje je na tem predelu odlično.
Kočevski rog pa nažalost nisem testiral, niti tam še nisem bil:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

clothes ::

Dobro je tudi vedeti ali zgoraj omenjene navigacije omogočajo opozarjanje na radarje in prekoračitve hitrosti.

Odkar je nastopil novi CPP zakon sem začel svojo I-GO navigacijo uporabljati tako, da mi med vožnjo z avtom non-stop teče v backgroundu na PDAju in me samo zvočno opzarja na radarje, kamere in prekoračitev hitrosti.
Me malo nazaj drži, pa upam da me kdaj reši kake kazni.:|

Poleg tega še predvajam MP3je na PDAju in vse skupaj (GPS, glasba in tel.) poslušam preko FM transmiterja na avtoradiju.8-)

Bane_ ::

Garmin opozarja na radarje samo treba je naloziti POI tocke ki so pa dostopne brezplacno na netu (POIPlaza..). Tudi bolsi modeli imajo fm oddajnik tako da lahko navigacijo in glasbo ki jo predvajas iz naprave poslusas preko zvocnikov v avtu.

OldSkul
In kaj ti potem pomaga karta katera nima pokritih hisnih stevilk? Recimo v ljubljani so nekatere hisne stevilke tako razmetane da je lahko zravn hišne številke 1 recimo 64 ipd... Zato sem tudi rekel da ne mores primerjati navigacij na take nacine kot jih ti samo zato ker imas navigona recimo katerega drugega pa tudi probal se nisi!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

OldSkul ::

jaz nimam navigon naprave, jaz imam samo njihov software. Kot tudi nimam naprave od TOmTOma, Garmin itd. vendar pa sem vse programe že testiral. Garmina XT na telefonu, ostale pa na moji PNA napravi.

Kakšna je pokritost Lj. s hišnimi številkami sicer ne vem, toda nasplošno je meni predvsem važno, da me navigacija pripelje prav (sepravi, da me ne pelje po kolovozih, v prepovedane smeri in podobno), hišo oz. blok pa potem že najdem, če navigacija hišne št. nima noter.
Tako navteq mape (navigon) kot AdriaRoute imata podobne probleme, tu mislim klasifikacija cest, kakšna cesta še ni vrisana itd. A
driaRoute ima sicer več hišnih številk, toda kaj ti pomaga toliko številk, če te vodi 1km stran od tvoje bajte Itd. itd. Vglavnem, treba bo še dosti izboljšav, da bo zadeva odlična.

iccco ::

Ok, da ne bo prevec kreganja, oz. prisanja. Vceraj testitrali Garmin Nüvi 750, Garmin mobile XT ter Navigon 7110. Pot je bila Piran - Maribor - Dunaj (Avtocesta, stranske ceste, voznja po mestu, uporaba POI)

Garmin Nüvi 750, Garmin mobile XT --- Deluje prakticno isto. route + POI .... brez napake.
Navigon 7110 - deluje brez napake, AMPAK:
Karte so identicne pri Garminu in Navigonu ( so itak od istega proizvajalca kart), tako da noben ADRIA rute oz. Slo topo ni nic boljse od kart nalozenih na Navigonu + da Navigon nenehno izboljšuje.

Plusi :

Preglednejsi zaslon
Stalni prikaz stanja baterije
Na 6 pasovni cesti (oz. katerikoli cesti) ti prikaze na katere pasove ceste se je treba razvrstit !! --- NAJVECJI PLUS!
3D pogled dosti boljsi kot pri Garminu!
Stalni prikaz omejitev hitrosti!!!! VELIK PLUS!
Ce peljes drugam kot kaze pot te ne "gnjavi" z nenehnim U-obratom, ampak takoj preracuna novo pot!
Reality view - prikaz tabel ter nakaterih objektov ( zal pri nas tega ne podpira, ampak v prihodnosti bo)
Uporabniku prijaznejsi software

Minusi : jih ni.

Se pravi, Navigon je prakticno posobobljeni + polepsan Garmin.
Nakup bilo katerega od teh (GARMIN in NAVIGON, od najnizjega pa do najvisjega razreda) pa ni nobena napaka oz. napacen nakup. Vsi so dobri in izvrstno sluzijo svojemu namenu!



Lep pozdrav

jani21 ::

Ok. Hvala. To sem iskal. Torej speed assistant (Opozarjanje na prekoračitev hitrosti) v Sloveniji dobro deluje? Ali "ima vse omejitve" naložene (ne vem na kakšen način deluje :( )? Kupujem navigacijo in mi je speed assistant veliiik plus, ker se hitro spozabim in bi mi ena napravca, ki bi me na vse omejitve opozorila, zelo prav prišla (cena= ena moja povprečna kazen hehe). Torej te na vsako omejitev in na vsako prekoračitev opozori?
Hvala za odgovor!
Janko

jos69 ::

Katera navigacija bi bila dobra za Slovenijo + balkanske (jugo) države vključno z Grčijo.

OldSkul ::

samo garmin žal...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še ena navigacijska

Oddelek: Kaj kupiti
82089 (1757) bocco
»

Navigacija NAVIGON (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10125060 (14190) madmitch
»

Navigacija: Navigon vs NavOn vs Garmin

Oddelek: Kaj kupiti
142614 (2429) Bellzmet
»

Navigacija garmin

Oddelek: Kaj kupiti
319871 (9123) Dami
»

Navigacij TOMTOM,GARMIN, MIO

Oddelek: Kaj kupiti
1813117 (12555) zee

Več podobnih tem