» »

2-tedensko hujšanje

2-tedensko hujšanje

«
1
2

MihaFirst ::

Pozdravljeni!

Zaradi enega s tem povezanega poskusa me zanima, koliko največ telesne mase lahko povprečen zdrav 20-letnik izgubi v roku dveh tednov? In prb. s kakšnimi metodami?

LP

Silvo ::

Povprečen zdrav 20-letnik naj ne hujša!!

lp
Silvo

karafeka ::

Če ne boš nič jedel 2 tedna in vsak dan pretekel 50 km v breg, potem boš vsekakor izgubil veliko kil.

Se pravi metode:
- nič jesti
- lavfat v strmi breg

PacificBlue ::

Jaz sem med poletjem samo z presno prehrano v dveh tednih shujšal kar za precej kg..točne številke ti ne bi znal povedat, ker ni bil moj namen v hujšanju,ampak v čiščenju telesa(zelo priporočam, se počutiš izvrstno)..Bi pa rekel tam okoli 5-8 kg..vmes sem vsak dan spil vsaj 3 litre vode in se dosti gibal..

djordjevic ::

Obstaja ena posebna dieta, bolj ali manj tudi prečiščevalna. Mislim, da je nastala v UKC-ju. Sam sem jo naredil pred leti, ješ normalno, samo ločuješ in bolj ali manj ne zaužiješ nič soli in sladkorja, na kratko povedano. Hec je, da se presnova lepo prilagodi temu in se potem kar lep čas ne zrediš za razliko od ostalih diet, kjer običajno hitro pridobiš izgubljene kilograme in še kakšnega. Mislim, da sem shujšal za ene 5-6 kg in sem potem lep čas vzdrževal isto kilažo. Res pa je, da ti nobena dieta nič ne pomaga, če se po njej vrneš na stari način prehranjevanja (ki te je očitno spravil v godljo).

karafeka ::

Seveda, da se po dietah zrediš nazaj, ker če bi rad res shujšal, moraš spremeniti način življenja. Recimo, koliko vas zjturaj pred službo 1 uro telovadi (ali v fitnesu, ali v gozdu, ali na kolesu itd) in isto zvečer oz. po službi?
Če bi to vsak delal, se nihče ne bi pritoževal, koliko kil ima. To je edini način.

MeGreat ::

Veliko boljši so intervalni treningi. Npr. Laufaj v hrib z vso močjo 30sek, potem 45sec hodi počasi , ponovi vajo 20x
seveda najbolj pomembna je prehrana

Bane_ ::

Zdravo hujsanje je 3-4 Kg na mesec! Vse kar je vec lahko kaj hitro dobis nazaj!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

kozmy ::

@MeGreat: Ti intervali so za kondicijo in ne hujšanje..

Za hujšanje mora bit zmeren tek in ne šprinti.. Na teden naj bi izgubil 0.5-1kg teže, odvisno seveda koliko kilogramov imaš, ko si začel hujašat.. Od začetka gre hitro, potem pa vedno bolj počasi.. Nekako nisem zagovornik teh hitrih diet.. Če hočeš uspet na dolgi rok, je prvo kaj moraš temeljito spremenit prehrano oz. res način življenja.. V teh hitrih dietah tudi večinoma izgubiš dosti mišične mase, kar ni namen hujšanja..

MeGreat ::

Ti intervali so vredu, da dela metabolizem hitreje ... Kar je koristno še posebej pri hujšanju. Res pa da z nepravo prehrano pred/po gre lahko mišična masa

Tear_DR0P ::

jaz sem enkrat moral na hitro shujšat in sem zgubil 7kg v 14 dneh - ko sem po par mesecih spet začel jest kruh, sem se zredil za 16kg
imel sem proteinsko dieto - ješ načeloma samo mleko, mlečne izdelke, meso + sadje in zelenjavo - nič maščob, žitaric in sladkorja - piješ ogromno vode - najprej se mi je zdelo, da jaz za en obrok pojem toliko hrane, kot jo dieta predpisuje za en dan, na koncu pa sem ugotovil, da se moram kar malo silit, da toliko pojem. problem pa je, ker ješ ful enolično hrano in kljub temu, da mi je bilo zatrjeno, da je dieto naredil strokovnjak, mi je jasno da sem zajebal. sem pa imel najprej 85 kg in hotel imet 80 - sem shujšal na 78kg - to je bilo februarja - potem sem težo držal do poletja - poleti pa sem nabil na 96kg - kasneje pa še do 98kg
pomisli kaj hočeš in za kaj rabiš 14 dnevno dieto - pa če moraš samo težo zgubit, jej neslano hrano in manj pij - zgubiš tekočino - je pa to spet zelo nezdravo
če hočeš bolj smiselno shujšat, pejt k zdravniku, pa te bo poslal k specialistu - jaz sicer nisem mel časa it k specialistu, pa sem se samo malo zdiscipliniral in manj žrl, pa sem zdaj spet na 85 kg - je pa trajalo pol leta - po 2 kg na mesec
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

whatever ::

Okoli 8-10 kg bo kar prava cifra pomoje za 14 dni. Ob predpostavki, da boš pojedel največ 1 kos kruha na dan ter zraven še kaj (veliko) fizično migal.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

5pellfire ::

Odvisno kaj ti je cilj

...če ti je cilj zgubit čimveč kil, potem moj nasvet ...pozabi na vse skupaj ker greš v čisto nasprotno smer kot si želiš

...če ti je pa cilj zgubit maščobo ...potem nekje 1 kilo če si prehrano in rekreacijo nekje optimalno poštimaš (tu seveda ni mišljeno pol
žemlje in pol litra vode na dan). Vse kaj je več od 1 kile zgubljaš mišično maso (kar si verjetno ne želiš).

Obrokov moraš imeti vsaj 5 ali 6, nekje na 3 ure vsakega. Zelo pomaga če vsaj približno poznaš kakšen % telesne maščobe imaš ker si
lahko potem določiš količino hrane ki jo moraš zaužiti (računaj vsaj 2g beljakovi na kg puste telesne teže, nekje 1g zdravih maščob na
kg pts, ostalo oglikove hidrate v obliki ovsenih kosmičev, polnozrnatih izdelkov, zelenjave in sadja). Tekočine (npr. voda, zeleni čaj)
nekje 3 litre in več.

Glede rekreacije, je optimalno če zjutraj greš za kakih 20-30 minut teka ali npr. sobnega kolesa, da spodbudiš metabolizem. Če imaš čas
pa še popoldan uro ali uro in pol kolesa ali teka.

Zgodovina sprememb…

Kami ::

Če je to tvoj namen lahko v dveh tednih izgubiš veliko kilogramov. To pa na račun vode v telesu, glikogena v mišicah, mišic in skoraj nič maščobe.

Če pa želiš izgubiti maščobo pa je realno nekako tako kot so povedali okoli 3 - 4kg na mesec maksimalno.

PacificBlue ::

Kot zanimivost..pred slabim letom sem nekje bral..se ne spomnim kje..v glavnem..znanstveniki so delali raziskave glede hranjenja ljudi..Ena skupina je jedla normalno, kot ponavadi..druga skupina pa je jedla vsak drugi dan..s tem, da so se lahko nažrli koliko so hoteli..in so ugotovili, da se folk v drugi skupini ni nič kaj zredil..celo bolj zdravo naj bi bilo to za človeški metabolizem, ker s tem naj bi posnemali vzorce iz starih časov(pač iz časov lova in nabiralništva) ko je bil velik problem glede hrane..in so takrat ljudje se pač,ko je bila hrana bolj nahranili, v primeru da naslednji dan ne bi bilo hrane..nekaj v tem smislu..pač to sem lahko izbrskal iz svojega spomina:)

DimmniBurek ::

Intervalni treningi niso bog ve kaj za zgubljanje maščobe. Se kurijo mišice ker so hitrejši vir energije. Pri nizkointenzivnem teku/kolesarjenju, to je tak tempo da se lahko vmes pogovarjaš, pa se kurijo pretežno maščobe. Trening naj bi trajal 45-60min.
FITNES pa vam pospeši metabolizem za 8-10h, kar vam ga nobena druga stvar ne(vsaj ne za toliko časa.) To pomeni da boste v mirovanju po treningu z utežmi več pokurili kot če nebi trenirali.
HRana:
-veliko beljakovin
-zdrave maščobe(oreščki(lešniki, mandlji, makadamija, vse nesoljeno in nepraženo), olivno, makadamijevo,lešnikovo in ribje olje)
-malo OH(še to živila z nizkim glikemičnim indeksom-riž, polnozrnate stvari, ovseni kosmiči...)

Če pa se gre za dieto pred operacijami, potem pa je cilj manj kg, ne manj maščobe, to pa najlažje shujšaš da ješ zelo malo in veliko intenzivno tečeš. Samo to ni zdravo...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Belcebub ::

Mogoče pa avtor cilja na ojrote, ki jih bo delil Vedlin z Radia City...in sicer 100€ za vsak izgubljen kilogram (če te bojo izbrali za sodelovanje).
Akcija bo trajala ravno dva tedna ;)
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

PacificBlue ::

Hehe..a je omejitev glede kg pri izbiri kandidatov?:D

Avby ::

Kilogram max. na 14 dni. 1.5 kilograma na mesec. Če si pretežek nekje do 15 kg preveč.

S tem da kuriš maščobo in ne mišic. Zraven pa se naučiš pravilno prehranjevati in porihtaš zadeve na podstrešju.

Vse kaj je več je prvič nezdravo, drugič pa obsojeno na propad. Pa četudi komu uspe bistveno več, to sploh ni pomebno.

jype ::

Avby> Vse kaj je več je prvič nezdravo, drugič pa obsojeno na propad.

Se izključuje z

Avby> Pa četudi komu uspe bistveno več, to sploh ni pomebno.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Pacific, rezultati znanstvenega experimenta so povsem logicni. Ne gre za posnemanje nekih prednikov, gre za to, da imamo metabolizem, k se zna prilagajat organizmu. Ce v telo vnasas bolj malo nutrientov potem se metabolizem upocasni, gre v power-save mode. Zato porabljas manj kalorij. Ce jes veckrat na dan, metabolizem dela precej hitreje in pokuris vec kalorij.

Torej, ce zelis shujasati, potem moras jesti stirikrat, do petkrat na dan. Jes predvsem nizko-kaloricno hrano, ki ima nizek glikemicni index. Prosto po presernu in zelo poenostavljeno: odreces se izdelkom iz sladkorja in bele psenicne moke.

edge540 ::

Moje osebne izkušnje kažejo da je najbolje omejiti vnos kalorij na okoli 1200/dan (velja za mene, 175 cm in normalen ITM, normalno bi moje telo potrebovalo 2000 kcal na dan), obenem pa uvesti vsakodnevno vadbo (sploh ni važno kaj, samo da ti pol ure dnevno drži pulz v območju 130-150 utripov na minuto). Lahko kolesariš, tečeš, veslaš, karkoli.

Rezultat tega je izguba okoli 100-120 gramov maščobe na dan (se ujema tudi v teoriji - 100 g maščobe ustreza okoli 900 kcal). Vse napisano sem ugotovil na sebi z vodenjem statistike mase vsak dan in sicer 2 meseca.

Kar je pa najpomembnejše; kos belega in kos polnozrnatega kruga imata mogoče res isto kalorij če ju skuriš, vendar je finta v tem da telo za prebavo belega porabi manj energije kot za polnozrnatega.
Druga stvar, vsa močno procesirana hrana (beli kruh, pomfri, lepljivi riž, razni krofi in slaščice, sladkor na splošno in v pijačah itd) se prebavi hitro in hitro dvigne raven sladkorja v krvi. Ko čez uro ali dve ta sladkor pade, se počutiš utrujeno in ponovno postaneš lačen. In posledično ješ. Če ješ hrano, ki se procesira počasi, se sladkor počasi dviga in počasi spušča. V praksi to pomeni da si od enega obroka dlje sit in ne dobiš občutka utrujenosti.

Lahko opišem kaj jaz jem na tipičen dan;
-vsako jutro muslije (najbolj običajne, nepredelane, brez sladkorja) z mlekom in kakšnim sadjem, rozinami ipd.
-obvezna malica, kakšna polnozrnata štručka je kul
-za kosilo nekaj nemastnega in čim manj procesiranega (brez pomfrijev, hamburgerjev in takih fint), dobrodošlo je kaj z vlakninami
-druga obvezna malica, jogurt, sadje, kaj takega
-nekaj malega za večerjo, kakšna tunina je kul (pa brez belega kruha poleg:))

Še tretjič bom napisal, malice so obvezne. Naj bo presnova zaposlena ves čas. Bolje več manjših obrokov kot obratno (držiš konstantno raven sladkorja v krvi). Idealno je da ješ vsake 2-3 ure.

Vedno sem bil debel in sem preizkusil mnogo diet, ki so delovale ali pa tudi ne in velikokrat sem shujšal, nato pa se zredil.

Potem pa sem začel živet tako kot sem napisal zgoraj, shujšal in sploh nimam več nikakršnih problemov8-)

DimmniBurek ::

Raptor, približno pravilno si si zamislil, ampak verjemi da si izgubil tudi nekaj mišične mase. V svojem jedilniku skoraj nimaš beljakovin.
K Muslijem se lepo poda pasiarana light skuta, k štručki daj prsa v ovitku in pa nemasten Sovany sir(v Eurošpinu ga imajo, mislim da ~30g B in samo 6g M)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Avby ::

Se izključuje z


Ne pa se ne. Ker jaz nisem govoril o teoretičnih možnostih ampak o načinu, ki je še koliko toliko zdrav za telo.

edge540 ::

>>V svojem jedilniku skoraj nimaš beljakovin.

Imam, samo nisem napisal. Tisto je pač padlo prvo na pamet. Vsega je, OHjev in beljakovin;)

Se pa jé nemastno meso, kajpakda.

MihaFirst ::

Hm... Jst žal nisem zares debel, le rahlo nad priporočljivo težo, in bi rad to spravil na normalo. V sklopu enega projekta/raziskave (pa ne gre za un radio city al kaj že :)) pa bi poskusil to nardit v natančno dveh tednih :P
Let's say tri kile. Je to realno? Nekaj v Raptorjevem stilu, ampak z veliko fizičnega napora.

Avby ::

3 kile špeha dvomim da boš pokuril. Pa tudi če jih bi, bi zraven odneslo še marsikaj. Ni realno.

Ne rečem da ne moreš, rečem le da se zna zgoditi, ko boš celotno sliko v zakup vzel, da bo stanje na koncu najvrjetneje slabše kot je sedaj.

2 meseca ti priporočam. Srednja telesna aktivnost in disciplina pri prehrani. In če so samo 3 kile (realno) se nimaš kaj za bati, da nebi se dobro izšlo.

In pa za 3 kile res ni treba zdaj neke panike zganjati. Zelo malo odrekanja in malenkost več vloženega napora je potrebno da 3 kile porihtaš.

edge540 ::

Če malo 'naviješ' moj način ti bo zagotovo uspelo, ni pa nujno da za dlje časa. Po mojih izkušnjah je najbolje če izgubljaš do 1 kg na teden.

Spravi se na 1000 kcal dnevno (oz. primerno tvoji velikosti, za mene je to še nekje meja da nisem lačen), primerno hrano, dve ure kardio treninga dnevno, pa boš dosegel svoje.

Looney ::

20-letnik??:D
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

MihaFirst ::

No no, sem mlajši od dvajsetih let. Prb. 80% 20 letnika sem, ampak primarno me je zanimalo zarad projetka ;)

DimmniBurek ::

Ma kak projekt imaš tu? Če že delaš, delaj zarad sebe. Do poletja imaš komot sixpacke ven, če maš res samo 3kg preveč...
There Is No Stronger Drug Than Reality

Gandalfar ::

@Raptor001: kaj ti je bil vir informacij o tej "dieti"?

edge540 ::

Vir informacij? Vsega malo, če hočeš zvedet kaj o 'pravilni' prehrani si omisli to knjigo, toplo priporočam. Glede telesne aktivnosti sem se posvetoval s strokovnjaki na tem področju. Važno je predvsem da držiš pulz med 130 in 150 udarci, ampak VSAJ pol ure dnevno (bojda se začnejo maščobne zaloge kuriti šele po 15-20 minutah vadbe, prej pa kuriš zalogo sladkorja). Lahko pa si pomagaš tudi z t.i. fat burnerji (L-karnitin, včasih v kombinaciji z kofeinom), snovjo ki pomaga telesu lažje porabljati maščobo za energijo. To vzameš pred treningom in kolikor sem jih jaz preizkusil imajo kar učinek (dosti kasneje se utrudiš, imaš mnogo več energije in lahko več delaš). Z temi fat burnerji gre nekoliko hitreje, niso pa nikakor obvezni del treninga. Osebno sem jih jemal samo na začetku, nato pa sem nadaljeval brez. V hujšanju je bila razlika, vendar mogoče kakšnih 20%.

Aja... pa ne glej na to kot na to prehrano kot na dieto, raje kot na way of life;) Resnično ni težko, ko se navadiš in verjemi mi, vredno je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edge540 ()

JohanP ::

Raptor001 dela prav.
15-20 min je sicer kar kratka doba. Čas preklopa od sladkorja v krvi do telesnih rezerv je odvisen od človeka do človeka, naj pa bi se gibal nekje do 45 min. Če hočeš hujšat je torej potrebna vadba vsaj 90 minut, od tega 45 minut ogrevanje na pulzu do 130 in nato vadba v aerobnem območju (130-150). Vadba do 45 minut ti praktično ne koristi, saj metabolizem ne preklopi na porabo telesnih rezerv ampak vedno kuriš le sladkor v krvi.
Maksimalnemu pulzu se izogibat za daljšo dobo kot 15 sekund (šprinti).
Pulzmeter je obvezen za pravilno hujšanje, v nasprotnem si narediš več škode kot koristi (povečano srce, obraba sklepov,...)

imagodei ::

Dragi soforumaši...

Sem enkrat že govoril o tem, pa bom še enkrat. Velika razlika je, ali nekdo želi zgolj shujšati in se nekoliko ojačati, ali pa želi shujšati, definirati svojo postavo in mišice ter sploh začeti aktivno športno živeti.

Če gre za slednje, sploh če gre za oblikovanje mišic s fitnesom, potem je precej natančna dieta skorajda pogoj. Zelo pomembno je, da ješ hrano, ki krmi mišice in hkrati ne vnaša preveč maščobe. Pomemben je način vadbe. Vendar pa pri anaerobni vadbi največkrat ne hujšamo, kar se tiče same kilaže. Še raje kakšno dodatno kilo dobimo.

Če pa gre za prvo varianto, namreč hujšanje oz. zmanjševanje kilaže, pa se nehajmo slepiti: če se oseba, ki želi shujšati, ukvarja z intenzivno AEROBNO vadbo manj, kot 8h na teden, lahko shujša le in zgolj z zmanjšanjem vnosa kalorij. Vsakršna vadba je seveda dobrodošla in prispeva k hujšanju. Vendar pa je količina vadbe, ki bi samostojno opazno doprinesla k hujšajnu (ob enakem vnosu kalorij), za nešportnike povsem nedosegljiva.

Še malo podatkov, za tiste, ki tem navedkom ne verjamejo:
- Moški, visok 175 cm, težak 100 kg (zmerno predebel), se ne ukvarja s športom, dela v pisarni
- njegove dnevne potrebe po znašajo cca 3100 kalorij.
- 1g telesne teže = 9 kalorij; 1kg = 9000 kalorij
- če z zmernim tempom preteče 4 km (10 krogov na stadionu - mu čestitam, če mu uspe v 40 minutah) = 360 kalorij
- slabih 10km teka v roku 1h (pomeni 10 krogov oz. 4km na stadionu v 25 minutah) = cca 900 kalorij za 100kg moškega (spet, čestitam, če zdrži 1h)
- ura intenzivnega kolesarjenja (cca 25 km/h) = 900 kalorij za 100 kg težkega moškega
- ura neprekinjenega plavanja, prsno = 900 kalorij za 100 kg moškega
- ura zelo hitre hoje 6+ km/h = manj kot 400 kalorij (za zaležanega 100 kilskega moškega pride to na začetku edino v poštev).

Po drugi strani:
- 100g čokolade = 530 kalorij
- 65g Mars čokoladica = 294 kalorij
- 330 ml pločevinka CocaCole = 140 kalorij
- 1 kozarec (2dl) pomarančnega soka = 90 kalorij
- 50g arašidov = 311 kalorij
- običajno kosilo brez sladice = 750 kalorij
- obilno kosilo = 1000 kalorij
- običajna pica = gladko 1000 kalorij
- 1 sendvič z majonezo, šunko, sirom, cca 200g = 300 kalorij

Dejstva:
- vadba nekako še dodatno poveča apetit.
- 900 kalorij, ki jih je zaležan, zamaščen 100 kg in 175 cm visok moški kao uspel porabiti v 1 uri teka pri hitrosti 8+ km/h, bo nadomestil in presegel z malce bolj obilnim kosilom. Verjetno bo še bolj obilno, kot sicer (glej prvo alinejo). Hujšanje?
- gre za eno uro na počasen sprehod in porabi npr. 200 kalorij, po sprehodu pa si privošči 2 kozarca soka (180 kalorij) in polovico čokolade (250 kalorij). Hujšanje?
- gre zvečer za eno uro na zmerno plavanje (500 kalorij), po plavanju pa na pico (1000 kalorij), pustimo pivo ob strani. Doma si privošči še dve pesti arašidov (25g = 150 kalorij). Hujšanje?

Logika ti pove, da je izjemno težko shujšati samo s telesno vadbo. Da bi se znebil 1kg maščobe, je potrebno pokuriti 9000 kalorij. Za normalno delovanje jih 100 kg moški iz mojega primera potrebuje 3100, poje jih pa očitno VEČ, ker je predebel! Če mu z vadbo uspe DNEVNO pokuriti 500 kalorij in se z ŽELEZNO VOLJO UPRETI skušnjavi, da bi pojedel ŠE VEČ (z izgovorom: "Saj sem pretekel 5 km!"), bo za 1kg potreboval več kot 18 dni!

V praksi je situacija takšna, da bo šel teči 2-3 x tedensko, po teku popil 0,5 l soka (5 x 90 = 450 kalorij), kasneje pa si privoščil še kakšen priboljšek, ker si ga je itak zaslužil, po napornem teku.

Toliko o tem.

Get real. Hujšanje zgolj z vadbo je fantazija, vredna Stanleya Kubricka. Najbolj zaleže francoska dieta: Manjžri!
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

BigWhale ::

imagodei,

No ja, precej pomembno je da pravilno jes. Tako lahko jes dejansko vec kot sicer. Pa vseeno manj kalorij vneses v telo. Edini problem so okusi.

Pri zajtrku presaltat iz 100g sunke in 50g sira v beli strucki s sirom na 2.5dcl mleka z 0.5% mascobe in 200g ovsenih kosmicev je kar naporno, ce nisi navajen ovsenih kosmicev. :)

PacificBlue ::

Se mi zdi, da vsi pozabljate kako pomembno je pitje vode pri hujšanju..Če se ne pije dovolj vode pri hujšanju, se s tem poveča telesna maščoba. Ko telo postane dehidrirano, potegne vodo iz vseh virov, tudi iz maščobnih celic. Če imajo maščobne celice premalo vode, je manj pretvorbe maščob v energijo. Brez dobre hidriranosti si lahko zdravje poslabšate. Brez dovolj vode vaša ledvica ne bodo delovala dobro, kar bo dodatno obremenilo jetra, ki ne bodo mogla presnavljati toliko maščob, kot bi jih morala...
Že samo pitje vode(brez posebnih diet) lahko pripomore k izgubi kg..poznam kolegico,ki je vsak dan spila liter do 2 litra vode in je zelo shujšala..že sama voda ti dobro prežene občutek po lakoti..

Beli_Zajcek ::


Po drugi strani:
- 100g čokolade = 530 kalorij
- 65g Mars čokoladica = 294 kalorij
- 330 ml pločevinka CocaCole = 140 kalorij
- 1 kozarec (2dl) pomarančnega soka = 90 kalorij
- 50g arašidov = 311 kalorij
- običajno kosilo brez sladice = 750 kalorij
- obilno kosilo = 1000 kalorij
- običajna pica = gladko 1000 kalorij
- 1 sendvič z majonezo, šunko, sirom, cca 200g = 300 kalorij



100 g čokolade = 530 kalorij -----> 1 kg čokolade = 5300 kalorij
50 g arašidov = 311 kalorij -----> 1 kg arašidov = 6220 kalorij
1 kg maščob = 9000 kalorij ?

Sem malce gledal po netu in našel podatke od 3850 kalorij za 1 kg maščobe pa vse do 7700 kalorij za kg. Se mi pa 9000 zdi previsoko.

DimmniBurek ::

1g Beljakovin ima 4kcal(ki se bolj ne rabijo za energijo), OH isto 4kcal, M pa 9kcal.
Tako je.

Folk, najbolje je veliko teka, fitnesa in pravilna prehrana. Eno z drugim.
There Is No Stronger Drug Than Reality

shark_nm ::

In pa POZOR med hujšanjem delaj vaje za moč. Ker če ni beljakovin v izobilju ne izgubljaš samo maščobo pač pa tudi mišice, katere rabiš da ženski omaro sestaviš :). Najbolša dieta se mi zdi south beach varjanta... Nič OH veliko beljakovin, veliko tekočine.

Avby ::

Nič OH


Nisem niti blizu experta za prehrano. Ampak a mi lahko razložiš s čim boš "hranil" mišice na dieti z "Nič OH"?

BigWhale ::

Z beljakovinami... ;> Ampak tudi 0 OH ni ravno najbolje. Tezko je pojest toliko beljakovin. :)

Avby ::

Z beljakovinami


Stara šola ni učila čisto tako. Ali pa sem jaz "predavanja" prešprical in vem le pol zgodbe. Ne dam roke v ogenj za to kaj bom rekel ampak:

OH - hrana za mišice
Beljakovine - rast mišic (seveda ob telesni aktivnosti, kjer se mišično tkivo dovolj "natrga" da se potem "zaraste" in poveča)

Dieta brez OH - neznam si predstavljati kako lahko intenzivno delaš, če so mišiče "podhranjene"? Ni čudno da so takšne diete pri večini ljudi neuspešne, saj to je direkt glava skozi zid?

DimmniBurek ::

B je opeka, OH in !!!M!!! pa energija za zidanje.
Ketonske diete so zelo dobre, saj dobi telo iz hrane samo B in M in preklopi(možgani rabijo za normalno delovanje OH, za preklop treba približno 1-2tedna, da kurijo ketone oz. maščobo...) kar pomeni da se kurijo M za energijo. Tudi podkožna.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Avby ::

Torej če keton deluje tako lahko rečemo da gre za dieto brez OH?

Sam se v to nikoli nisem poglabljal.

Kami ::

Da, ampak ketonske diete so namenjene za bolj kratko obdobje ker dolgoročno niso zdrave in so dokaj naporne.

Je boljše znižati OH na npr. 100 - 250g na trening dan in na 0g na ne trening (kardio) dan.

Pri ketonski pač moraš imeti dovolj maščob in ne preveč beljakovin, ker drugače telo ne preklopi v ketozo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kami ()

Avby ::

namenjene za bolj kratko obdobje ker dolgoročno niso zdrave in so dokaj naporne.


Bi vrjel.

MeGreat ::

Ketoza je stanje katabolizma, kjer je mišična sinteza nična. Mislim da si tega noben fitneser ne želi? Po treningu z utežmi so hidrati skoraj nujni.
Če pa vnašamo v telo samo beljakovine(minimalno maščob in oh) pa telo iz beljakovin dela glukozo z glukoneogenezo. Beljakovine je že tako težko vnašati dovolj, tako da je ta dieta bolj slaba. Poleg tega pa je še stanje testesterona zelo nizko zaradi nizkega vnosa maščob

Bi pa bilo zanimivo slišati mnenje kakšnega zdravnika

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

shark_nm ::

Hja ne vem no...men je s to dieto ratal zgubit 8-10 kg, s tem da nisem bil nikoli lačen...Edin res pa je da nesmeš skor nič kaj konkretnega pojest. Sej imaš listo z glikemičnim indexom in vidiš kaj lahko in kaj ne. OH se najlažje spremenijo v maščobo, zato krompir pa kruh tako prekleto redita. Če pa OH spraviš na do 50g na dan, pa telo začne porabljati maščobo(katere nemen je prav ta)za energijo. Stanje je kakor ste napisal ketoza. Fitniser se ravno te diete loti in to kar večkrat imajo čiščenje, da se maščobe v telesu spravijo na minimum in se vidi vsaka mišica. res je kakor sem rekel, da je potrebno pojesti veliko beljakovin tako pravih kakor iz napitko(proteini)Prav tako ste napisali da zadeva ni zdrava....res je ta dieta je mišljena za kak mesec, čeprav avtor te diete pravi da naj bi to bil potem stil življenja...Sam tako ne gre telo rabi vse za normalno delovanje.

Pyr0Beast ::

Zaradi enega s tem povezanega poskusa me zanima, koliko največ telesne mase lahko povprečen zdrav 20-letnik izgubi v roku dveh tednov? In prb. s kakšnimi metodami?
Tam 70% in še več, če imaš slučajno nesrečo, pa je treba kakšne amputacije delat :D :D

Drugače prisegam na 6%B 70%OH, 0%M in ostalo vlaknine ipd. stvari. Ni hitro, je pa učinkovito :D
.. to je like kilo do dve cukra na dan. >:D >:D
Seems to work like a charm .. 7 kilc na leto >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Srčni utrip pri hoji/teku (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11921835 (6978) Twixz
»

Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24830409 (8321) janja765
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25752466 (46083) Massacra
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11823585 (21018) Okapi
»

Kako vidna je izguba teže? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27660340 (53864) jype

Več podobnih tem