» »

Poli test

Poli test

1 2
3
»

gruntfürmich ::

Kake "take"?

take ki ful kritizirajo, ampak vseeno gledajo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

USS Liberty ::

Mah, qrc, glej Obzorja duha, pa boš srečen.

Res zanimivo, kako nizko je padel informativni program, ki ga ustvarja slovensko levo usmerjeno ''neodvisno'' in ''nepolitično'' novinarstvo, in ki mu FDV novinarska ''stroka'' podeljuje celo neke nagrade in pozlačene kipce za novinarske dosežke in presežke, da se mu kot nekakšno protiutež navaja celo drugorazredni verski program.

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

Mah, qrc, glej Obzorja duha, pa boš srečen.

Res zanimivo, kako nizko je padel informatovni program, ki ga ustvarja slovensko levo usmerjeno ''neodvisno'' in ''nepolitično'' novinarstvo, in ki mu FDV novinarska ''stroka'' podeljuje celo neke nagrade in pozlačene kipce za novinarske dosežke in presežke, da se mu kot nekakšno protiutež navaja celo drugorazredni verski program.


Kaj moremo, če celotna desničarska scena ne more skupaj spravit kaj boljšega, kot je žalost od slovenskega tednika.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

whatever ::

Ta test je down že cel teden ali več... or am i missing something?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

GLAVNI ::

Ta test je down že cel teden ali več... or am i missing something?


Spregledali smo jih, kajti anketa je 90% pokazala SD. Zato so se rajši nehali sramotiti in umaknili anketo.

Daedalus ::

Ja, iz zaupnih krogov sem zvedel, da so po odredbi Centralnega Komiteja SDS-a morali umakniti anketo in jo sedaj po taisti odredbi predelujejo tako, da bo v 110% procentih prikazala SDS.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

USS Liberty ::

Kaj moremo, če celotna desničarska scena ne more skupaj spravit kaj boljšega, kot je žalost od slovenskega tednika.


Slovenski tednik je res pristranski in neprofesionalen časopis, a vseeno nič bolj pristranski kot recimo Dnevnik in njegov sestrski Nedeljski dnevnik. Edina razlika je ta, da moraš Dnevnik plačati, Slovenski tednik je pa zastonj. Članki v Slovenskem tedniku niso v bistvu nič bolj neprofesionalni in pristranski kot so recimo tisti, ki jih v Dnevniku in Nedeljskem pišejo in so pisali: Lesjak, Miheljak, Mekina, Praprotnik, Lucu, Damjanić, Roglička... razlika je samo ta, da so navedeni novinarji ''prave'' politične barve, uredniška politika Dnevnika pa podpira ''pravo'' politično opcijo in so zato te novinarji od samooklicane FDV-jevske stroke proglašeni za neodvisne in nepristranske, Dnevnik pa neodvisen in profesionalen časopis.

Kar se pa tiče večnega vprašanja, zakaj v Sloveniji ni tudi ''desnega'' dnevnega časopisa, pa v bistvu ni treba veliko filozofirati. Slovenija je majhen trg, Slovenci pa so navajeni treh dnevnih časopisov(Delo, Dnevnik, Večer). V Sloveniji so bile bralne navade ustvarjane 45 let in težko je neko 75 letno staro mamo prepričati, da bo zamenjala časopis, ki ga bere že tam od leta 55. Druga stvar je pa seveda ta, da če ustvariš nek nov dnevni časopis, moraš imeti kar nekaj kapitala, saj je jasno, da ti bo tak časopis kar nekaj časa prinašal izgubo, ki jo moraš pokrivati s stalnimi finančnimi injekcijami. Takšnega kapitala je pa na desni politični opciji pri nas zelo malo, saj kapital pri nas čvrsto v rokah drži levica.

Daedalus ::

Slovenski tednik je navadno hujskaško sranje. Tako nizko celo Dnevniku ne rata dostikrat pridet. Problem slovenske desnice ni v tem, da ne bi mela keša za medije. Problem je v tem, ker ni sposobna sproducirat desnega medija, ki bi vsaj pol-argumentirano in brez namigovanj na neke komunajzarske zarote, udbaške preteklosti in podobna kozlanja obravnaval politične nasprotnike. Če bi bli to sposobni, bi jaz z veseljem prebral kak desni časopis, pa nisem edini, ki tako razmišlja. Tak pa se mi ob večini samo obrača - očitno je desnim spin doctorjem pri nas uspelo zelo dobro oprati glave "svojim" novinarjem, da je edin presežek, ki ga spoducirajo, navadno nabijanje o komunajzarjih, udbomafiji, svetovni anti JJ medijski zaroti in podobna jajca. Nevredno časa in pozornosti, oziroma, desne verzije Marcela Štefančiča Jr. Yey, to je pa res dosežek.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jrtjtejtt ::

GLAVNI, kaj se buniš čez Svet. Če nočeš, ne glej. JAz ga gledam vsak dan, seveda jemljem vse z rezervo, oziroma njihovo poročanje filtriram, tako da sprejmem le dejstva, ki jih potem primerjaš še z dejstvi, ki so jih o tej zadevi navedli drugi mediji.

Seveda mi je smešen njihov stil poročanja, ki je vedno enak: ...osebi xy in zx, vidni članici bajukove NSi/janševe SDS..., oziroma se spremeni, če gre za takozvane levičarje. Ta neobjektivnost se je lepo videla v roku 5 minut, ko so poročali o palomi in o patriah. Najprej so začeli o "Marinu in Pergerjevi, sicer dveh vidnih članih bajukove NSi, ki sta...", ko je blo pa govora o patriah pa je šlo tko, da so govorili le o predsedniku komisije, ki ga najprej še z imenom niso omenili, kaj šele, da bi govorili o "vidnem članu pahorjeve SD" in podobne kozlarije. Da ne rečem, da je Žagarci iz ust zletela neumnost, da je za blamažo slovenije kriva pravzaprav država/SDS, da je na državi/SDS, da sedaj popravi škodo in da Cvikl, ki si je privoščil neumnost brez primere, tle ni nč kriv.

Ampak bunit se čez to, je pravzaprav neumno. Za tiste, ki si želijo dokaj objektivnih informacij, obstajajo še drugi mediji, tisti, ki pa slepo sprejemajo to kar se govori, pa jebi ga. In GLAVNI, ti se verjetno buniš prav čez to dejstvo, da temnordeče sile iz ozadja zavajajo folk. Glej, če nekdo slepo sprejema te informacije, pač je tko. Tud tisti, ki sprejemajo propagando z desne, so pač na določeni stopnji mentalnega razvoja (ne bom povedal na kateri). KAkorkoli že, če ni sposoben filtrirat, si IMHO tudi ne zasluži drugega, kot da ga šopajo z lažmi.


EDIT: glede ankete pa, meni se je dogajalo, da sem jo izpolnil večkrat, pa sem vedno bil skladen z lds. Sem izpolnjevbal tudi tako, da bi moral biti 100% NSi, pa ni šlo. Sedaj ne vem, mogoče so se ohranili odgovori, ki sem jih podal prvič v njihovem spominu inn pol ne prime več na novo, al kako? K je tud blo opozorilo, da se sproti shranjuje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jrtjtejtt ()

USS Liberty ::

GLAVNI, kaj se buniš čez Svet. Če nočeš, ne glej. JAz ga gledam vsak dan, seveda jemljem vse z rezervo, oziroma njihovo poročanje filtriram, tako da sprejmem le dejstva, ki jih potem primerjaš še z dejstvi, ki so jih o tej zadevi navedli drugi mediji.


Mogoče ti znaš jemati takšne oddaje z rezervo in ločiš zrnje od plev ter si znaš sam izdelati svoje mnenje o neki problematiki, ampak povprečen Slovenec pa tega ne zna in veliko ljudi pri nas slepo verjame vsaki svari, ki jo s TV ekrana javnosti sporoča(zavaja) tisti manekenski par v Svetu na Kanalu A...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

--------manekenski par...

:)) :)) dobra šala :)) :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

USS Liberty ::

Drugače pa ni slučaj, da je Pro plus(Pop TV, Kanal A) ravno sedaj v volilnem letu uvedel še nove informativne oddaje, poleg Sveta(laži) na kanalu A, s katerimi sedaj praktično cel dan bombardirajo folk z zavajanji, polresnicami in lažmi. Informativni program jim pa itak proizvaja samo izgubo, ki pa jo potem pokrivajo s predvajanjem raznih mehiških limonad in skoraj prepričan sem, da bodo po volitvah, če seveda zmaga leva opcija, Svet na kanalu A in podobna sranja kmalu ukinjena, ker ne bodo več potrebna.

Pro plus bi pa moral že zdavnaj v stečaj še za časa vladavine LDS, saj stalno posluje z izgubo in več let ni plačeval davščin državi, pa so jim vse skozi prste pogledali in jih napajali z bančnimi krediti, in ne samo to, poleg neplačanih dolgov državi je LDS dopustila, da si je Pro plus(POP TV) še celo utrdil monopol z nakupom Kanala A.

GLAVNI ::

KAkorkoli že, če ni sposoben filtrirat, si IMHO tudi ne zasluži drugega, kot da ga šopajo z lažmi.


Razmišljam s svojo glavo, ne potrebujem takšnih medijev, ki trosijo laži, sploh pa je moja filtracija na visoki ravni.

jrtjtejtt ::

Nimitz: glej predzadnji odstavek mojga prejšnjega posta. če bi ga prebral, nebi sploh komentiral mojga prvega odstavka.

Ampak naj špekuliram kam ciljaš: jezi te, da leva propaganda prevladuje nad desno (je to odvisno od lastništva medijev, sposobnosti propagandistov, itd. sploh ni važno/ali BMK) in da bodo posledično ljudje/ovce bolj volili takozvane leve.

Še enkrat poudarjam, če je rulja na določeni stopnji razvoja, si pač zasluži da jih nategnejo v rit na suho ali levi ali desni. Ko bo pa enkrat to resno ogrozilo moj obstoj in preživetje, se bom pa preselil. Za enkrat še ni panike, ker tako eni kot drugi ne delajo prevelike škode.

GLAVNI: nisem napisal, da ti ne znaš razmišljat, ipd. ampak takozvani povprečen slovenec po Nimitzovo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jrtjtejtt ()

svit ::

Kako bi bilo lepo, da bi si USS Nimitz in njemu podobni kalibri, enkrat za spremembo pogledali lastniško sestavo PRO Plusa? Lastniki POP TV-ja so Američani in govoriti, da je POP TV "kontinuitetna" (tako rekoč komunistična) televizja je smešno. Kvečjemu kaže na miselnost nasprotnikov, ko vsak medij, ki govori čez njemu neljubo opcijo (pa čeprav z dejstvi), označi za komunističnega in "neuravnoteženega". Kaj so zdaj Američani komunisti?
Ni ideje

djordjevic ::

Informativni program jim pa itak proizvaja samo izgubo, ki pa jo potem pokrivajo s predvajanjem raznih mehiških limonad in skoraj prepričan sem, da bodo po volitvah, če seveda zmaga leva opcija, Svet na kanalu A in podobna sranja kmalu ukinjena, ker ne bodo več potrebna.
Pro plus bi pa moral že zdavnaj v stečaj še za časa vladavine LDS, saj stalno posluje z izgubo in več let ni plačeval davščin državi, pa so jim vse skozi prste pogledali in jih napajali z bančnimi krediti, in ne samo to, poleg neplačanih dolgov državi je LDS dopustila, da si je Pro plus(POP TV) še celo utrdil monopol z nakupom Kanala A.

Boš ponudil kakšen konkretni dokaz za svoje blodnje? Kajti prav zanimivo se zdi, da imaš vpogled ne le v finančno stanje Pro Plusa (ki je mimogrede izpostava ameriške multinacionalke CME International, ne pa Kučanova hišna televizija, kot se rado prikazuje zadnje čase), temveč tudi v tekoče in minule (po tvojem pisanju sodeč, neporavnane) davčne obveznosti in podrobnosti (domnevnih) bajnih posojil, ki da napajajo firmo in jo rešujejo propada. To, da denimo 24 ur gledanost raste iz dneva v dan že 10 let in da nacionalko v tem dobesedno pokosi, prav tako pa svoje prispeva razvedrilni program, pa je, kaj? Pičkin dim? Glede na to, da se vse skupaj financira iz oglasov, bi zadeva pogorela že davno, kot vsaka druga komercialna televizija. Mi dol visi, če Popa nimaš rad, ampak potem to povej, ne trosi pa neosnovanih trditev. Meni je všeč in očitno nisem edini. Pa tudi Svet, ki ga vsi tako kritizirate, očitno ljudje radi gledajo. Kar sta potrdila prav Viktorja. Bi pa moralo biti kristalno jasno vsakomur, da vsak medij manipulira, tako ali drugače. Eni imajo laže delo, drugi teže. Jaz, recimo, ne potrebujem nobenega spin doctorja, da bi mi razlagal izjave in dejanja politikov. Samo na kak prenos seje v živo dam in vidim, kam pes taco moli. In če se že gremo o tem, kaj je sporno in kaj ne, v prvi vrsti stoji z državnimi sredstvi podprto skrpucalo od Slovenskega tednika. Kot je že prej Deadalus povedal, koristil bi nam kak slovenski FAZ. Ker bi bila objektivna pluralnost zelo dobrodošla. Ampak dokler nas boste desničarji in vaši kvazi-novinarji obmetavali s centri moči iz ozadja in podobnim paranoidnim sranjem, tako dolgo bo to bob v našo steno.

jrtjtejtt ::

govori čez njemu neljubo opcijo (pa čeprav z dejstvi),

ha,ha,ha,ha...mislim, da si zgrešil temo, tole si dejansko hotu dat v Šale

Vodstvo Pro plusa pač kot dober gospodar gleda na profit, in če ga s pljuvanjem po JJ ustvarjajo se to meni ne zdi sporno. Če lažejo, pa tvegajo tožbo.

Ampak dokler nas boste desničarji in vaši kvazi-novinarji obmetavali s centri moči iz ozadja in podobnim paranoidnim sranjem,

jaz ne stojim na nobenem bregu, oziroma sem na svojem bregu, mogoče je to sredi toka, kaj pa vem. Ampak glej malo preoblikovano izjavo:
"Ampak dokler nas boste levičarji in vaši kvazi-novinarji obmetavali z omejevanjem novinarske sovbode in podobnim paranoidnim sranjem,"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jrtjtejtt ()

djordjevic ::

Nisi videl ali nisi hotel videti, čemu sem zapisal poved, ki si jo citiral?

svit ::

Roky: saj nisem rekel da ima POP TV vedno prispevke podprte z dejstvi. Samo tukaj nekateri nimajo filtra, ki bi "nakladanje" sfiltriral, dobre prispevke pa sprejel. Ne, raje vse skupaj odpravijo kot "komunistični" medij in tako tudi dobre prispevke oziroma novice (recimo Simič proti Periču oziroma Durs proti Domnu Zavrlu), ovrže kot lažnjive (namerno narobe napisano)...

Če recimo Delo ali pa bilokateri drugi časopis napiše nekaj neprijetnega za vlado, je tak medij takoj označen za "kontinuitetnega" in "komunističnega" kateremu uredniško politiko uravnava palček iz Murgelj. Recimo Mladina je označena tako, četudi je v časih LDS-a kar konkretno udrihala čez LDS (no še bolj pa udriha po Janši...), pa je vseeno s strani obravnavana arogantno in prezirljivo kot časopis neresnic.

Počasi se bodo morali tudi desničarji naučiti, kaj je to demokracija in kaj pomeni svoboda govora. Svoboda govora ni to, da časopisi pojejo hvalnice trenutni vladajoči opciji in so "enotni v podpori delovanju vlade", ampak to, da lahko udrihajo po bilokateri vladi. Svoboda govora pomeni tudi to, da vlada spoštljivo obravnava njej nenaklonjene medije in se drži medijskega bontona. Ne pa da imamo primer, ko predsednik vlade Janša, vztrajno omenja "nek nepomembni tednik", da njegov PR pošilja obvestila o prepovedi komuniciranja z "nekim tednikom" vladnim organom in službam... To je narobe.

Sicer pa je vse skupaj komunistična zarota...
Ni ideje

jrtjtejtt ::

Hja, moram priznat, da v tistem stavku, razen slepega/posplošenega udrihanja po t.i. desnih novinarjih ne vidim. Tako da, razsvetli me.

djordjevic ::

Saj v tem je ravno problem. Ker do tega dne še nisem prebral enega objektivnega zapisa s strani desnih novinarjev. Torej takega, ki ne bi vsaj enkrat iskal krivca za določeno zadevo v zadnjih 12 ali 60 letih. Ko bodo zmogli to, jim bom prvi čestital.

jrtjtejtt ::

Saj v tem je ravno problem. Ker do tega dne še nisem prebral enega objektivnega zapisa s strani desnih novinarjev. Torej takega, ki ne bi vsaj enkrat iskal krivca za določeno zadevo v zadnjih 12 ali 60 letih. Ko bodo zmogli to, jim bom prvi čestital.

Kot sem zapisal: pavšalna ocena. Ker ti nisi prebral vseh člankov t.i. desnih novinarjev, lahko potem jaz začnem razmetavati z ocenami o t.i. levih novinarjih, ki sem jo podal v prejšnjem postu.

Objektivnost je pa tudi, kako naj se izrazim, odvisna od opazovalca...;-)

USS Liberty ::

@djordjevic
Pro plus ni nikakršna ameriška firma, saj je sedež CME na Bermudi, svetovnem paradižu za pranje denarja. Tukaj gre za deal med ameriško mafijo in slovensko politično mafijo.
Na Pro plus ni zaposlenega nobenega Američana, ampak sami Slovenci od direktorja, pa do urednikov in novinarjev, ki so vsi levo usmerjeni in v celi hiši je le en sam novinar(Valentin Areh), za katerega se lahko reče, da ni levičar, pa še ta ne pokriva notranje politike, ampak zunanjo politiko…

jrtjtejtt ::

deal med ameriško mafijo in slovensko politično mafijo

no,no, iščeš kake zarote, si ja hujši kot JJ in njegovo mahanje s časopisi.

SIcer pa kaj te tako moti da so sami levi novinarji. Kot rečeno, so privat Tv, ki služi denar na način, ki se jim zdi najbolj ustrezen/profitabilen.

USS Liberty ::

SIcer pa kaj te tako moti da so sami levi novinarji. Kot rečeno, so privat Tv, ki služi denar na način, ki se jim zdi najbolj ustrezen/profitabilen.

Moti me predvsem to, da so se te levi novinarji samooklicali za edine neodvisne, strokovne, profesionalne, nepristranske, pa to seveda niso. Zaradi mene naj obstajajo takšne leve propagandne oddaje kot sta 24.ur in Svet na kanalu A. Nisem za nikakršno cenzuro ali kaj podobnega, vendar pa naj se nehajo sprenevedati o neki novinarski profesionalnosti in neodvisnosti, ki je ni, in naj v zaradi resnice in pravice v času teh oddaj na ekranu vrtijo napis: "ODDAJA POD POKROVITELJSTVOM SD, LDS in Zares"

djordjevic ::

Nima smisla, odstopam od debate. Gonite dalje svoje blodnje.

jrtjtejtt ::

NImitz, kolikor kdo verjame v te marnje o neodvisnoti in nepristranskosti, je odvisno od človeka. Če kdo verjame samo zato, ker to govorijo, pol je pač milo rečeno neumen. JAsno pa je da bodo to še naprej trdili, vsi levi in vsi desni. Je pa na gledalcu, da se dodatno informira.

Lahko pa greš na odisejado in vbijaš folku ljudem v glavo da na popu in svetu lažejo (pa v mladini, dnevniku...)

gruntfürmich ::

Meni je všeč in očitno nisem edini. Pa tudi Svet, ki ga vsi tako kritizirate, očitno ljudje radi gledajo. Kar sta potrdila prav Viktorja....

nočem se prepirat, ampak pop tv in a kanal radi gledajo neumni ljudje.

in kaj so to viktorji?:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Daedalus ::

Moti me predvsem to, da so se te levi novinarji samooklicali za edine neodvisne, strokovne, profesionalne, nepristranske, pa to seveda niso. Zaradi mene naj obstajajo takšne leve propagandne oddaje kot sta 24.ur in Svet na kanalu A. Nisem za nikakršno cenzuro ali kaj podobnega, vendar pa naj se nehajo sprenevedati o neki novinarski profesionalnosti in neodvisnosti, ki je ni, in naj v zaradi resnice in pravice v času teh oddaj na ekranu vrtijo napis: "ODDAJA POD POKROVITELJSTVOM SD, LDS in Zares"


Kje je pol problem, če so se samooklicali? Jaz al pa ti se lahko tud samookličema za največje brihte po Ajnštajnu, pa kaj? Kdor je kolko tolko pri sebi, bo že spregledal, da temu ni tak.

Mislim, dajte se spravit v red. Gre se za zasebni kapital, ki se pač obnaša, kot se mu zdi tržno smiselno. Za razliko od manevrov tipa Delo, poskusov prevzema DZS (in s tem Dnevnika), ko se je pa z javnim denarjem šlo neke (s stališča normalne države) izprijene poskuse prevzemanja in prisiljevanje medijev, da bi bli "Oblasti prijazni." Taistih medijev, ki so precej spodobno zrešetali Ropove gluposti in nad katerimi je v času (anti)NATO propagande Rupsi jokal, kako hudobni da so. Kako to, če so pa itak del velike svetovne komunajzarske zarote proti JJ?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

zigi ::

Ta test še kje obstaja?

GLAVNI ::

21. 9. bo.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996345 (79685) poweroff
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645302 (27373) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150370 (43655) Keyser Soze
»

SNS razpada (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26218603 (11022) borchi
»

Forum 21 rešitev za Slovenijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12230496 (28299) Thomas

Več podobnih tem