» »

Predsedovanje EU & vozila s spremstvom

Predsedovanje EU & vozila s spremstvom

msjr ::

Ker delam v centru Ljubljane se v času predsedovanja EU skoraj vsak dan srečam z vozili s spremstvom.

Posebne svetlobne in zvočne znake na vozilih za spremstvo je dovoljeno uporabljati samo za izvedbo nujnih nalog pri spremljanju in zavarovanju določenih oseb ali posebno pomembnih tovorov ter pri spremljanju in zavarovanju prireditev na cesti, ki jih drugace ne bi bilo mogoče zavarovati ali bi bilo drugačno zavarovanje nesorazmerno zahtevno in drago.

Iz zgoraj napisanega je jasno, da morajo imeti varovane osebe vozila s spremstvom. OK. Uredu. Vzamem v zakup, da predsedujemo EU in da je vsak dan na obisku kakšna delegacija.

Zadnje čase pa opažam (npr. danes zjutraj malo po osmi uri), da se s spremstvom vozijo tudi avtobusi in kombiji. Pa ne da so v teh avtobusih sami VIP-ji, ki jih je treba varovati?

Po moje gre za osebje, novinarje in ostale prisklednike, ki niso upravičeni do vožnje s prednostjo (in posledično s spremstvom). Naj vstanejo bolj zgodaj, pa bodo pravočasno prišli na sestanek/konferenco. Se motim?
  • spremenil: msjr ()

T4dej ::

Ja, se motiš

t-zonaz ::

Po mojem pa se ne motiš. Teh prisklednikov je zmeraj le več.
t-zonaz

bzp ::

Mene je pa včeraj zjezilo, sem iz Ljubljane poizkušal priti ven (Celovška), ravno ob napačnem času. Na vsakem 5 semaforju so za 5min zaprli promet, toliko da se je odpeljala delegacija mimo, pa spet naprej ... Po Murphyju sem stal 5x.
Ni mi jasno zakaj morajo kompletno zapreti tudi pas, ki gre v kontra smer, pri čemer zaprejo samo tiste ki peljejo naravnost, tisti ki se pa s stranske vključujejo se pa lahko vozijo? I don't get it.
Zakaj se z Brda ali kjerkoli so že bili, ne odpravijo v malo večjih skupinah? 4x so prišli nasproti 2x spremljevalno vozilo in 2x osebni avto. Torej 4 vozila vse skupaj. 1x je bila pa skupina 5 avtobusov. A ni ceneje in manj zajebantsko če bi se naenkrat pripeljalo po 6, 8 vozil + spremljevalci? Pa bi bila cesta samo 2x zaprta + manj spremljevalnih vozil bi potrebovali.

Sej ne pričakujem realnega odgovora, samo malo jamram ... pa sočustvujem z Ljubljančani oz. vsemi ki delate v Ljubljani in take zadeve trpite večkrat na teden.

ps: a sirena je obvezna? Tudi ko se delegacija pelje na Bled? Bi človek pričakoval da če imajo itak zaprto cesto, da bodo dovolj že lučke ...

V-i-p ::

Samo jamranje... pač malo potrpiš in počakaš, pa kaj? In ja, motite se tisti, ki mislite da so v busih novinarji in ostali... V črnih beemwejih prevažajo tiste vodilne, v busih so pa "ostali" njihovi sodelavci... Sirena pa mora bit, ker tako varovana kolona se po protokolu NE SME ustavit, ker če bi bile samo lampe, bi jim na cesto hitro skočil kak zaljubljen mladenič, ki ni videl dva metra od sebe :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

msjr ::

@V-i-p & co.

Novo vprašanje se potem glasi: Zakaj so sodelavci VIP-a (npr. tajnica, prevajalec ipd.) tudi varovane osebe?

Ne gre tukaj samo za pretiravanje in zapravljanje denarja (in časa ljudi, ki jih morajo čakati, da se peljejo mimo)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

jrtjtejtt ::

Novo vprašanje se potem glasi: Zakaj so sodelavci VIP-a (npr. tajnica, prevajalec ipd.) tudi varovane osebe?

Model, v kombijih se ne vozijo tajnice. Notri sedijo člani delegacije, kot so naprimer svetovalci, vodje kabinetov, predstavnik za stike z javnostjo, itd.

Če so vsi ti varovane osebe, ne vem. To je verjetno odvisno od zakonov, ki jih majo v teh državah, ampak stroški in zapleti za njih bi bili veliko večji, če bi se VIp vozu ločeno od delegaccije.

V-i-p ::

msjr, slabo ti tole poznaš... tisti ki so upravičeni do varovanega spremstva ga imajo... ostala kompanija, z tajnicami vred pride posebej... sicer jih tudi pripeljejo v bimerjih & Co. ampak to ni varovana kolona, ampak šoferje in avte najamejo za njih...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Matty ::

samo nekaj... ne razumem zakaj morajo policaji zapreti cela krizisca...

V Bruslju imajo varovano spremstvo samo predsedniki vlad. Pa še takrat imajo "rolling" spremstvo, kar pomeni, da ne zaprejo križišč 5 minut prej, ampak imajo tri ali štiri motoriste, ki izmenično zapirajo križišča... če je pa kaj ekstra (npr. Evropski svet), pa mogoče lahko en vozni pas v mestu rezervirajo za delegacije... nikdar pa ne zaprejo celih cest, sploh pa ne nasprotnega pasu...

delfinus ::

Obrambni ministri so tukaj, zato tak tight security. Ni samo po cesti, celo po luftu cel dan neki zvizga. Sicer pa je v delegaciji mnogo ljudi. Vecinoma so le-ti "pomembnejsi" kot sam minister, ker mu le ti pripravljajo teren, da ima kaj za povedat sploh. Sploh pa so dogodki na Brdu taki, da so ponavadi povezani se s kaksno konferenco in mas takoj lahko 300 ljudi za eno rec. lp, D.

MCSE ::

Meni se je včeraj zjutraj zgodilo podobno. Zavijam na celovško proti gorenjski in policija ustavi promet. Čez nekaj minut se mimo pripeljejo (v spremstvu dveh policijskih avtov) trije avtobusi, nobenega kombija, beemveja, audija, jeep-a itn. Ko avtobusi odpeljejo jim policaj da še 500m, in potem nas spusti. Seveda zavijem za njimi in jih skoraj takoj dohitim.

Roky, V-i-p: V avtobusih najbrž niso bili to predsedniki, ministri, ki se smatrajo za varovane osebe, ampak svetovalci, vodje kabinetov, tajnice, prevajalci - so oni tudi upravičeni do spremstva t.j. varovane osebe?

delfincek: Če je taka visoka varnost, mi najverjetneje nebi smeli dovoliti, da to kolono v spremstvu z avtom dohitim?

Seveda se strinjam tudi, da je tako zapiranje križišč, kot se ga gredo pri nas nepotrebno.

Loki ::

scasoma bi te ze ustavili in vprasali, zakaj jim sledis.
ce so imeli policijsko spremstvo, ocitno niso bile tajnice in manikerke notri, ampak upraviceni do varovanja. in ce sta bila samo dva policaja, potem niso bili tako pomembni.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

T0RN4D0 ::

ma kako varovanje, tisti avtobusi pa 10 meganov okol, jst sm pa zadnč prov resno razmišlu da bi vrgu en 2 vodna balončka dol med tiste jao varovane osebe (buse mi pr cankarjevem parkirajo praktično pod oknom), pol bi jih pa mal jebu kako varovanje je to, ka če bi bla bomba :P
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

volkec ::

Na brniku, so policaji izrinli oz. je ata sam zapelal, ko so se mu policaji približali, dol iz ceste. To pa zato, ker se človek ni ustavil taki koloni, tako da na cestah so kar zares varovani. :))

LeQuack ::

Če nisi državljan Sloveniej al iap vsaj ne plačuješ davkov, država dobro poskrbi zate. Sicer te pa odere in odvrže.
Quack !

MCSE ::

Res je!

Zimavc ::

Ja se čest strinjam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oklepnik na avtocesti !? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9113221 (9492) KAVINSKY
»

Nevarna vožnja policijskih in drugih vozil (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20329366 (23991) fujtajksel
»

Češki predsednik Klaus zavrnil prehod skozi detektor kovin med obiskom avstralskega p (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7621512 (18726) gzibret
»

prednost politikov pred ponesrečenci

Oddelek: Problemi človeštva
313871 (2955) Utk
»

Vojaška policija?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
509089 (7986) BigWhale

Več podobnih tem