» »

Blue screen?

Blue screen?

Obssesen ::

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL = tole na bluescreeno to pomeni, da so RAMi u pizdi, right?


Mam pa tut problem z rr-janjem PCja, da se mi včasih kr tko mal resetira in enkrat dobim ta bluescreen, drugič pa ko je na polno obremenjen in se rr-ja. Sumim napajalnik in RAMe

CPU: AMD Athlon XP 2000+ @ 1.7GHz
GPU: R9250PRO
RAM: 1GB RAM
PSU: 300W NoName :-/

Tudi na PSU Calculatorju mi izračuna, da potrebujem minimalno 295W, tko da imo je PSU krvi za rr-je brez BSjevin RAMi za BSje?

pozitron ::

S kakšnim kalkulatorjem si pa to računal, da potrebuješ 300W al maš 10 diskov, pa 10 ventilatorjev? Moj sistem v full loadu požre 300-350W. Res pa, če maš en no name napajalnik mogoče ni dovolj, sploh če je že star.

solatko ::

Kolikor toliko vredu napajalnik 300w je za to konfiguracijo s še 2 HDD, 2DVD, pa še kakšno 9600 kartico čist zadost. Je pa vrjetno oslabel. Kupi tam neko 350 W napajanje pa bo za nekaj let na tem sistemu mir. Rame pa vzem ven, mal počisti konektorje, spihaj ležišča, očisti vent od proca, najnovejše driverje, počisti programsko nesnago in bo delalo kot novo.

Obssesen ::

Sicer sem spihal plato + slote + CPU kakšne 14dni nazaj ampak bom še enkrat.

Zdej se mi celo dogaja, da je PC prižgan par ur pa me ni zraun in k pridem laufa v ozadju ampak na ekranu ni nič omaga le restart?


Pa še en problem s plato in sicer mam plato AsRock K7NF2-RAiD in plata ima 2 DDR400 slota in 1 DDR133 slot. Imam 2 palčki Patriot DDR400 RAMa po 512MB. Vendar mi v BiOSu kaže, da RAMa delujeta z frekvenco 133. RAMov nisem nič navijal. Imel sem pa probleme in je bla plata in cel PC že ene parkarat na servisu, ker nekaj časa en DDR400 slot sploh ni delal in je ekran šel kar v stand - by način če si imel RAM v tistem slotu. Potem sem dobil PC iz servisa in mi model reče, da dela use super. Pa vidim RAMe, ki delajo na frekvenci 133 in ne 400MHz. Plata je itak pod garancijo še tko, da ni problem. V čem bi je fora?

Obssesen ::

Pa še to, zdej je večina PSujev ma 24-pinkonektorje js mam pa na plati 20-pin. Torej rabim 20-pinski napajalnik?!

Ted ::

Ne. Se dajo priklopit tudi 24 pinski.
Mah...

kixs ::

Navadno imajo tiste dodatne 4-pine locene.

Ti lepo najprej pozeni Memtest. Po moje ti je napajalnik zadnji v vrsti - prej je ram in plata ali pregrevanje procesorja.

Pusti, da ti memtest tece nekaj ur!

lp

solatko ::

24 pinski konektor je iz dveh delov 20+4 in na starih ploščah se da enostavno ta štiripinski stran (da ga ne boš slučajno na štiripinski slot (napajanje procesorja) priklopu, ker ima drugačno vezavo. Enostavno zahtevaj, da ti ploščo zamenjajo, saj zgleda, da ima že od začetka določene težave. Imel sem podoben problem z ASUS-ovo plato in sem zahteval zamenjavo, ker jih niso več imeli, so mi ponudli Gigabytovo, ta pa mi dela brez problemov že štiri leta. Če bi imeli, bi ti jo verjetno že zamenjal, ampak vseeno vztrajaj, da te ne bodo nategval do izteka garancije, pol bodo pa rekl, da je zanič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Obssesen ::

PRoblem je, da sem plato poslal tja že 3x in enkrat sem se pripeljal čez celo Slovenijo, da sem prišel do servisa, kjer mi niso hotl testirat in pol čez par dni me kliče, da naj bi use delal ampak kao niso imeli embalaže in mi niso mogli po pošti poslat?! WTF?! Dobr da je biu kolega glih v LJ in je uzel PC. Govorim pa o Mlacom-omu namreč. In res nevem, če sploh lohka upam na novo, potem je pa problem, da socket A plat sploh nimajo več. :/

solatko ::

To, da socket A plošč ni več ni res (poglej trgovine zunaj slovenije, se jih da še kar dobit). Mlakom ti kot garant mora ponudit alternativo - zamenjavo za drug socket,s tem da jim priložiš še procesor in ti naredijo zamenjavo, saj nisi ti kriv, če proizvajalec neha delat neko zadevo, je pa ta še vedno v garanciji. V vsakem primeru jim zagrozi z inšpekcijo in zvezo potrošnikov, sicer je pa Malcom avstrijska firma in jim ne bo problema dobit novo plato, samo tej Ljubljanski podružnici se ne da in čakajo, da bo garancija potekla (če rata, rata). Če bi bili solidna firma, bi ti pač, če tudi na svoje stroške, nabavli plato drugega proizvajalca. Ti si pač pri njih kupil računalnik in ta naj bi deloval, če ne, je stvar dobrih poslovnih običajev, da ti omogočijo, da stvar deluje, saj na ta način izgubijo stranko, preko foruma, pa še vse tiste potencialne kupce, ki bodo to brali. Razloži jim, da si delajo poslovno škodo, ter zahtevaj reševanje problema preko direktorja.

Obssesen ::

Sam problem je, da nisem kupil celga PCja tam ampak samo Plato in RAMe. :/

solatko ::

To je še bolje, saj ti morajo zamenjat samo plato, kje pa jo bodo dobil je njihov problem. Tebi mora zadeva delovat v času garancije. Proizvajalci plošč vedno pošljejo pred koncem izdelave precej plošč večjim distributerjem ravno zaradi garancije, ki jo da proizvajalec. Stvar trgovca pa je da zadevo uredi.

denabiker ::

Prosim za pomoč, stara mašina Core duo, na novo OS gor - WIN 7 in občasno vrže ven sistem.
Kaj bi lahko to nagajalo?
 problem

problem

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

fuc grafika ali rami
#brezpodpisa

denabiker ::

A stestiram rame z Memory Diagnostics Tool-om v WIN 7 ali je bolje s programom kot je MEMTEST86+?

hojnikb ::

karkoli bo uredu, ce so rami hin, se bo hitro pokazalo
#brezpodpisa

sbawe64 ::

Bios je zadnji, nastavljen na default settingse ?

Smart info za hdd je brez napak (CrystalDiskInfo) ?

Temperature cpu/gpu/mobo (HWMonitor) so ok ?
2020 is new 1984
Corona World order

denabiker ::

hvala za nasvete, bom probal, moram iti po mašino kolegu. Bios je zadnji, diska pa nisem testiral, rami so en čas nazaj bili stestirani pa ni nič javilo napak.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intelovi procesorji Skylake bodo zamudili (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
11227048 (21217) Blazz
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517965 (6711) solatko
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72939138 (19697) igor0203
»

rami!

Oddelek: Pomoč in nasveti
351452 (923) patriot10
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Strojna oprema
161071 (891) Trololololo1

Več podobnih tem