» »

Help Wanted: Avtomobilske luči & močnejše žarnice

Help Wanted: Avtomobilske luči & močnejše žarnice

aiko ::

Najprej lep pozdrav vsem

Poterbujem en nasvet.V avtu imam v sprednjih lučeh žarnice H4 55/60W, katere svetijo slabo. So Philipsove AmbiLight, tako, da mislim, da je že parabola slaba ali kaj podobnega (lahko so same luči slabe).
Zanima me kaj bi se z lučmi zgodilo, če bi namesto 55/60W klasičnih dal notri 90/100W žarnice.
Bi šla parabola? Se da kako izboljšati svetilnost luči na kak drugi način?

Prosim za pomoč.

OZZY ::

se lahko zgodi ja, saj se tud bolj grejejo.

Sice pa lahko nabaviš kake, ki so polnjene z xenon plinom..so sicer malo dražje ampak svetijo bolj....Ena izbira je tud kak osram silverstar, ki dajo več svetlobe od sebe....

Če boš dal not 100W in te ustavi policija ki bo hotla videt kaj maš not boš plačal kazen tko kot moj frend - sicer je pa tud od sreče odvisno....100W svetijo veoliko bolj kot navadne in na cesti brez problema uganeš kera je not..
Go with the flow.

aiko ::

Kje pa bi se take žarnice dalo dobiti? V googlu ni nič pametnega

OZZY ::

TUKAJ ali pa tudi TUKAJ mal poglej v štacunah.
Osram silverstar pa dobiš marsikje.
Go with the flow.

sid911 ::

Te žarnice imajo belo svetlobo ali? Ker recimo v Sparu so tudi ene take wannabe Xenonke za slabih 10 evrov in na njih na vlko obljubjajo nekaj deset odstotkov večjo svetilnost pa "dnevno" svetlobo.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

aljazh ::

Doslej sem testiral že nekaj različnih "boljših" žarnic (Narva, Osram Cool blue, Osram Silverstar, Philips VisionPlus).

Od vseh zgoraj naštetih se po mojih opažanjih najbolj obnesejo Philips VisionPlus. Imajo malce bolj belo svetlobo in "nesejo dlje". Na drugo mesto bi uvrstil Osram Silverstar. Pri slednjih me je motila predvsem njihova kratka življenjska doba (4-5 mesecev), pa tudi malenkost slabše so svetile kot Philips VisionPlus.

Menda je Philips letos dal ven celo nek upgradan model, ki naj bi imel še boljšo svetilnost, a sem pozabil ime.

dajoker ::

Bom kar tu vprašal; kaj pravi zakon o xenon kit-ith? Imam namen menjati komplet luči z xenon kitom (balast, žarnice, napeljava). Je potrebna homologacija? A-test? Hvala za odgovore.
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

jurre ::

xenon kit bi moral homologirat, vendar ga ne mores. Moral bi tudi nastimati avtomatsko nastavitev visine in pranje zarometov.. Drugace je pa priporocljivo da imas originalne luci z lecami, ker se ga potem ne opazi. Jaz sem imel na clio II (clear steklo), pa se takoj vidi ker sveti na vse strani (policaj ti z lahkoto da kazen, mene je 1x ustavil in me na sreco spustil brez kazni). Drugace mi je tudi na skatli xenon kita pisalo for offroad use only:D

OZZY ::

Moral bi tudi nastimati avtomatsko nastavitev visine in pranje zarometov
koker vem to ni res in ne velja pri nas..

Drugače če daš notri žarnice od 4000-6000k je še ok in ne težijo policaji (pač gre za belo svetlobo in 6000k z rahlo modo notri).....če te pa ustavi pa rečeš da je tko originalno - večji problem je z 8000k žarnicam,ki svetijo bolj intenzivno modro....sej v homologaciji ne piše kaj je blo prej not....Sem pa vprašal tud na tehničnem kako je s tem pa so mi rekli da ne težijo. Drugače je v Slo dobvoljeno met do 8000k žarnice not. 10-12000k pa majo že vijolično svetlobo.
Sams i bom tud v kratkem naštimu drugi HID komplet na drugem avtu, saj sem z prvim zelo zadovoljen.
Go with the flow.

kekz ::

Jaz sem imel 10 let 100W žarnice, pa ni bilo nobene škode, niti me nihče ni preganjal.
Drugače pa sem nekoč pri enem zelo starem avtu tudi imel problem slabe svetilnosti. Težava ni bila v lučeh, ampak v napeljavi. Sem meril in na varovalki sem izgubil 0,5V napetosti, na stikalu pa kar 2V. Na luči je tako prišlo samo 10V namesto dobrih 12. Ko se poštimal kontakte, je bilo veliko bolje. Avtomobilski tokovi so zaradi nizke napetosti kar veliki in kontaktne uporanosti takoj povzročijo večje padce napetosti.

Calligula ::

Predvsem skrbite, da ne motite ostalih voznikov. Ker je na cesti prevec papkov, ki vozijo z razstelanimi lucmi in vsem zivimi predelavami, ki motijo vse ostale v prometu. Dokler vam omogoca vecjo vidljivost brez motnje za ostalih je to super ampak probajte se pa drzat neke zdrave mere. Policisti kdaj pa kdaj celo z razlogom tezijo.

kriko1 ::

Ja, tako razštelane da ko da nizke ti še vedno od zadaj sveti kot da bi imel dolge. Rabil bi en tak reflektor postavit zadaj da malo poblendam :)

Calligula ::

Ponavadi se takim prizge zadnje meglenke, da jih moti in ce ne zastekajo zakaj jim je pa vsaj tako nelagodno, da naberejo primerno varnostno razdaljo, da te ne motijo vec toliko.

jurre ::

ce je malo bolj pametn policaj, bo vedel da ni original, ker ti xenon zarnica sveti brez lece...poleg tega se ti se vidijo balasti, razn ce ti jih uspe kam skriti...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

domeski ::

Jst sem mel tud kksno leto notri 80/100w H4 pa je delalo brey problema. Samo napeljavo sem potegnil prej debelejsih zic in releja, ker mam starejsi avto pa je se brez tega, da mi nebi stekarjev skurilo.

AngelOfDeath ::

90/100W žarnice so prepovedane
Xenon kiti bi se morali Homologirati ampak ga niti eden nima.

Čez tehničnega tako ali tako prideš samo po 3 kolah.

Tko da.
edit: Slovnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere avtomobilske žarnice izbrati? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
378114583 (50555) polkar
»

H7 z izgledom LED

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3815679 (14273) Scorpy84
»

Bele žarnice na avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7016148 (14518) Olórin
»

Žarnice H7 in H1 Plasma UltraWhite dovoljene ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6235332 (32156) RejZoR
»

xenon-ski žarometi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6632639 (30792) AtaStrudl

Več podobnih tem