» »

Program za "Motion detection"

Program za "Motion detection"

rock_girl_ ::

Evo en trd oreh, ampak vem da ne pretrd za vas genije! ;)

Imam ure in ure video posnetkov, kjer naj bi kamera snemala le v primeru, da se v njenem vidnem polju pojavi sprememba (npr. da se je pred njo sprehodila žival). Zaradi okvare se kamera ni vklopila samo takrat, ko se je to zgodilo, ampak je snemala ves čas. In zdaj imam za cel teden posnetkov, ki jih moram pregledati (zelo dolgocasno in mukotrpno pocetje - verjamite mi). Zato me zanima, ce obstaja program, ki bi to naredil namesto mene. Da bi pač označil (ali karkoli že) odseke na katerih je prisotno premikanje nekega večjega predmeta.

Zeloooooo bi bila vesela za kakršno koli informacijo.

dukenukem ::

in kaj če leti mimo kamere muha ;) bo zaznalo :D

Michaelosz ::

Ona ima problem, ti pa se norca delaš... Kam smo prišli..8-) Drugače pa pojma niam:)

BIG_Yack ::

No, pa zato jaz vem.

Uporabljal sem dve rešitvi, HSSVSS in webcamXP.

HSSVSS: To je zastonjski program, kateri lahko opazuje dve kameri in jih snema s tem, da izdeluje sličice. Ima zelo dober motion detection (preizkušeno). Ko se nekaj premakne, spet naredi sličico. Zanimivo je, da je že v programu aplikacija za združitev teh posnetkov, tako, da dobiš filmček AVI. Plus: program se prenese v ZIP datoteki, v kateri je ena EXE ena druga datoteka in mapa za sličice, tako, da vse skupej ne zasede veliko prostora.

webcamXP: Program je plačjiv. Sicer je bolj namenjnen prenašanju slik večih kamer na internet, ampak ima tudi funkcijo za detekcijo gibanja. Sem lahko priključiš kolikor hočeš kamer, ne vprašaj kje boš dobila toliko priključkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BIG_Yack ()

BoBr ::

Hja samo ona ima video že narejen in tega je potrebno obdelat. Tudi jaz ne vem z glave kaj bi bilo koristno, če kaj najdeš napiši ker tudi mene zanima.
Also known as "Intel-aš".

Pujcek ::

vzmes dva kompa, na prvem prikazujes sliko, zajemas z drugim racunalnikom preko vebkema in vklopis program za detekcijo :D kva sem smart.
z mal igranja se da tole lepo v matlabu narest: http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/loadFile.do?objectId=3094&objectType=FILE
:)

BIG_Yack ::

Zdravo!

Uf, za to ji bo pa lahko (vsaj kolikor jaz vem) pomagal samo webcamXP.

Stvar je taka: sicer bo preglejevanje trajalo enako časa, kot trajajo posnetki, ampak vsaj tebi ne bo treba sedeti zraven z velikimi nenaspanimi očmi.

Torej, to je glavno okno webcamXP-ja.


V tem primeru so spodaj male sličice, kjer se kažejo kamere. V tvojem primeru bodo ti kvadratki prazni in samo označeni s številkami. Z desno miškino tipko klikni na enega izmed nji, odprl se bo menij. Pojdi do možnosti connect to source in tam (vsaj kolikor jaz vem) je možnost za predvajanje datotek. Ko boš takole nastavila svoje datoteke, se bodo začele predvajati. Ti pa pojdi pod zavihek Motion Detection in vklopi stvar. Ta ti bo potem shranjevala sličice...

Upam, da pomaga.

rock_girl_ ::

Flossy: ful hvala za informacije!

Hja, slisi se obetavno, ampak... Kok obcutljivi pa so ti programi? Problem je v tem, da na tistem obmocju precej piha, pred kamero pa so neke trave, ki veselo mahajo okrog... Bolj razmislam o tem, bolj se mi zdi nemogoce tole spravit skozi program...

grex ::

možno je tisti del, kjer se trava premika zaradi pihanja označit, da ga program ignorira. Če je to v tvojem konkretnem primeru možno izvest brez, da si ob kak pomemben podatek, moraš pa presoditi sama.
Da bi pa ločil pihanje trave od hoje zajca po travi se pa da nastavit z "sensitivity" ali kaj podobnega. Spet odvisno od programa za motion detection. Če je dovolj dober, se da za vsak označet del posebej nastavit sensitivity.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: grex ()

rock_girl_ ::

Flossy: WebcamXP izgleda ok, samo problem je, da mi noce zagnat Motion detectorja za fail, ki sem ga uvozila... Za signal iz kamerce dela brez problema, dela tudi ce mu nastavim naj spremlja spemembe na namizju.

Problem je tudi, da se pri tem programu ne da nastaviti naj ignorira spremembe v dolocenem delu okna. No, vsaj mislim, da se ne da...

Kaksna ideja?

BIG_Yack ::

Zdravo.

Za webcamXP res ne vem, kje je napaka in če se da omejevati območja detekcije gibanja.

Imam dodatno rešitev, ampak še je nisem preizkusil, nameravam pa jo. Ne vem če podpira predvajanje AVI datotek... Na njo lahko priklopiš le 4 navadne kamere in 32 IP kamer, ampak ima vse možnosti, ki jih potrebuješ. Mimogrede, ima tudi detekcijo zvoka, ki jo tudi lahko omejuješ. Če ti tole ni všeč, boš morala poiskati profesionalno rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BIG_Yack ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IP Webcam Software

Oddelek: Zvok in slika
82599 (1337) strajnarR
»

Kako spravit slike kamere na html stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
11787 (646) Vice
»

video nadzorna kamera??

Oddelek: Zvok in slika
102974 (2779) matrix2
»

telefon kot spletna kamera, kateri program?

Oddelek: Programska oprema
112390 (1877) Jan987
»

web cam za canon digitalca ??

Oddelek: Programska oprema
61368 (1293) TylerDurden

Več podobnih tem