» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
88 / 90
»»

_Denny_ ::

Sem že iskal vsepovsod in nikjer ne najdem nič primernega...kako je z uvozom rezervnega dela, narejenega za točno določeno napravo, za katerega ni računa in tudi drugje ne moreš najti okvirne vrednosti?

V začetku decembra sem v DE nabavil Sunlu filament dryer, danes razpakiram in vidim, da manjka en del - filament roller (valj v velikosti cigarete z ležajem na vsakem koncu, po moji oceni vreden tam 1-2€ max). Pišem na njihov support in mi rečejo "ni problema, pošljemo ti nov roller direktno iz kitajskega skladišča". Čez kak mesec ali dva bo seveda Pošta zahtevala dokazila o nakupu, ki jih ni...no, razen mojega "manjka xy" maila z njihovim "ti bomo poslali" odgovorom, kar verjetno ne bo dovolj.

Je že kdo imel kak tak primer v zadnjih treh letih odkar so spremenili režim uvoza?
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Tidule ::

Prosiš prodajalca naj ti podajo izjavo o vrednosti izdelka, zagotovo so morali tudi na carinsko deklaracijo napisat neko vrednost. V najslabšem primeru bo carina sama določila vrednost, na podlagi primerljivih izdelkov na trgu.

_Denny_ ::

Hvala. Dejansko tu ni primerljive stvari, ker je ta del bil narejen samo za točno določen model te naprave, iskanje pa najde samo njo za 120€+. Se pa tu gre za proizvajalca, ne trgovino; nemški prodajalec je hotel, da jim zaradi tega 10cm valja na lastne stroške pošljem cel 1m2 9kg paket v garancijo, kar seveda ne bom počel.

Jih bom vprašal za izjavo o vrednosti, ko bo tako daleč, če bodo sploh kaj poslali...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Machete ::

Ravno sem zmagal reklamacijo, kjer so mi želeli še enkrat obračunati DDV. DDV sem plačal že preko ebay global shipping sistema.
Pod specifikacijo računa je tudi davčna razčlemba. In to se jim poslal po parih mailih bolj kot ne autegnerirane konverzacije z njihove strani.
Dejansko so mi danes poslali nov predračun in za plačilo samo storitev carinjenja oz. postopka 3,25 EUR.

Vmes sem poslal tudi dispute na ebay, kjer so mi odgovorili in en Indijec si je dejansko vzel čas in prevedel 'predračun' carinske pošte, in ugotovil da rabijo plačan račun (ne 'predračun' s carine), če mi želijo vrnit (kar je logično).

Skratka dal sem na obe strani dispute, kjerkoli je že bila napaka in očitno je tokrat na Slo uvozni pošti.
Če to delat spišite IDje transkacij in prilimajte prave dokumente, da je stvar jasna in jo lahko hitro pregledajo.

Tu imate pa linke za help pri dvojni obdavčitvi na ebayu:
DE: https://ocsnext.ebay.de/ocs/mudcwf?dept...
UK: https://ocsnext.ebay.co.uk/ocs/mudcwf?d...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

kixs ::

Pri dvojni obdavcitvi sem navadno dal dispute na eBay z dokazilom carinske poste o mojem placilu. Dobil vedno povrnjeno, kar je eBay vzel - no, dvakrat v zadnjem letu.

Machete ::

Ampak lumpa ga uvozna pošta, ne ebay. ;)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kixs ::

Ce ni IOSS stevilke, potem je kriv eBay. Pri meni posiljke ni bilo v sistemu. Tako mi je rekel na carinski posti in drugega kot poslat racun, ne morejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

Machete ::

Seveda, to je 1. (auto) odgovor. Mogoče samo ne pogledajo dobro? Isto so rekli meni, potem pa so jo našli. Torej ni vse belo na črnem.
Ebay ima to poštimano kakor sem gledal papirje..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

RED_line ::

Če naročim rabljen del za avto iz uk vrednosti cca 50e, plačam poštnino in ddv?

darkolord ::

Ja, in strošek carinskega postopka.

Celeborn666 ::

Pozdravljeni,
Konec decembra/začetek januarja sem po pošti prejel pismo, ki naj bi bilo s strani Fedexa, da moram za stroške carinjenja plačat nekaj čez 10€. samo pismo je precej čudno, bsedeilo vsebuje Čje brez strešic (Šji in Žji celo so), QR koda za plačilo sploh ne vsebuje podatkov za plačilo ampak povezavo do prave fedex strani (https://www.fedex.com/payment/). Napisan pa ima tudi en email naslov, ki sicer vsebuje fedexovo domeno (billslovenia@fedex.com), ampak ga na googlu ne najdem. Glede na vse to so mi takoj začeli svetiti alarmi in sem zadevo ignoriral.

Nato pa prejšnji teden dobim novo pismo o neporavnanih obveznostih, ki je zopet brez Čjev (Šje in Žje zanimivo vsebuje) in tokrat vsebuje besedilo, ki deluje kot zelo slab google translate, primer: "Ce po 30 koledarskih dneh od vas ne prejmemo nobenih navodil, bomo z morebitnimi neporabljenimi sredstvi na racunu poravnali najstarejše neporavnane obveznosti"- kar koli naj bi že to pomenilo?? Zadevo sem šel iz firbca raziskovat in sem ugotovil, da mogoče pa zadeva pa le ni fejk, ker je gor sledilna številka, ki pokaže na strani za sledenje res en paket, ki sem ga dobil novembra preko fedexa (in sem na to pozabil). Fora je v tem, da mi je en proizvajalec poslal na svoje stroške en nadomestni del za zadevo, ki sem jo pred tem naročil preko amazon.de in je bil v originalu pokvarjen.

Glede na to ugotovitev, sem zadevo poskusil plačat z Revolutom preko povezave ki je v QR kodi:
https://www.fedex.com/payment/
Tu pa se zatakne, ker pri plačilu ni na izbiro Slovenije in posledično plačila ne morem dokončati...
Za piko na I nimajo objavljene nobene slovenske telefonske ali maila, zgolj en obrazec na strani, da bi lahko kar koli preveril pri njih. Skratka, katastrofalna storitev...

Zanima me kako ste ostali to plačali? Ali pa kaj se zgodi, če to še naprej ignoriram? Ima kdo kakšne izkušnje?

darkolord ::

Če ne plačaš, boš dobil še en opomin pred izvršbo.

Ko sem jih vprašal, kako plačati, so mi odgovorili:

Celeborn666 ::

Hvala. Podatki se pa kot vidim skladajo s temi, ki sem jih jaz dobil.

messia ::

Lep pozdrav vsem skupaj na forumu. Sem se kar prijavil sem gor, da opišem svojo izkušnjo in seveda svoje mnenje.

Kupim na eBay elektronski materijal v BiH ( stari Iskrini upori, danes vredni zlata ) in seveda plačan poleg blaga še poštnino in uvozne dajatve IOSS.

Že v štartu zaplet, Sporočilo o prispeli pošiljki so poslali na telefonsko številko, ki spolh ne obstaja ( ? ) . Pet do dvanajstih nekako preko prodajalca inajdem pošiljko na carini.

Seveda me gospa na carinski pošti po telefonu že v štartu opozori, da je potreben carinski pregled , ker da davek ni plačan. Preverim eBay invoice ki izkazuje plačan Tax/ VAT in seveda IOSS številko.
Odločim se za neposredni carinski postopek.
V tekstu ppozorim da je IOSS plačan in predližim screen shote eBay pogodbe.


Seveda sledi šok. Ponovno plačilo uvoznega davka - pravzaprav davek na davek. Že plačan IOSS so všteli v carinsko osnovo.
Sledi reklamacija, kjer zahtevam kot stranka v postopku ime in priimek carinskega uslužneca in osvovorne osebe.

Se mi javi nek Silvo Pistotnik iz cariske službe in mi nekako preko vrstic oznani, da je reklamacija zavrnjena, ter me opozori, , da sem v neposrednim carinskem prostirku tudi jaz uradna oseba . O zastavljenih vprašanj niti Ž. No začnem Slivota spraševati kaj za vraga naj v prihodnje naredim, pa mi je nekako po nekaj izmenjanih elektronskih sporočillih razložil da l, carinski deklarantiom ni potrebno upoštevati priloženih navodil , ter me odslovil.
Začnem klicati naokoli in na koncu po eni uri naletim na jack pot. Zelo prijazna gospa na generalni carinski izpostavi Brnilk mi sicer ne zna nič pojasniti ( ? ), vendar mi da direktno telefonsko od deklaranta g. Ambroža DHL ja na Brniku, ki je maher za take zadeve.
Gospod je bil prijazen , vendar mi je povedal vse tisto kar sem itak naredil.
Nevem kaj bi si mislil? Vsekakor ne priporočam nobenih spletnih nakupov iz tretjih držav, še posebej če je podizvajlec kurirskih storitev Pošta Slovenije.
Po googlenju sem naletel tudi na teorijo zarote. Ta pravi, da se ves plačan IOSS v EU zbira v Deutsche bank, potem pa ga po mekem ključu razdelijo, oziroma je že v štartu odplačan kot koncesija.

Vrag si ga vedi kaj je zdaj res. Vsekakor carinska pošta ni Avgijev hlev, ampak Avgijev skret.

darkolord ::

V tej temi je bilo že velikokrat razloženo, kako zadeve potekajo, kje točno je problem in kako to rešiš.

Problem je, da prodajalec NI (elektronsko!) poslal IOSS številke skupaj s pošiljko.

Lahko se postaviš na trepalnice in posreduješ zaslonskih slik kolikor želiš, ampak če IOSS številka ni bila pravilno posredovana, se šteje, da davek NI BIL PRAVILNO OBRAČUNAN. Kar je tudi prav, sicer bi vsakdo lahko na screenshot napisal IOSS številko od eBay in bi vse uvažal brez davka.

Pošta Slovenije tukaj ne preverja (niti ne sme!) ničesar, oni samo posredujejo podatke FURS-u.

Vsa napaka je na strani prodajalca. Kontaktiraj eBay in zahtevaj vračilo "davka", ki so ti ga nepravilno obračunali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

messia ::

Hvala za pojasnilo, vedar to ne pije vode.
Živimo v digitalni dobi. Karikiram. Ko je Lojz zjutraj v lokalnem bifeju plačal svoj pelinkovc, je Luka na Dursu istočasno ze pokasiral 60centov ddv.
EBay je kar firma, ampak da bi morali še manualno opravljati tovrstna plačila, oprosti ne gre.
Prodajalec na eBay kasira samo poštnino in 80% kupnine. Čemu bi si delal dodatne težave z sporočanjem IOSS. Ni logike. Da to zanj opravlja kurirska služba - čemu?

Če ni centralnega sistema, ki evidentira IOSS plačila je tovrstni sistem neuporaben.

Kot sem napisal, živimo v digitalni dobi.

Tidule ::

In zato ker zivimo v digitalni dobi mora bit v IOSS ustrezno zavedeno placilo. Ce ni ti screenshot in ne vem kaj popolnoma nic ne pomaga.

darkolord ::

@messia: živimo v digitalni dobi, zato bi moral prodajalec ELEKTRONSKO posredovati IOSS številko, pa tega ni storil. Kaj piše na računu ali kar je nakracano na samem paketu, nima veze.

Prodajalec je moral ob izvozu iz svoje države v vsakem primeru izpolniti carinsko deklaracijo, zraven pa se - živimo v digitalni dobi - pošlje še elektronska najava pošiljke, ki vsebuje IOSS številko.

V praksi to izgleda tako, da prodajalec IOSS številko vnese, ko vnaša podatke o prejemniku v spletni obrazec, s katerim si ustvari nalepko za pošiljanje. Če pošiljko nese na pošto in obrazce izpolni tam, mora pa tam sporočiti številko IOSS.

Tudi eBay jasno pravi:
Please note: IOSS number needs to be shared electronically, just putting on the label doesn't work.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

messia ::

A si lahko malo bolj konkreten? Ta prodajalec ima še par zanimivih stvari. Bi jih kupil. Kako točno mora to izvesti? Da mu sporočim v izogib nesporazumov?

Hvala za odgovor.

messia ::

Darkolord.
Glej. Sem kupil preko kupujem prodajem od prodajalca iz BG take iste upore. Plačam preko WU. Prodajalec mi je poslal upore direktno, brez carinske deklaracije. Sem dobil sporočilo od Pošte da je pošiljka na carini, pošljem fotografijo računa WU, plačam na 100€ cca. 25€ in to je bilo to. Nobenih izvoznih papirjev.

Glej, da ti pojasnim. Prodajalcu lahko daš negativno oceno in to za sellerje ni dobro. Na primer, prodajalec na eBayu iz BG/ Srbija prodaja Ei Niš elektronke. Kupce naproša da v primeru zapleta, najprej obvestijo njega, ker si ne želi imeti negativnih ocen.
Človek od katerega sem kupil blago, ni ravno začetnik, in ima 100% feetback. Ljudje pazijo kaj počno. Ko sem mu sporočil da še nisem prejel pošiljke mi je hotel poslati novo.
Problem v carinski pošti. Tam ni feetbacka.
Javni uslužbenci kazensko ne odgovarjajo za svoja napačna dejanja. Ta člen je bil še pred desetimi leti v zakonu o javnih uslužbencih in so ga izbrisali.
Noben ne odgovarja, zato vsak počne kar si izmisli.

darkolord ::

Ne vem, kaj točno želiš z zadnjim sporočilom povedati.

Da Bosanec z nekaj prodanimi artikli na eBayu bolje ve od FURS, ali je slovenski DDV bil ustrezno obračunan ali ne?

Če verjameš, da je tako skrben in je IOSS številko bil posredoval pošti, kot bi jo moral, potem so zajebali na njegovi sprejemni pošti.

Jaz pravim, da verjetno tega ni storil in je pošiljko enostavno poslal, kot bi jo običajna fizična oseba in ne prodajalec. BiH ima tri pošte, tako da ne vem, preko katere je pošiljal; Pošte Srpske ima aplikacijo, v katero lahko vneseš IOSS številko. HP Mostar tudi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

messia ::

Pa saj to ni uredba Fursa. To je direktiva Evropske komisije iz leta 2021 in velja samo v članicah EU.
EBay ni postavil IOSS zaradi sebe, ampak zaradi direktive EU.

darkolord ::

Ja, in FURS je pri nas edini pristojen, da preverja pravilnost carinske deklaracije, vključujoč z IOSS številko.

Dejstvo ostaja, pošiljatelj bi moral sporočiti IOSS številko pri oddaji deklaracije, pa tega ni storil.

Ti pa sedaj zlivaš gnev na "naše".

kixs ::

eBay bo oddal pravilne podatke le v primeru posiljanja preko njihovega Global Shipping Program-a.

Vse kar posiljajo prodajalci preko obicajne poste, ceprav je eBay ob nakupu odvedel DDV, v 99% ne oddajo IOSS stevilke. Imel par takih prodajalcev in na koncu je eBay vrnil placan DDV. Le posredovati sem moral nas carinski obracun, kjer se vidi (ponovno) zaracunan DDV.

messia ::

Darkolord .
Za boljšo predstavo čemu je IOSS.
Kot rezident republike Slovenije se začasno za pet tednov preselim v Lizbono na Portugalskem. In glej ga šment, kupim na e Bayu upore od taistega prodajalca iz BiH republika Srpska. Plačam blago, poštnino in IOSS.
Prodajalec mi pošlje blago na začasni naslov v Lisboni. Ker je bil IOSS plačan dobim upore brez carinskega pregleda direktno na zakčasni naslov. Uvozni davek pa kasira republika Slovenija. Če pa davek ni plačan gre procedura skozi portugalsko carino. Davek od cariskih dajatev pa pobere republika Portugalska.
Ta uredba komisije EU samo ureja davčna razmerja pri spletnih nakupih med članicami EU in ter hkrati poenostavi, beri poceni spletni nakup, saj za njega ni potreben običajni carinski postopek, pod geslom vse na enem mestu.
Plačani IOSS ne kasira ne prodajalec, niti ne država katere rezident je prodajalec niti ne eBay kot posrednik da bi ga morali odvajati. Plačan IOSS gre direktno v EU.

Ja drugače pa imam vso pravico bentiti. Sem moral na novo plačati še 62€. IOSS je stal samo 45€. Seveda eBay Calculator za IOSS točno ve, da je davek v Sloveniji 22,5%.da ne bo pomote
Nekje digitalna doba pač velja že četrt stoletja. Pri nas pa žal še vedno zgodniji srednji vek.

Ales ::

messia je izjavil:

Ja drugače pa imam vso pravico bentiti. Sem moral na novo plačati še 62€. IOSS je stal samo 45€. Seveda eBay Calculator za IOSS točno ve, da je davek v Sloveniji 22,5%.da ne bo pomote
Nekje digitalna doba pač velja že četrt stoletja. Pri nas pa žal še vedno zgodniji srednji vek.

Bentil si, kar zagotovo pomaga pri plačevanju davkov, zdaj pa morda lahko počasi nehaš s traparijami... ;)

Tidule ::

messia je izjavil:

Darkolord .
Za boljšo predstavo čemu je IOSS.
Kot rezident republike Slovenije se začasno za pet tednov preselim v Lizbono na Portugalskem. In glej ga šment, kupim na e Bayu upore od taistega prodajalca iz BiH republika Srpska. Plačam blago, poštnino in IOSS.
Prodajalec mi pošlje blago na začasni naslov v Lisboni. Ker je bil IOSS plačan dobim upore brez carinskega pregleda direktno na zakčasni naslov. Uvozni davek pa kasira republika Slovenija. Če pa davek ni plačan gre procedura skozi portugalsko carino. Davek od cariskih dajatev pa pobere republika Portugalska.
Ta uredba komisije EU samo ureja davčna razmerja pri spletnih nakupih med članicami EU in ter hkrati poenostavi, beri poceni spletni nakup, saj za njega ni potreben običajni carinski postopek, pod geslom vse na enem mestu.
Plačani IOSS ne kasira ne prodajalec, niti ne država katere rezident je prodajalec niti ne eBay kot posrednik da bi ga morali odvajati. Plačan IOSS gre direktno v EU.

Ja drugače pa imam vso pravico bentiti. Sem moral na novo plačati še 62€. IOSS je stal samo 45€. Seveda eBay Calculator za IOSS točno ve, da je davek v Sloveniji 22,5%.da ne bo pomote
Nekje digitalna doba pač velja že četrt stoletja. Pri nas pa žal še vedno zgodniji srednji vek.


In kaj ima to slaboumno jokanje s tem, da je dolžnost prodajalca da ustrezno elektronsko zavede IOSS? Ali pa s tem, da ti pojma nimaš kaj je DDV, kaj je IOSS in kaj so stroški carinskega posredovanja. Ker za IOSS nisi plačal popolnooma ničesar. IOSS tudi nima popolnoma ničesar z urejanjem razmerji med državami članicami. IOSS je bil specifično uveden zato, da se omogoči avtomatiziran sistem obračuna in plačila DDV pri uvozu iz TRETJIH držav.

Seveda smo ostali v srednjem veku, če imamo pa neandretalce tvojega kova na grbi.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Okapi ()

messia ::

Ne razumem čemu si žaljiv. Če imaš probleme v življenju jih pač rešuj drugje, pri kakšnem specijalistu najbolje. Ker to če te nič ne boli še ne pomeni da si zdrav. Ko boš plačal davek na davek, boš morda razumel poanto.

Opažam pa da tukaj vedno eni in isti stari preizkušeni mački delijo avtoritativne nasvete. Klasično za lokalne obskurne srednjeveške forume.
Pa lep pozdrav vsem skupaj.

darkolord ::

Carinsko pošto si zmerjal z "Avgijem skretom", pa da je pri nas še "srednji vek", pa da je "problem v carinski pošti", pa namiguješ, da bi morali uslužbenci carinske pošte kazensko odgovarjati za svoja dejanja.

Vse to pa zaradi tega, ker je pošiljatelj pozabil sporočiti IOSS številko. Carinska pošta in FURS pa sta naredila točno to, kar bi morala, in enako kar bi naredili tudi uslužbenci podobnih organov v katerikoli članici EU.

Ne razumem, kaj sploh pričakuješ. Da ti bo FURS odpustil plačilo DDV, ker imaš screenshot od eBaya, da je vse OK?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Tidule ::

messia je izjavil:

Ne razumem čemu si žaljiv. Če imaš probleme v življenju jih pač rešuj drugje, pri kakšnem specijalistu najbolje. Ker to če te nič ne boli še ne pomeni da si zdrav. Ko boš plačal davek na davek, boš morda razumel poanto.

Opažam pa da tukaj vedno eni in isti stari preizkušeni mački delijo avtoritativne nasvete. Klasično za lokalne obskurne srednjeveške forume.
Pa lep pozdrav vsem skupaj.


jaz tudi ne razumem zakaj nenadretalci rabite nabijat v tri dni in naš pošiljate v srednji vek medtem, ko imate sami težave s tem, da hkrati premikate roke in noge.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Okapi ()

messia ::

Tvoj žaljiva dikcija kaže na tovoj omejen intelektualni nivo, ki ti ne dopušča konstruktivne debate, kaj šele kritike. Objavljanje fragmentov mojih zapisov s žaljivmi komentarji pa je tipični prežvečeni modus scribendi forumskih pisunčkov ki se brez kakršnega razloga oglašaja samo da ibi otpadali pametni. Zeh . Kako dolgočasno. Brez zamere.

Tidule ::

Rofl, neandretalc ki misli, da zivi v srednjem veku pametuje o konstruktivni debati. Revcek debilni, konstruktivna debata se je nehala, ko si dokazal da pojma nimas kaj je ioss pa te to ni ustavilo, da ne bi blodil dalje. Zeh. Kako dolgocasno. Brez zamere.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Okapi ()

mtosev ::

Kolikšna je carina na software iz UK?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

CiClon ::

Software ni "blago", zato na software ni carine.

Če uvažaš software na nosilcu, je ta nosilec "blago" in se gleda po vrsti nosilca.

mtosev ::

Uvažam software windows na usb ključku. Koliko je carina, če kdo ve?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

Evo imam problem. Pošiljka je vredna 152EUR, a ne morem izbrati standardni postopek, ker je grayed out. Sedaj sem naredil tako, da sem izbral pod 150EUR, ker drugače ne morem izbrati. A bo vse okej s tem? Naj pokličem pošto v ponedeljek in jim razložim ali naj počakam na email?
V komentarju sem jim napisal kaj je težava.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Ales ::

Za pošiljke nad 150 EUR ne moreš izbrati poenostavljen postopek, temveč le standardni. Verjetno si to mislil.

Tako ali drugače bo vse v redu. Končno, tudi če nekdo dobi 2k kazni lahko reče: "Saj je vse v redu." Ali pa to reče nekdo drug. Odvisno pač od okoliščin in perspektive. :D

Izbral si seveda narobe in verjetno bodo to prilagodili sami. Na tvoj strošek... Morda pa tudi ne! Poročaj, kako bo šlo...

Bellator ::

mtosev je izjavil:

Evo imam problem. Pošiljka je vredna 152EUR, a ne morem


152 eur s poštnino ali brez?

mtosev ::

Brez.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kixs ::

Ti je eBay ze ob placilu racnual DDV? Poglej "Order details" > "Payment info" od nakupa.

mtosev ::

EUR 176.72
GBP144.99

Feb 19 at 9:09 AM

1 item
GBP130.00
Postage
GBP14.99
Order total
GBP144.99
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ales ::

Morda bi moral prej pogledati posnetek zaslona, preden sem komentiral. :D

Iz posnetka ekrana se ne vidi, ali je DDV plačan preko IOSS ali ne, ravno tam je odrezano. Kaj je pisalo tam, "da" ali "ne"?

A so to Windows na USB ključku?

mtosev ::


Evo.

Da to so windowsi na usb ključku.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kixs ::

Windows na USB kljucku je pa itak svetovni nateg :lol:

Medij tako al tako lahko potegnes dol iz Microsofta. Potrebujes le licencni kljuc - kupis za nekaj evrov

kixs ::

Ales ::

@mtosev, tako kot zgleda, bo za plačat še osnoven strošek carinskega postopka in to bo to. DDV-ja ne bo za doplačat ker je že bil poravnan ob nakupu in to je tudi sporočeno preko IOSS.

mtosev ::

Sem jim poslal email.
Dober dan. Pišem vam zaradi pošiljke (št pošiljke). Na portalu za uvoz pošiljke ne morem izbrati standardni postopek. Prilagam sliko težave. Ne da mi izbrati opcijo nad 150€. Vrednost pošiljke je 152€.

Upam, da mi lahko pomagate.
LP, Marko

Upam, da bo to to.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

kixs je izjavil:

Ali mislis kaj takega? Sam tole pride cca 55€.

Microsoft Windows 11 Pro, USB & Key in Box Full Version 1-PC Factory Sealed Box

Nekaj takega ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev ::

Spoštovani,



preko spletnega portala Uvoz-izvoz ste uspešno oddali dokumentacijo za uvoz vaše pošiljke. Dokumentacija bo predložena Finančni Upravi RS, v primeru dodatnih dopolnitev boste kontaktirani s strani carinske pošte.


Po prepustitvi blaga oziroma pošiljke s strani carine, boste prejeli obvestilo o zahtevku plačila uvoznih stroškov za vašo pošiljko. Priporočamo vam, da izberete spletno plačilo, saj je za vas to cenovno ugodneje. Povezava za izbiro plačila je aktivna 24 ur, po preteku možnosti izbire ni več, stroške uvoza nato poravnate ob prevzemu pošiljke.

Naj dodamo še informacijo, da je predviden rok dostave pošiljke, od trenutka uspešne dopolnitve podatkov o pošiljki in uspešno izvedenega spletnega plačila preko spletne aplikacije, od 5 do 15 dni.



Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo,



Lep pozdrav / Best regards,
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ales ::

Te klobase je dobil vsak, ki je kdaj kaj takole uvažal.

Če nimaš kakega s tem povezanega vprašanja, jih prosim ne pastaj tu, hvala. ;)
««
88 / 90
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94511569727 (8799) Pac-Man
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9018906 (894) darkolord
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15323255 (10384) Tidule
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499828 (54689) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030482 (27050) Fritz

Več podobnih tem