» »

Kdo kupuje rabljene računalnike?

Kdo kupuje rabljene računalnike?

MarkoMan ::

Tuki se razpišite o rabljenem pogledu. Mene pa predvsem zanima če je kakšen junak ki je prodal rabljen računalnik, oz. ga je kupil. In seveda kak je to zgledal :)
vsak zacetek in zacetnik je tezek

#000000 ::

Ni mi jasn point tvojega vprašanja, jest sem jih prodal in kupil kr neki kaj te sploh zanima, če se splača ?? če se lahko zajebeš in ti prodajo mačka v žaklju ?? ipd ?? LP

aljazh ::

Kupil že 3 rabljene računalnike - eden že 2 leti veselo služi kot fileserver prižgan 24/7, eden mi že približno leto dni služi kot eksperimentalna mašina (linux & stuff), enega pa sem nabavil za boljšo polovico (office programi, mail, internet). Doslej še nobenih težav z njimi. Res pa je, da v primeru rabljenih kupim samo brand name računalnike v originalni sestavi.

Razen za primarno mašino se mi zdi nesmiselno kupovati nov "najboljše-ta-hip-na-trgu" računalnik, saj za 99% vsakdanjih opravil povsem zadošča nekaj let star računalnik, ki je bil v svojem času ko je prišel na trg, med boljšimi.

Prodal sem jih pa tudi že nekaj (po komponentah in sestavljenih), pa nikoli nobenih težav s kupci. Ker nikoli ne želim nikogar ogoljufati; če kaj slabše deluje, to tudi povem. Kupcu tudi vedno ponudim možnost, da pred nakupom računalnik preizkusi. Kupce, ki želijo zbijati ceno ali ponujajo kakšne nesmiselne menjave, pa večinoma že po mailu odslovim.

MarkoMan ::

Js osebno imam v mislih da enostavno ni smotrno kupovati rabljenih računalnikov. Zaradi cene. In prodajati jih tud ni smotrno. Tudi zarad cene. Js osebno sm hotel kupit rabljenega, pa nikjer nobenega z ok ceno. js nevem no.
Sm pa kupil novega za 400eu in dobil v obliki bona 125eu nazaj, tko da me je kišta prišla 275eu, toliko kokr so rabljeni računalniki, ki seveda niso novi, pogosto nimajo garancije in seveda slabše konfiguracije.

in tko se čoham kdo sploh zaide na trg rablenih računalnikov, glede na to kakšne cene se gibljejo tam:\ ?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

#000000 ::

Ne vidm glih logike, za 300€ dobiš recimo za en razred boljšo mašino kot če bi dal v trg. 300€ za novo. LP

Poldi112 ::

Jaz sem že veliko rabljenih kupil. In prodal. Notebooke sem še vse kupil rabljene, ker so 50% cenejši (zadnji je bil celo več kot 50% cenejši, pa še v garanciji).

Potem če iščeš pc za tajnico je 1GHz povsem dovolj. In takega dobiš za €100 rabljenega. Nov je sicer hitrejši, ampak kaj ti koristi ferrari, če ga voziš po makedamu?

V firmi kjer delam vsi delajo na rabljenih (kupljeni večinoma pri asgard). Vsi no name. Stari so v bistvu bolj zanesljivi. Zdaj so poceni komponente zelo bedne, vse skupaj se bolj pregreva in čisto mogoče je da se ti nov prej pokvari kot en star (p3 recimo). Sploh če kupiš brand to kar noče crkniti. Za osebni server in router imam ibm in compaq desktop mašini. Že leta brez napake delata 24/7. Za primerjavo, vmes sem pa zaradi težav zamenjal že 2 matični plošči - epox in abit. Sploh prva je bila velika žalost, saj je bila precej huda (nforce2) in draga (27k?), živela je pa 13 mesecev. 2. sicer ni crknila, je bila pa precej nezanesljiva.

Tako da osebno nimam nobenih predsodkov pred rabljeno robo. Sicer nima garancije, ampak večina robe itak redko crkne dokler je v garanciji (epox plata zgoraj je šla 1 mesec po preteku...).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

MarkoMan ::

Notebookom cena res pade. Medtem k PC-jem kr noče. Hecn mi kolk folk zahteva za svoje kište. Gledal sem po bolhi in oglasniku in nisem nič našel. Pol ti pa v trgovini prodajo za prej omenjeni dnar athlona64 3800, 250Gb diska, 1Gb rama, x1600pro, dvdrw, xxx plato, cardreader, Visto... V glavnem rablenega PC js osebno nisem videl dovolj ugodnega da bi ga kupil.
Kr se pa garancije tiče se čist strinjam, je zgolj da ti ni treba pc sprobavat.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

#000000 ::

Ja dobr eni majo res usekane cene, ampak to v bistvu zarad tega ker sploh ne vedo kolk je zadeva vredna in pol misljo, če napišem 230€ za p3 700-900 mhz + 64 ram + od oka ene 5 gb disk 8-O bom lahko glihal, ampak to naj te ne moti, taki kekci potem kokr sm opazu v nedoled prodajajo ta jajca, kar je tud prov. Kdor ve kaj kupuje, ve tud kolk je stvar resnično vredna, in po tem sistemu pregleduje oglase, valjda niti pod razno ne odpre take bebaste ponudbe. LP

l0g1t3ch ::

Že dobra 3 leta nisem kupil novega računalnika ampak kupujem samo rabljene pa nimam kakih starih kišt ampak so vsi 3je kompi doma še danes več kot solidne zadeve. Dobil pa sem vse rabljene sisteme zelo ugodno, skoraj za drobiž.

Ubistvu vedet morš kaj se splača pa mal morš spremljat oglase. Drugače če tko na hitr pogledaš bolho itak dobiš vtis da se ne splača rabljenih kupovat to pa zato ker dosti folka daje dobesedno nategantske cene in upajo da bodo prodal to kakemu bedaku.

opeter ::

Do zdaj sem kupil dva rabljena Mac-a, ki sta delal (oz. eden še vedno) delujeta odlično. Enega izmed teh sem že prodal.
Pri PC-jih pa kupujem in prodajam rabljene dele. Celo notesnik sem kupil rabljenega in dela BP. Knok, knok!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

nicksonn ::

Sam sem kupil rabljen računalnik pred kakšnima dvema mescema. Dalj časa sem spremljal sceno, potem sem pač naletel na zelo ugoden oglas na Bolhi. Z računalnikom sem zadovoljen, s kupcem sva ga najprej stestirala, delal bp.
Na bolhi so pa tako prenapihnjene cene, da ni mi jasno, kdo to sploh kupuje. Tu na ST so čisto vredu cene, če pa niso pa pač Fizikalko opozori. (Kako mi je smešno ko pripiše: cena je močno, ampak res močno previsoka:D, sicer pa "ala ti vera" )
Spremljati je treba oglase. In si vzeti čas. Sam sem imel kar srečo, cena je bila minimalno 20% nižja od povprečja. Prodajalcu se ni šlo toliko za denar (očitno mu ga ne primankuje), kot za to, da je stvar prodal.
Najprej sem nameraval kupiti po komponentah, vendar mi je kmalu postalo jasno, da pride kar nekaj dražje.

Vsekakor se pa ne splača kupiti rabljenega LCD monitorja. Res, da se jih zelo malo prodaja, ti ki pa se (bolha) pa so dražji kot novi iz trgovine.
x n!

krneki0001 ::

Leta 2006 sem kupil mašino iz leta 1999. Profesionalna grafična postaja IBM Z-PRO. Odkar sem jo kupil deluje 24/7 brez kakršnihkoli problemov.

Konfiguracija je pa taka:
2x Xeon 550MHz s po 2mb cacheja vsak(sem jih že jaz zamenjal, ker v originalu sta imela samo 512kb, ampak s hitrostjo procesorja)
2Gb ECC SDrama 100MHz(4x 512mb)
4x 200GB WD 7200 obratov ata 100 na SIL680 kontrolerju (dodal jaz)
1X 18Gb SCSI 10.000 obratov na Adaptecu 2940U2V 80Mb prenosa na kanal (na scsi je sistem, ker res hitro dela - disk ima v VISTI kar 3.9 pike - in to za 1999 letnik diska)
Nvidia geforce MX440 64Mb rama - nadomestila je original ATI FIRE GL 1 32Mb - za leto 1999 bajna kartica z 256 bitnim vodilom in kar 32mb rama
Mrežna 100 mbit in zvočna onboard
NEC usb 2.0 kontroler in externi usb DVD ram LG 16X
interni DVD ram NEC 8X

iNN ::

Kolk si dal, ce ni skrivnost
==

r5r ::

Jaz sem za 5000 SIT na blef kupil eno kišto. Kasneje sem ugotovil, da je HP Vectra, Pentium 3 800 MHz, 128 MB, i810, 10 GB. Če bi to vedel prej, bi jih vsaj 6 vzel. :\
And it makes me wonder.

krneki0001 ::

Dal sem 30.000 sit skupaj za mašino in 21 colski IBM zaslon.

Phoebus ::

Če znaš iskat lahok dobiš dobre deale. Jaz sem skoraj dvemi leti 2.5 celly-ja in plato (z vsem, vklj. grafo integriranim) in 256 ram za 25 smukov. Še 256 plošček se mi je valjal doma, ponucal sem disk iz predala in evo, mašina je tu. Zelo kulturna.

roli ::

Jaz osebno nisem še nikoli kupil rabljenega računalnika ali rabljenih komponent.Sem pa prodal en računalnik.

Iščem eno poceni mašino za HTPC (okoli 50€ -raje manj).Nikjer ni nič za dobit,na bolhi so same drage stvari.Rad bi nekaj z 256MB RAMa,katerokoli grafiko,in 1Ghz procesor ali več.Tega očitno ni mogoče dobiti po kulturni ceni.
http://www.r00li.com

#000000 ::

Kulturna cena za tako zadevo je pomojem 100€ za 50 bo bolj trda predla.
Vsak na bolhi ve da jo lahko z lahkoto utopi za ta denar. LP

dela ::

Z veseljem bi kupil rabljen računalnik, če, recimo, ne bi ljudje svojih (nekaj let starih) socket A komponent cenili skoraj toliko, kot hočejo v trgovinah za "nove" s754 komponente z garancijo. Počasi bodo že AM2 komponente v trgovinah na voljo za enako ceno, kot pri nas rabljene socket A komponente. Ker po župi nisem priplaval, raje ždim ob svojem 6 let starem računalniku, ki mi še vedno kar dobro služi, me pa zanima, kdo so tisti, ki rabljene komponente kupujejo po takšnih cenah. Ko kakšnega prodajalca rabljene opreme konfrontiram s cenami novih komponent v trgovini, me kar direktno odslovi, kaj šele, da bi bil pripravljen barantati ali celo spustil ceno za 5 evrov. Po tem sklepam, da jim kupcev ne manjka.

MarkoMan ::

Js sm na bolhi iskal pod napredno iskanje in sm vtipkaval 9600, 4200, tut 9550, 9500, ( kolikortok kulturne graficne).. In ni ga bilo racunalnika pod 170eu. In to ni bil enkratni sprehod. Enkrat samkrat sem prisel blizu, k je eden prodajal kisto z ati 9600pro, za 40cukov, sam je bil razseljen po celi sloveniji :\ in ocitno se mu ni prodajal kej prevec kompa, tko da ni blo nc od tega;(

Se mi zdi pa hecn paradoks, ko berem oglase za vec let stare komponente, ko napisejo da se procesor al pa grafa navije tolk pa tolk, pol pa prbije eno ceno, ki je 10% nizja od nove komponente8-O.....
vsak zacetek in zacetnik je tezek

John Abruzzi ::

kokakola ::

jaz prodam računalnik
http://www.bolha.com/oglas3511887

odgovorite lahko na kokakola@siol.net

Steinkauz ::

Haha, kir pacient;((

koyotee ::

kokakola, takih ki nategfujejo folk tuki nemaramo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

#000000 ::

Človek poglej kaj dobiš za tvojih 341€ KLIK seveda ima zadeva garancijo.

No ja sej tole ti za to ceno lahko prodajaš še 10 let, pa tud enga info maila ne bo v tvojem predalu, znižaj ceno na 110€ kar je nekak realna vrednost pa boš še vedno težko prodal, ker je pač velika konkurenca. Dans lahko dobiš tvojem podoben rabljen sistem za 60€

Tac20 ::

Haha jst sm z 9600xt, več diska, 1 gb rama + 17 Col lcd samsung prodal en let nazaj za 300 eur:) tvoj je vredn pod 100

opeter ::

hehe, na Bolhi eden prodaja Pentiuma 2 za 50 €... OMG, keri loleki. Tisto še gajbo pira ni vreden.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Steinkauz ::

Kako gajbo, še en pir težko da znese :D

Blinder ::

Jaz sem dal en fake oglas za rač. za cca 130€, priblizno tolko kot so ostali vprasali za podobne racunalnike, pa me noben ni kontaktiral. Verjetno redkokateremu uspe prodat rabljen komp po tistih nabitih cenah.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Invictus ::

Kar se tiče starih komponent, samo tole:

V ZDA kar nekaj firm živi od prodaje stare opreme, ki je novo ali pa testirana stara. Sam bi rabil RAM PC 133 z ECC in to 1GB ploščico, pa so cene take, da sem se odpovedal in škatlo lepo deložiral (preglasna za osebno uporaba, sem jo pa zastonj dobil).

Problem nastane pri kupovanju stare opreme, če jo res potrebuješ. Seveda se to ne dogaja domačim uporabnikom ampak firmam, ki imajo validirane računalnike, potrjene od ne vem kakšnih komisij, pa jim je lažje zamenjati samo disk, CPU ali bilo kaj kot pa se iti cel postopek skupaj. Sam to ni stvar te teme.

Je pa res da se edino rabljen notebook splača kupit, sam kaj ko ljudje vseeno malo pretiravajo.

LP I.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cene rabljenih komponent

Oddelek: Kaj kupiti
161411 (749) vres.ales
»

Kupila sem rabljen računalnik - CRKUJE!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
315218 (3615) konspirator
»

Cene na slo-techu.com in Bolhi.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7715118 (11197) ciki57
»

Pomembno! Obupno stanje na trgu rabljene opreme (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10621387 (17169) _IKE_
»

Vic stoletja :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
528316 (6450) Utk

Več podobnih tem