» »

polnjenje lap-topa

polnjenje lap-topa

fireice ::

Dober dan!

Sem ponosni lastnik Fujitsu prenosnika. Vendar imam eno vprasanje. Zanima me, ali je boljse. da je racunalnik ves cas prikljucen v elektriko, ali da se baterija prazne in polni.

Hvala za morebiten odgovor.

Šimpanz ::

Definitivno je bolje da je računalnik vedno priklopljen v el omrežje, saj ima vsaka baterija samo določeno število ciklov (polnenje praznenje).
Ker pa baterijam ne paše previsoka temperatura, je še bolje če jo daš ven kadar delaš na elektriko.

desmill ::

Glede na to da je za Li-ion baterije dobro če so polne (ne 100% ampak med 80% in 90%) in da so shranjene čim bolj na hladnem, ti priporočam da ko imaš rač na omrežje vzameš baterijo ven. Če ga imaš večinoma doma se ti to še posebej splača.

fireice ::

O, hvala za odgovor. Ze iscem predal z baterijami ;)

fireice ::

Se nekaj sem se spolnil. Ko das baterije iz racunalnika, more biti pa nujno priklopljen v omrezje, ali je lahko nekaj casa brez obega?

M-XXXX ::

Ti lahko mirneduše vse vn potegneš!

ganzi ::

Ja najbol je tako. Jaz ga največ uporabljam doma in je vedno prkloplen na štrom pa brez baterije, baterijo pa napolnim po potrebi..

fireice ::

No hvala za odgovore. Lep vecer vsem.

Supervisor ::

Nekateri prenosniki imajo program za napredno upravljanje z baterijami ,saj inteligentno prazni in polni baterijo oz. je neguje... vsekakor preveri če tvoj model to omogoča. Drugače pa tako kot omenjeno če boš delal na elektriko, odstrani baterijo napolnjena naj bo nekje 40%, stara se pa tudi če jo ne uporabljaš. lionske zdržijo kakih 1000 ciklov ali do 2-4 leta pri normalnih pogojih

Brainstorm ::

Kok zdaj, eni pravjo da jo je potrebno skladiščit pri 80% kapacitete, drugi pri 40%, v čem je sploh fora ali ni vseeno kok je napolnjena, samo da ni čisto prazna?

Zgodovina sprememb…

desmill ::

Je skor vseeno koliko je polna glede skladiscenja. Bistvo je da ni prazna (pod 20%) pa da ni čist polna (nad 90%). Jest sem napisal 80% ker se z časom vseeno počasi prazni.
Za baterijo eni podatki kažejo, da naj bi bilo dobro da jo vsake tolko (2-3 mesece redne uporabe - spet ni treba točno vzet je lahko tudi več) malo "osvežiš", kar pomeni da jo ene dvakrat čisto sprazniš z uporabo in vsakič čisto napolniš. Kar pa seveda še vedno ne pomeni, da po parih letih ne bo izgubila svoje maksimalne kapacitete.

kihc ::

Kako je pa z mobiteli - LiIon baterije - je bolje polnit vsak vecer, ali pocakat en teden da poplnoma crkne in nato polnit celo noc.
x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kihc ()

desmill ::

za li-ion je najslabse da je prazna (ravno drugace kot pri ni-cd kjer je slabo da je polna). tako da mobitel polni vsak drug vecer (ali ko pade baterija na nekje 30%) potem pa vsake dva ali tri mesece jo dvakrat cisto sprazni in potem do konca napolni (aka 16 ur - lahko manj nebi smelo biti nic narobe), da jo osvezis. Sicer neverjamem da bos opazu neko razliko - poznalo naj bi se kaksen procent dva na kapaciteti. Se vedno ti bo pa po 1000 polnjenjih sla baj baj in bo treba novo kupt

tomaz- ::

eh, fantje, če baterija v povprečni uporabi brez kakšnih hudih "vzdževanj" zdrži cca tri-štiri leta, pol pa res ne vidim problema... Jo pač kupiš novo, če že prej ne zamenjaš laptopa, ker itak kao ni več oh in sploh dober... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323352 (2499) Jst
»

Prvo polnjenje telefona

Oddelek: Pomoč in nasveti
2712303 (7938) --MiRaLdInJo
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813307 (11224) Bor H
»

Li-Ion vs. Li-Poly (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8014069 (12634) Pyr0Beast
»

kako ravnati z baterijo na prenosniku

Oddelek: Strojna oprema
82520 (2296) Milko#

Več podobnih tem