» »

Google, firefox, antiphising

Google, firefox, antiphising

Voluhar ::

Antipishing je nova vrsta zaščite in sicer proti internetnim stranem, ki vsebujejo spletne prevare. Ampak ne navadne spletne prevare, temveč tiste spletne prevare, kjer vam ukradejo zasebne informacije. Primer: Prek maila dobite pošto kjer piše, da morate zaradi varnostnih težav vaše internetne banke hitro preverit če je z vašim bančnim računom ok. Poleg nalimajo še povezavo do lažne internetne strani kamor vpišete svoje osebne podatke in tako do njih pride napadalec.


najprej si poglejmo možnosti zaščite pred tem:
-spam filtriranje maliov - filtriranje nezaželjene pošte je na tem področju lahko izjemno uspešno in mislim, da lahko nudi vsaj tako zaščito proti antiphisingu kot katerakoli druga metoda (če maila ne dobiš te ne morejo nategnit a ne? )
-blokiranje dostopa na internetno stran prek seznama, ki bi se samodejno posodabljal (ki je še vedno ne more biti bolj uspešen od filtriranja mailov saj filtriranje v mailih lahko poleg preverjanja vsebine vključuje tudi preverjanje linkov v mailih)

Seveda pa obstaja še tretja možnost ki pa jo je vgradil google v firefox(moj je 2.0b2) in sicer to, da za obisk vsake internetne strani pošljemo link strani tudi googlu in nam ta sporoči ali je internetna stran varna ali ne.
To pomeni da Google izve katere internetne strani se odpira in to za vsakega uporabnika, ki ima ta sistem v firefoxu omogočen - po defaltu sedaj še ni, verjetno ker je v testni fazi

Mogoče je moj strah preveč in sem samo paranoičen vendar ko pomislim ,koliko denarja se obrne s statistično obdelavo takšnih podatkov ali pa morebitno možnost nadzora s strani vlade se zamislim.
P.S. Zakaj mislite da ima google zastonj 3Gb Mailbox? Zaradi oglasov?

roba87 ::

Samo zamisli si kolko ljudi so nategnili z tistim pprimerom kaj si ga zapisal v prvem odstavku. Jaz se sicer strinjam s to novo možnostjo zaščite ampak pod pogojem da jo lahko onemogočimo.

Lep pozdrav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Locky

Oddelek: Pomoč in nasveti
469694 (8132) SeMiNeSanja
»

Direktor zahteva takojšnje plačilo večjega zneska na tuj TRR

Oddelek: Informacijska varnost
265563 (3723) Malajlo
»

Kako zagotoviti Internet primeren otroku

Oddelek: Omrežja in internet
202934 (2227) krneki0001
»

(Ne)nevarni XSS napadi

Oddelek: Novice / Varnost
245703 (4221) lambda

Več podobnih tem