» »

Resolucija in geslo

Resolucija in geslo

sebaboss ::

Imam dva vprasanja v zvezi z dreamweawerjom kako nekaj narediti. Prosil bi za pomoč če kdo slučajno ve.

1. Kako nastaviti da se na vseh resolucijah ekranov narejena spletna stran pokaže enako in braz drsnikov...s tem mislim da pogled na velikih ekranih ni nekje v kotu na majhnih pa z veliko drsniki in čudno izgleda...Rad bi da se slika samodejno krči in razteza ali kaj podobnega.

2. Kako v Dreamweawerju narediti geslo za vstop na dolocene sekcije internetne strani....naprimer kot za v email da se prijavis....ali pa kako podobno.

Ze v naprej se vam najlepse zahvaljujem za odgovore.

LP,
Sebastjan

R33D3M33R ::

1.

Da narediš stran brez drsnikov na vseh resolucijah boš moral uporabljati relativne enote. Recimo namesto, da rečeš divu ali tabeli, da je širok 400px mu pač nastaviš recimo 100%. Seveda se bo potem tudi vsebina ustrezno prerazporejala. Rešitev je, da narediš vse elemente relativne in potem s tem ne bi smelo biti težav.

Druga rešitev je uporaba kakega dinamičnega spletnega jezika (kot recimo PHP), obiskovalec lahko izbere resolucijo monitorja in glede na to se mu potem računajo velikosti elementov. Seveda lahko to poenostaviš in vpleteš javascript, ki sam izbere resolucijo in obiskovalca preusmeri na stran. Pri tem pa ne pozabi, da nimajo vsi vklopljen javascript. Uporabi še
<noscript></noscript>



2.

Glede gesla je tako, da lahko uporabiš datoteko .htacess, če seveda tvoj strežnik to omogoča. Je po mojem še najvarnejša zadeva, ampak je odvisna od tega koliko dovoljenj sploh imaš na strežniku

Druga rešitev je uporaba logina s pomočjo PHPja. Kako se to naredi prebrskaj malo po forumu. Po mojem obstaja cela tona tem s to problematiko.

Tretja in precej manj varna rešitev je pa seveda uporaba javascripta, ampak če zadevo narediš pametno jo bodo le stežka razbili. Glej v smeri XOR password enkripcije, ta se mi zdi še najbolj primerna. Na internetu obstaja celo generator take kode, malo se poigraj pa boš videl če ti ustreza.

Če povzamem:

Z samim dreamweaverjem boš težko kaj naredil. Boš moral tudi kaj prilepiti ali urediti v code view (saj še obstaja? DW ne uporabljam že par let...)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Izdelava spletišč
1297332151 (56300) htmltroubles
»

Prikaz spletne strani na mobilnem terminalu

Oddelek: Izdelava spletišč
173190 (2484) 4kik4
»

eno vprasanje o izdelavi

Oddelek: Izdelava spletišč
161615 (1415) bluefish
»

Javascript in php

Oddelek: Izdelava spletišč
201881 (1570) rokpok
»

Kaj menite o strani

Oddelek: Izdelava spletišč
241741 (1357) Tr0n

Več podobnih tem