» »

Laserska operacija oči

Laserska operacija oči

««
17 / 17
»
»»

feryz ::

NadaN je izjavil:

Lahko vprašam kateri postopek laserske operacije ste imeli?
Nimam pojma, je že 20 let od tega.
Vem le to, da se mi je do večera bleščalo, operacija je bil popoldne, zjutraj pa sem se zbudil in normalno živel dalje.
Šel v službo in tako dalje.

NadaN ::

Razumem, da je stabilnost dioptrije odvisna od posameznika...Sedaj tudi vem, da ima PRK najdaljšo okrevanje, SMILE najkrajšo....Še vedno pa ne vem bistvene razlike - torej ali je vredno za SMILE plačati cca. 500 eur več na oko v primerjavi s tehniko StreamLight?

Lonsarg ::

Po mojem osebnem mnenju jaz ne bi šparal v tvojem primeru. Pa mimogrede če že šparaš, zakaj šparat pri izbiri operacije, raje šparaj tako da greš na Češko se operirat, kot sem naredil jaz.

Mislim pripravljen si 1000EUR prišparat na tem da boš vsaj en teden dlje okreval, zakaj ne bi raje 2000EUR prišparal na način greš mimogrede na izlet v Prago?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

NadaN ::

Lonsarg je izjavil:

Po mojem osebnem mnenju jaz ne bi šparal v tvojem primeru. Pa mimogrede če že šparaš, zakaj šparat pri izbiri operacije, raje šparaj tako da greš na Češko se operirat, kot sem naredil jaz.

Mislim pripravljen si 1000EUR prišparat na tem da boš vsaj en teden dlje okreval, zakaj ne bi raje 2000EUR prišparal na način greš mimogrede na izlet v Prago?


V tujino nebi sla. Nisem taksen tip cloveka, v primeru komplikacij imam raje zdravnika na dosegu roke :). Mene samo zanima zakaj je taksna razlika v ceni. Samo zaradi okrevanja?
Po tabeli, ki jo ima objavljen Irman je edina slabost Streamlight okrevanje, ostale karakteristke pa ima precej boljse. In ce so rezultati boljsi, potem raje potrpim tistih 14dni okrevanja.

Tody ::

Kaj pa doktor pravi? Da ne narediš vse ekspretize potem pa itak ne boš kandidat za operacijo?

Lonsarg ::

Ja to je dejstvo da itak treba najprej preverit ce si kandidat. Mene so iz Prage prvic poslali nazaj da imam presuhe oci in da dokler se ne izboljsa nisem kandidat za nobeno izmed metod (po enem mesecu kapljic sem se vrnil in je slo skozi). Lahko se tudi zgodi da si kandidat zgolj za eno izmed in dilema odpade.

Pa jaz osebno sicer malce dvomim da je samo okrevanje razlicno med Smile in StreamLight. Ampak bolj tocne informacije bo tezko dobit, ker je StreamLight pac mal novejsi. Problem pa je ker ena klinika ponuja eno druga drugo in ne bos torej nasel enega zdravnika ki ti bo fer ocenil med obema metodoma. Fajn bi blo da bi imele vse klinike vse metode, da potem ne bi bilo te dileme.

Ampak ne vem, mene bi ze samo okrevanje prepricalo, ti je res ok teden ali dva lezat in skoraj nic gledat in ti je to vredno 1000EUR?

Zdravnika imas sicer na dosegu roke tudi ce se gres v tujino operirat (tiste tri dni si pac najdes nekaj cisto zraven klinike, nato pa imas itak Slovenske zdravnike). Dobro znanje anglescine je sicer fajn imet. Jaz sem sel celo cisto solo, lepo na FlixBus in gasa. Pol urce po Smile operaciji sem ze hodil po ulici do hotela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Tidule ::

Škoda je filozofirat dokler ne greš do okulista, da ti premeri oko in poda mnenje kaj je najbolj primerno za tvoje oči. Osebno bi PKR (ne glede na to v kakšno fancy novo ime ga zapakirajo) pustil kot zadnjo opcijo, ker je najbolj invazivna metoda z najdaljšim časom okrevanja.

Ampak bolj tocne informacije bo tezko dobit, ker je StreamLight pac mal novejsi.

StreamLight je v svojem bistvu še vedno PKR postopek, tako da zanj velja bolj kot ne vse kar velja za PKR.

Fajn bi blo da bi imele vse klinike vse metode, da potem ne bi bilo te dileme.

Imaš kar nekaj klinik, ki nudijo vse troje. Ne vem kako je pri nas ampak jaz sem se operiral na Madžarskem in je bilo vse troje možnost na istem mestu.

Lonsarg ::

Ja bolj sem imel v mislih Slovensko sceno kjer je samo en ponudnik Smile in potem težko zaupaš v mnenje ne glede na to v katero Slo kliniko greš.

StreamLight je sicer tPRK, ki naj bi bil malo boljši od PRK, ampak ja, najbrž nekih čudežov ne morejo delat, če je pa princip enak.

Sem preveril še enkrat in tudi tam kjer sem jaz bil (Gemini na Češkem) imajo vse 4 varjatne, LASIK, PRK, tPRK, Smile. In kolikor sem zdravnika razumel je pri njih defaultna izbira Smile. Šele če nisi kandidat (kar nekaj jih menda ni kandidatov za Smile) pa preidejo na druge.

Stripy ::

Pred dobrimi sedmimi leti sem se operiral v Zagrebu, ker so takrat imeli tam zadnjo generacijo laserjev. Metoda je bila Advanced CustomVue Wavefront LASIK. Zaradi daljšega okrevanja se nisem odločil za PRK. Prej sem imel dioptrijo -3 in -5. Zdaj imam na desnem mogoče dioptrijo -0.25 na levem pa 0. Imam pa zdaj na obeh tudi +1 na blizu. Vseeno sem z operacijo zadovoljen, saj očala potrebujem le za branje.

trancer01 ::

Po štiridesetem so laserske operacije brez menjave očesne leče malce bedaste. Če hočeš biti povsem neodvisen od očal tudi v zrelih letih, moraš zamenjati očesno lečo.
««
17 / 17
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Operacija oči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11923887 (3567) Gagatronix
»

Očala: ZA ali PROTI ?

Oddelek: Loža
409317 (1419) Eliaz
»

Laserska operacija za oči

Oddelek: Znanost in tehnologija
124450 (2373) DuleKrtola
»

Laserska korekcija vida

Oddelek: Loža
247523 (6270) gnss
»

Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7921814 (15971) Bananovec

Več podobnih tem