» »

Slovenski vojaki v Libanon???

Slovenski vojaki v Libanon???

«
1
2

Bistri007 ::

Ali ste za to, da Slovenija pomaga pri implementaciji resolucije št. 1559 Varnostnega sveta OZN, ki zahteva razorožitev vseh milic v Libanonu?

Ali naj Slovenija postane pomemben akter v mednarodnih odnosih s tem, da pošlje nekaj sto vojakov v Libanon z namenom razorožiti Hezbollah in vzpostaviti vmesno cono (buffer zone) na libanonski strani izraelsko-libanonske meje?

#000000 ::

NE. Sem pa prec za to v primeru da se gre Izraelce išĆerat od tam. LP

Oxford ::

Nekaj sto vojakov?? 8-O
Kdo pa nas bo potem doma branil pred sovragi, ki prežijo izza vsake od naših meja? :D :D

Zdaj pa resno ... mislim, da bo ustanovitev mirovnih enot oz. podobno posredovanje podobno sranje, kot je bila ustanovitev koalicijskih sil za Afganistan oz. Irak. Naveza Izrael&ZDA zakuha golaž, nato pa prosijo 'zaveznice', naj ga pomagajo pojesti, čeprav je očitno neužiten.

Izrael ima že od leta 1948 težave s sosedami in jih bo vedno imel. Tole je le manjša epizoda, katero naj rešijo kar lepo sami.

Bistri007 ::

Črni, ali ti zanikaš pravico Izraela do obstoja?

Ox, za oboroževanje Hezbollaha niso krivi Izraelci (če morjo bit Židi že za vse krivi, za to ziher niso... :\), pač pa Iran in Sirija.

Kaj so Hezbollah Izraelci oborožili z Zelzal-2 (kar pomeni "potres" v farsiju [iranščini]) in Fajr-3 & -5???

Ne, "golaž" sta zakuhala Iran in Sirija, ki sta vzrok sedanje krize!
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Bistri007 ::

>Nekaj sto vojakov?? Kdo pa nas bo potem doma branil pred sovragi, ki prežijo izza vsake od naših meja?

Izrael je danes poleg Iraka glavna fronta boja proti terorizmu. Sovražniki svobode so brez povoda napadli edino demokratično zahodno državo v regiji. Najboljša obramba Slovenije je boj z islamskimi teroristi pri njih doma in ne čakati, da potrkajo na naš prag. Takrat bo že prepozno.

Oxford ::

Najboljša obramba Slovenije je boj z islamskimi teroristi pri njih doma in ne čakati, da potrkajo na naš prag. Takrat bo že prepozno.

Se javiš med prostovoljce, kot nekdaj španski borci?

#000000 ::

@Bistri007
Ja skoraj da. Kaj bi blo če bi dans uletel kaj jest vem, recimo habsburžani in na nekem že davno izgubljenem ozemlju spet ustanovijo svojo državo, lokalcev pa o tem noben ne vpraša nič ?? Če bi se to zgodil pri nas, a se nebi boril, a nebi strelu po ćifutih ki so ti ukradli državo ?

No ni čist tko, je pa izrael nastal na zelo zelo podoben način, in dokler tega ne rešijo tam miru bo NE, pa tudi rešili bi že davno, če nebi USA podpirala izraela, in obratno, dostikrat sem slišal (izrek) da je US $ v bistvu židovski in ne ameriški. LP

krneki0001 ::

Nekdanjih jugoslovanskih vojakov(med njimi tudi ogromno) je bilo v libanonu nekoč že veliko, pa tudi drugje so bili pod združenimi narodi. Zdej bodo pa spet šli dol. Pač sej so plačani zato da nastavljajo svojo kožo metkom. Nej gredo, bodo vsaj kej zaslužili.

Liker ::

@#000000:
Na ozemlju današnje avstrijske koroške smo bili slovenci v večini pravzaprav 1200-1300 let (od cca 700 do cca 1900). Potem pa so zlobni avstrijci po 1. svetovni vojni s prevaro UKRADLI slovensko zemljo. Sledil je eksodus (no, ja odšlo jih je kar precej...) slovencev. Sedaj, 80 let kasneje, se jaz in nekaj mojih kolegov spomnemo, da je to pravzaprav slovenska zemlja. Ustanovimo gibanje Koroška Je Naša (KJN), preko nacionalistov tipa Jelinčič pridobimo nekaj raket, in začnemo obstreljejevati Celovec. Kot povračilo Avstrija vsake toliko poskuša raketirati naša izstrelišča, a zaradi naše mobilnosti pravzaprav pobija le civiliste. Tako prikažemo avstrijce kot klavce, in s podporo mednarodne skupnosti spet dobimo nazaj koroško.
Torej, kdo se javi da bo rakete streljal na naciste/haiderjevce???

P.S.: Šele sedaj ko sem vse spisal sem ugotovil, da bi tole znalo delovati! A je kdo resno za zadevo?

edit: popravil napake in dodal PS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Liker ()

#000000 ::

Ajmo braĆo >:D

Odin ::

Mater sem dobil kr kurjo kozo od temeljito premisljenih postov od #00000, ki nonsalantno in brez kancka sramu promovira Hitlerjevo "koncno resitev".

Kaj si normalen ti #00000?? Kam bi jih te steral?? V morje? Postas ko 3letni otrok, ki govori karkoli mu pade na pamet.

#000000 ::

Pa ti si fukjen, kdo pravi da je treba koga kam sterat al pa karkoli, še manj pa s kakimi hitlerjevskimi varijantami.

Dobro pa si povedal tole
Kam bi jih te steral?? V morje?

Isto so se spraševal po koncu ww2 in se fino odločili, naj gredo tja kamor že dolgo časa hočejo iti, in ko so razglasili državi izrael so bili zadovoljni vsi, razen seveda arabcev ki so jim židje legalno ukradl zemljo. Jest pravim samo, da če jim nebi ameri dajal/prodajal orožja bi arabci svoje dobili nazaj in bi bil na onem koncu mir pa verjetno tud nobenga terorizma vsaj islamskega nebi bilo "verjetno" ?

Glede tega kam bi jih dal al v morje al kam ?? Ja madona kje pa so bili tolko in tolko let do ustanovitve svoje države ?? Čist komot bi bili tam še naprej, dobr v nemčiji najbrž ne, ampak drugje pa ni bilo nevem kakih ovir za njih, razen seveda tam kjer so danes.


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

matjash ::

sej je amerika res za dosti reči kriva samo za vsako pa ne more bit, če jim ne bi prodala orožja amerika bi jim ga pa rusija. Je treba prodajat žemlje dokler so vroče. Saj ne da se s tem strinjam samo tako laufa ta svet in v vojaško industrijo je vloženih veliko preveč $$$ tako da morajo tud kaj prodati da lahko naprej razvijajo ščite prot vesoljcem da bo zemlja pripravljena ko se bojo 4. julija začela invazija :\ , pol pa bo itak "goverment denies knowledge" in bojo za vse krivi teroristi iz irana... dobro zdej sem malo zašel... :P
... bolje pozno kot nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjash ()

nevone ::

Dejte se vprašat tisti, ki na vsak način hočete rešiti problem arabcev tako, da umaknete Žide, a je tisti Izrael res življenskega pomena za arabce? A jim tisti majhni Izrael res odžira toliko življenskega prostora da ne morejo drugače, kod da Izraelce nekam izrinejo? Čudni ste mau no, ne mau, ornk.

Poglejte kdaj kakšen zemljevid: Bližnji vzhod

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

leinad ::

Potem pa so zlobni avstrijci po 1. svetovni vojni s prevaro UKRADLI slovensko zemljo. Sledil je eksodus (no, ja odšlo jih je kar precej...) slovencev.

O kakšni prevari in eksodusu ti to? Še letos, ko sem jo pisal na maturi, je zgodovina uradno tolmačila, da so se tamkajšnji Slovenci PROSTOVOLJNO na plebiscitu odločili o priključitvi k Avstriji. Potem ko so se SAMI odločili za Avstrijo, pa bi še naj bežali iz nje po tvojem?

0000 ti imaš Izraelce za tako neumen narod, da brez ZDA ne bi mogel ugnati Arabcev? Tudi pri tebi malo zgodovina škripa a? 48ega ko še niso niti imeli ustanovljene lastne vojske so ugnali vojske arabskih držav, ki so jih napadale. Pa takrat ni bilo ne duha ne sluha o ZDA.

para! ::

Ma tem arabcem se sploh ne gre za tisto zemljo (Izrael), ampak jim gre v nos to, da sredi islamskega območja živijo židje (oziroma kdorkoli, ki ni musliman). Bedaki pač, ki se povsem samozavestno in brez sramu naslanjajo na vero in v imenu vere bijejo vojne in izgubljajo življenja.

Zdaj bo en strpnež sigurno priracal sem in mi takoj zabil, da ni nič kaj lepo tko govorit o drugih, ampak pizda, a ste res tok sočutni, da tolerirate tudi bojevanje v imenu izmišljenega boga in izmišljene vere nekega psihotika, ki je skup spacal nekaj 100 strani knjige, ki kaj drugega kot totalne neumnosti, ne pove?

lp
Death before dishonor!

krneki0001 ::

Carnivore zelo malo poznaš zgodovino. Koroška je bila razdeljena v dve coni, prva cona je bila ob meji z jugoslavijo in druga cona bolj v notranjosti avstrije. Ker se je prva cona večinsko (tudi ob pomoči fizične sile) odločila da bo ostala v avstriji, so avtomatično priključili še drugo cono, pa čeprav so se ti ljudje večinsko odločili da bi se priključili jugoslaviji.

para! ::

Sicer pa če smo v skupini držav, ki bodo pošiljale svoje vojake, zakaj jih potem mi ne bi?

lp
Death before dishonor!

Thomas ::

> Zdaj bo en strpnež sigurno priracal sem in mi takoj zabil, da ni nič kaj lepo tko govorit o drugih, ampak pizda, a ste res tok sočutni, da tolerirate tudi bojevanje v imenu izmišljenega boga in izmišljene vere nekega psihotika, ki je skup spacal nekaj 100 strani knjige, ki kaj drugega kot totalne neumnosti, ne pove?

Ja, Strpneži se bodo razhudili nad tabo in privlekli na plan kakšen političnokorekten člen kakšnega zakona, po katerem TI ne smeš blatiti nikogar vere, čeprav oni to počno nonstop proti veri svojih sodržavljanov. Ta farsa se utegne (spet) narest, ja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Stepni Volk ::

Večne teme o arabcih in islamu na vse možne viže že imamo. Eno zadnjih tukaj: Izrael vs. Palestina.
Ostanite dosledni temi: Ali naj Slovenija pošlje vojake?

Trubadur ::

Če se bo pošiljajo vojake v okviru zveze Nato, ja. Simple, Call od Duty
Berite Thomasa!

Liker ::

Mea culpa za offtopic.

Ja, sem za slovenske vojake v Libanonu.
Grem tudi sam tja, če me vojska vzame!

sirotka ::

bistri, ..........


Spoštovani uporabnik sirotka

Vaš post pri najboljši volji težko razumem kot sarkazem ali karkoli temu podobnega. Nasprotno.

Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST ( 1.točka 1. člena pravil ST) v celoti izbrisal.

V kolikor menite, da je prišlo do izbrisa neupravičeno, se lahko zoper mojo odločitev pritoži, v zato ustreznem oddelku.




.

Zgodovina sprememb…

OChack ::

če tej .............

Spoštovani uporabnik oChack


Skladno z moderatorskimi pooblastili, sem vaš post zaradi dela vsebine, ki nasprotuje pravilom ST ( 1.točka 1. člena pravil ST) v celoti izbrisal.

V kolikor menite, da je prišlo do izbrisa neupravičeno, se lahko zoper mojo odločitev pritoži, v zato ustreznem oddelku.
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Pobrisal sem offtopic poste, ki sodijo v sosednjo temo. Pobrisal sem tudi 'one-linerje' in vse poste ki se navezujejo na pobrisane poste.

Drzite se teme.

Hvala.

Keyser Soze ::

Izrael je danes poleg Iraka glavna fronta boja proti terorizmu. Sovražniki svobode so brez povoda napadli edino demokratično zahodno državo v regiji. Najboljša obramba Slovenije je boj z islamskimi teroristi pri njih doma in ne čakati, da potrkajo na naš prag. Takrat bo že prepozno.


O, M, G! Samo takšen vpliv lahko doseže le konkretno zastavljena propaganda.8-O 8-O

Moram reči, da me kar zmrazi, ko preberem takšne poste, ker se lepo pokaže kaj vse se da narediti s človekom s primerno uporabo posrednih metod.

Sem proti pošiljanju vojakov ta dol, saj so stroški veliko večji kot pa koristi. Žal. Ne vem zakaj bi zapravljali naš denar za par ljudi, ki bodo one way or the other postali kolateralna škoda.
Da ne rečem, da ima Izrael z zaveznicami veliko več sredstev kot uboga Slovenija. Samo malo je "gorenjca".

leinad ::

nebivedu, nočem se hvaliti, ampak temo o slovencih v tem obdobju sem pred dvema mescema pisal na maturi pri zgodovini. Naredil sem jo s 4. Tako mam malo boljši feedback kot ti.

To o fizični sili je bullshit. Za Avstrijce so se odločili, ker so bili razvitejši od nas, ker je naša pre-plebiscitna propaganda bila totalen poden, avstrijska pa zelo dobro izvedena. Dodatno je pripomoglo to, da je sektor A v katerem je bil plebiscit pod nadzorom jugoslovanske vojske, ki se je obnašala popolnoma prostaško in tako vzbujala odpor med prebivalstvom. To so torej vzroki.

Ne vem sicer iz katerega vzporednega sveta ti maš podatke o tem, da so se v sektorju B odločili za Jugo. Namreč na tem svetu in času tam plebiscit sploh ni bil izveden.

Ti podatki za razliko od tvojih niso potegnjeni iz zraka ali po metodi "rekla kazala" ampak iz učbenika za zgodovino. Verodostojnost teh podatkov ne jamči samo izobrazba in renome avtorjev, ampak tudi nesmiselnost valjenja krivde na nas same, v kolikor ni res.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leinad ()

Luka Percic ::

Sem proti pošiljanju vojakov ta dol, saj so stroški veliko večji kot pa koristi. Žal. Ne vem zakaj bi zapravljali naš denar za par ljudi, ki bodo one way or the other postali kolateralna škoda. Da ne rečem, da ima Izrael z zaveznicami veliko več sredstev kot uboga Slovenija. Samo malo je "gorenjca".


Izrael ni nič škrt. Od nikogar ne zahteva da jim pomaga tam doli. Bodo sami počistli.
Ampak, potem se oglasi EU in stoka kako je izrael krut. Pa Izrael reče; "ok, pridite dol z svojimi vojaki pa boste mogoče lahko manja kruti."

A ni to fer?
Mislim, Izrael pusti da bodo EU/VS mirovniki na human način uredili z hezbolahom.
Zdej to da jim nebo uspelo je pa že druga zgodba...

Naj se EU/VS izkaže kako se obračuna z nasprotnikom na human način, ter tako demantira Izrael pri upravičenosti njegovih "zločinskih" metod.

Če bo EU/VS vojski to uspelo, bom na njihovi strani.

Keyser Soze ::

Nope. Izrael je škrt. Kar se kaže v načinu bojevanja. Če ti to ni jasno, ti pa tudi ne morem pomagati.

Masovne povračilne akcije so precej cenejše kot pa strogo usmerjene oz. precizne akcije. Rezultat pa so postranske žrtve. Samo je potrebno šparat.

Bistri007 ::

>Keyser: Da ne rečem, da ima Izrael z zaveznicami veliko več sredstev kot uboga Slovenija.
Kaj Slovenija pa ne more biti zaveznica Izraela? Kdo pa je pomagal Sloveniji v njenih prvih dneh z oborožitvijo???

>O, M, G! Samo takšen vpliv lahko doseže le konkretno zastavljena propaganda. Moram reči, da me kar zmrazi, ko preberem takšne poste, ker se lepo pokaže kaj vse se da narediti s človekom s primerno uporabo posrednih metod.

Kakšna propaganda neki? Gledam CNN, pa kakšne govore in predavanja in okrogle mize na c-span.org, kjer ima vsaka stran svoj airtime. O islamu sem slišal že toliko slabih stvari, da se ne morem kakšne dobre niti spomniti.

WSJE, REVIEW & OUTLOOK
Islam and Rape
August 1, 2006

Women who are raped can face legal difficulties anywhere in the world. But nowhere is that truer than in the Muslim world, where a few countries -- including Saudi Arabia, Iran and Sudan -- still incarcerate or execute raped women. Now, Pakistan has a chance to set an example and change this despicable practice.

We're referring to "Hudood," a set of Quranic laws whose name is derived from "hud," meaning "punishment." While each country's version differs slightly, most Hudood laws legalize the prosecution of a woman for fornication if she cannot prove a crime was committed. In Pakistan, four Muslim men must have witnessed the event, and testify on the victim's behalf. If the woman can't produce those witnesses, she can be prosecuted for alleging a false crime. Penalties include stoning to death, lashings or prison.
...


Mislim, da bi bilo prav, da se Slovenija oddolži Izraelu, vsaj z besedami (moralno podporo), bilo bi pa lepo, če bi v mednarodni kontingent prispevala nekaj deset vojakov.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

bluefish ::

menim, da dokler trajajo aktivni spopadi Slovenija naj ne bi pošiljala svojih vojakov na vojno območje. Ker smo v Natu, to še ne pomeni, da moramo sedaj sodelovati pri vsakem konfliktu. Če pa bo obveljalo vsaj začasno premirje ali pa, da se bodo napadi in spopadi ustavili, potem pa bi lahko poslali nekaj "varnostnih sil".
Morda bi lahko slovenska vlada aktivneje sodelovala pri nastalem problemu. Ne le tako, da hodijo na sestanke, ki jih tako ali tako vseskozi prelagajo. Pozitiven korak v to smer je že bila poslana nujna pomoč v vrednosti štiri milijone tolarjev. Vendar bi lahko prispevali več. Vsekakor bi nas to prišlo manj, kot pa pošiljanje celotnega kontingenta.

Luka Percic ::

Masovne povračilne akcije so precej cenejše kot pa strogo usmerjene oz. precizne akcije. Rezultat pa so postranske žrtve. Samo je potrebno šparat.


To seveda ni res.
Najceneje je atomska bomba, "navadno" bombardiranje, ter topniško obstreljevanje.
Cena raket je že višji rang.

Thomas ::

Izrael bo bolje uredil situacijo, kot bi jo lahko NATO. Ali kdorkoli.

Kvečjemu damo Izraelu kakšno pomoč v obliki finančnih sredstev, drugega ni treba. V vsem so boljši od NATOa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Bistri007 ::

Glede tega, kako se Izrael trudi varovati civiliste:
V Kosovskem konfliku (marec-junij 1999) je umrlo okoli 10.000 ljudi
http://www.hrw.org/reports/2001/kosovo/undword-03.htm

Koliko je cifra v Libanonu?

Thomas, govorimo za mirovne sile v Libanonu - tiste, ki naj bi razorožile Hezbollah.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

> govorimo za mirovne sile v Libanonu - tiste, ki naj bi razorožile Hezbollah.

Ja, sej vem. Samo bo štala, veš. Te sile se bodo soočale s samomorilskimi napadalci, če bodo iz arabskih držav ne bodo ukrepale ...

Štala.

Žal je tako, da se v tistem kotlu temperatura dviga. Izrael lahko vojaško porazi Hesbolah in več ali manj stalno vrši napade, da spodreže nove poganjke.

Če bomo pa postavili NATO dol, bomo nenadoma v vojni z Arabci, točno tako, kot je Izrael že. Tako kot so ZDA že.

Če Izrael vojne noče, če ZDA vojne nočejo, če je NATO za mir ... Arabci trenutno (pretežno) niso.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

christooss ::

Izrael se vedno brani. Muslimani pa so vedno teroristi. Jao

Slovenski vojaki naj gredo kr kam drugam. Še v iraku bodo bolj varni. Vsaj pred prijateljskim ognjem. Kar pa v Libanonu niso.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Gandalfar ::

Saj ni naloga vojaka da je varen, naloga vojaka je da se bori in da varuje. Zakaj bi ga potem skrival nekam, samo zato, ker je nas?

bluefish ::

tako ali tako, se bo število slovenskih vojakov na tujem iz sedanjih 300 do naslednjega leta povečalo na skoraj 1000 (according to POP TV).

donfilipo ::

Hja če si pri zmagovalcih vojne moraš skrbeti za mir, če se počutiš poraženega boš zakuhal novo vojno...ali pa seveda, če ti je vojna posel v katerem ne moreš nastradati>:D
Mal smešno bi izpadli, po takih naporih da nas sprejmejo v NATO, potem bi pa rekli:...ne ne mi smo tukaj samo zato, da nas varujete, mi se pa ne bomo tepli in smo pacifisti:\ Pa ne se bat...po moje jih bo od 2000 mladih juncev več padlo za šankom od tiste polovice, ki je ostala doma, kot od krogel tista polovica, ki služi. Upam vsaj!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Looooooka ::

NE. Sem pa prec za to v primeru da se gre Izraelce išĆerat od tam. LP

se strinjam =)
in da bos zdej podpiru teroriste(izraelce) sam zato ker ti niso vsec muslimanski zakoni je napaka
V drugi svetovni vojni smo mel tud take pa se je na konc vojne z njimi kr hitr obracunal.
v tem primeru je kakrsna kol podpora izraelu podpora terorizma.Ce nimajo bombe za pasom majo zato miljon raket helikopterjev in tankov ki jih ze desetletja uporablajo na civilnem prebivalstvu na zemlji kjer izrael nima nobene pravice obstajat.

Zgodovina sprememb…

sirotka ::

uf, pa sm mislu, da nimam tle somišljenikov. Izrael je že v biti od amerike izsiljena država. Vem da bo post zbrisan, pa vseen. Židje vodjo svetovno politko prek ZDA. Zakaj potem niso ukrepal že nad židovskim genocidom nad Paletsinci?...zato, ker židje držijo skup.

Thomas ::

Slovenski naciji bi zbrisali Izrael, kaj je tu novega? Nič.

Razlika med Izraelom in Arabci je v dvojem.

Da Izrael bo zbrisal Arabce, če jih bo moral, Arabci bodo zbrisali Izrael, če ga bodo mogli.

Arabci pod Izraelom imajo vse pravice kot državljani, Židje v Arabskih državah, če je še kje kakšen, pa nobenih, oziroma nekaj samo manj, kot običajni Arabci, ki so v džamaherijah tudi brezpravni.

To razumeš, ali pa ne razumeš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

#000000 ::

Tomas tole traparijo si prden jo sam zbrišeš ene parkrat preber in pol, se zamisli kaj si splohh hotu povedat ?? Ker jest ne zastopm 0 kaj ma to veze z slovenskimi taborniki v Libanonu. LP

Bistri007 ::

The Jewish exodus from Arab lands refers to the 20th century emigration of Jews, primarily of Sephardi and Mizrahi background, from majority Arab lands. Typically, this emigration followed discrimination, harassment, persecution, and financial confiscation on the part of the majority population and/or government agencies[citation needed]. Approximately two-thirds of affected Jews emigrated to the modern State of Israel; other common refuge destinations included the United States, Canada and France

http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_lands

Ko so arabske države postale samostojne, so začele tako lepo delati z Judi, da so morali kar zbežati. Danes je Judov v arabskih državah 6500, leta 1948 jih je bilo pa milijon!!! :\

Nobene vojne ni začel Izrael, pač pa so ga vedno napadli drugi. Tudi ta vojna s Hezbollahom je obrambna. "Okupacija" je pa bolj ko ne security buffer zone. Saj Izrael ima čisto zgledne odnose z Jordanijo in Egiptom, tako da ne morete vseh Arabcev metati v isti koš.

Prosim, da tisti, ki pišejo, da Izrael nima pravice obstajati, navedejo, kako bi to izvedli...
Ljudje v Izraelu imajo ne glede na njihovo religijo vse državljanske in politične pravice - kot v ostalih zahodnih državah. Napad na Izrael je napad na zahodno civilizacijo, zato bi bilo prav, da Slovenija stoji Izraelu ob strani, tudi s prispevanjem vojakov v mednarodne sile za v Libanon.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Zgodovina sprememb…

para! ::

To je dobro vprašanje, tisti, ki ste proti Izraelovem obstoju, kako bi vi rešili torej to vprašanje Izraela? Jih boste preselili nekam, kot da ste vi tisti, ki odločate kje bo kdo živel al bi kr genocid for the second time around?

lp
Death before dishonor!

sirotka ::

Kdaj je bil že prvič? Sj bi objavil link, do razprave in dokazov, pa dvomm da bi admini pustil.

Thomas...nazi je žaljiva beseda. Pa sj nis tud ti rasist, al ja8-O

#000000 ::

Tisti ki ste proti izraelovem obstoju ??? Halo Kdo je proti izraelu in njegovemu obstoju ?? Jest že ne, jest samo pravim da so ustanovili svoj izrael na malenkost podmukel način in na kanček čudnem območju. Če je to ok, pol bom tiho. LP

Thomas ::

> samo pravim da so ustanovili svoj izrael na malenkost podmukel način in na kanček čudnem območju

Katera država je bila pa po tvojem ustanovljena b.p. ?

Misliš, da recimo z ustanovitvijo Mehike je bilo pa vse OK? Ali pa recimo Danske ali Tunizije?

Vsi brezmadežno začeti, samo Izrael pa ne?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para! ::

Torej, ker je bil Izrael po tvojem ustanovljen na malo podmukel način, je tebi povsem jasno, logično in razumljivo, da se Arabci tam okoli pizdijo že več desetletij?
Death before dishonor!

Thomas ::

> Thomas...nazi je žaljiva beseda

To jest ne vem, koliko je to žaljiva beseda ali kompliment za koga. Samo pravim, da je toliko angažmaja pri obračunavanju z Židi, kot ga kažete nekateri, ostanek naci memeplexa.

Samo Nacijem je toliko do tega, da se Židje izbrišejo nekako. Da se jim pa mora najprej vzeti država - je pa logično.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
85244885 (28454) Stepni Volk
»

Izraelska ofenziva v Gazi in Libanonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
796005 (2779) Longinus
»

Novi teroristični napadi (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
555788 (4780) kunigunda
»

Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18413811 (11264) jype

Več podobnih tem