» »

http://e-filmi.tk -->nova slovenska stran o filmih!

http://e-filmi.tk -->nova slovenska stran o filmih!

TrotOfDoom ::

http://e-filmi.tk ---> Nova stran o filmih!

Rad bi vas le obvestil da smo s prijatelji postavili novo slovensko stran o filmih http://e-filmi.tk in bi rad povabil vse ljubitelje filmov in pa seveda tudi vse ostale, da obiščejo stran in se registrerajo. Stran je še nova in nismo ravno tehnični guruji, tako da nam prosim oprostite začetniške napake, želeli smo le ustvariti stran o filmih, ker mislimo, da je tega na slovenskem spletu premalo.

Stran že vsebuje nekaj opisov filmov, upamo pa da se bo število le teh hitro povečalo s prihodom novih članov. V kratkem pričakujte tudi dnevno sveže novice iz filmskega sveta.

Torej pridite, poglejte, registrerajte se... napišite kakšen opis filma ali pa sodelujte na forumu. Upamo da bo stran zaživela. Seveda so zaželjeni kakršnikoli komentarji ter predlogi, vzdržite se prosim le komentarjev v stilu "Tako stran lahko vsak tepec postavi", kajti teh tepcev očitno ni veliko, stran pa smo želeli. Tudi mesta moderatorjev so še prosta, tako da bodo aktivni člani vsekakor nagrajeni.

http://e-filmi.tk

LapD ::

Prvo kot prvo pejt na dot.tk in se prijavi z svojim up. imenom. Klikni My Marketing, Continue, izberi No Banner in še enkrat Continue. Pol bom šel pa stran gledat :D

TrotOfDoom ::

Hvala. Nisem vedel da ima Free Account možnost brez bannerja... Tudi mene je zelo motil in je sedaj odstranjen.

Čimveč takih koristnih predlogov (izsiljevanj:)) ) !

Lep pozdrav...

LapD ::

Okej boljše.

Hm zgornji banner je nerazumljivo na desni strani. Probaj celo stran pisat v slovenščini ne pola/pola. Sklepam, da nisi dobil prevedenga portala. Drugo pa je kokr je :) Mora se nabrat mal več člankov.

Kami ::

;-) ::

kot je že LapD rekel stran naj bo v SLOVENŠČINI NE PA POL POL...

primer.:

Forum Threads Replies Last Post

Information
Top Posters | Most Active Threads
Welcome guest
These forums can only be posted to by registered and logged in members, please click here to go to the registration page.
The users of this forum have made a total of 8 posts (6 threads, 2 replies).
Who's Online: TrotOfDoom.
View detailed list. (Will open a new window.)

TrotOfDoom ::

ja o prevodu sem že razmišlal, vendar vzame veliko časa in vrjetno moje znanje php-ja itd. ni dovolj veliko niti da bi našel datoteke, ki jih je treba spremeniti tako da sem to namero opustil. nisem pa vedel, da slovenski prevod portala že obstaja, tako da si bom stvar malce ogledal in se potem mogoče odločil za to možnost. mi lahko kdo samo pojasni kaj bom izgubil če snamem slovenski prevod portala... kaj bo treba nastaviti ponovno oziroma kako naj to zamenjavo naredim čim manj boleče...



tisto da je baner na desni strani pa bom popravil, saj je bil mišlen samo začasno in nisem še imel časa popraviti stvari... tudi barvno se ne ujema tako da je to res žalost...


Zanima me če veste kje bi lahko spremenil barvo teme...da bi bili okvirji in pisave ter ozadja drugačnih barv (portal e107).

;-) ::

amm nevem zakaj strani sploh rabijo banerje

BluPhenix ::

Kaj na strani bi rad, da ti obiskovalci slo-techa ocenijo? Ker direktno oglaševanje namreč ni zaželjeno.

Polek tega, za prevod frontendov CMSjev navadno ne potrebuješ znanja PHPja, ker so prevodi v posebnih filih.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

TrotOfDoom ::

nisem vedel da oglaševanje ni zaželjeno, vendar sem dal to na ta forum predvsem zaradi komentarjev o obliki strani in kaj bi se dalo izboljšati. Tole s prevodi me zelo zanima... ima kdo iskušnje z istim portalom in bi mi lahko bol specifično pokazal kje se nahajajo fajli ki jih je treba prevesti? ...

Zanima me tudi s katerim programom ustvarjate banerje... sam sem tega ustvaril na eni strani, ki ponuja nekaj osnovnih možnosti vendar to ni to...

jkocja5 ::

mene zanima kako se prenese datoteke na to stran s končnico .tk
življenje ni praznik, je šolski dan

lymph ::

Se jih ne prenese. To je samo redirect na tvojo stran
"Belief is immune to counter example."

Tody ::

TrotOfDoom

Kot prvo ti je nekdo dal prevod za tale portal na zgornjem linku.

V praksi pa to zgleda tako da dobiš kup enih datotek.Pa pojdimo po vrsti.

Večina CMS ima neko jedro (core) ki ga je treba prevest in potem zadeva rata slovenska... baje da zadeva že obstaja tako da poišči na svojem strežniku mapo language in notri je še ena mapa kjer bo vrjetno pisal English ali pa US ali pa samo us_eng.php ali kaj podobnega. Ko najdeš tak prostor zadevo pač prekopiraj (slovenski file) in v nastavivah portala (admin oddelku) bi se ti morala izpisat možnost menjave jezika.

Potem ko si to naštudiral, vedi da ima še vsak dodatek k portalu (takoimenova modi oz moduli) vsak svojo datoteko z temi lang fileti. Ki pa če jih ni v sklopu jedara oz jih je nekdo pred tabo že prevedl jih boš moral sam. Zadeva je tehnično zelo preprosta. Poiščeš to us_eng.php (ime datoteke je lahko različno toda nekaj podobnega je 100%) si jo dol daš na svoj računalnik in potem odpreš z nekim urejevalnikom besedila.
Prevedeš samo desno stran besedila, kjer je nekaj napisano v angleščini.

Glede urejevalnika, ti priporočam nekaj kar barva kodo, ker je ZELO pomembno da struktura ostane ista. Če boš po nesreči zbrisal kak narekovaj ali kako piko oz vejico izven teh narekovajih zadeva ne bo delala dobil boš samo prazno belo stran. Pravtako je dobro pogledat v charset kateri iso je ponavadi ga je treba popravit na nam prijaznega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GTA IV v Slovenščini?

Oddelek: Igre
223472 (2623) BorutO
»

e107 slovenski jezik

Oddelek: Izdelava spletišč
175144 (3805) PiyoniR
»

Ocenite spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
212232 (1526) Fukomuko
»

e107 spletni portal težave in rešitve...

Oddelek: Izdelava spletišč
321974 (1299) pitagora
»

Web Portal

Oddelek: Izdelava spletišč
181808 (1211) atlet

Več podobnih tem