» »

Wafa Sultan o Islamu

Wafa Sultan o Islamu

1
2
»

Dr Evil ::

jype,kaj ti hodiš na FDV?Ne mislim te diskreditirat,ampak kaj hudiča bi rad povedal z "searched his conscience"? "POVEZAVA" za obrazložitev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

Thomas ::

> doseze pa zgolj krvav madez v zgodovini.

V Italiji, na višku Inkvizicije so v 100 letih pobili 80 ljudi.

Kaplja v morje. Sploh če šteješ, koliko jih je Inkvizicija rešila iz krempljev posvetnih oblasti, ki so pridelale v tem času - tisoče in desettisoče nedolžnih žrtev.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Dr Evil ::

Ne da bi zagovarjal inkvizitorje,ampak opomnil pa le bom,da je za večino grmad kriva plemiška gospoda,ki je bila podobno vraževerna kot ljudstvo,ali je hotelo le temu ugodit.Paradoks,inkvizitorji so celo poskušali nemškegega vladarja(na njegovem področju je bila večina grmad) prepričat v nesmiselnost zažiganja čarovnic.8-O Ne pozabimo,da so naši predniki ljudstva iz vzhoda.Ti so že pred krščanstvom čarovnice lovili.


Le spomnite se kralja arturja in merlina.To je poganska mitologija!Sicer zahodna0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dr Evil ()

jype ::

Ja. Saj to ni tisto, kar mene moti.

Na visku inkvizicije so v 100 letih pobili 80 tedanjih nobelovcev. Da so bili to praviloma ljudje iz njihovih lastnih vrst, hja, ni olajsevalna okolnost. No, najbrz niso bili vsi nobelovci, ampak dejstvo, da so se sli "Question Authority" jih ne bi smelo pripeljat na grmado, ampak ja, takrat so bili taksni casi. Recimo, da lahko to zrelativiziramo na danasnjo moznost vplivnih korporacij, da kupijo tehnoloske startupe, ki lahko ogrozijo njihov trg, in ustavijo razvoj.

Dr Evil> jype,kaj ti hodiš na FDV?Ne mislim te diskreditirat,ampak od kod jemleš kaj hudiča bi rad povedal z "searched his conscience"? "POVEZAVA" za obrazložitev?

Hja, to je kar uveljavljena angleska fraza, ki pomeni tehtanje moralnih vrednot v odnosu do situacije. Recimo preden sestrelis polno potnisko letalo, ki bo ob strmoglavljenju podrlo WTC, moras to storiti. Zavedati se moras vseh odgovornosti hkrati in ugotoviti, da imas cisto vest. Ce to storis, potem razumes vse vzroke in posledice in lahko sam pri sebi nekaj upravicis.

Koliko je to koristno in koliko pomaga je predvsem odvisno od tega, kako dosledno lahko razmisljas oziroma kaksne tezave ti povzrocajo paradoksi. Kaj je Doublethink ves?

V branje priporocam odlicno knjigo Georga Orwella, 1984, ter njegove morda se bolj pomembne eseje, ki knjigo spremljajo.

Aja, ne, ne hodim na FDV. Nisem druzboslovec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Dr Evil, seveda. Poganski obicaji (iz katerih na zalost precej crpa tudi krscanstvo) so precej krvavi.

Tudi nihce ni rekel, da je Inkvizicija kar vsevprek klala in ja, krizarske vojne in taki pojavi grejo predvsem na racun takratne oblasti, ki pa je bila s cerkvijo nelocljivo povezana. Da smo se tega znebili, je preteklo dovolj krvi, da zdaj vemo, da nocemo politicno vplivnih religij in evolucije sistema na podlagi inercije, ampak hocemo mnozico kriticnih ljudi, ki bodo sistem oblikovali na podlagi spostovanja clovekovih pravic.

In ker so tudi fundamentalisti ljudje, se bomo s problemom fundamentalizma spopadli na isti nacin, kot smo se spopadli s cerkveno oblastjo: ljudem bomo pustili, da sami ugotovijo, zakaj to ni prava pot, pri tem pa jim bomo obilno pomagali in pazili, da se med seboj ne pobijejo (ker v izrednih razmerah vlada tudi izredno stanje duha, ki ni najbolj primerno za temeljne premike v miselnosti celotnih druzb).

Dr Evil ::

jype.Nista dva ateistična rajha bila dovolj?

jype ::

Lahko malo bolj podrobno razlozis, na katere rajhe ciljas?

Dr Evil ::

Brezbožni nacizem kot komunizem.

nevone ::

>Ekstremno sovraštvo se premaga le z ekstremno ljubeznijo.Ogenj ne premaga ognja,ampak voda.Think about it!

Jest sem razmislila. To ni (nujno) res. Če bi bilo to res, bi mi samo extremno ljubili (extremne) islamiste in bi jih s tem premagali. Pa saj to ravno očitamo levo usmerjenim, da jih ne moremo extremno ljubiti, ker oni te ljubezni sloh ne razumejo. Oni razumejo samo to, da hočejo s svojim (krvoločnim) prav zavzeti in okužiti ves svet. Ljubezen ni (nujno) zdravilo za sovraštvo. Lahko te samo še bolj oslabi. Žal. Svet je raznolik, predvsem ljudje smo zelo različni. Nekomu je sveta ljubezen, drugemu je lahko sveto sovraštvo in nič se ne bo obotavljal pri tem, da z njim povozi ljubezen.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Saladin ::

Enačenje krščanstva in islama je popolnoma na mestu.
Zmerno, demokratično krščanstvo se v pomembnih delih ne razlikuje od zmernega, demokratičnega islama.
Struja islama, z katero imamo težave je tista, ki se slepo oklepa nazadnjaških zakonov. In tudi v tem se ne razlikuje veliko od srednjeveške cerkve.

In o tem govori Wafa - struja islama, z katero imamo težave, je neizobražena struja, ki ni v skladu s sedanjim časom. Potrebno ji je vsadit sodobne vrednote in najbolj efektiven in miroljuben način zato je izobraževanje.


Kot sta rekla Sokrat in Freud. Greh je samo napaka, storjena zaradi mojega neznanja.

Tudi Auguštin Hippo, eden glavnih mislecev RKC je rekel enako.
Če bi nekdo našel še kakega kredibilnega muslimanskega vodjo, ki je rekel enako, bi bil hvaležen, ker vem, da obstaja-
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

jype ::

Dr Evil> Brezbožni nacizem kot komunizem.

Cak mal, bolj jasno, prosim... Brezbozni nacizem se od nebrezboznega razlikuje? Kako ze? :)

Hitler se je mocno opiral na boga, njegov nacizem se je veliko naslanjal tudi na okultizem, cesar niti v sanjah ne mores zamenjat za ateisticni rajh.

To da komunizem sam po sebi strogo locuje religijo od drzave, se mi pa ne zdi narobe, kvecjemu edino prav. Zato da zanikas obstoj boga pa seveda ne rabis bit komunist (ceprav s tem da si komunist po moje ni nic bolj narobe kot to da si veren), tako kot ni nihce rekel, da moras bit kristjan, ce hoces bit krvolocen morilec. Se razumeva?

Se kaksen rajh?

Dr Evil ::

jype,

National Socialism and religion cannot exist together.... The heaviest blow that ever struck humanity was the coming of Christianity. Bolshevism is Christianity's illegitimate child. Both are inventions of the Jew. The deliberate lie in the matter of religion was introduced into the world by Christianity.... Let it not be said that Christianity brought man the life of the soul, for that evolution was in the natural order of things. (p 6 & 7)


Vnesite tukajChristianity is a rebellion against natural law, a protest against nature. Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of the human failure.


The best thing is to let Christianity die a natural death.... When understanding of the universe has become widespread... Christian doctrine will be convicted of absurdity.... Christianity has reached the peak of absurdity.... And that's why someday its structure will collapse.... ...the only way to get rid of Christianity is to allow it to die little by little.... Christianity the liar.... We'll see to it that the Churches cannot spread abroad teachings in conflict with the interests of the State. (p 49-52)


13th December, 1941, midnight:


It would always be disagreeable for me to go down to posterity as a man who made concessions in this field. I realize that man, in his imperfection, can commit innumerable errors-- but to devote myself deliberately to errors, that is something I cannot do. I shall never come personally to terms with the Christian lie. Our epoch Uin the next 200 yearse will certainly see the end of the disease of Christianity.... My regret will have been that I couldn't... behold



Citati Hitlerja. LINK

Brez problema se iz teh citatov,da izbrat nenaklonjenost krščanstvu.

O komunizmu pa menda ni treba razpravljat.

nevone ::

>Struja islama, z katero imamo težave je tista, ki se slepo oklepa nazadnjaških zakonov.

Struja se jih ne oklepa slepo. Struja točno ve, zakaj se jih oklepa.

>In o tem govori Wafa - struja islama, z katero imamo težave, je neizobražena struja, ki ni v skladu s sedanjim časom.

Prej bi rekla, da je večina neizobražena, in da obstaja struja ki je, samo ta mora pobegnit na zahod, da se lahko v miru izobrazi in živi, ker v domovini ne vidi pogojev za to.

>Potrebno ji je vsadit sodobne vrednote in najbolj efektiven in miroljuben način zato je izobraževanje.

Tista struja, ki jo ti omenjaš, se noče izobrazit. Vsaj ne v miroljubne namene. To je iz njihovih besed jasno razvidno. Izobrazit je kvečjemu treba cel narod, da bo lahko bolj objektivno volil, in ne bo nasedal skrajnim islamistom.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

Phil ::

Zmerno, demokratično krščanstvo se v pomembnih delih ne razlikuje od zmernega, demokratičnega islama.

Tukaj se pojavi vprašanje: koliko pa je "zmernega demokratičnega islama"? Več kot "radikalnega krščanstva"?
Po tistih protestih ne bi rekel.
Pa pustite srednjeveško cerkev že na miru. Primerjajmo trentno stanje.
LP

drejc ::

"Gre za financne skandale, pedofilijo, gonjo proti istospolno usmerjenim, proti pravicam zensk do tega da se same odlocijo glede splava, do tega da se na podlagi verskih dogem prepovedujejo raziskave v medicinski in drugih znanostih, ter druge zanimive krsitve sodobne morale in zakonov."

Pesek v oči. Mal preveč si davinčijevo kodo brav mojster.

Kot civilna družba in ustanova se pa ja lahko izrečejo za ali proti kateri stvari. Niso pa izven roke pravice (oziroma da SO pravica, kot je Islam na BV), kot mi hočeš ti dokazati.

lame :\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Daedalus ::

Dr. Evil - jaz še vedno ne vidim povezave med ateizmom, nacional socializomom in komunizmom. Vidim pa dokaj jasno povezavo med nihilizmom, nacional socializmom in komunizmom. S tem, da komunizem sam po sebi ni tako skrajno nihilističen, kot je social nacionalizem. Oba pa prakticirata staro makjavelistično foro, da cilj opravičuje sredstva (kar pa spet nima veze z ateizmom). Ateizem je v moji percepciji (pa ne samo v moji) pogled na življenje, v katerem se pač ne prizna obstoj Boga, kot prvega in vrhovnega gonila okolja (zelo široko gledanje na okolje), oziroma če povem v krščanskem jeziku - Stvarstva.

Enačiti ateiste z nihilisti in iz tega izpeljevati, da nimamo nikakršnih vrednotnih meril in morale...je pa zelo pošrek. Kaj takega lahko misli samo zelo neinformiran človek.

Ateizem vs Nihilizem vs Teizem. Mislim, da so opisi precej zgovorni...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Daedalus.Saj ne govorim,da ateizem vodi default v nacizem ali komunizem.Le ekstremni del,ki vsiljuje svoj prav drugemu.Zdaj boš porekel,da je enako pri krščanstvu.Ja nekaj je res bilo tako,ampak to ni zapoved te religije,ampak svobodna izbira.

In vidiš kako je nepravično ko te kar tako nasplošno popredalčkam v eno skupino?To doživljamo kristjani ves čas.Samo,da rečemo kaj si mislimo,pa se nas že napade z križarskimi pohodi in inkvizicijo.

Thomas ::

Ne vem od kod vam ideja, da je nacizem ateizem. Nacizem je poganstvo. Topogledno je še najbolj podoben modernemu Zelenemu gibanju. Nacizem je ljubil vsaj Nemce, Greenizem zaničuje vse ljudi.

Komunizem pa je ateizem.

Ateizem je pa derivat Krščanstva/Judaizma, zgodovinsko gledano.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Saladin ::

Nevone - da se ne lovimo okoli besed

Pod struja mislim večinski del ekstremistov, torej nevedne ovce - vodje so ponavadi hopeless case in je edino učinkovito zdravilo proti njim prevencija - s tem se strinjam.

Zmerno, demokratično krščanstvo se v pomembnih delih ne razlikuje od zmernega, demokratičnega islama.

Tukaj se pojavi vprašanje: koliko pa je "zmernega demokratičnega islama"? Več kot "radikalnega krščanstva"?


Pravi odgovor je "več kot radikalnega islama" kar nekateri radi pozabljajo.

Enačiti ateiste z nihilisti in iz tega izpeljevati, da nimamo nikakršnih vrednotnih meril in morale...je pa zelo pošrek. Kaj takega lahko misli samo zelo neinformiran človek.

Ateizem vs Nihilizem vs Teizem.


Teizem je čisto "out" v tej primerjavi. Ampak pravih ateistov ali celo nihilistov je IMHO bore malo. Ne moreš biti odprt za vsa znanstvena dognanja in ne dopuščati možnosti, da neke vrste Bog obstaja (vsaj dokler to znanost ne bo mogla odvreči)

Glede nacizma pa:
Gre se za sprevrženo kombinacijo poganstva, rasizma in nacionalizma.
Thomaseva konotacija med ateizmom, judovstvom/krščanstvom in zelenimi pa si zasluži le dvignjeno obrv.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

jype ::

drejc> Pesek v oči. Mal preveč si davinčijevo kodo brav mojster.

Nisem je bral, zmerno redno pa berem BBC news in povezana spletisca, ki so se kar uravnotezen vir informacij.

drejc> Kot civilna družba in ustanova se pa ja lahko izrečejo za ali proti kateri stvari. Niso pa izven roke pravice (oziroma da SO pravica, kot je Islam na BV),

Se strinjam in nisem nikoli trdil drugace. Da bolj ali manj uspesno lobirajo za drzavo, kjer bodo pravica, pa ni nobena skrivnost. Za zacetek prispevke duhovnikom, potem verouk v sole, potem pa world domination. To bi pricakoval od komunistov, ne pa od katolikov. Od franciskanov se lahko naucite se ogromno. Najbolje, da kar zacnete.

drejc> kot mi hočeš ti dokazati.

Ne razumes me, ker predpostavljas, da sem tvoj sovraznik, ce se ne strinjam s katolisko cerkvijo.

Ni tezko potegnit vzporednic med tem kar imajo v Iranu in tem kar bi katoliska cerkev rada imela pri nas. Ja, je bolj moderna, ampak to ne pomeni da njene osnovne ideje niso iste (in vecino teh idej odlocno podpiram in zagovarjam, saj predstavljajo tudi mojo moralo, ceprav nisem veren in ceprav nisem ateist) in da se jih ne da zlorabiti na isti nacin. Najprej moramo pac pomest pred svojim pragom.

Dr Evil ::

jype.Osnovno vodilo Cerkve je širjenje dobre novice.Če jo sprejmeš je tvoja stvar.Pri islamu je pa malo drugače.

Calligula ::

Dr Evil. To ni vec osnovno vodilo. To je le osnovni marketinski slogan.

Grabljenje ozemelj, politicno angaziranje, kupovanje medijev,... meni ne delujejo tako zelo usmerjena na sirjenje dobre besede. Kvecjemu besede svojih intereseov, ki niso nujno tako zelo dobri.

Cerkev je kot pragmaticna korporacija le, da se lahko se malo bolj izogiba vladnemu nadzoru. Zato pa so vedno pridno sodelovali tako z nacisti, z mafijo,...

Seveda pa ne vsi clani duhovscine. Veliko jih je vedno bilo boj proti nacistom,... ampak to so bili posamezniki. Cerkev kot korporacija je pa precej pokvarjena tvorba, ki pridno sciti svoje prestopnike pred zunanjimi vplivo dokler javno mnenje ne useka toliko, da majo skofije financno izgubo. Takrat jih sele "dobra beseda" javnosti zacne zanimati.

Cerkev kot cerkev je skorumpiran drek kot vsaka velika tvorba, ki le sama sebe nadzira. Pol mas pa vernike. Vecji del normalni posteni ljudje pa tudi veliko takih, ki to niso. Kar se tega tice niso nic kaj drugacni od ateistov. Pri vecnini ljudi vera pozitivno vpliva na krvozilni sistem, niza krvni tlak ipd.. ker vecina ljudi potrebuje stabilnost oz obcutek stabilnosti in marsikdo ga najde v veri v kaj.

Do tu vse lepo in prav. Ampak kaj ko cerkev ze dolgo-ce sploh kdaj-ne uravnava svojih interesov v tej smeri ampak v bolj klasicni sebicno korporativni smeri. Firma kot firma samo, da se malo bolj podmazana po robovih...

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še ena tema o Bogu - Intelekutalno bojišče (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17924415 (11511) CoolBits
»

[fork] Krščanstvo je v bistvu poganska vera (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
992118962 (103572) PacificBlue
»

Odnosi do Krščanstva v Sloveniji (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
55279607 (69365) gruntfürmich
»

Ali koran res poziva k terorizmu/nasilju do nevernikov? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14930374 (27705) JanK

B16 užalil muslimane (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60627806 (21282) kuglvinkl

Več podobnih tem