» »

[NALOGA][VS MFC C++]Problem z MCI? (ripanje cdjev)

[NALOGA][VS MFC C++]Problem z MCI? (ripanje cdjev)

desperados ::

Kako dostopati do cd-roma oziroma do cd-da (compact disc digital audio)?

Izdelujem aplikacijo za zajemanje zvoka iz audio cd-ja, ki ga potem shranim v wave format.
Program je u bistvu seminarska naloga za periferne naprave in uporabniške vmesnike.

Naloga se mi je zdela zanimiva in sem se jo posledično lotil, potem pa sem nahitro ugotovil da je literatura zelo zelo pomankljiva ali pa da je celo ni.

Torej sprašujem če je morda tu gor kdo, ki se je srečal z podobnim problemom. Torej dostopom do multimedijskih naprav (ter po možnosti shranjevanje v kak bufer in iz njega v wav format). Zanima me katere funkcije naj uporabim ker iz MSDN pomoči ne razberem popolnoma nič!



HVALA

desperados ::

OK našel sem način kako "dostopati" naprav z mci ampak, to je resitev samo za preproste ukaze play, stop,... s čimer si ap ne znam pomagati. Edino če najdem kako funkcijo z katero bi recimo snemal predvajani zvok.

Quikee ::

Dostopas lahko preko ASPI (Advanced SCSI Programming Interface) ali SPTI (Scsi Pass-Through Interface) vmesnika. Nekaj osnov in primerov dostopanja z ASPI vmesnikom dobis tukaj. Nekaj dobrih primerov, kako implementirati SPTI pa dobis tukaj.

Komunikacija s pogonom je pa nekaj drugega saj se s pogonom komunicira tako, da poisljas pogonu SCSI ukaze in nazaj dobivas podatke oz. odgovore. Ukazi so standardizirani in so znani kot MMC(MultiMedia Commands), opisani pa so tukaj.

Ce zelis oz. ti bo pretezko ti lahko sklamfam skupaj osnove dostopanja preko SPTI ali ASPI s komentari in pa posiljanje par ukazov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

desperados ::

Vsakršnja pomoč je vsekakor dobrodošla! Apak ne želim da bi si še kdo drug pulil lase zaradi mojih "napak". Sicer nisem nameraval jit tako v profesionalne vode pri izdelavi zato sem tudi delal vse kar sem do sedaj naredil z MCI knjižnicami, ki sem jih do sedaj vsaj malo preštudiral.

Namen mi je bil izdelati nekaj kar bi vsaj spominjalo na riperja in bi od sebe dalo vsaj nekaj rezultatov(vsaj mno zvok če ne drugega). Sicer se mi je pa čas tako ali tako iztekel:(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496101232 (25741) nuclear
»

Kako zablokirati CD player

Oddelek: Pomoč in nasveti
151204 (944) jan01
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282320 (1611) dean444
»

EAC-optimalne nastavitve???

Oddelek: Zvok in slika
452437 (1919) Quikee
»

LG GSA-4120B dela probleme pri pečenju DL DVD+Rjev

Oddelek: Strojna oprema
441641 (1450) mtosev

Več podobnih tem