» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
73 / 1157
»»

Loocas ::

Antecova Sonata je eno ubogo ohišje. Ni za kupit.

dwinxp ::

Se pravi kako drugo ohisje se priporoca ?

Hvala

tole:
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

plata P67 (USB3/SATA3), grafa z dvema ventoma (tišja), kulturno ohišje in napajalnik...

jazbec ::

vzami bolj poceni plato (cpu-ja se itak neda navijat) pa vzami gtx560 ti

Hmmm...

Tista plata k sm dal jst ima tudi USB3.0 pa SATA3... pa ne P67 se ne rabi ker se ne bo nikoli navijalo pri teh kjer bo računalnik doma... pa z ASUS-om nisem imel nikoli nikjer probleme... medtem ko MSI sem jih že ene par pošiljal nazaj v preteklosti...tako, da pri meni so zgubili zaupanje.

Grafično kartico sem ravno včeraj eno tako vgrajeval od Sapphire pa je neslišna...

Napajalec pravijo na tem forumu da so to Couguar-ji samo preoblečeni v drugo ohišje tako, da bi moral biti kar soliden napajalec... tudi linije na 12V+ so po 20A kar je dovolj...

Ohišje pa res nevem kaj bi jim vzel... gledal sem tudi Antec One Hundred... se kak nasvet glede ohišja?

Hvala

Se pravi plato raje kako tako?

- ASUS P8H61 PRO REV 3.0 katera ima tudi USB 3.0 ter SATA3 ... pa pride cca 90€

Hvala

pol pa nekaj takega:
http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...

Vprašanje kaj se v resnici skriva v tistem Rasurbu..

Realna poraba bo okoli 250W in nabijanje vataže napajlnika nima kaj dosti smisla.

Aha no no to bo to... sej napajalec zame tiste oznake o W-tih nimajo nobenega pomena oz drugače povedano so mi zelo neke marketinške fore, če ne veš kako napajalec deluje... vedno samo gledam kolk je napajalec zmogljiv na +12V linijah... vec amperov drazji je, manj se greje, ponavadi več časa dela :D Bom pa vseeno pogledal za kakim drugim modelom bolj znanih proizvajalcev,...

Matično ploščo kot si videl si potem potrdil mojo izbiro za H61 čipset tako, da bom verjetno kar to jim vzel... :D

Ohišje bom pa al tega k si ti priporočal od CoolerMasterja ali pa bom kakega Antec-a one hundred ali kej podobnega...neki bo že važno, da ima 120ke ali večje vente za prezračevanje, da je čim tišje...

Hvala za nasvete :D

jernejl ::

Tudi jaz kupujem nov računalnik, ki bo namenjen delu (npr. programiranje).

Okvirno sem si zadal naslednjo konfiguracijo:
- procesor i5 2500K,
- mat. plošča Z68 s priključki za monitor (npr. DVI in/ali displayport... če podpira dva monitorja, bi bilo super, ni pa pogoj) - tako bi se izognil ločeni grafični kartici, ki je zaenkrat ne rabim,
- 8GB RAM
- trdi disk velikosti 1TB (lahko je tudi več, a je 1TB dovolj za moje potrebe), zaželeno je tiho delovanje in solidna hitrost
- SSD: tega že imam (Vertex 2 60GB) - novega torej trenutno ne kupujem
- DVD-RW
- nevpadljivo črno ohišje (čimmanj LED diod), ki zagotavlja čim tišje delovanje
- tih napajalnik

Prosim za konkretne predloge - predvsem glede matične plošče, RAM-a, trdega diska, ohišja in napajalnika. Želel bi tih računalnik in komponente, ki se jih lahko dobi v Sloveniji brez pretiranega čakanja, po možnosti bi vse sestavne dele kupil na enem mestu.

Hvala za predloge.

klinker ::

maticna: ASUS P8Z68-V, Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
ram: najcenejsi 2x 4Gb kit (Kingston, Patriot, Corsair, ...)
trdi disk: Samsung Spinpoint F3
Napajalnik: Antec, Corsair. 450-500W ti bo vec kot dovolj
Ohisje: Fractal Design Define R3, Cooler Master Silencio

Priporocam se kak tisji procesorski hladilnik npr. Mugen 2, Ninja 3, Noctua

Ce mas Paypal priporocam direkt.jacob-computer.de, ce pa je nakup mozen samo pri nas pa dinokomp.si, funtech.si, sestavi.si, nakupi.net

PrimozR ::

Za ohišje morda tudi cenejši Antec 300 (Three Hundred).

Sicer pa ja, drug hladilnik.

Antec 300 ni bas neko tiho ohisje.

Steinkauz ::

klinker je izjavil:

Antec 300 ni bas neko tiho ohisje.

+1
Fractal Design Define R3/Antec P183/Cooler Master Sileo 500 odvisno od financ

A, sme spregledal da mora biti tih, sem videl le črno pa brez LEDic.

Ryker ::

Kakšna se vam zdi sledeča sestava:

Intel - Core™ i7-2600 Processor, 3.40GHz w/ 8MB Cache $309.99
GSKILL - Ripjaws X Series 8GB PC3-12800 Dual Channel DDR3 Kit (2 x 4GB) $76.99
Intel - SSD 320 Series SATA II Solid State Drive, 120GB $209.99
Western Digital - 1TB Caviar Black 7200rpm SATA III w/ 64MB Cache $79.99
LG - Super-Multi 22x DVD Writer, SATA, OEM, Black $21.99
Microsoft - Windows 7 Home Premium x64 (64-bit) SP1 DVD - OEM $109.99
Logitech - Deluxe 250 Desktop Keyboard and Mouse, Black (OEM) $19.99
Assemble - Assemble Hardware + Load my O/S $70.00
Creative Labs - Sound Blaster Audigy SE 7.1, OEM $34.99
Corsair - CMPSU-600CX V2 600 Watt Power Supply $64.99
Cooler Master - CM 690 II Advanced Mid Tower, Black $79.99
Gigabyte - GA-Z68X-UD3H-B3 w/ Dual DDR3 2133, 7.1 Audio, Gigabit Lan, 1394, CrossFireX / SLI $169.99
TP-Link - WN851N Wireless N PCI Adapter $29.99
Asus - ENGTX460 DirectCU GeForce GTX 460 1GB PCI-E w/ Dual DVI, HDMI $179.99

Predvsem ne vem, kaj naj z matično, bi bila morda Asus P8P67-M Rev 3.0 w/ Dual DDR3 1600, 7.1 Audio, Gigabit Lan, 1394, Quad CrossFireX dovolj dobra? Je cenejša, ampak me malo skrbi, ker ima na newegg-u oceno 3/5 in veliko ocen 1.

Zakaj ne vzames K procesorja, če že kupuješ matično s P ter Z čipsetom?

Ryker ::

Ker je že i7-2600 dovolj drag in nekje pač moram rečti dovolj je dovolj. Ne vem, ne vidim pravega razloga, da bi tudi tu šel še višje, res pa je, da nisem strokovnjak. Je pa verjetno že i7-2600 več kot overkill zame, ampak glede tega sem se pač odločil, da ga nabavim :)

Še kak komentar na sistem/matično morda?

PrimozR je izjavil:

A, sme spregledal da mora biti tih, sem videl le črno pa brez LEDic.

jernejl je izjavil:

Tudi jaz kupujem nov računalnik, ki bo namenjen delu (npr. programiranje).

Okvirno sem si zadal naslednjo konfiguracijo:
- procesor i5 2500K,
- mat. plošča Z68 s priključki za monitor (npr. DVI in/ali displayport... če podpira dva monitorja, bi bilo super, ni pa pogoj) - tako bi se izognil ločeni grafični kartici, ki je zaenkrat ne rabim,
- 8GB RAM
- trdi disk velikosti 1TB (lahko je tudi več, a je 1TB dovolj za moje potrebe), zaželeno je tiho delovanje in solidna hitrost
- SSD: tega že imam (Vertex 2 60GB) - novega torej trenutno ne kupujem
- DVD-RW
- nevpadljivo črno ohišje (čimmanj LED diod), ki zagotavlja čim tišje delovanje
- tih napajalnik

Prosim za konkretne predloge - predvsem glede matične plošče, RAM-a, trdega diska, ohišja in napajalnika. Želel bi tih računalnik in komponente, ki se jih lahko dobi v Sloveniji brez pretiranega čakanja, po možnosti bi vse sestavne dele kupil na enem mestu.

Hvala za predloge.

Spregledal pomeni, da sprva nisem videl, nato sem pogledal še enkrat in pogoj opazil. Takisto nisem vprašal kje to piše.

žana ::

NejcSSD je izjavil:

žana je izjavil:

Jaz imam nov HP za 579eur kupljen v Big Bang . Ima 4GB, 500MB, naloženi windowsi, priložen Office ter torba. UGODNO.

Poudarek na ugodno. http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Predvidevam da je ta, zelo drag za to ceno, komponente pa zastarele

Evo skor 100€ cenejši prenosnik, isti le brez office-a: http://www.zagrabi.si/artikel/67113/hp-...

Tega pa nisem videla, samo svetovala sem ker sem zadovoljna z njim, to je vse. Lp
Play music with real instruments.

OttoParts ::

Zdravo!

Že dolgo se spravljam k nakupu novega računalnika in sem sedaj opazil ponudbo v Hoferju (ja spet)..

Za 429 €:
- i3 2105 3,1Mhz
- HD 3000 grafika
- 1 Tb disk
- Win 7 HP 64 bit

Še povezava: http://hofer.si/si/html/offers/58_22726...

Je to fer cena ali se da dobit kje kaj boljšega za isto ceno (skupaj z windowsi)?
Računalnik bo brez težav zmogel vsakdanje delo, kaj pa poganjanje starejših iger - kolikor razumem je HD3000 najmočnejša Intelova integrirana grafika do sedaj, ampak njihove grafike do sedaj niso bile ravno znane po rušenju rekordov?

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

katero matično ploščo za osebo, ki ne bo navijala in pa video obdelava....

proc bo i5 2400 + 560gtx grafična...rama zaenkat 4gb ddr3, kasneje še 4gb.

ottoparts: nehajte spraševat, če je še kaj ceneje od hoferja....ni, pa laufaj kupit. HD3000 je raven 6470 laptopa....oziroma nižji rang, to ni za igranje hudih iger.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

opeter ::

OttoParts je izjavil:

Zdravo!

Že dolgo se spravljam k nakupu novega računalnika in sem sedaj opazil ponudbo v Hoferju (ja spet)..

Starejše igre bo poganjal brez problemov. Po mojem je soliden nakup.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

@kmetek: že laufam! :)
@opeter: Bo to šlo tudi na Full HD monitorju (če se igra sploh da nastavit na to ločljivost) npr. pri min detaljih? Sprašujem za kakšen Half Life ali pa MOH:AA?

Hvala obema za odgovor!

Half Life bo deloval, MOH:AA je kaj Allied Assault?
Medal of Honor: Allied Assault @ Wikipedia

Ti bodo delovali, saj so zelo stari. Bolj bo problem, če bo deloval pod Windows 7. Verjetno bo treba nastaviti kompatibilnost na kakšno starejšo različico.

Ja to je Allied Assault - star kot zemlja..:). Če bo delal bo delal, če ne pa ne - ni nobena tragedija, glavno je da bo računalnik o.k. za svoj denar. Hvala!

Ima kdo katerega izmed Medionov doma - kako je zadovoljen?

Jaz imam od njih samo disk. Že leto pa pol deluje brez problemov (potrka na les).

Saj ne morejo biti tako slabi (trka na les):D - narejeni so v velikih serijah za vse Hoferjeve trgovine po Evropi in imajo celo neke nagrade na testih.

solatko ::

Hoferjeve zadeve so za ta denar kar v redu, pa tudi reklamacije in servis delujejo zgledno. Vsi računalniki imajo 3 leta garancije in so zadeve idealne, za tiste, ki nič ne šraufajo sami in ne nadgrajujejo.
Delo krepa človeka

GeForce ::

Pozdravljeni, prosil bi vas za predloge za nov PC. Uporabljal se bo predvsem za igre in šolo, budget pa je 800eurov, skupaj z ekranom (22 al 23), miško, tipkovnico. Bilo bi super če bi bilo vse z ene trgovine (slovenske, lahko na spletu), da ga tam tudi sestavijo.

petrcech12 ::

Kaj od tega bolj priporočate. Računalnik bo namenjen igranju iger. Malce nameravam overclockati, ne nameravam pa imeti CF ali SLI. Predvsem kaj se mi bol splača glede price/performance?

AMD:
AMD Phenom II X4 955
ASRock 880G Pro3
CORSAIR Gaming Series GS600 600W
MSI N560GTX-TI Twin Frozr II/OC
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB)
SAMSUNG Spinpoint F3
COOLER MASTER HAF 912
COOLER MASTER Hyper 212 Plus

Intel:
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge
ASRock Z68 Pro3
CORSAIR Gaming Series GS600 600W
MSI N560GTX-TI Twin Frozr II/OC
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB)
SAMSUNG Spinpoint F3
COOLER MASTER HAF 912
COOLER MASTER Hyper 212 Plus

fr4nc ::

1. Zakaj plata ASRock??
2. p/p je bolši AMD, saj je cca. 2x cenejši, vendar ni 2x počasnejši :D, drugače pa je vsekakor bolši Intel... PS: če se ti ne udi z nakupom počakaj na AMD FX...
3. Kje boš ubavil komp?

Lp

intel sestava je dosti boljša
i5-2500k je dosti boljši procesor
če hočeš podobno ceno kot x4 955 a malo boljši performance na 1155 poglej i3-2100

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jazbec ()

petrcech12 ::

Zakaj ASRock...Je poceni in ima solidne ocene. Zame kot nezahtevnega uporabnika verjetno dovolj. Razen če lahko dobim kaj boljšega za isto ceno?

ASRock na prvi pogled lahko z marsikaterim novim izdelkom brez težav konkurira Gigabytu, Asusu, MSI-ju, itd. Ni več to ultralow cost proizvajalec z ULI in VIA čipseti ;)

Big Marx ::

izbiram med naslednimi grafičnimi karticami..
kero predlagate da uzamem?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

dzinks63 ::

Za igranje novejših iger bo dala še nekaj malega od sebe le HD4650, vse ostale so primerne le za sterejše igre ali pa za total low nastavitve. 1GB rama na teh karticah je bolj za okras, če že iščeš kartico za cca50€, nabavi kakšno rabljeno HD4850, pa čeprav bo imela 512MB rama, pomete v vsemi predlaganimi kot za šalo. Če pa bi rad novo, pa išči nekaj za vsaj 70€, kjer se že da nekaj dobiti, da ti zadovoljivo poganja na srednjih nastavitvah. Če pa grafične ne rabiš za igranje iger, je popolnoma vseeno katero nabaviš, mogoče tisto katera se najmanj greje ali pa kar integrirano na matični ali v procesorju.

Big Marx ::

ne, ne rabim za igranje, ok hvala bom pa pol uzel najverjetneje nividio :D

gvardo ::

Kupujem računalnik za priklop na tv(nekaj v stil nettopa). Pomebno je da majhen in ne preveč glasen. Rabil ga bom predvsem za filme, glasbo, office občasno Photoshop, AutoCad in Sketch Up.
Prosim če mi svetujete pri sestavi najboljšega Price/Performance sistema. Važno je da ma HDMI, SPDIF in WLAN.
Hvala,
LP

gvardo je izjavil:

Kupujem računalnik za priklop na tv(nekaj v stil nettopa). Pomebno je da majhen in ne preveč glasen. Rabil ga bom predvsem za filme, glasbo, office občasno Photoshop, AutoCad in Sketch Up.
Prosim če mi svetujete pri sestavi najboljšega Price/Performance sistema. Važno je da ma HDMI, SPDIF in WLAN.
Hvala,
LP

sestavi.si

Zgodovina sprememb…

mare96 ::

prijatelj bi rad en pc za zraven tv-ja na katerem bi tudi igral
sestavil sem mu to pa edino pripomba je bla da bi vzel manjši ssd (samo 60gb)
meni se sestava zdi cool, edino nevem če bi napajalnik vse poganjal in če bi se dalo navijat
najbolj pa hoče to matično na vso silo

zanima me kaj menite o tem-mogoče manjši ssd, da bi prišel skozi čimceneje
zanima me ali je napajalnik od phišja dovolj močen in kaj bi spremenili

MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Hawk 234.00 €
Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB 54.00 €
Corsair Force Series 3 F120 - 120GB - SATA3 - 6Gb/s SSD 206.40 €
.TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V 54.00 €
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX 189.60 €
ASUS Maximus IV Gene-Z - Intel Z68/DDR3/CFX&SLI/1155/mATX 164.40 €
ANTEC NSK2480 380W 114.00 €
Skupaj: 1,016.40 €

gvardo ::

klinker je izjavil:

gvardo je izjavil:

Hvala,
LP

sestavi.si

Hvala, ampak se mi zdi mogoče malo predrago za moje potrebe. Večinoma je za internet in filme.

Mainboard SAPPHIRE PURE Fusion Mini E350, Mini-ITX(Osnovne plošče) 127.17€
RAM SODIMM DDR3 4GB PC3-10600 1333MHz Rendition Micron(Pomnilnik) 26.92€
Trdi disk Samsung 500GB 16MB SATA2 300 7200 HD502HJ(Trdi diski) 38.13€
OHIŠJE LC MINIITX 1320MI LC75ITX 75W BLACK(PC Ohišja) 37.99€

Mogoče kaj takega ali je to preslabo?

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory ::

Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

mare96 ::

linksys
namen je čimmanjši pc-gaming htpc bi lahko rekli

drugače pa mi tvoja sestava ni všeč, sam imam bazirano kot je tvoja
pri tvoji me moti matična (dobiš boljšo za isti denar) pa grafično s boljšim hlajenjem (msi twin frozzer)

pa ram se dostiu bolj splača 2x4gb kot 4x2gb
in trdi disk-samsung f3 1tb je boljši

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare96 ()

Chrys Lee ::

Pozdravljeni!

Zanima me, katere komponente bi kupil za gamerski računalnik. Odločam se med dvema procesorjema in to sta Intel i5 2500k in AMD Phenom II. Kateri bi bil boljši?
Zanima me tudi glede grafične kartice, matične plošče, ramov, cd rom-a, trdega diska, hladilnika procesorja, ohišja in napajalnika...
Kaj bi dal noter? Prosim svetujte mi

hvala in lp

Chrys

NejcSSD ::

Povej najprej kakšen je tvoj budget, potem pa si še oglej malo zgornje prispevke- bilo je sestavljenih veliko konfig.

Chrys Lee je izjavil:

Pozdravljeni!

Zanima me, katere komponente bi kupil za gamerski računalnik. Odločam se med dvema procesorjema in to sta Intel i5 2500k in AMD Phenom II. Kateri bi bil boljši?
Zanima me tudi glede grafične kartice, matične plošče, ramov, cd rom-a, trdega diska, hladilnika procesorja, ohišja in napajalnika...
Kaj bi dal noter? Prosim svetujte mi

hvala in lp

Chrys

i5-2500k nima resne konkurence s strani amd-ja
za grafo pa je p/p izbira gtx560 ti

@Chrys : Kolk je budget
@jazbec: Od kod ti tile podatki, da je GTX 560 Ti najboljša gledano p/p?

Lp

NejcSSD ::

fr4nc je izjavil:

@Chrys : Kolk je budget
@jazbec: Od kod ti tile podatki, da je GTX 560 Ti najboljša gledano p/p?

Lp

Glede na tvoj 3dmark11 test tega sam ne moreš zanikati.

GTX 560 Ti | 186, 61 € | 4444 | 23, 81 | 17912 | 95, 99 < 6870 | 155 € | 4323 | 27, 89 | 16643 | 107, 37
(več je boljše) V p/p je na SLO trgu trenutno najbolša 6870, saj je za nekaj več kot 20% cenejša od GTX 560 Ti, vendar še zdaleč ne toliko slabša...

Lp
««
73 / 1157
»»