» »

Načrt za vodno hlajenje

Načrt za vodno hlajenje

V-i-p ::

Ok. Kot sem že povedal, mam dost tega mojga proca, ki se ne zmiga da bi iz 466 šel na 581. Problem je seveda hlajenje. Zato sem se odločil, da si ga naredim! Sedaj pa pridete na vrsto vi. Prosim, če je kdo tok faca, pa mi na kratko pove načrt oz. potek kaj naj naredim in kaj bi za to rabil. Naj bo čimbolj enostavno ni treba da je hlajenje zakomplicirano. Pa predrago tudi ne sme biti! No, ja, za kakšno črpalko ipd.. bo pa že spraskal denar na kupček. :) HVALA!!!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

sazo ::

V.i.p če hočeš kolikor dobro hlajenje ni poceni.Mene je stalo 35k vodno pa še to sem skoraj vse kupil tujini,da dosežeš tisto kar hočeš
-38C,ko dobim digitalni foto bom objavil v forumu.:\

alien-w ::

hmm... VIP: a nisva ze ugotavlala, da pr teb ni problem temperatura? Kolk mas? Se bojim, da tut z -35°C ne bos dosegu 581. ;((

overklokan Molj ::

hehe,ej za 35k bi si jst lohk naredu 3 vodna:) resno mene je vse skp prslo 12k maximum,ok res da rezultatov še ne vem,sam predvidevam d bodo dobri glede na to d mam dva hladilnika vode vezana vzporednosti (velikost enga je prbl 150 × 300) skoz pa vlece en 300 mm vent :),tko d se mi zdi d res ni potrebno kupvat kilerjev za 10k al pa se vec zato k lahko cist preprosto greš na avtoodpad pa tm naberes robo in dobis vseskp za 3k. plasticne cevi te koštajo prbl 170 sit /m,bakren blok sm sicer sam naredu tko d s tistm nism meu stroškov. glede na to d mam 8m poti k jo voda oprav bom rabu se eno mocnejso crpalko (trenutno mam eno k vlece 650l/h in potegne 1,6m visoko,sam je preglasna pr takmu prtisku) , ki jo bom nabavu v btc-ju k majo zravn trznice tist zoo nevemkuga. ce rabis ti jo prodam za 3k, sam gor sm jo dau pa takoj dol,lahko pa gres pa si jo sam nabavis(mam tud racun zravnt tko d..), peltier pa sm dobu pr enmu znancu za 7k zlo mal rablen. tko d se res ne splaca dajt 35k k si s tem kesem lohk kupis enga durona pa ti se mal ostane,pol pa sam se plata pa mas 1GHz :) res se ti splaca mal pogledat ne sam v stacunah kupvat,razn ce mas dnara odvec pol pa go 4 it :)

LP

matej
the one & the only

V-i-p ::

Heh, alien-w, prav maš, ampak, sej veš, kok je to ko ti žilica ne da miru! :8) Tole bi pa res še rad probal! No, zdej sem kupu črpalko, model WIND"S, sacem 1200. Full je tiha. Kupil sem še 5 metrov cevi. No, kaj pa rabim še zdej???
Hvala!!! Alien-w, če pa to ne bo pomagal, gre pa v kanto! Ok?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

alien-w ::

u bistvu ga ne vrzt v kanto ampak ga za en drobiz prodej pa kup c 566, un ti bo su pa skor ziher :D na 850Mhz pa se plate ti ne bo treba menat!

sazo ::

Molj a veš kok stane usmernik za peltier 120watni -15V 14A

HEKO ::

Molj ----> iz česa maš vodno blok? Kak si ga naredo? Maš kaki načrt? Pa za 12k ne dobiš glih vredi vodnega hlajenja! Zaradi mene, maš lahko tako hlajenje, vendar reskiraš veliko! Kaj, če ti začne kaj puščat (vodni plok). Sem vido, blok, ki je pušal, čeprav je bil zašvasan!! Pazi malo!! Pa kako maš konfiguracijo? C466@2469mhz ?:P:P:P:P:P:P|O:\>:D:8):O:'(:(:|:D0:):P;)
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

overklokan Molj ::

heko,oba kilerja sta popolnoma ohranjena,vodni blok je bakren, cist profesionalno narjen in nc ne pusca. ce ma kdo digitalca za posodt lahko poslikam pa se bos lohk na lastne oci preprical d je mozno nardit za take pare :)
the one & the only

overklokan Molj ::

vodni blok sm naredu iz 10mm debelga bakra,notr sm pofrezu kačasto obliko,in strojno pobrusu povrsino. pol sm naredu se en pokrov za cez in tud tega pobrusu za boljse tesnenje,med plosci pa sm dau neko tekoce tesnil k se kasneje strdi,stvarco sm ze testiral z vodo in tesni 100%. In ni nc po kovasko narjeno ce tko misls,ampak je cist prof :)
tko d sm se zmer mnenja d je 35k zapravljanje dnarja>:D
LP

matej
the one & the only

overklokan Molj ::

alien-ja vem,sam usmernik ne stane tolk (ce mislis na 4 diode),ce pa kupis grecov stik pa tud ni tak dnar,drazji so le transformatorji,sam tud te se da dobit na kakem kosovnem odpadu kjer majo elektricne omarce od kakih strojev in te majo ponavad 24 v trafote, ki pa se jih da z malo dodatnega navitja cist preprosto spremenit v 12 v trafo :)(postopek in formule za izracun ti zna povedat vsak štromar,razn uni tahudi primerki kt je moj bratranc k še tega ne ve kko stikalo zvezat :)),jst npr mam doma navit trafo + grecov stik = napajanje za 450 W woofer + 70W peltier :) ql ha :))
LP

matej
the one & the only

overklokan Molj ::

>:Dhehe pardon se enkrat pisem,alien tist je blo za sazota,aja pa se to mam vecstopenjski (iz primarnega navitja pac iz razlicne debeline potegnes vn kable), in lahko stelam voltazo od 12-19 v, ok to bo pa res vse :P
LP

matej
the one & the only

Bungee- ::

Ojla MOLJ!
Eno predvsem tehnicno vprasanje in sicer ali imas znanca ki ti je rezkal kanal ali imas stroj celo doma?
Zanima me predvsem ker si zelim naredit bakren cooler sam pa iscem nekoga ki ima stroj za te zadeve, ki zna Acad not potegnt :)) ... Any tip wellcome !
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

V-i-p ::

Ok! K sem bolj pr tabutastih, eno vprašanje: A je tale moja varjanta, ki bi jo jutri naredil, dobra??
Takole bi jst dal po vrstnem redu, pa lepo prosim, če poveste, a je vredu?

- Potopna črpalka WINDS SACEM 1200
- posodica vodice (3 litrski) al je bolš da je več??
- 2,5 m cevi, premera 0.8 pol gre cev v
- kiler, v katerega piha namizni ventilator
- iz kilerja spet 2,5 m cevi do vodnega bloka, ki ga bom naredil ali iz bakra ali iz aluminija, še nevem kaj bom dobil, no, pol pa gre spet 2,5 m cevi nazaj v posodico vodice

PROSIM, POVEJTE, A JE DOBER, ČE TKOLE NAREDIM, OZ. KAJ NA SPREMENIM??

Pa še tole vpr.:
- kako za hudiča naj pol vodni blok na proc nabijem? Ok, gorb gre, ker ma pač takšno podnožje, da se pritrdi, kako se pa vodni blok?
- ko dam gorba dol in vodni blok gor, a dam tud termalne paste kej? Verjetno, ja?

No, kaj naj rečem? Tisti ki mi bo znal odgovorit, vsekakor zasluži spoštovanje! HVALA!!!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

overklokan Molj ::

ja water block sm sam naredu mam doma stroje. Nacrt sm si pa v glav naredu in sm sprot preracunaval, lahko pa narisem tud nacrt ce ga kdo rabi, water block je narjen za celerona 333 in je preprosto pršraufan na proc. vip pomojm bo tist namizni vent premal, jst mam gor kr vent od avta :))) zato sm tud mogu montirat kiler na mojmu balkonu drgac bi ponorel (slike in načrte home made kilerja in waterblocka bom naredu ce bo kako zanimanje,sicer pa menim da je na netu vec kod dovolj gradiva in bom verjetn naredu sam slike tok d se mal pokazem:)
vip termalna pasta je obvezna za dobre rezultate, sam ne jo prevec dat, sej ce jo bos dau prevec pa fajn stisnu skp proc pa block jo bos dobu v faco :) za pritrditev proca pa kot sm reku,ce koga zanima si bom vzeu cajt in narisu nacrte pa posliku stvar,sam morte vedt d hodm v solo in nimam lih velik casa tko d vseskp ne bo slo lih megahitro :)
drgac pa pac presurfajte mal net pa boste našl vse odgovore :)

LP

matej
the one & the only

TESKAn ::

Vodni blok na proc - če je socket proc, pol lahko blok pritrdiš z parmi sponkami, kot so na normalnih hladilnikih za socket proce (ne tak, kot na GORB - u). Enostavno si dobis tri take sponke, pol pa z dveh odžagaš 'uhlja', k sta na koncu. Pol pa pripneš blok na proc.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

V-i-p ::

A je dober tud tkole: proc namažem z pasto, v kotičke pa dam kapljico sekundnega lepila, pa stisnem? Bi šlo?:8)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

HEKO ::

Ne V.I.P!!!!!!! Vodnega bloka ti nobeno supermegaultraturbo lepilo ne bo držalo na proc! Prvič so velike temperaturne razlike (spljoh, če ma kaki 100w petier!). Poglej kaj na www.frostyfox.com, pa na www.overclockers.com (water cooling :).... Boš že kaj najdu!! PA GOOD LUCK pri hlajenju, pa došeži tistih prekletih 581 MHz, al pa prodaj proc, pa kupi C 566! :\
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

mojsterpeter ::

moje osebno mnenje je da je vodno hlajenje sicer kul samo je predrago pa preveč dela je z njim - bolje kupit vente pa boljši proc pa si na istem

NiggerBob ::

Yes, Ancient, je bla ena debata (se ne spomnim kje) na eni tuji OC strani, pa so skupno prišli do zaključka, da se ljudem s cenejšimi proci ne splača investirat v vodno hlajenje, drugače je z lastniki high-end sistemov in procov, ki želijo iz sistema iztisniti še tisti zadnji Mhz.
Je pa ena druga stvar, ki mi gre po glavi:
- ko maš enkrat dobro vodno hlajenje, potem ti zadeva ostane in kasneje eventualno menjaš vodni blok ob kakšni zamenjavi proca, ostali del (pumpa, peltierji, hladilnik vode, cevi) ti ostanejo.
Right or wrong?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIG WATER ( °C ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594436 (2740) ČIP 008
»

vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
646379 (5116) LordWorm
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517382 (12464) the_unborn
»

vodno hlajenje....

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61750 (1669) element
»

Kaj vse ste nardil z Abakom?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263232 (2800) iCe

Več podobnih tem