» »

Študijski pripomočki (zvezki, mape...)... kaj?

Študijski pripomočki (zvezki, mape...)... kaj?

Brilko ::

Zdravo!

Zanima me, kakšna organizacija se pri študijo najbolj splača, met eno mapo za vse... kakšna je vaša navada oz. organizacija.

Verjetn če misliš met neko mapo oz. kako se tem prav reče, pol se splača neki boljšega nabavit, je v kaki online trgovinah kej kvalitetnega?

Hvala za INFO pa Fajn študij. :)

neoto ::

Akta + velikooo listov.

Tic ::

Miška + veliiiik zaslon (pa najmn 100gb diska za .txt in kak game :D )
persona civitas ;>

iso2000 ::

Jaz sem začel z akto, ki se je razletela sredi drugega semestra in potem sem imel same težave. Nato sem poizkusil s 100 listnimi zvezki za vsak predmet svoj (ena stran predavanja, ena stran vaje), potem sem končal na mapah, ki so podobne akti vendar no-name in so precej bolj vzdržljive pa seveda ne tako fensi in sicer sem upeljal sistem, da sem imel za vsak semester novo mapo, pa naredil sem si pregrade med posameznimi predmeti. Tako rekoč low budget akta, ki pa je bila precej trpežnejša. Pa še mnogo cenejša rešitev je to. Notri sem vlagal pa kar bele liste, ki jih imam za printat. Pa eno črtalo sem si v wordu naredil in sprintal. Zraven sem imel za bekup še en zvezek iz katerega se je dalo liste trgat in vlagat v mojo mapo (kadar se mi je ni dalo s seboj nosti, ali pa če mi je zmanjkalo listov). Mape, ki so se izkazale z vzdržljivostjo imajo plastificirane platnice (dokaj trda in prožna plastika), na zadnji platnici na notranji strani piše Esselte - verjetno je to prodajna znamka/proizvajalec. Cena za takšno mapo je pa ca. 700 sit - vsaj ko sem jih jaz nazadnje kupoval.

LP

BaRtMaN ::

Jaz imam tudi tako budget Akto. Edini problem so listi, ki se zelo hitro strgajo pri luknjicah za vpetje.

Brilko ::

Hvala za dobre info iso2000 ter ostali...

Pa še kakšen nasvet...

Bob Rock ::

Js sn mel navadne zvezke....spredaj poredavanja, zadaj vaje. Pa se to blo vse tulk prazn, da se nisn nikol mel sam dost napisan, da bi se lahka iz svojih zapiskov ucil, pa en zvezek uporabljal za vec predmetov. 0:)
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Sc0ut ::

Na koncu predavanja si zrihtaj sošolkine zapiske, pa bo. Kar seveda ne pomeni, da ne boš hodil na predavanja. Ampak punce si le znajo na nekak način vse zapisat.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

IceIceBaby ::

Zapiskov na predavanjih si ne delam, ker se vse na netu dobi :) Iz knjig si pa sam delam izpiske direktno na računalnik, kjer imam vse lepo sortirano po mapah. V vsaki mapi mam še podmapo za vaje, seminarsko in če je še kaj posebnega.

Če že hočeš zapiske sam pisat pa lahko pišeš v en zvezek in doma vse skup še enkrat prepišeš na comp. Se sproti še precej naučiš, ko mal snov ponoviš.

AndrejS ::

Vse je odvisno od fakultete. Ekonomiste imajo res vse na netu pa ne rabijo na predavanja hodit. Drugače pa je pri kakšnih tehničnih fakultetah.

Brilko ::

Glede tega z računalnikom se mi zdi beda, zamudno. K vem včas k si na začetku recimo šole pišeš ko kura k se ti nič neda, pa misliš da boš doma lepše napisu, ja, nič ni iz tega...

kst: kera fakulteta si... ?

Go-ahead ::

Študijski pripomočki so:
1. Zapiski kolegov, kateri so že opravili izpit.
2. Stara izpitna vprašanja
3. Kvalitetni učbeniki
4. Morebitni tvoji zapiski s predavanj.

Potem vzameš vse to in si napišeš svoje zapiske, kar predstavlja osnovo za učenje.

V primeru, da se dokoplješ do kvalitetnih prvih treh točk, potem obstaja možnost, da predavanj sploh ne obiskuješ, ampak delaš samo izpite. Potrebno je namreč vedeti, da so profesorji verjetno zelo dobro strokovno podkovani, manjkajo pa jim pedagoška znanja, kar se odraža na zapiskih s predavanj. Seveda to velja za bolj tehnične fakultete.


Upam, da ne boste izpraznili predavalnic!!!

IceIceBaby ::

Brilko, FOV Kranj. Res mamo večinoma tekst in tam pa tam kašno skico, bolj malo raznih foruml itd. Tako da mi ni problem delat izpiskov iz knjig. Se je pa treba mal pomatrat, da vestno delaš zapiske in se tudi učiš iz njih. Drugače ti ne pomagajo ne papirnati ne elektronski.

neoto ::

Drugače pa je pri meni tako, da če sproti pišem, si ponavadi sproti delno zapomnim, tako da je učenje pred izpitom samo ponavljanje in iskanje razlage za stvari, ki jih ne razumem.

archer ::

A je že kdo sprobu kdaj Tablet PC pri študiju. Pa zanima me če so laptopi in podobne stvari pogoste na predavanjih.

Phil ::

En zvezek za vsak predmet, predavanja in vaje na drugo stran + pilotov kemični svinčnik :)) .
LP

snow ::

Sem probval pisat z laptopom na predavanjih. Na racunalnik namrec pisem 2x hitreje kot s pisalom.
Sam potem sem nekak nehal... problemi z racunalnikom. Je pa blo drugace kar kul :)

Aja pa se gledas lahko okoli ce znas tipkat tako :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Brilko ::

Pa ti ni nben nič reku da ga motu tipkanje? :\

neoto ::

Tipkaš lahko pri kakšnih predmetih, kjer ti predavajo iz knjige (kakšno družboslovje).
Če si pa na tehnični fakulteti, pa skoraj da ni predavanja brez da bi kakšen profesor narisal kakšno skico. Tam se pa tipkanje prek računalnika ustavi.

SkIDiver ::

neoto pa tudi pri takih predavanjih se da. Sem imel sošolca, ki si je čisto vse tipkal na prenosnika. In to čisto vsak predmet!

neoto ::

In kako je naredil tisti sošolec?

archer ::

Kaj pa tablet PC. Lahko rišeš po ekranu, tako kot bi imel neskončno število listov, pa še vse v računalniku. Verjetno je pa problem cena.... Koliko kaj stanejo rabljeni??

SkIDiver ::

neoto nimam pojma. Mel je vse. Če je hodil na predavanje iz verjetnosti in statistike z prenosnikom in si vse tipkal pol je že naredu spodobno. Mislm, da je mel openOffice party:D

Je pa nedvomno obvladu sceno! V prvem letniku jih je bilo še več takih! Potem smo se usmerili in na naši smeri je samo ta pisal na prenosnika.

Meni je še vedno ljubši zvezek, list in nalivno pero;)

PS: od takih ponavadi nikoli ne dobiš zapiskov. Zanimivo:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Nejc Pintar ::

skice kasneje poskenas od sosolcev
Lahko je biti prvi, če si edini!

Lex ::

Akta + nalivnik. not pa posortirano po predmetih, pa razdeljeno predavanja/vaje.

Men je akta kul k če kdaj manjkam si lah skopiram in liste enostavno vstavm tja k mi manjkajo. Ko sm še furu zvezke sm meu poun listov za platnicami in ni blo redko da so se mi usul vn, pol pa iskat kak grejo po vrsti. Pa še not si lah namečem kar čem, en "list" iz registratorja, da mam najbol nujne cdje/dvdje vedno s sabo, urnik, še usbključ lah lepo not vtaknem :D

Zapiske pa si morm vsaj js redno delat, tak vsaj sledim in vem za ka se gre, tut rezultati so neprimerljivo boljši. Mal tešk mi je dobit zapiske k so tak urejeni (dost logično, čitljivo, z vsemi opombami na pravih mestih itd.), da mi je uizi se učit iz njih.

drugač pa če obstaja več knjig za določen predmet sčekirašš vse in delaš po tisti k teb najbolj sede. kar se pa laptopov pa tega tiče.. tisti k so jih mel pr nas so z njimi večinoma leechal z neta al pa igrce špilal.

pa še učni pripomoček #1: zbranost in volja >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj uporabljajo studenti za zapiske v teh casih?

Oddelek: Loža
203651 (1552) starkos
»

Zapiski na elektro fakulteti

Oddelek: Šola
121532 (1029) BivšiUser2
»

Študent- potrebščine!

Oddelek: Šola
92405 (1968) bella_trix
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497809 (6861) mojca
»

S prenosnikom v šolo...

Oddelek: Šola
322038 (1423) andrej

Več podobnih tem