» »

Katero ohišje in napajalnik?

Katero ohišje in napajalnik?

kolombo ::

Imam sledeč sistem:
Matična plošča:Gigabyte GA K8NF-9
Procesor: AMD Athlon 64 3000+
Pomnilnik: Corsair 2 X 512 MB
Trdi disk: Hitachi Deskstar 250 GB SATA
Grafična kartica: Gigabyte Radeon X700 PRO 128 MB
Katero ohišje in napajalnik bi bila najprimernejša za ta sistem?
Antec SX835II z 350W Antec napajalnikom Cena: 24.240 SIT
Chieftec LCX-01B-B-SL z 410W napajalnikom Cena: 21.990 SIT
Chieftec DRAGON DX-01B-D-U z 360W napajalnikom Cena: 20.186 SIT
Chieftec BG-01B-B-SL z 360W napajalnikom Cena: 15.743 SIT
Ali pa katero drugo ohišje in napajalnik?

billy ::

Vzemi pač tisto, ki ti je najlepše. Neke druge uporabnosti ohišje ravno nima.

kolombo ::

Bolj kot lepota ohišja me zanima funkcionalnost. Ne mislim v ohišje gledati kako "lepo" svetijo led diode. Od ohišja, njegove velikosti ter izvedbe je odvisno kakšen pretok zraka ima ali ima možnost montaže dodatnih ventilatorjev, ter koliko hrupa zadrži. Za napajalnik pa tudi ni vseeno kakšnega daš,da bo sistem stabilen za vse porabnike energije. Sprašujem tiste, ki imajo s tem izkušnje.

a13misko ::

billy ::

Kot sem rekel, pri teh ohišjih gre samo za videz. Že pri navadnem ohišju za 5 čukov imaš možnost montaže dodatnih ventilatorjev, to je pa edina stvar ki vpliva na pretok zraka.

Napajalniki so pa v rangu 10 tisoč tudi ok za stabilno delovanje sistema od normalnih pogojih. Razen če se misli kaj extremno navijati.

boštjan ::

no ja billy,se grem stavit oz. lahko z gotovostjo trdim,da ohišij za 5k,ne moreš primerjat z ohišji za 15k in več.v prvi vrsti je tu že material in sama izdelava.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

billy ::

Ja, ampak material in izdelava so predvsem estetski elementi. Kišta pri 99.9.% uporabnikih stoji na enem mestu, tako da trpežni materiali niso potrebni, zaradi prestavljanja ohišja in potrebe bo trdni konstrukciji.

Potem je pa tu videz, ki je dandanes čedalje bolj "in", zato sem napisal naj vzame tisto ki mu je "lepše".

Zračni tokovi pa pri ATX tako nimajo veze, drugo bo pa BTX.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: billy ()

gfighter ::

No ja, zame je npr. ohišje s samo 8cm luknjami za vente ter brez nosilcev za diske ter cd-rome parkrat slabše in manj funkcionalno od tistega, ki to ima.

billy ::

Zakaj pa bi bilo slabše? Ker bi slabše luft krožil? Ker bi se vse bolj grelo? Verjetno ne memnjavaš cd romov in diskov vsak dan, da bi tako zelo potreboval ohišje ki ima vodila in tako olajša delo. To so vsi neki estetski dodatki :)

IMO je boljše teh 15 ali 20 jurijev, kolikor pride takpno ohišje več od navadnega, inverstirat v boljšo grafično ali proc, kot pa v takšno kičasto ohišje.

gfighter ::

Nisva se razumela. Kot prvo, rekel sem, da je zame slabše. Za povprečnega uporabnika je najbrž res vseeno, kakšna škatla mu stoji pod mizo, jaz pa kar dosti razstavljam svoje ohišje. Tako da je to odvisno od potreb uporabnika. Prav tako je zame velika razlika med 12cm in 8cm venti, če že ne zaradi hlajenja pa zaradi tišine. In tu ne govorim o nobenem kiču, prav nasprotno, preveč kičastega ohišja (pleksi, neonke) nikoli ne bi kupil. Razlika pa zagotovo je...

sid911 ::

Jaz tudi razmišljam o nakupu novega ohišja za moj sistem ker je staro s svojima 8cm ventoma ob strani že dokaj glasno...razmišljal sem o investiciji v katerega izmed dražjih ( tudi kvalitetnejših?). Pripravljen sem odšteti nekje do 25k za ohišje brez napajalnika. Gledal sem malo cenike in ponudbo in trenutno mi najbolj dopadeta Thermaltake Xaser SViking VA4000BWS in Thermaltake Xaser Skull VM3000A. Pleksi okno je zaželjeno ni pa nujno. Nujno pa je da je izredno dobro prevetreno in karseda solidno tiho. Ohišje bo sicer navadno stalo na enem mestu, ampak dostikrat menjavam komponente oziroma čistim samo notranjost ali preprosto šarim po njej, zato bi moralo bit ohišje karseda stabilno in ne sme takoj ob prvem dotiku začet razpadat. Mora pa biti kaseda prostorno. Katero ohišje bi vi predlagali?

še link od funtecha ker sem gledal ohišja
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sid911 ()

gfighter ::

Sem bil ravno včeraj v funtechu pa sem malo gledal ohišja in se mi je noro dopadel Tsunami, res pa je, da je nekoliko predrag. Če si pripravljen dodati še pet jurjev... Od naštetih dveh bi pa jaz (če že) vzel Skull, predvsem zaradi tistega nosilca za vent ob strani. Sicer meni niso všeč pleksi stranice, imam rajši čim bolj "plain look", no na koncu sem včeraj pri njih kupil tegale chiefteca skupaj z napajalnikom. Drugače lahko ohišje, ki bo popolnoma zadostilo zahtevam po trdnosti ter dobri razporeditvi komponent dobiš že za okoli 15.000. Npr. dotični chieftec me je prišel 24.900 skupaj z napajalnikom, brez njega pa bi bil pomoje že okoli 15.000 ali manj. Jaz sem za svojega Chieftec Big Tower dal 14.000 brez njega. V vsakem primeru pa ne naročaj po internetu, ampak si ohišje sam oglej pred nakupom.

sid911 ::

meni se SViking dopade zaradi prostornosti ker sedaj mam nagneteno vse skup v svoje ohišje. ja maš pa prav da morm najprej jt pogledat ohišja...si bom enkrat vzel cajt pa se sprehodo po mariborskih računalniških trgovinah...mogoče bojo meli kaj pametnega
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

gfighter ::

Če hočeš res veliko prostora, potem ni druge kot big tower. Drugače pa boš videl, da so vsa ohišja v najinih postih zelo zelo prostorna, ko jih boš videl v živo (no ja, razen tsunamija)... Oni chieftec (ne big tower) me je glede tega kar presenetil, ko sem ga videl v živo, zato sem ga pa tudi kupil. Prostora ima namreč toliko, da bi z malo truda noter spravil še kakšnega celerona na miniATX plati...;)

fahrenGONE ::

Vcasih so poceni ohsja tudi dobra, na primer za 6000-10000 SIT. Sam je treba res pazit in si ga prej ogledat nekje. Za bolj zahtevne zadeve pa so seveda visje cene.

Keyser Soze ::

Poceni ohišja so to kar so. Že samo jeklo in izdelava je polno kompromisov, ki se opazijo šele tekom uporabe. Ohišje je ravno tako pomembno. ČE že imaš nek super kompjuter z dokaj top komponentami si zadeva zaluži kaj boljšega za okrog.

Osebno se mi dopadejo aluminijasta ohišja. Z kar se da toolless designom(sani za diske in optične enote, pritjevanje kartic brez vijakov), obvezno odstranljivim pladnjem za matično, še kakšenim inovativnim designom za diske(zaščita proti tresljajem) in pa dobro zasnovo oz. postavitvijo znotraj ohišja + ventilatorji.

Lian Liji so kar OK, Silverstone se tudi ni za pritoževat, tud TT je začel delat dobre zadeve. Skratka, danes se da dobit že precej dobro ohišje za neko zmerno vsoto. Ni pa pričakovat čudežev za 20 tisočakov, 10 tisočakov ali, bog ne daj, še manj.

Mal denarja, mal muzke.

sid911 ::

je pa tudi res da za kakega uporabnika ki ga ne zanima najbolj kaj ima pod mizo ampak bolj to da vsaj stvar dela so tut ohišja po 10k vredu. jas imam trenutno eno bedno ohišje s vzporednim napajalcem ;(( ( sistem 2. v podpisu) in eno zadevo ki je stala 13k, nad njo se sicer kaj dosti nimam za pritoževat, je za svojo ceno kar solidna zadeva, ima dva venta ob strani in dva od zadaj tak da prevetrenost ni problem, edino placa mi je po tem ko sem vgradil še en disk in dva hladilnika za diske začelo zmankovat in bogi okrogli IDE kabel je v eni taki sizuaciji z grafično kartico ki je bolj poznana iz kakih xxx filmov>:D ... zato sem tudi začel razmišlat da si privoščim kako boljše ohišje, taki bi pol uno bedno ohišje predelal v ptičjo hranilnico ( nature friendly>:D ) pol pa bi tto ohišje dobil moj sistem št2, št ena pa bi dobo novo ohišje sam se pa malo že nagibam k bolj ''fensi'' ohišjem trenutno izbiram med SVikingom in Skullom, prvi mi je včeš zarat 12 cm ventov in vlkega plexi okna, drugi pa zarad svoje inovativnosti..mislim da bi kar dal tistih 24k zanj. samo kot je gfighter omenil, moral bom jt pogledat kako izgledajo v živo tele zadevice, da nem slučajno presenečen da zadeva sploh ni taka kot na slikah izgleda. upam da najdem tudi v mariboru ali v MS tudi kakega SVikinga ali Skulla, oziroma če ne da se mi še kako dopade. aja in zdaj sem se spomnil še ene pomembne reči v zvezi z ohišjem: mora imeti trde ampak res trde in trpežne stranice, ker ne mislim vsake stranice tedensko dvakrat dobesedno klepat ( ok noo, bla je na tleh pa sem jo pohodo :8) pa se je zvila:8) ) torej če vsaj mojih skromnih 90kg ne prenese naj se vsaj ne zvije če jo doleti kak udarec ali kaj naslonim na njo.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

gfighter ::

Eh, to naj te pa ne skrbi. Kolikor sem jaz videl so popolnoma vsa našteta ohišja kar precej odporna na napade jeze...>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik Chieftec 410W ali Power LC6550 550W

Oddelek: Kaj kupiti
262594 (1761) Lynx
»

Nakup ohišja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
715964 (4119) gfighter
»

Radiator v chieftec Dragon

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8889 (794) MasterMiG
»

Pomagite mi sestaut en hudi racunalnik:>

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61044 (950) iro
»

Iščem solidno ohišje.

Oddelek: Kaj kupiti
12905 (784) iso2000

Več podobnih tem