» »

Referendum o RTV

Referendum o RTV

Sc0ut ::

Lahko pa se vprašanje glasi tudi takole: "Ali želite več cerkvenih oddaj ali manj?"
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Gavran ::

GregiB, glasovanje Proti je avtomatsko glasovanje ZA stari zakon - dokler novi ne bo sprejet, bo v veljavi pač stari.

gzibret: prosim, predlagaj način kako preprečiti katerikoli politični opciji oziroma vsem politično opredeljenim vključno z vlado in parlamentom dostop do vodilnih mest na RTV. Verjemi, če najdeš način kako sestaviti programski svet iz samih nepristranskih članov (in strokovnost ne izključuje politiziranosti) nas bo veliko podprlo tak predlog.

Daedalus, avtor tiste prepovedi dajanja intervjujev Mladini je kmalu odletel s stolčka. In prav je tako. Ali bi se enako zgodilo tudi pod prejšnjo oblastjo? Mogoče se še kdo spomni tiste prepovedi snemanj Drnovška z leve (ali desne) strani?

Thomas ::

Ne zaupaš oblasti, bolj zaupaš Olimpijskemu komiteju?

Zakaj misliš, da je ta bolj demokratičen?

Get real!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Ne zaupaš oblasti, bolj zaupaš Olimpijskemu komiteju?

Obema približno enako - bolj malo. Samo raje vidim bolj decentraliziran model imenovanja predstavnikov, kot pa model, v katerem bi (bo?) imelo samo eno telo, v katerem bo imela prevlado trenutna koalicija (ki itak ne bo jebala nikogar drugega pet posto) odločujočo moč nastavljanja sebi prijaznih uradnikov v programski svet.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gzibret ::

Olimpijski komite trenutno je političen in ga ne moreš vreči v "nepolitičen" koš. Na žalost.
Vse je za neki dobr!

kopernik ::

Daedalus, saj zato imamo vlado. Da vlada. Če strelja kozle, odleti na naslednjih volitvah. Nobene znanosti. Ne vem, zakaj bi v ta proces vpletali civilno družbo. Le-ta naj kritizira, analizira, ipd. do onemoglosti, vendar pa se nima kaj vmešavati v proces vladanja.

perci ::

Thomas, ti bi si upal trditi, da je demokracija v Sloveniji na isti ravni kot v VB? Zaupaš oblasti, da bi njihovi presoji prepustil filtriranje informacij, ki pridejo v javnost? In potem isto za vse naslednje?

Daedalus, a nis bil ti med tistimi, ki so govorili o tem kako gre demokracija v VB po zlu, ker so sprejeli načelo "shoot to kill" za teroriste? Dejte se vi mal odločt. A majo tam demokracijo al ne? Pr nas ni uradnih navodil, naj nekdo strelja, da ubije. Torej smo lahko se vecja demokracija :).

Daedalus ::

Vidiš, tu se pa naši pogledi razlikujejo. Jaz sem namreč prepričan, da vlada nikakor ne sme meti popolnoma prostih rok pri odločanju, ampak je treba v proces vključevati tudi ostale zainteresirane strani (kar se sicer redno dogaja - oblikovanje javnih politik bi drugače bilo bolj bogo). Torej - vlada naj lepo vlada, majo pa zainteresirane skupine/javnost tudi možnost vpliva na odločitve vlade po volitvah, ne samo na volitvah. Lahko vplivajo v procesu oblikovanja, sprejemanja, imenovanja. Kar itak počnejo razni lobiji - samo tisti niso transparentni.

Nekateri pa razmišlate drugače - naj vlada vlada, pol pa bo dobila na volitvah presojo svojega dela. Kar sicer je čisto ok - samo meni tak pristop ni najbolj všeč, pa bom zagovarjal onega zgornega0:)

Perci - lepo po vrsti. Vsaka demokracija ma svoje pomankljivosti - in shoot to kill (sploh nedolžne) je kr huda zadeva ne? Majo pa medtem BBC čisto lepo poštiman - in to naj bi v tej debati primerjali, ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Thomas ::

BBC majo poštiman tako, kot bi bila zdaj poštimana TV Lublana.

Kje je problem?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Problem je v tem, da Blair nima medijev za sovražnike (čeprav se občasno skrega z njimi - recimo primer poročanja o Katrini).

JJ pa že skoz govori o veliki medijski zaroti, ki mu je baje dolgo vrsto let onemogočala vzpon na oblast. Rupel je svaril medije, da se jim spopad z oblastjo ne splača. Mislim, če to ni rahlo nenavaden odnos do medijev... In če nekdo na nekem položaju vidi nasprotnika, si bo tisti položaj poskušal podrediti, takoj ko bo mogoče, ne?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Itak da Blair BBCja nima za sovražnika če pa vseh 12 taglavnih na BBCju nastavi vlada sama. Zram jo tko formalno požegna še kraljica.

Gre se za profesionalnost pri delu. Dokler je jasno komu si odovoren je tudi jasno u kakšnih okvirih delaš. Dokler se pa ne ve komu plačuješ oz. kdo plačuje tebe je pa tako kot pri nas. Vse kao apolitično in nepristransko. Yeah, right.

Dva bivša politična maherja se pa med sabo pljuvata kdo ma več vpliva. LOL
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Mene pa zanima nekaj... zakaj se novinarji sami ne vzamejo skupaj in napišejo v redu predlog zakona? Zakaj so RTV novinarji čakali toliko časa?

Drugače sem seveda proti temu, da se politika vtika v medije, ampak ne smemo pa tudi pozabiti, kaj je o referendumu (o NATU) izjavil vodja SD. "Referendum mora biti razpisan in izveden tako, da ne bi v nobenem primeru ogrozil našega vstopanja v Evropsko unijo ali Nato," je izjavil (tedaj) predsednik državnega zbora Borut Pahor.
Je referendum izraz ljudske volje ali sredstvo za manipulacijo? Če je Pahor referendum takrat razumeval na tak način, kako lahko sedaj pričakuje, da bomo resno podprli njegovo iniciativo?

Nismo pa tudi pozabili obnašanja in manipulacij LDS ob referendumu za NATO. V čem so manipulacije sedanje vlade slabše od manipulacij prejšnje vlade pri NATO referendumu?

LDS je doživela še premalo porazov. Doživeti jih mora še, še bolj mora biti kaznovana za svoje ravnanje v preteklosti.

It was not enough.
sudo poweroff

Double_J ::

Hehe, ti očitaš ZL&LDS še vse tisto, kar je vseeno pozitivnega naredila. Tanajhujši kritik.

:D

Saladin ::

Samo vprašanje pa je, kdo pa naj postavlja vodstvo.


Če naj bi to bila javna televizija, bi to moralo delati ljudstvo. Bodisi direktno preko volitev oz. neodvisnih in strokovnih organov ali pa preko večine v parlamentu ali vladi.

Ta "večina" pa ni samo trenutna vladajoča koalicija, ampak večina vseh glasov vseh strank.

Nekatere skrbi "vpliv" stare vlade. Sprijaznite se: Prva stvar, ki jo vsaka stranka pri nas naredi je da vrže ven vse "looserje" iz pomembnih mest in postavi svoje. Kakovost njegovega dela je na zadnjem mestu.
In ne moreš primerjat majhen, indirekten vpliv preko nekih tajnih kanalov proti direktnemu, vojaškemu sistemu, kjer se itak ve, kdo je "boss"
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

poweroff ::

Saj ne bom rekel, da niso naredili nič pozitivnega.

samo padec iz oblasti jih še ni streznil. Zato morajo dno še doseči.
Iz tega razloga si po eni strani želim, da njihov referendm propade, čeprav ne bi rad gledal Janša TV. Kar se mene tiče bo vsak izid dober. Ali jih bo dobil po nosu Janša, ali pa Rop. Oboje je dobro. 8-)
sudo poweroff

Thomas ::

Jaz sem zainteresiran samo zato, da nekateri zapustijo LDS in exZL, da postaneta s(p)odobni stranki.

Kdor jih pa hoče uničiti, bo pač moral najti drugo alternativo, ali pa bo demokracije konec.

Da nam pa gavznejo sedanji oblastniki pa še vsa sedanja opozicija zraven in pridejo gor potem antiglobalisti - se pa direkt ustrelim!

Matthai seveda napada "ves politični razred". Demokracijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Phil ::

Grem glasovati ZA zakon.
Sam program itak ni kaj prida, oz. bi lahko bil veliko boljši.
Raje tudi vidim da programski svet izbere parlament, bo vse skupaj veliko bolj transparentno, kot pa pri nekakšni "civilni družbi".
LP

Saladin ::

Naj nekdo primerja naše komercialne televizije in RTV SLovenija (čez cel dan in noč) in reče, da ima RTV slabši program.

Naprimer POP TV ima oddaje samo za dva ranga ljudi - Najstnike (akcijski šrot, silikon, nabijanje) in Stare babe (žajfe, žajfe in žajfe)
AMpak to je razumljivo. Komerciala sledi pač potrebam večine, pa naj bodo zahteve še tako bedaste.
RTV pa ima na sporedu zastopane čisto vse smeri (vero, gospodarstvo, kulturo, politiko, glazbeno in filmsko umetnost - poudarjam - umetnost, ...)
Njen namen je, da izobražuje. Kar pomeni, da je na sporedu kvalitetna in raznovrstna vsebina, pri kateri je nekaj za čisto vsakega. To mogoče pomeni, da ne bodo na sporedu 4 filmi v enem večeru, ampak samo eden (pa še ta mogoče španski), ampak je po resnih standardih boljši od tistih 4 na drugem kanalu. Pa mogoče ne bo MTV glazba na sporedu, ampak Brane Rončel. Pa boš mogoče kako mašo videl, pa kak dokumentarec...

Najbolje da primerjam oboje s hrano:
Komercialne televizije so hamburgerji, pice, debeli, mastni zrezki.. Mamo jih radi, ampak to ni zdrava hrana in v prevelikih količinah ti bodo resno škodile.
RTV pa je ohrovt, riž, špinača, sveži sir,... Ne zgleda lepo in mogoče ni tako dobrega okusa. Je pa zdravo in nujno za kvalitetno življenje.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Utk ::

Saladin, samo še razloži koga izobražuje "zabavni infokanal" ali kako se že reče poldnevnemu programu na slo2 pa se bom čist strinjal stabo. No, sej se strinjam da bi tako moralo bit, ampak ni. Pa ne zato ker je premalo denarja, ampak ker je premalo volje, pameti, reda, marsičesa.

Saladin ::

CrniE: Ne bi vedel za oddajo, ker je ne gledam. Veliko jih govori, da je program na RTV slab, kar pa v primerjavi z ostalimi sploh ni. Seveda bi lahko bil boljši, (osebno sem ogorčen nad pomanjkanjem kvalitetnih risank in animejev - ampak misliš, da bi Janša podprl Evangelion?) ampak z sedanjim predlogom se moraš vprašat, za koga bo boljši?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

OldSkul ::

RTV ma slab program. Samo to jaz mislim in za nekoga, ki rad gleda neke koncerte, opere, tv igre, mostovi hidak itd., potem je program dober.
Edina svetla točkaRTVja ZAME je šport, pa še tega je z leti vse manj, pa Tednik, odmevi, polnočni klub itd. Vsekakor pa imajo preveč ponovitev, pravtako je njihov program kratek. Glede na to koliko plačujemo, se lahko samo vprašamo, kam izginja naš denar. Zgleda, da v brezno brez dna.
Pa ne tako blatit komercialke. Pa kje bi normalen človek brez ADSL gledal Vajenca, Stargate in ostale humoristične nadaljevanke, za katere na RTV tud slišal niso?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

poweroff ::

Kritizirati celoten )obstoječi) politični razred in biti proti demokraciji sta dve zelo različni stvari zelo.

Thomas to ve.

Se bo opravičil za svoje podtikanje?

Vsekakor je pa bistveno huje kot kritizirati celoten politični razred, biti proti pravni državi in vladavini prava. Kdo je proti temu pa tudi vemo, kajne Thomas?
sudo poweroff

Slo-One ::

So pa ljudje res obsedeni z tem sem danes v šoli pa ko sem šel domov iz šole videl MAJICE ko je gor pisal RTV REFERENDUM VOLITE PROTI ......pa še ZA varjanto polno je tega najnovejši modni krik :D :D :D

OmegaBlue ::

Fantje ne spuščajte se na osebno raven, osebnih bojev in frfotanja perja v tej temi ne bomo prenašali. In prosim izogibajte se ustvarjanju svete vojne...
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Keravica ::

NOV ZAKON http://www.kultura.gov.si/bin?bin.svc=o...

STAR ZAKON (se veljaven) http://www.kultura.gov.si/bin?bin.svc=o...


Javno mnenje tukaj:

PROTI: http://www.referendum-rtv.si/sl/

ZA: http://www.zartvslo.si/


Zanimiv izsledek, ki ga je naredil en uporabnik mobisuxa. Namrec vceraj je bila na RTV SLO1 oddaja, ki je govorila o tem problemu. Jambrek [simpatizer SDS in tisti, ki je ZA] je celo dejal, da je njegova stran najmanj govorila, in bila prikrajsana za cas. Uporabnik BGT je štopal celotno zadevo [oddajo imate na www.rtvslo.si - lahko preverite] in dobil naslednje rezultate:


Torej glasoval bom proti, ker ta zakon pomeni politizacijo RTV Slovenija. To je jasno vsakemu, ki ga prebere vsaj malo objektivno. Ker pa nerad samo čvekam, sem se lotil ene zanimive naloge. Jambrek je napadel oba voditelja, kako se iz časa, namenjenega enim in drugim, vidi pristranskost voditeljev oz. kar cele hiše. S tem je nekako namignil, da če bi bil novi zakon v veljavi, bi dobili oni nekaj več sekund. Ja, sem se lotil štopanja, oddajo sem si dvakrat ogledal prek portala RTVSLO.si. Tule so rezultati:

Simoniti: 1343 sekund
Jerovšek: 666 sekund
Gantar: 596 sekund
Jambrek: 411 sekund
Košir: 380 sekund
Gustinčič: 376 sekund
Repovž: 339 sekund
Potrata: 269 sekund
Menart: 255 sekund
Cerkveni pravnik: 175 sekund
Petek: 171 sekund

Skupno zagovrniki zakona: 2766 sekund (55.53%)
Skupno nasprotniki zakona: 2215 sekund (44.47%)
Razlika v prid zagovornikov: 551 sekund oz 9 minut in 11 sekund


Tudi sam bom glasoval proti.

MTm2H37rqt7B ::

Jaz tudi proti. Takoj ko sem zasledil da hocjo cerkev zraven vmesat... ;(( ;(( ;((

_marko ::

za...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

alum ::

_marko,

zakaj?

_marko ::

RTV Slovenija ni bil nikoli javen. Pred današnjo koalicijo in IMO še trenutno je pod SD in LDS.
Torej, če lahko menjamo vlado na vsaka 4 leta, zakaj nebi imeli te možnosti tukaj, pri menjavi g. Kocjančiča? Dvojna merila?

Do sedaj je RTV vodila "civilna družba"(če temu verjameš). In ja, 12 let je to delovalo, ker so bili ti ljudje povezani z LDS in ZLSD. Zdaj pa naenkrat gre opoziciji to nevem kako v nos.

Če se ta zakon ne sprejme je to dobro za LDS in SD, ker tudi če zmagajo nasledne volitve so na istem (še vedno bo rtv pod njimi). Če pa je ta zakon sprejet in zmaga LDS nasledne volitve spet ni nič drugače za njih. Razumeš?

Verjameš, da so do zdaj RTV volili apolitični ljudje, ki so odgovarjali sami sebi?

Kje je še tak zakon, ki ga imamo trenutno v Sloveniji?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _marko ()

Tear_DR0P ::

jst si pa še nisem povsem na jasnem kako se bom odločil, ampak danes ko je bilo soočenje na valu 202, je irglova buliča na celi črti pofurala - irglova je za nov zakon
irglova je poleg ostalega zagovornikom starega zakona očitala neargumentiranje izjav, podtikanje neresnic in zavajanje javnosti - sicer je potem moderator s primeroma irglovi pojasnil, da so zavajanja na obeh straneh - na neargumetiranje pa se je bulič zopet odzval samo s političnim spodtikanjem.
pleg tega sem prepričan da nov zakon bo sprejet - to me žalosti, ker sam še nisem odločen o strani - če ta zakon ne bo sprejet, ali če bo udeležba na referendumu manj kot 25% pa bi se morala vlada zamisliti, pravilna poteza bi bila potem odstop
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

alum ::

RTV Slovenija ni bil nikoli javen. Pred današnjo koalicijo in IMO še trenutno je pod SD in LDS.


Uradno vedno! Kaj se dogaja neuradno je itak jasno, tako na obcinskem kot drzavnem nivoju. Ampak tukaj postane to neuradno dejansko uradno. "Klientilitem" postane zakonsko podprt.

Torej, če lahko menjamo vlado na vsaka 4 leta, zakaj nebi imeli te možnosti tukaj, pri menjavi g. Kocjančiča? Dvojna merila?


Potemtakem tukaj ni moznosti menjave vodstva, konkretno g. Kocjancica? Torej jim mandat potece s smrtjo? Seveda ne.

Do sedaj je RTV vodila "civilna družba"(če temu verjameš). In ja, 12 let je to delovalo, ker so bili ti ljudje povezani z LDS in ZLSD. Zdaj pa naenkrat gre opoziciji to nevem kako v nos.


Ja, seveda. Naj RTV se naprej vodi "civilna druzba". Pa naj preko politicnih spletk pridejo na vrh desnicarji, sploh nimam nic proti. Ne pa, da se stvar dejansko "legalizira". Potem lahko z istim razlogom recemo, da pod vlado spadajo tudi sole, da se bo ucila le ideologija vladajoce stranke. No, malo pretirano, ampak v koncni fazi, zakaj pa ne.

Če se ta zakon ne sprejme je to dobro za LDS in SD, ker tudi če zmagajo nasledne volitve so na istem (še vedno bo rtv pod njimi). Če pa je ta zakon sprejet in zmaga LDS nasledne volitve spet ni nič drugače za njih. Razumeš?


Saj ravno tu je problem. NE SME biti glavno, kaj je dobro za katero politicno opcijo. Nocemo take pristranskosti. Sploh pa ne od drzacnega medija.

Verjameš, da so do zdaj RTV volili apolitični ljudje, ki so odgovarjali sami sebi?


Seveda ne! In niti ne pricakujem da jo bodo v bodoce. Pa vendar brez zakonskega blagoslova.

Kje je še tak zakon, ki ga imamo trenutno v Sloveniji?


Stari zakon je itak za odmet in ne trdim, da je novi popolnoma napacen. Se pa ne strinjam z vsemi dolocili...

WarpedGone ::

... bo udeležba na referendumu manj kot 25% pa bi se morala vlada zamisliti, pravilna poteza bi bila potem odstop


Zakaj že? V tem primeru bi morala odstopt opozicija in utihnit za naslednja štiri leta. Tale referendum je namreč njeno maslo. Z njim tipajo koliko podpore še imajo.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

->Stari zakon je itak za odmet in ne trdim, da je novi popolnoma napacen. Se pa ne strinjam z vsemi dolocili...

Torej boš glasoval za manjše zlo! Torej ZA! >:D
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Daedalus ::

Manjše zlo je ne dovolit vladi privatizacije rtv>:D Torej, proti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

_marko ::

1 od teh zakonov bo obstal!
Torej, če je en zakon za odmet, drugi pa ne popolnoma napačen kaj je potem manjše zlo? :\
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

alum ::

Stari zakon prav gotovo ne bo ostal (vec dolgo).

Ce bo na referendumu "zmagal proti", bo pac prislo do kompromisa, katerega desnica ni hotela. Oz. ga ni hotela v taki obliki, kot ga je zelela levica. Ce bo "zmagal za" pa je zakon ze napisan...

Thomas ::

Majda Širca in LDS bosta po pričakovanju zgubila. 60:40 je bilo na Trenjih, pri 76000 klicih.

Good.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

DavidJ ::

Men se tale debata res ni zdela na nivoju. Širca je grdo napadla Jerovška zaradi povsem nepomembne zadeve, Grims je skoraj v jok spravil Repovža ...

Referendumski izzid pa so verjetno kar zadeli.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Daedalus ::

Trenja kot merodajna statistika? Bom raje nedeljo počakal.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Double_J ::

ZL&LDS sta izračunali, da se jima bolj splača imeti stalen nadzor nad RTVSLO v trenutni meri, kot še malo večji nadzor zgolj takrat ko zmagata na volitvah.

poweroff ::

Thomas, glede na tvoje znanje matematike sem presenečen, da tako malo veš o vzorčenju.

Sicer pa sem tudi jaz mnenja, da zakon ne bo padel.
sudo poweroff

Ziga Dolhar ::

Za.

Glede RTV mi je po svoje prav vseeno ... Se mi je pa v tej [pred-]kampanji Širca s svojimi lažmi in lapanjem zamerila precej bolj kot Grims s svojimi lažmi in lapanjem.

Ampak vzdržat se glasovanja -- pa ne zdržim. :)
https://dolhar.si/

WarpedGone ::

Nekaj me je zbodlo:

1. Grims in ostali pravijo da je bil Kocjančič šef partije nekoč.

2. Kocjančič pravi da je to laž.

Kdo ma kratko pamet in kdo laže?
Zbogom in hvala za vse ribe

poweroff ::

Madona, za enega zgodovinarja to ni težko preveriti!

Naj ugotovijo kako in kaj.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Janez Kocjančič:

Predsednik ZMS, sekretar ZMJ, poslanec skupščine SRS, član IS RS, direktor Inex Adrie, član CK ZKS in CK ZKJ, SDP ga je pred volitvami 90 predstavljala kot kandidata za predsednika IS RS, predsednik ZL, predsednik olimpijskega komiteja RS, poslanec v Državnem zboru RS


Torej, bil je član zveze komunistov, po osamosvojitvi tudi član in predsednik združene liste. Če zate združena lista v 90 letih ni naslednica komunistov pol...
Zbogom in hvala za vse ribe

Thomas ::

Možganski trust FDV se je očitno izpel. Njihove, nekoč samoumevne floskule, so postale ljudem vsaj sumljive, če že ne čisto tuje.

Je pa zanimivo, kakšna notranja enotnost tam velja. Branijo nekaj težko ubranljivega, na videz tako različni kalibri kot Manca Košir, Vojko Bučar, Daedalus ...

Nekateri levičarji so pa pametnejši, precej pametnejši. Pahor in Matthai, recimo. Tadva ne bi investirala nič v stari zakon o RTVju. Smart.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Jah, kaj pa češ drugega, če pa maš novo vlado, ki uzakonja status quo (s to razliko, da zdaj pač nastavlja svoje ljudi). Je kdo gledal Omizje o privatizaciji? Zelo poučna zadeva. Spremenilo se ne bo dosti, načrti se pripravljajo, jada, jada, jada... Isto smo poslušali tudi prej.

Moj point je pač v tem, da se z novim zakonom ne bo spremenilo nič drugega, kot pa barve, ki se bojo gledale na TV. In zato je lih tolko dober, kot ta star zakon, s tem da bi blo fajn oblast na referendumu na gobec in bi drugič vsaj premislili, kaj delajo. Če jim gre tole skoz - bojo pa šele dobli veselje.
Thomas pa seveda pri svojemu pametovanju to lepo spregleda. Tako kot je očitno spregledal (ne)poznavanje osnov demokratičnega procesa delovanja države, ki sem ga moral opisovati enim kljukcem tule (ki pa seveda podpirajo zadeve, pa magari pojma nimajo o vsem skup). Kje si pa bil takrat, veliki demokrat? Aja, na tiste, ki podpirajo tvoje poglede se ne spravljaš, pa magari še take nebuloze trosijo okoli.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Glede Kocijančiča mislim, da je bil očitek, da je bil predsednik CK ZKS. Nisem dobro poslušal, ker sem imel vmes med gledanjem Trenj pametnejše delo, ampak tako nekako je bilo rečeno.
In če sem prav razumel je bil Kocjančič član ZK in celo je imel neko visoko funkcijo, vendar predsednik CK ZKS ni bil.

Jebiga, izražati se je treba natančno.

Hehe, Thomas me je pa razglasil za "pametnega levičarja". Očitno sem spet napredoval iz anarhista.
sudo poweroff

Thomas ::

Pameten levičar je oximoron. Dovolj pameten, da se ne postavlja na stran "civilne družbe na RTV" - to pa že.

Seveda pa vsaka neprivatna firma, ki jo plačuje država, tehnično mora biti pod pristojnostjo vlade, ne pod pristojnostjo parih "društev civilne družbe".

Seveda imajo lahko potem takšne ustanove bolj ali manj široko svobodo delovanja, po profesionalnih ali še kakšnih drugih načelih. Da bi pa odločal Olimpijski komite, je pa precej podobno državnemu udaru. Abotno.

Razen seveda, če Parlament ne požegna tega, da zdej bo pa Olimpijski komite imel besedo na RTV.

Suveren je ljudstvo, Parlament je izvoljen od strani ljudstva ... ostali so pikzigmarji, ki morajo ubogat, če gre za javne zadeve, ne za njihove osebne.

To lekcijo vzemite že tam na FDV! Koristila bo profesorjem, študentom, asistentom, raziskovalcem ... vsem!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Lekcija II:

Država me sme buzerirat, kolikor ji Ustava in zakoni dopuščajo.

Ustanove civilne družbe me ne smejo. Da bi recimo moral plačevati za javno televizijo pod taktirko neizvoljenih olimpijskih komitejev in ostalih "tenko demokratično čutečih" Manc Košir - NE brez parlamentarne odobritve!

A kdo ne zapopade?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Več kot šestina Estoncev voli prek interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9836556 (32004) SkipEU
»

Norveška ukinja glasovanje prek interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
14254898 (50480) BigWhale
»

Estonija javno razkriva izvorno kodo programa e-volitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7520946 (18720) poweroff
»

Ranljive so tudi elektronske volilne naprave v Indiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5910158 (8981) MadMicka
»

Slovenija poživlja ali o glasovanju na volitvah preko interneta (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11112430 (9602) Daedalus

Več podobnih tem