» »

[UML-tokovi]

[UML-tokovi]

SkIDiver ::

Torej za seminarsko na faxu moram izdelat "projektno dokumentacijo". Problem si izberem sam in potem naredim dokumentacijo. Problem bi recimo bil informacijski sistem za tekmovanje v določeni športni disciplini.
Zadevo potem "realiziram" v Rational Rose programu. Vključujoč v projektno dokumentacijo moram naredit tudi opise primerov uporabe. Za vsak primer uporabe pa moram narediti najmanj en osnovni tok in en alternativni tok.

Ne sanja pa se mi kaj bi bla vloga alternativnega toka. Recimo vloga osnovnega toka pri prijavi tekmovalca na tekmovanje je, da se le ta prijavi, če vse štima(tekmovalec ima vse podatke in pogoje za prijavo). ALternativni tok pri tej prijavi bi bil potem kaj? Če tekmovalec nima vseh pogojem oz podatkov za prijavo nek drug tok? Recimo ga preusmeri na sistem za registracijo?

OwcA ::

Najbolj preprosto bi bilo, da prijave zastaviš tako, da je zaželjena predprijava, na licu mesta pa le, v kolikor je še dovolj prostih mest.

Osnovni potek je potem, da tekmovalec pride, pove svoje ime in se ga obkljuka na seznamu prijavljenih, alternativni pa, da se pogleda, če je dovolj mest in če jih je, dobi formular, ki ga izpolni ter ga vpišejo na seznam, s čimer se potek vrne k osnovnemu.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

SkIDiver ::

Ej hvala.

Sicr sem pa zadevo nekako takole postavu. Kako se zdi? Kakšen predlog za popravek mogoče glede na ta diagram? prov detajlno zadeva ni potrebna. Važno je, da se vidi da zastopim UML.

upirna ::

Kaj je UML? :8)
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

SkIDiver ::

Unified Modeling Language (UML) je jezik za:

-specifikacijo
-vizualizacijo
-konstrukcijo
-dokumentacijo

izdelkov programsko-intenzivnega sistema.

To piše v prosojnicah tega predmeta oz vaj.

zoune ::

pa malo bi lahko uporabil dedovanje tudi aktreji lahko dedujejo S tem bi se znebil veliko povezav, ki sedaj delajo PU nepregleden. Pa v PU ne prikazujemo tokov, saj sta za to namenjena druga diagrama sequence ter collaboration(poglej v dok. za vsak slucaj ker te imena ze pol pocasi zamesam) in prijava je ponavadi vedno kot include povezava v PU na aktivnost, ki je osrednja npr. nakupovanje -----> prijava. V PU uporaba se ne prikazuje zasledja dogodkov recimo, ce bi imel "če se ni registriran se prvo registrira nato pa prijavi, naredis samo enostavno tako da na kupovanje povezes registacija ter prijava". Upam da sem ti malo pomagal.

SkIDiver ::

Sem dubu 8 zaad logina. Dobr je. Glede na to, da so jo eni delal po 1 teden 3-je v skupini pa so dobil 9 je kr fino zame, ki sem sam delal in naredil v manj kot 12 urah.

wind ::

Alternativni tok je kadar se zgodi neka nepričakovana napka npr. baza podatkov ni dostopa, strežnik ni na voljo itd...
Tisto kar je Owca govoril je pa podtok (subflow).

Vsaj tako smo te zadeve definirali na faksu. :))
w

SkIDiver ::

Jz sm pa naredu tko k je owca reku pa je blo prov:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odločba o zaprtju priključka na državno cesto

Oddelek: Na cesti
132281 (940) bobr82
»

Neustrezna pogodba o zaposlitvi in izkoriščanje izobrazbene stopnje delavca s strani

Oddelek: Loža
429830 (8621) solatko
»

Življenjepisi in ostale priloge

Oddelek: Loža
4910342 (7881) bluefish
»

Ekonomija, poslovanje, ...; razlaga osnovnih pojmov

Oddelek: Loža
272890 (2395) budili

Več podobnih tem