» »

Je mogoče biti srečen brez truda?

Je mogoče biti srečen brez truda?

1
2
»

Matev ::

ali je igranje igric škodljivo?
ni !
je pa narobe če namesto punc preganjaš virtualne poligone


je narobe če se zdravi simptome?
ni !
je pa narobe če se simptome prekrije z tabletko

Matev ::

sicer je pa nekdo rekel da sreče ne moreš občutiti če ne občutiš tudi nesreče

Stepni Volk ::

Šah je igra s točno določenimi pravili. Inovativnosti ni. Je le najboljša možna poteza.

Življenje človeka ni primerljivo z relativno enostavnim šahom. Pri šahu zato znajo človeka nadomestiti programi. V ostalem delu življenja in igrah človeka, ga še ne znajo.

Je torej program, ki igra šah srečen?
Je nesrečen... nič od tega. Samo vleče najboljše možne poteze.

V bran pesnikom: naj se šahist zaljubi...

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Ti si tisti, ki se z mopeda zgraža nad onesnaževalci okolja, Ganxta009?

Razumejo, razumejo. Ne smeš mislit, da so vsi neumni!

Stepni Volk ::

Si bolj srečen, če si neumen?

Očitno ne, ker bi se potem vsi trudili biti čimbolj neumni. :)

nevone ::

> To ni stvar zavestnega premišljevanja o tem ali smo srečni ali ne. To je mehanizem, ki vedno deluje.

Seveda princip deluje vedno. Zavest ga samo zazna. Zavest je občasno opozorjena na ta proces.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

root987 ::

@Stepni Volk: Ja, ampak neumni ne ve da je neumn, pameten pa bo morda ugotovil kako in kaj. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

PROTOTIP ::

Je mogoče biti srečen brez truda?


Seveda je možno bit brez posebnega truda ali celo brez posebnega razloga srečen. Otroci so pogosto brez nam odraslim posebnega razloga srečni. Mu starši kupijo prvič rolerje, pa je srečen. Ko mu naslednjič kupijo rolerje, je občutek sreče že manjši.

Slučajno sem prebiral neko knjigo o pozitivnem mišljenju in pravi, da če želiš biti srečen, se obnašaj kot da si srečen. Phe, mogoče na kratki rok zadeva funkcionira, da nekako prevaraš svoja čustva, če pa na daljši rok to prakticiraš, znaš postat nek bebec, ali posebnež, ki se brez vzroka smeji in veseli tja v tri krasne.
Moje mnenje je, da naj človek izraža tista čustva, ki se mu v določenem trenutku zdijo smoterna, ne pa da se prisili v smeh, zatira jezo ipd. sranje.

turok ::

Čez življenje človek igra razne vloge.Vlogo dijaka, vlogo zdravnika, vlogo očeta itd...Če srečaš prijazno punco, ki ti je ušeč, se valda trudiš da bi biu tudi ti prijazen in da bi ji postal ušeč(kar je btw narobe oziroma prav do mere)In to je kot nekakšno pretvarjanje...Isto si ti prebral PROTOTIP.Pretvarjat se morš da si srečen, vendar brez skrbi da bi postal en bedak, ki se skos smeje.Prej bo prišlo do preobremenjenosti vlog in ti bo udarl ven.Do ene mere se je dober pretvarjat, če si le dober u tem.

Kaj pa recmo to pretvarjanje...Da si skos govoriš da užviaj vsako minuto svojega življenja, kot da ga bo jutri konec.... da vse jemlješ z optimističnim razlogom...da si postaviš neke cilje v bližnji prihodnosti, in jih narediš, se potrudiš za to ter tako postaneš srečen.

In ko si bomo to govorril vsak dan en mesec, nam bo ziher prišlo u navado...V tem svetu, se povprečen človek mora potruditi za svojo srečo.

Ja tisti, ki pa ne razmišljajo o tem(so lahko pametni al pa neumni)se pač ne rabijo trudit zato.Ko so nesrečni so nesrečni z razlogom in to je za njih vse...Čeprav so ti razlogi včasih made by yourself...
Life is life .... na na na na na

BigWhale ::

> Mu starši kupijo prvič rolerje, pa je srečen.

V to, da je dobil rolerje, je otrok vsaj ponavadi vlozil nekaj truda. Koliko je spet odvisno ampak nekaj pa sigurno. Vsaj zeljo je moral izrazit. Mogoce je samo fantaziral in tuhtal o tem, kako bi bilo, ce bi imel rolerje. Tudi to je ze en trud.

Ce pa tega ni pocel, potem pa dvomim, da je res srecen. Nekako tako, kot ce bi meni starsi kupili nogometno zogo. ;)

Dokler ne bo 'thomasove' cudezne tabletke, ne bo nihce srecen, brez vsaj malo truda. Zaenkrat rabis kontra stanje, da se zaves tistega 'ta dobrega' stanja.

:)

Thomas ::

> brez vsaj malo truda. Zaenkrat rabis kontra stanje, da se zaves tistega 'ta dobrega' stanja.

To je približno res. Vendar so ljudje, ki imajo presežek plus emocij, pa tudi ljudje ki imajo presežek minus emocij, ob "isti usodi".

Strukturni problem, zakaj nimamo vsi presežek pleasurja. Odgovor je seveda v evoluciji. Zmerno depresiven si povprečno uspešnejši, kot če si en srečko.

BigWhale ::

> Zmerno depresiven si povprečno uspešnejši, kot če si en srečko.

Ja, moj prvi post. Ce bi imel pleasure na maximumu, se tudi trudil ne bi, da bi ga izboljsal.

PROTOTIP ::

Ne vem, če je kje kak fenomen ki je non-stop srečen in uživa vsako minuto svojega življenja, brez da bi s tem preobremenjeval okolico in sebe. Živimo v takih časih, da se zdijo čustva sreče sprejemljiva samo takrat, kadar imamo dovolj denaraja, torej denar - sreča, nič denarja - nesreča. Torej, zdi se, da družba sama postavlja posamezniku norme, ki jih ta posameznik potrebuje za čustva sreče. Če npr. izgubiš službo, je družbeno sprejemljivo obnašanje - žalost, nesreča. Če bo nekdo ob izgubi službe poskušal biti srečen, potem bo s tem sporočal ostalim, da je len in nesposoben ali celo preneumen za to službo in da je srečen, ker jo je izgubil. Če pa je stanje duha žalost, razočaranje ali jeza, pa ta človek sporoča ostalim, da čuti krivico, da se ne počuti krivega, da je delodajalec nesposoben obdržati zaposlene ipd. Pa da ne govorim o drugačnih situacijah, npr. smrt bližnjega ipd. Se boš smejal na pogrebu, pa ti bodo rekli, da si ga zamoril ipd.
Skratka, če meniš, da si čustva lahko sam izbiraš, da lahko živiš s pretvarjanjem srečno življenje, se hudo motiš. Seveda se lahko smeješ takrat, ko bi moral jokat, problem pa je sporočilo, ki ga daješ okolici.

BigWhale ::

> Skratka, če meniš, da si čustva lahko sam izbiraš, da lahko živiš s
> pretvarjanjem srečno življenje, se hudo motiš. Seveda se lahko smeješ takrat,
> ko bi moral jokat, problem pa je sporočilo, ki ga daješ okolici.

Ves kaj je problem tega sveta, danasnjega, da ti ljudje v vecini casa niti ne dopuscajo, da si srecen. Da ti nic kljucnega ne manjka. Ce reces, da si srecen in zadovoljen, si cuden.

Ljudje zaradi svoje nesrece drugim precejkrat ne dopuscajo, da bi bili srecni, oziroma jih prepricujejo, da je sreca samo njihova iluzija.

Bleeh, kako filozofsko :P

Stepni Volk ::

Big WHale, odkril si staro slovensko modrost: bolj, ko so drugi okoli mene nesrečni, bolj sem srečen. Seveda nekateri nehvaležneži to poimenujejo: zavist.
Slovenci smo prijazni, zato ne hodimo okoli in govorimo, da smo srečni, saj točno vemo, da bi to zelo onesrečilo ljudi, ki bi to slišali. A ker vedno obstajajo nesramneži, ki so srečni, moramo izdelati obrambne mehanizme, da zavarujemo svojo lastno srečo. Nekaj udatnih misli:
"Laže, kot pes teče."
"Spet se pretvarja."
"Ah, saj bo zgodaj umrl."
"Mu bodo že dali otroci vetra..."

Potem so tu še aktivna dejanja, ki jih seveda ne bom omenjal, ker bi bila vsa po vrsti proti pravilom foruma :)

A ne glede nato, si srečen lahko tudi, če nič zato ne ukreneš... dogodki sami poskrbijo za tvojo srečo. Recimo sosedu udari strela v dimnik, mu ga zruši, sesuje zrcalo v silicijev prah, skuri ADSL, računalnik, TV; radio...
Škoda samo, da je sreča tako časovna omejena...
"zakaj si ne bi omislil kakšne daljše, neskončne limite?" se je vprašal Nero in pekel, pekel... in še zapel zraven, da se bo vedelo, da je srečen.

turok ::

PROTOTIP

Mi govorimo o sreči, ki si jo zagotoviš z razumom...Kjer pa so deležne emocije je pa drgač...

Če vzamemo čustveno navezanost pri odnosu:Ti boš dve leti srečen z partnerico.Ko končata, je normalno da ti začne nekaj manjkati v življenju...Prvo je oseba sama, s katero sta živela, drugo pa ljubezen sama-Postaneš nesrečen.To je potrebno za to, da boš ti spet hotu bit srečen.Ker drugač si ne bi hotu najd nobene ženske več.

Srečo dobimo z nesrečo....Vsaj tko jest mislm no.Ne rečem pa, da se ne bi dal kej narediti glede tega.
Life is life .... na na na na na

Neon87 ::

Odvisno od človeka kaj mu pomeni biti srečen in kaj nesrečen. Srečen je lahko kdo že ko se sit uleže na posteljo in se malo spočije, medtem ko je npr. nekdo lahko nesrečen, ker poleg njega ne leži ženska, ki jo ima rad.
Mislim, da je vseeno treba nekaj storiti zato, da začutiš srečo, od nič ne moreš biti srečen,razen če si rojen pod srečno zvezdo.
Aja pa še to, ljudje, ki imajo vse niso srečni oz. čez čas sreče več ne čutijo. :P

nevone ::

>Je mogoče biti srečen brez truda?

Trud ni namenjen temu da bi bili srečni, ampak temu, da zagotavljamo energijo mašini (človeku), da se sploh potem poleg vsega drugega izvaja tudi subprogram Sreča.

Sreča je samo nagrada genov za naš trud, da z večjo verjetnostjo preživijo oz. se prekopirajo.

Geni pa v bistvu ne vedo, ali so se ohranjajo po sreči ali pa se mora človek trudit zanje. Zato smo srečni tudi če imamo srečo po sreči in se samo če se zanjo trudimo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

PROTOTIP ::

;Mi govorimo o sreči, ki si jo zagotoviš z razumom...Kjer pa so deležne emocije je pa drgač...;

Tule te pa ne razumem ravno najboljš. Sreča je sama po sebi opredeljena kot čustvo, če si se kdajkoli učil psihologije. Logika sreče je ravno v tem, da jo ima lahko človek, tudi če je vložek razuma oziroma inteligence relativno nizek, npr. se rodiš v bogati familiji, pa hoče vsaka ženska s teboj bit, ali pa imal recimo srečo na loteriji. Na žalost oz. na srečo je pot do sreče ponavadi vedno povezana z denarjem. Mal sem zakompliciru ta zadnji stavek.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj za vas pomeni sreča, srečno življenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12914609 (10073) XLapse
»

Smisel življenja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
967851 (5743) tsh2
»

Domače branje: "Huxley, Aldous. 1932. Krasni novi svet." (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Domače branje
26322587 (19792) _marko
»

Zakaj ljudje lažejo, da so srečni, če niso?

Oddelek: Problemi človeštva
342353 (1685) DoloresJane
»

ste srecni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
745803 (5174) Sergio

Več podobnih tem