» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
75 / 154
»»

polde66 ::

pa veš u čem je razlika med zgoraj omenjenima?
polde

amper ::

Ja 5000 ima 200Hh in je malo debelejši, 7000 pa ima 100hz je malo tanjši in baje da ima boljši procesor. Toliko sem zvedel v trgovinah.
LP
Delaj dobro in pusti vrabčkom čivkati !!!

kokoon ::

pozdravljeni!

pocasi prihaja cas, da zamenjamo 32" sonyjev crt televizor. v stanovanju je T-2 iptv na optiki, tako da HD v prihodnosti ne bi smel biti problem. vecinoma se pa itak gledajo iz neta potegnjene serije in filmi. hocem full hd.

po nekaj premisleka sem ze dokaj odlocen za 46" plazmo. razdalja je dobre 3 metre. vceraj sem za ~900eur v bigbangu videl Panasonic TH-46PY8PA. potem sem poskusal najti kakrsnekoli teste/reviewje zanj, in se ugotovil da je panasonicovih serij cel kup, za namecek pa je ta TH-46PY8PA se popolnoma obskuren model, ki je ocitno namenjen samo vzhodnoevropskim dezelam...

torej, vprasanje - kaksna je katera serija, kje se da prebrati kaksen pameten test, katere serije so absolutno odsvetovane, kateri stvari plazma absolutno mora imeti (iz vidika slike, razni dekoderji in podobno so mi nepomembni, ker bo itak stvar priklopljena na iptv settop box in na nekaksen hd video player - npr htpc), kaksno mora biti kontrastno razmerje, kaj je realno z dinamicnim kontrastom, ... uglavnem, od vsega mi je pomembna prakticno samo kvaliteta slike.

cenovni rang, po katerem se oziram pa je nekako do 1200eur, idealno bi mi bilo dobit nek plazma panel brez vsega - brez sprejemnika itd, pa da bi bil zato toliko cenejsi.

uglavnem, rabim en hitri tecaj iz plazem danasnjega casa. lahko tudi v obliki linka :)

najlepsa hvala!
[kokoon]

destiny ::

kokoon, glej 2009 serijo Panasonic plazem: klik za modele in cene!. Glej serije G10, G15 in V10. Brez sprejemnikov pa ne verjamem da boš dobil.... razen starejše modele.

kokoon, glej 2009 serijo Panasonic plazem: klik za modele in cene!. Glej serije G10, G15 in V10. Brez sprejemnikov pa ne verjamem da boš dobil.... razen starejše modele.

te cene so najbrz brez ddv?

kje lahko enostavno vidim razlike med temi tremi serijami?
[kokoon]

cene so z ddv, za razlike pa pogooglaj. V10 je tanjši in ma še nekaj dodatnega sranja. Načeloma so si pa zelo podobni.

wtf, zakaj so tolk cenejsi v tej trgovini?
[kokoon]

To je neka kletna štacuna, ki je sicer že precej časa prisotna, robo pa uvaža direktno iz Nemčije in ne od slovenskih dobaviteljev. To pomeni da je vsa roba, ki jo ima, namenjena švabskemu trgu, torej zahodnemu in ne vzhodnemu, tako kot pri nas. Problem pa je pri garanciji, katero seveda uveljavljaš v štacuni, v primeru da pa gre štacuna zugrund, boš pa moral okvarjeni produkt poslat v Nemčijo...

zelo kul. hvala lepa!
[kokoon]

benx ::

kje lahko enostavno vidim razlike med temi tremi serijami?

G15 ima mrežni vhod za priklop na internet, V10 ima THX certifikat in enega najboljših ravnovesij barv in je pomojem trenutno najboljši tv na trgu.

glede na to, da V10 46" ne obstaja in glede na to da ethernet ne bi potreboval, bi bil G10 najbrz najboljsa izbira?
[kokoon]

tako je.

murchixl ::

Zelo zadovoljen z Philips 37pfl9604h, in ga vsekakor toplo priporočam, vendar naj bo diagonala čim večja.
Pri povezavi preko DLNA protokola na prenosnik se filmi DivX normalno prevajajo, le da ne prikazuje podnapisov. (.srt z enakim imenom kot je ime filma),
enako se mi dogaja tudi preko USB-ja.
Kakšna ideja??????

lp, mare

si poskusil s .sub ali .txt končnico?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: benx ()

murchixl ::

Poskusil obe varianti, ne deluje.
Bo treba pogledati za kakšnim playerjem, predvidevam.
Kakšna ideja, čeprav to ni ta tema?

lp, mare

Gugie ::

Poglej si še tole. Sosed je narocil sicer 42 HD plazmo Panasonic in je zelo zadovoljen. SLO papirji in SLO uvoznik, tak da se za garancijo ni treba bati. Pa še baje dajo malo boljšo ceno.
Klikni in poglej Panasonic PLAZME

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gugie ()

Tsunamii ::

Zdravo. V kratkem kupujem tv. Zanimam me 42 oz 47 FullHD Plazmo. Namrec kolega mi je priporocal Panasonica, 42 za 990€. Sicer trenutno modela ne vem, ker jih je prewec..vem samo da je 400hz, fullHD, slika mi je OK. Sicer testiranje se pride. Namrec z zeno si bova kupila Tv za poroko ( darilo obema ) . NAmenjen bo za Xboxa360, gledanje divxa ( kakor vem Panasonic nima moznosti USB gledanja divixov ? ) iz Xboxa, igranje iger, gledanje fullHDfilmov.. nanizank( divix ).. ter 1x iz PS3 Blurajcke. ZDaj ce imate se kaksnen predlog bi bila oba zelo vesela. Proracun je do 1200€.LP.

Okapi ::

Vidva kar Panasonicovo plazmo vzemita. Novi modeli znajo tudi divxe špilati.

O.

LapD ::

Kdo bi pa hotu špilat divxe na fullhd tevejih :P Ko enkrat padeš v začaran krog je prebavljivo samo še od 720p naprej :))
web&motion designer

PrimozR ::

Poudarek na naprej :D

No v mislih sva imela tegale http://www.mimovrste.com/artikel/135014... .. upam da ima vse za prihodnost tudi mpeg4?

djordjevic ::

Kdo bi pa hotu špilat divxe na fullhd tevejih :P Ko enkrat padeš v začaran krog je prebavljivo samo še od 720p naprej :))

Itak. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Hm, kakšna je S serija ne vem, hvalijo pa predvsem G in V serijo: 42'' G10

Kakor vidim je razlika med MPEG4 in 600 Hz Sub Field Drive. Zdaj ali se splaca za to dat 200€ vec pa ne vem. To ve tisti, ki ga ze ima oz tehnicno bolj podkovani ;) .
Sicer pa res ne vem ker je 46 http://www.mimovrste.com/artikel/135013... pa za 180€ drazji. Samo med mojim prvim izborom podrazi za 450€ ;(( !
Nic najboljse da nabavit http://www.mimovrste.com/artikel/135013... .. in me zena vrze iz hise :|.
NAmrec v proracun ( 1300€ ) je tudi vstet xbox360 Premium oz Elite. Hmm bomo videli kaj naredit... ker rad bi vecjega sam kompromise moramo naredit.

tilen12 ::

frikihamster ::

@tilen12 od teh treh ti priporočam 42PFL8404H, k je od teh najboljši. Če pa uporablaš tv večinoma za gledanje filmov in tv signala ti bl priporočam plazmo. Tale je ful u redu za tak dnar: http://www.mediamarket.si/index.php?D=3... .

matmel ::

Jst se pa odlocam za nakup plazme http://www.mediamarket.si/index.php?D=3... in pa http://www.mediamarket.si/index.php?D=3... pa me zanima kera je bolsa ker cena je ista sam da je una manjsa.Najbrz bi mela una lepso sliko. No pa mislte da sta ti dve plazmi uredu? Dejte mi mal povedat kera je bolsa,aja pa se to kaj je razlika med HD ready in pa Full HD? KAJ sploh to pomen?

@matmel, ti dve sta enaki samo različne velikosti, odvisno s kakšne razdalje gledaš priporočam nekje 3x diagonalo tvja.
full hd in hd ready pomeni kakšno resolucijo ima tv. full hd- 1080 vrstic višine, hd ready 720 vrstic. če ne boš gledal veliko hd materiala ti je hd ready čez glavo.

Ja razdalja je ene 3metre,ja ne vem kaj bi kupu a mogoce ves se ksno bolj pocen plazmo pa da je dobra pa da ma full hd pa da bi bla do ene 900€? dejte plis ksn link

3 metre, definitvno 42 inčev. Če se lahko stegneš za tole, http://www.mediamarket.si/index.php?D=3... bi bila idealna.
web&motion designer

Ma sej jst sm drgac sm prebral nekje pac da slika ni odvisna sam od tega full hd-ja ampak tud od signala zto k mamo mi siol tv,in pac edin tam gledamo sport,pa filme na HBO-JU pa te zadeve,drgac dvdjev ne gledamo...in pac a mislite da bi se pol splacalo uzet http://www.mediamarket.si/index.php?D=3... k sm tud prebral na forumu na eni od straneh pa so napisal da je dobr tv.

Ja če gledate samo tv vsebine, bo ta čisto v redu ;)
web&motion designer

OldSkul ::

pišete tako, kot da ta tv ni uporaben za HD. Jst gledam velik HDja (še več pa navadnega SD signala) na tem tvju in je super.

Če nimaš blu-ray predvajalnika, in ne boš prikljapljal računalnika gor maš serijo X10.

ialexxb ::

Kaj mislte o tej plazmi Panasonic TX-P42S10ES. A se jo splača kupt, je kakšna boljša alternativa (lahko tudi LCD)? Zanima me, kako je zdaj s ta novimi plazmami, ali je burn-in še vedno kritičen?

http://www.mimovrste.com/artikel/135014...

super stvarca, še ceneje jo dobiš v mediamarket.si. prvih 200ur ni priporočeno imeti kakšnih statičnih celozaslonskih prizorov drugače pa ni problemov.

Tugo ::

Kolk bedarije v zvezi s pisanjem, da naj se vzame Full HD TV, če se gleda z razdalje cca 3m.
Pa kdo od tistih, ki to predlaga sploh ve, da za videt razliko med Full HD in HD ready, ne smeš bit oddaljen več kot 1,7m (za 42" diagonalo), drugače ne ločiš razlike med njima?
Pišem izključno zaradi tega, ker sem že velikokrat prebral to, pa se še vedno piše. Imam občutek, da to pišejo tisti, ki nimajo niti približno pojma o tem in samo nekaj pišejo, ker jim je to rekel nekdo, ki je slišal od svojega kolega, ki mu je povedal oče, ki nima pojma, ampak je mislil, da je to tako 8-O
Za vse tiste, ki kupujejo TV je po moje fajn vedet tudi to od kje črpate neke podatke zakaj določeno TV, ali pa da vsaj napišete zakaj ravno predlagano in ne samo, da je ta dobra.
Ah...

Brez zamere vsem tistim, ki se bojo čutili ogrožene. Tole leti na vse tiste, ki se v tem pismu vidite in vsem tistim, ki bi se, preden bi oddali svoje mnenje.

lp, T.

Pa še link, kjer si lahko izračunate kako veliko TV potrebujete, da bi Full HD sploh prišel do izraza.
Klikni me!

lp, T.

Tugo, sicer ok napisano, a tistih 1,7m si potegnu iz lastnih izkušenj ali iz kakšnih kalkulacij? doma imam 46" gledam z dobrih 4m in opazim razliko med dvd in blu-ray pa nimam sokoljega vida. glede na tvoj kalkulator bi moral 1080p gledat iz 1,8m. prvič je glede na to da smo 4 čalnska družina to malo težko, kot drugo pa ni opcije da boš s take razdalje zajel celotno sliko v vidni spekter in te bo po daljšem gledanju zelo lahko bolela glava.
kot sem napisal že malo višje, je full hd tv za večino ljudi trenutno še neuporaben, ampak večina pozna pri nakupu samo da je treba gladat na kontrast in fullhd, hdready (ker je kolega od kolega rekel da mora biti fullhd če je zanič:), tako kot večina pri nakupu digitalca gleda samo na megapiksle. zato pa imamo take teme da lahko ljudje dobijo podatke in argumentirana mnenja, kdo bo koga poslušal je pa čisto od njega odvisno.

Sej pa ne kupiš tv za eno poletje ampak ga ponavadi za več let. Zakaj ne bi pomislil še malo za naprej? Jst nevem zakaj bi nekdo sedaj kupil hd ready (razen če vsako leto menja tv) če je na trgu za podobno ceno fullhd televizor, ki ima (neverjetno) še kakšno drugo prednost kot samo v resoluciji. Sicer je pa odvisno kakšne standarde si postavi posameznik in kako hitro je zadovoljen, vsake oči imajo svojega malarja. Nekaterim je tako že dvd rip vrhunec kvalitete. Zato tudi ne nasprotujem če nekdo hoče kupit hd ready, če mu bo ta dovolj dobro služil.
web&motion designer

Benx:
Zato sem pa dal zraven še kalkulator, kjer si to lahko izračunaš.
Sem pa vedel, da se bo našel nekdo, ki misli da ve, pa bo samo pljuval. Računam, da se boš še enkrat oglasil in povedal kaj si misliš po sledečem:
DVD resolucija NI HD ready in je "samo" 720x576.
Kaj je HD Ready...
Zato tudi vidiš razliko med DVD in FullHD.
Ne izhaja vse iz kar nekih številk, ampak iz tega kaj človeško oko lahko zazna. Če bi si prebral tisto, kar piše pred kalkulatorjem, ki sem ga poslal in ne bi takoj napisal svojega posta, bi videl o čem govorim. Tako kot je vsaka stvar (vsaj pri človeku) omejena, je tudi oko omejeno. Zato ne vidimo v neskončnost, vidimo v temu, ne vidimo vseh barvnih nians, niti ne razločimo vseh majhnih delčkov.
Vzami preprost test, kjer imaš na recimo listu papirja majhne kvadratke kot šahovnica (se pravi črne in bele). Ko boš hodil stran od lista, se ti bo na neki razdalji zdelo, kot da nimaš več črbno belih kvadratkov, ampak samo še siv list. Enako je pri TV resoluciji, kjer na določeni razdalji ne vidiš več razlike med FullHd in HD ready. To ni zato, ker bi nekdo slabše videl, ampak izključno zato, ker je človeško telo takšno.
Nekaj v zvezi s tem (ne točno to) imaš tudi napisano v linku pred kalkulatorjem.
Sedaj pa prosim za tvoj komentar.

LapD: Se strinjam s tabo. Slovenci smo (na žalost) še vedno nagnjeni k "impresioniranju sosedov". In zakaj ne bi kupili nekaj, kar sicer ne bomo nikoli videli, ampak iz 1m pa bomo, ko bomo to pokazali sosedom. Vse kar sem želel z mojim postom povedat je to, da ni potrebno vsem tistim, ki kupujejo nov TV, kupit, ker je nekdo napisal, ampak da naj si prej pogledajo, preden kupijo. Zakaj kupit nekaj, kar sam nikoli ne boš videl? Če bolje pomislim, tudi tisti, ki mislijo, da vidijo, v resnici sploh ne gledajo prav. Da ne bom iskal kdo točno je tak, bom tukaj izpostavil točno benxa (benx oprosti, želim samo, da se vsak najde v tem, zato sem dal tebe kot primer), ki je mislil, da o tem, pa sam ni nič kriv. Krivi so vsi tisti, ki nekomu svetujejo (takšni, ki so svetovali benx-u), ker mislijo, da vejo, v resnici pa samo širijo neznanje.

Na splošno: nihče ne ve toliko, da bi lahko rekel, da ve vse. NIHČE! Absolutno sem za to, da se piše o svojih izkušnjah, ne pa o tem, da je nekaj zakon, čeprav ni rečeno, da je res.

Dam vamše konkreten test, ki ga lahkonaredi vsak posameznik. Pojdite v neko najbljižjo trgovino, kjer imajo priklopljeno na 2 TVja en Full HD signal (kakršenkoli predvajalnik, samo da je nativno full HD in da ni upscale-an iz SD signala). En TV naj bo HD ready (po možnosti plazma z resolucijo 1024x768), drugi pa pravi Full HD TV (1920x1080). 1024x768 pa zato, ker so tudi LCDji, ki imajo višjo resolucijo in naj bi še kasneje opazili razliko med njima. Potem stopajte nazaj toliko časa, dokler ne vidite več razlike med njima. Presenečeni boste, kako hitro boste nehali stopati nazaj.

lp, Tomaž

Tugo res sem zajebal (slabo prebral), ampak bistvo ki sem ga hotel povedat je to da se ne strinjam z razdaljami ki jih je izvrgel kalkulator, samo to.
drugače si zelo dobro napisal, in mislim da bi si to moral prebrat vsak preden kupuje tv, ampak tu nihče ne boš šel brat niti za stran ali pol strani nazaj oz. bo raje odprl novo temo, meni in najbrž tudi tebi se pa ne da vsako drugo stran pisati romanov o razlikah med tehnologijami.
nekam si shrani kar si napisov in potem samo copy/paste :D

ialexxb ::

Ravnokar sem zasledil site od cnet-a, v podkategoriji HDTV World, kjer je napisano prav vse o HDTV zelo enostavno, le malo angleškega jezika je potrebno obvladovati. Upam, da bo spodnji link prišel vsaj delno v pomoč tistim, ki kupujejo nove tv-je ali pa nadgrajujejo svoje znanje :)).

http://www.cnet.com/hdtv-world/

benx: Tisti, ki graja, naj tudi pohvali. Benx, vsaka ti čast, da si priznal napako! Verjemi, marsikdo je ne bi!
Glede kalkulatorja: Predvidevam, da nisi gledal na 2 Tvjih, ampak samo na svoji. Se motim? Namreč HD ready z nižjo resolucijo niso tako slabe resolucije, kot si misliš. Pojdi v trgovino in si poglej side-by-side. Takrat boš videl, da kalkulator še kako drži :) Pa glej, da se ti ne bo samo zdel, da vidiš kater je boljši. Ne bi bilo slabo, da bi prodajalca vprašal, če imajo kje razstavljeno tako in pojdi po obratni poti... najdaljša razdalja, pa pojdi čim bolj proti njima, da vidiš kater je sploh tisti, ki ima višjo resolucijo. Ne glej pravilnih barv, samo detalje na sliki ;)
Glede copy/paste: jah, ne bi bilo slabo, ja :)
Spomnim se, ko je nekdo pred mano tudi že pisal o nečem podobnim, dal še celo link do istega kalkulatorja, vendar se mu je na koncu zdelo brez veze non-stop ponavljat, da določeni nimajo prav.
Drugače pa uživaj ob gledanju HD materiala. Naj ti dolgo služi ;)

LeMans:
Dobra stran, kar v redu posodobljena, glede na to, da ljudje še vedno dajejo strani, kjer piše, da so plazme dražje, imajo krajšo življensko dobo, da se jim zapeče slika,...
Ko jim poveš, da to sploh ni res, so pa tiho :)
Potem jim pokažeš še konkretne informacije s kakšne takšne strani in na koncu so tiho. Itak, da bojo kupili LCD, ker si jim sigurno podtaknil takšno stran, ker prodajaš plazme, mogoče jih še celo sam izdeluješ :( Ali jim pa samo pereš možgane. Nekaj je sigurno na tem. ;)

Moj nasvet: pojdite v trgovino, kjer naj vam prodajalci pomagajo svetovat. Na vprašanje katero TV vam priporoča in odgovor, da tisto tam, zamenjajte prodajalca, ker nima pojma. Vsak prodajalec vas MORA vprašat zakaj jo boste potrebovali oz. kaj boste delali na njej, s čim ste omejeni (prostor, denar,...), kakšen signal boste predvajali na njej (samo kot TV ali boste gledali še DVD, HD material, imeli priklopljen računalnik,...),... in šele potem svetuje. Ne more kar vedet kaj boste delali z njo ;((
Ko zaključite v eni trgovini, ponovite vajo še v drugi, tretji,... čim več informacij, tem boljše za vas. Ne kupujete TV za 1 teden!!!!
Hint: prodajalce je najbolj strah izobraženih kupcev. Če veste kaj hočete, še toliko bolje.
Naj tudi delodajalec naredi nekaj za vas in pošlje prodajalce na dodatno usposablanje, seminarje,... naj naredi nekaj, da bo privabil več kupcev, ne samo, da bo imel poceni stvari.

Matr, zdej sm pa čist not padu :)
Skratka fajn nakupe tudi bodočim kupcem.....

lp, Tomaž

x.sci ::

Pa kdo od tistih, ki to predlaga sploh ve, da za videt razliko med Full HD in HD ready, ne smeš bit oddaljen več kot 1,7m (za 42" diagonalo), drugače ne ločiš razlike med njima?

Ce sem prav razumel, je to razdalja pri kateri clovek ne vidi vec vseh detajlov FullHD, kar pa se ne pomeni, da ni razlike med HDjema. Ce gledas blizje kot je razdalja za obicajn HD (glede na PALovih 4,4m, verjetno 3m+), sicer ne izkoristis potenciala FullHD, je pa se vedno boljsa slika.

Kako misliš ne izkoristiš potenciala FullHD je pa slika še vedno boljša?

lp, T.

No,po dolgem cajtu sm se odlocu da ne bom kupu HD redy plazme ampak bom izbiral eno od teh dveh http://www.mimovrste.com/artikel/135014... in pa http://www.mimovrste.com/artikel/135014... dejte povedat kera je bolsa pa ce mate obe unu za digitalno televizijo k bo leta 2011 da nbo treba pol dokupt, v glavnem pa upam da ne bo prevelka plazma ker bom gledal s 3 metrov.Aja pa kok je kej zivlenska doba teh panasonicovih plazem?

Tx-p42x10 na žalost JE HD Ready plazma.
Kakšen signal imaš/dobiš? (kabelsko/satelitsko/IP/svoj anteno)

lp, T.

Ma pol bom rajs uno narocu k je full hd pa drgac mam pac siol tv.A mislis da je dobra plazma??

No,kaksno je kej vase mnenje o tej plazmi http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
««
75 / 154
»»