Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

clancy ::
Še eno vprašanje...
Pri nekaterih lcd-jih sem videl Usb vhod pri Panasonicovih plazmah pa tega ni.Usb vhod bi blo dobr met zaradi gledanja filmov bi pac direkt prklucu in bi blo.Dobr bi blo ce bi mela plazma ksne prikljucke da neb blo treba se dvd predvajalnika kupvat in ostale zadave.U glavnem a je se ksn tak vhod da bi se dalo pri plazmi gledat film direkt prek usb kljucka al ga ni,ker vem da se pac da digitalni fotoaparat direkt priklucit prav tako tudi kamero...
Lp.
Jaz tem USB vhodom na TV-jih za predvajanje filmov nebi dajal nevem kakšnega pomena, ker se pri predvajanju DivX-ov slika neredko zatika, ne prepozna datotek, problemi so pri prikazovanju podnapisov, šumnikov, itd... Še za to namenjeni predvajalniki imajo težave z tem, kaj šele TV-ji.

Major ::
Kar se tiče uvoza s Češke - nič se ne boj, tudi Nemci jih uvažajo od tam, ker ima Panasonic pač tam tovarno. Je pa res, da nevemzakajševedno ločujejo trg na V in Z Evropo - vendar pa naj ne bi bila kakovost Tvjev namenjenih na V trg nič slabša od TVjev, ki se prodajajo na Z trgih (to sem prebral na češkemu forumu, ki se posveča LCD in plazma TV problematiki).
Lp
Hvala Pierre. Imaš mogoče kakšen link do foruma?
IT Developer & Photography enthusiast.

Pierre666 ::
Vnesite tukaj
Tukaj je 49 strani dolga tema o panasonicovih plazmah za leto 2009 - češčina in slovaščina!
Vnesite tukaj
nekje na teh dveh forumih sem prebral, da naj ne bi bilo razlik v kakovosti izdelave - je pa od tega že vsaj 8 mesecev - forume sem prebiral, ko sem sam kupoval TV.
Lp
Tukaj je 49 strani dolga tema o panasonicovih plazmah za leto 2009 - češčina in slovaščina!
Vnesite tukaj
nekje na teh dveh forumih sem prebral, da naj ne bi bilo razlik v kakovosti izdelave - je pa od tega že vsaj 8 mesecev - forume sem prebiral, ko sem sam kupoval TV.
Lp

rzidar1 ::
še vedno me zanima sledeče!
Zdravo!
Še eno vprašanje.
Panasonic plazme ne morem dobiti, ker v trgovini, kjer bomo kupili ni dobavljiva.
Sedaj pa me zanima ali je pametno vzeti plazmo LG ali je potem bolje katerega LCD-ja?
Lahko daste tudi konkreten primer. Gre za diagonalo 42' in cena do 750€.
konkretno sem gledala te modele:
Plasma TV sprejemnik LG 42PQ6000
LCD TV sprejemnik Philips 42PFL5604H
LCD TV sprejemnik LG 42LH3000
LCD TV sprejemnik LG 42LH4020
LCD TV sprejemnik LG 42LH4000
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

Tugo ::
rzidar1:
Poslušaj Okapija. Ne kupuj drag TV, če ne vidiš razlike, oz. povprašaj prodajalca kaj je razlika med TVji (katerimikoli, ne samo to iz linkov). Presodit je najlažje sam, če veš kaj želiš.
Čim več sprašuj, da dobiš čim boljšo sliko o svojih željah in zahtevah.
Major:
Odlično napisano!
Vsak, ki se je spopadal z nakupom naj napiše svoje izkušnje, ugotovitve, da drugemu olajša delo, ko se bo sam spopadal. Pa ne samo, da je lepa slika, ampak kaj konkretno je gledal.
Imejte pa v mislih tudi to, da so običajno TVji v trgovinah priklopljeni na razdelilec, kar pomeni, da signal na gledanem TVju ni samo na tem TVju!
Tudi za ostale velja, da prodajalca čim več sprašujte. V večih trgovinah kot boste, več informacij boste dobili in tudi to kater prodajalec kaj ve in kateri nima pojma.
lp, Tomaž
Poslušaj Okapija. Ne kupuj drag TV, če ne vidiš razlike, oz. povprašaj prodajalca kaj je razlika med TVji (katerimikoli, ne samo to iz linkov). Presodit je najlažje sam, če veš kaj želiš.
Čim več sprašuj, da dobiš čim boljšo sliko o svojih željah in zahtevah.
Major:
Odlično napisano!
Vsak, ki se je spopadal z nakupom naj napiše svoje izkušnje, ugotovitve, da drugemu olajša delo, ko se bo sam spopadal. Pa ne samo, da je lepa slika, ampak kaj konkretno je gledal.
Imejte pa v mislih tudi to, da so običajno TVji v trgovinah priklopljeni na razdelilec, kar pomeni, da signal na gledanem TVju ni samo na tem TVju!
Tudi za ostale velja, da prodajalca čim več sprašujte. V večih trgovinah kot boste, več informacij boste dobili in tudi to kater prodajalec kaj ve in kateri nima pojma.
lp, Tomaž

Rajmund ::
Po dolgem premišljevanju,katero plazmo naj torej vzamem. Sem se odločil za Panasonic plazmo z oznako TX.P42V1O (E). Naročil sem jo v MM-tu.Dobim torej evropski model plazme!!!Ali je torej razlika med V10 in V10E zgolj v DVB-T sprejemniku z MPEG4 ?! DVB-T ne potrebujem,imam catv operaterja,ki spada pod UPC.
lp. Rajmund
lp. Rajmund

BeerBelly ::
Na netu sem našel tale članek...Plazma ali LCD
Zanima me kje teli pisci iščejo informacije saj je notri toliko neresničnih dejstev da bi se s tem člankom kdo prej nategnil kot pa okoristil.
Zanima me kje teli pisci iščejo informacije saj je notri toliko neresničnih dejstev da bi se s tem člankom kdo prej nategnil kot pa okoristil.

Tomson ::
No ja. Nekaj stvari drži. Ampak več jih pa ne drži.
Na cekinu pač ne gre pričakovati strokovnih člankov na to temo, ki bi bili še utemeljeni. Vse skupaj je povzetek nekih karakteristik, ki danes večinoma ne držijo več.

Na cekinu pač ne gre pričakovati strokovnih člankov na to temo, ki bi bili še utemeljeni. Vse skupaj je povzetek nekih karakteristik, ki danes večinoma ne držijo več.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

illy-ya ::
Da si sposodim še jaz malo tole temo..
Kupujem TV katerega bom gledal s cca 2,5-3m, priklopljen bo na nek T-2 IPTV, DVD/divx player, konzolo wii, morda PC. Nagibam se k LCD in sicer:
Philips 42 PFL 8684 H specifikacije za 900€ (PG-Giga) ali 910€ (mediamarket.si)
Sony 40W5500 specifikacije za 880€ (electronic4you) ali 970-980€ (PC-Giga, mediamarket)
in
Samsung LE 40B650 specifikacija za 830€ (electronic4you, moj-tv, PC-Giga)
Gledal sem še LG 42LH5000 specifikacija in 42LH5000 specifikacija , vendar nisem bil navdušen nad njima, njuna cena se giblje okrog 850€.
Samsung ima sicer novo generacijo LCDjev (LNxxx), vendar še ni dobavljiva in predvidevam, da bo cena bistveno višja.
Zanima me, kateri od navedenih je najbolj primeren za mojo uporabo, kateri je najboljši price/performance, ali sem kaj spregledal pri nakupu glede na svoje želje in kakšne so izkušnje s trgovinami PC-Giga, mediamarket.si, moj-tv in electronic4you - bolj specifično, ali je imel kdo s temi trgovinami težave z npr. vračanjem izdelkov, uveljavljanjem garancije, itd.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem !
Kupujem TV katerega bom gledal s cca 2,5-3m, priklopljen bo na nek T-2 IPTV, DVD/divx player, konzolo wii, morda PC. Nagibam se k LCD in sicer:
Philips 42 PFL 8684 H specifikacije za 900€ (PG-Giga) ali 910€ (mediamarket.si)
Sony 40W5500 specifikacije za 880€ (electronic4you) ali 970-980€ (PC-Giga, mediamarket)
in
Samsung LE 40B650 specifikacija za 830€ (electronic4you, moj-tv, PC-Giga)
Gledal sem še LG 42LH5000 specifikacija in 42LH5000 specifikacija , vendar nisem bil navdušen nad njima, njuna cena se giblje okrog 850€.
Samsung ima sicer novo generacijo LCDjev (LNxxx), vendar še ni dobavljiva in predvidevam, da bo cena bistveno višja.
Zanima me, kateri od navedenih je najbolj primeren za mojo uporabo, kateri je najboljši price/performance, ali sem kaj spregledal pri nakupu glede na svoje želje in kakšne so izkušnje s trgovinami PC-Giga, mediamarket.si, moj-tv in electronic4you - bolj specifično, ali je imel kdo s temi trgovinami težave z npr. vračanjem izdelkov, uveljavljanjem garancije, itd.
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: illy-ya ()

maxy ::
Jaz sem kupil Philips LCD TV v electronic4u. Ravno sedaj jo imam na servisu v SLO. Garancija velja tudi pri nas, le trajanje garancije je v Avstriji 2 leti, pri nas pa 1 leto.

Blinkys ::
No pa si bom še jaz sposodil to temo.
Torej kupujem LCD TV 37" pa nevem za kiro firmo in model se naj odločim, razmišljam pa o PANASONICU ali PHILIPSU za približni 1000€. Gledalo pa se bo Amis TV, v prihodnosti pa še mogoče kaki PS3.
Prosim če lahko predlagate vsaj 1 TV od obeh znamk in pa kiri je po vašem mnenju boljši.
Pa prosim ne rečt da naj si preberem zadnih nekaj strani ker sem že vse prebral in sem samo zmeden.
Hvala!
Torej kupujem LCD TV 37" pa nevem za kiro firmo in model se naj odločim, razmišljam pa o PANASONICU ali PHILIPSU za približni 1000€. Gledalo pa se bo Amis TV, v prihodnosti pa še mogoče kaki PS3.
Prosim če lahko predlagate vsaj 1 TV od obeh znamk in pa kiri je po vašem mnenju boljši.
Pa prosim ne rečt da naj si preberem zadnih nekaj strani ker sem že vse prebral in sem samo zmeden.
Hvala!

tomos ::
Blinkys za ceno 1000€ bi lahko pogledal za 42 inčnim Philips-om 8404H. Mogoče boš kje našel 37 inčnega Philips-a 9604H za ceno okrog 1000€. Če nameravaš kupiti Panasonica bi vzel raje plazmo in ne LCD-ja. Poglej za G10 in S10 serijami.
LP
LP

Blinkys ::
Hvala za odgovor.
Sam bi tudi rajše kupil 42 inčnega vendar nemorem zaradi prostorske stiske (premali regal).
Zakaj pa rajši plazmo od Panasonica? In pa kakšna je razlika med S10 in G10?
Se splača kupit LCD Philips 37PFL8404H za 850€?
Hvala!
Sam bi tudi rajše kupil 42 inčnega vendar nemorem zaradi prostorske stiske (premali regal).
Zakaj pa rajši plazmo od Panasonica? In pa kakšna je razlika med S10 in G10?
Se splača kupit LCD Philips 37PFL8404H za 850€?
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Blinkys ()

tomos ::
Razlika med S10 in G10 je v tem, da ima G10 NeoPDP zaslon, ima 600Hz proti 400Hz, dodatni bombončki. Cena za Philips-a je v redu. Videl sem za 840€ samo nevem kje. Da se pa dobiti nemški model za 760€.
LP
LP

Shifty ::
Se en ki je zgubljen v svetu televizorjev... Familija kupuje LCD TV 32˝ (za vecjega ni placa) FullHD, mpeg4, vsaj 100Hz do nekje 800€. V 99% se bo uporabljala za TV preko kabelskega operaterja, mogoce kdaj tudi kak bluray film... Bi moral biti pozoren se na kaksno stvar? Kateri model priporocate? Nek prodajalec mi je zatrdil da Sony nima slovenskega menija, je to res?
Najlepsa hvala za odgovore!!!
Najlepsa hvala za odgovore!!!
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shifty ()

kmetek ::
32 za 800€ ? JAO JAO......in potem še kabelska LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.
Vzami LG 32H7000 ima še predvajanje mkvjev.....cca 800€.
Vzami LG 32H7000 ima še predvajanje mkvjev.....cca 800€.

32 za 800€ ? JAO JAO......in potem še kabelska LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.
Lahko malo obrazlozis tole? Je 800 prevec za 32¨ predvidevam? Saj sem rekel do 800, lahko je tudi manj, nocem pa nekega cheep sranja... Pa hvala za predlog..
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shifty ()

Pa tudi FHD je overkill za 32" če že dlakocepimo!

Mogoce res... Vendar je prakticno nemogoce dobit HDready z vsaj 100Hz...
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX

baggio12 ::
Pozdrav.
Ogledoval sem si ta dva modela, oziroma sem se za prvega že skoraj odločil (dobil bi ga malo ceneje)
sam mam mal pomisleke iščem ful HD plazmo pretežno za gledanje TV programov občasno PS3 in BlueRay. Sam ne
vem kako je s to novostjo NEOPDP, ki ga cenejši model nima.
http://www.mediaplanet.si/foto-video/te...
Ogledoval sem si ta dva modela, oziroma sem se za prvega že skoraj odločil (dobil bi ga malo ceneje)
sam mam mal pomisleke iščem ful HD plazmo pretežno za gledanje TV programov občasno PS3 in BlueRay. Sam ne
vem kako je s to novostjo NEOPDP, ki ga cenejši model nima.

powerrr ::
Jaz sem pred 1 mesecem v Avstriji kupil Samsung 46B650. Nad Tv-jem sem navdušen. Lep dizajn, super SD slika, predvajanje preko USB zelo dobro, predvaja pa tudi MKV-je (ne podpira pa DTS-a).
Odločal sem se med tem in sony 46w5500, vendar sem se odločil za samsunga, zaradi predvajanja vseh teh formatov preko USB-ja. To je po mojem mnenju obvezna funkicja.
Odločal sem se med tem in sony 46w5500, vendar sem se odločil za samsunga, zaradi predvajanja vseh teh formatov preko USB-ja. To je po mojem mnenju obvezna funkicja.

rc-car ::
Ali lahko poveš kje v Avstriji si kupil tega Samsunga?
Lahko še kdo priporoča kakšno trgovino (npr. v Celovcu) in če se da preveriti, da imajo stvari na zalogi..
Lahko še kdo priporoča kakšno trgovino (npr. v Celovcu) in če se da preveriti, da imajo stvari na zalogi..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Takole.
Danes sem končno dočakala LCD-ja.
Ker se Panasonicove plazme ni dalo dobiti, sem vzela LCD-ja, in sicer Philips 42PFL7404H/12.
Naj povem, da sem nad sliko zelo zadovoljna, sploh če pomislim na to, da imamo analogno kabelsko televizijo. Nisem še poskusila nobenega filma preko DVD predvajalnika ali USB-ja ali igre ali film preko PS2.
Ko preizkusim še to, bom lahko povedala še kaj več.
Razdalja med TV in glavo gledalca je 2.6 m in velikost TV-ja je super.
Lahko pa primerjam modela 42PFL7404H/12 in 47PFL7603D/10. Glede same slike ne morem rečit nič, ker sta TV-ja postavljena čisto drugače:
- 42 na višine glave, 47 višje postavljen
- 42 postavljen na polici črne velike omare, 47 na TV omarici in oranžno ozadje
V glavnem... 47 ima Ambilighting, 42 nima. Vendar me ne moti, ker tudi prej ni bilo nič zadaj - torej nič novega. Meni na 42 dosti bolj preprost, prav tako daljinski upravljalnik.
Zaenkrat... Zadovoljna!
Ker se Panasonicove plazme ni dalo dobiti, sem vzela LCD-ja, in sicer Philips 42PFL7404H/12.
Naj povem, da sem nad sliko zelo zadovoljna, sploh če pomislim na to, da imamo analogno kabelsko televizijo. Nisem še poskusila nobenega filma preko DVD predvajalnika ali USB-ja ali igre ali film preko PS2.
Lahko pa primerjam modela 42PFL7404H/12 in 47PFL7603D/10. Glede same slike ne morem rečit nič, ker sta TV-ja postavljena čisto drugače:
V glavnem... 47 ima Ambilighting, 42 nima. Vendar me ne moti, ker tudi prej ni bilo nič zadaj - torej nič novega. Meni na 42 dosti bolj preprost, prav tako daljinski upravljalnik.
Zaenkrat... Zadovoljna!
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

powerrr ::
Ali lahko poveš kje v Avstriji si kupil tega Samsunga?
Jaz sem TV kupil na www.peluga.at. Dvignil sem ga pa v njihovi poslovalnici v Grazu. Včasih so ga imeli tudi na www.electronic4you.si. Tam lahko TV naročiš in ti ga pošljejo po pošti(50€), ali pa greš po njega v njihovo trgovino (Majdič).

Krigl ::
Takole.
Zaenkrat... Zadovoljna!
kaksna je bila cena tega TV-ja? pa kje je bil kupljen..
lp andraz

Kupljen v Merkurju (ker smo vzeli preko firme, ona pa nabavlja samo v Merkurju, zato tudi nismo vzeli Panasonicove plazme, ker je niso mogli dobavit), redna cena 999,99€, s popustom 830,00€.
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

Reloaded ::
Tudi sam se odločam o nakupu novega tvja. Nagledana je plazma p42v10e, samo kje v slo jo je že možno dobiti?? :S
LP
LP
Reloaded!!!

Yo Reloaded. Ravnokar se klical TechnoMarket (BTC). 42V10e še vedno nimajo na zalogi, jo pričakujejo v dveh dneh. Predlagam, da jih čez dva dni pokličeš sam. Če imaš nek stari televizor se ti splača prinest (tudi če ne dela), ker dobiš dodatni 15% popust.
P.S.: Obveščaj, kako se ti stvari iztečejo.
P.S.: Obveščaj, kako se ti stvari iztečejo.

Dekinio ::
Kaj pravite o nakupi Samsunga LE40A856S1 (101 cm)? Bolje gledam vse te specifikacije in bolj iščem po netu manj mi je jasno....Vidim, da je veliko mojstrov tu gori kateri se spoznajo...

matmel ::
Mene zanima kaj je razlika med http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn... in pa http://www.mimovrste.com/artikel/135013... ker razlika v ceni je 100€ specifikacije pa imata praktično enake.
Zanima me tudi to,ali ima kontrast kaj pomena pri siol tvju ali ne ,torej ali je isti šmorn ali vzamem 50 000 kontrasta ali 80 000.
LP.
Zanima me tudi to,ali ima kontrast kaj pomena pri siol tvju ali ne ,torej ali je isti šmorn ali vzamem 50 000 kontrasta ali 80 000.
LP.

Okapi ::
Kakšen kontrast ima tv, tudi pri siol tv ni vseeno, problem pa je, ker ga vsak meri po svoje in ni nujno, da je 80.000 bistveno bolje od 50.000. Lahko pa je tudi precejšnja razlika, če so prvi merili pošteno, drugi so pa malo pretiravali.
O.
O.

Problem je tudi, ker je v specifikacijah največkrat naveden dinamični kontrast, ki ne pove kaj dosti o kvaliteti slike (beri Okapijev odgovor zgoraj). Pri specifikacijah išči rajši "native" kontrast.
Boljši pristop je iskanje reviewjev za oba televizorja pri istih virih, saj se s tem izogneš "lažnim številkam".
Oglej si tudi http://www.avforum.si/index.php?topic=7... ali listaj stran ali dve nazaj.
Boljši pristop je iskanje reviewjev za oba televizorja pri istih virih, saj se s tem izogneš "lažnim številkam".
Oglej si tudi http://www.avforum.si/index.php?topic=7... ali listaj stran ali dve nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Major ()

matmel ::
Hvala za pojasnilo,spraševal sem zato ker sem šel danes pogledati za Lg 42" 5500 pa slika mi ni bila ravno lepa ima pa tv 50 000 kontrasta in zato sem spraševal če je morda lepša slika z modelom LG 42LH4000 kateri pa ima 80 000 kontrasta.Tega modela niso imeli razstavljenega zato si tudi nisem mogel ga ogledati. Torej se mi splača vzet ta model ali morda Philipsovega ali morda katerega drugega,ker za to ceno se mi zdi odličen lcd.
Lp.
Lp.

Malo višje poglej, ko sem napisala glede Philips 42PFL7404H/12. Mi2 imava priključeno gor analogno kabelsko televizijo in sva pozitivno presenečena nad sliko. Če želiš, lahko prideš pogledat TV tudi k nama domov, pa se boš morda lažje odločil (ali pa tudi ne).
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

Reloaded ::
Yo Major
bom obveščal ja, tudi na naši štajerski strani slo je še nimajo (slov. bistrica al pa celo murska sobota) nisn pa vedel da še majo zmeraj akcijo star tv = -15%?
Me pa plazma tale vleče abnormalno, sam kontaktiral že komercialo od technomarketa pa vedno javli da še čakajo na ta tv, prvo par dni, pol do 15 avgusta, zdaj je že 18 :)
Bomo vidli, če ne pa nabavil LCD od sonyja (Z4500 al pa celo Z5500 :) )
CIAO
bom obveščal ja, tudi na naši štajerski strani slo je še nimajo (slov. bistrica al pa celo murska sobota) nisn pa vedel da še majo zmeraj akcijo star tv = -15%?
Me pa plazma tale vleče abnormalno, sam kontaktiral že komercialo od technomarketa pa vedno javli da še čakajo na ta tv, prvo par dni, pol do 15 avgusta, zdaj je že 18 :)
Bomo vidli, če ne pa nabavil LCD od sonyja (Z4500 al pa celo Z5500 :) )
CIAO
Reloaded!!!

djordjevic ::
Glede nabave so pri technomarketu (žal) malo neresni. Pogosto menda niti sami prav ne vedo, v katere poslovalnice gre kaj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

cinkaCR7 ::
Pozdravljeni,
kopujem LCD televizor za mnojo sobo.Soba ni glih velika zato tudi ne mislim preveč velikega tv-ja kupovat.V mislih sem imel 32" ker bom nekje 3,5m do 4m vstran torej večji ne pridejo v poštev. TV mora met 1080p, vsaj 50.000kontrasta, hdmi(ker bo občasno priključen na pc.. iz tega potem pride ven LG 32lh3000!
Mene zanima, če je še kakše podoben lcd, ki je podoben specifikacijan zgornjega(samsung, lg, philips, za sonya bo verjetno prem) pripravljen sem da tam nekje 500€ zanj no vse skupaj bo še malo naraslo, moram kupiti nosilec za tv in par metrov hdmi kabla. Mogoče ve kdo kje kupiti kvalitetno veso in kabel?
lp
kopujem LCD televizor za mnojo sobo.Soba ni glih velika zato tudi ne mislim preveč velikega tv-ja kupovat.V mislih sem imel 32" ker bom nekje 3,5m do 4m vstran torej večji ne pridejo v poštev. TV mora met 1080p, vsaj 50.000kontrasta, hdmi(ker bo občasno priključen na pc.. iz tega potem pride ven LG 32lh3000!
Mene zanima, če je še kakše podoben lcd, ki je podoben specifikacijan zgornjega(samsung, lg, philips, za sonya bo verjetno prem) pripravljen sem da tam nekje 500€ zanj no vse skupaj bo še malo naraslo, moram kupiti nosilec za tv in par metrov hdmi kabla. Mogoče ve kdo kje kupiti kvalitetno veso in kabel?
lp

Glej da ne boš rabu dalnogled za podnapise brat.
haha very funny.. mislo sem na kakšne resne komentare, ne pa sarkazem!

PrimozR ::
Ker na razdalji štirih metrov ni popolnoma nobenega razloga za 32 palčno HD televizijo, ker enostavno ne opaziš razlike med SD in HD sliko. 32'' se gleda z metra in pol recimo.

Ker na razdalji štirih metrov ni popolnoma nobenega razloga za 32 palčno HD televizijo, ker enostavno ne opaziš razlike med SD in HD sliko. 32'' se gleda z metra in pol recimo.z
saj jo bom tudi gledal s 2 metrof pa še bližje tudi, ker bom kaj prek kompa tudi gor počel. Nebi pa rad da gledam neke ogromne piksle al pa packe

saj jo bom tudi gledal s 2 metrofNapisal si 3,5 do 4 metrof, ne moremo ti misli brati.
O.
soory.. mišljeno je max 3,5m
ali so še kakša druga mnenja, kot ta, da bom rabil dalnogled?

če boš gledal iz oddaljenosti 3,5m rabiš 42+.
omg? kaj res? ..gledalo se bo od 1,5m 2m metra do max 3,3m odvisno no, saj zv bom uporabljal tudi kot monitor, sam se mi malo 42 preveč zdi ali pač ne? niti ideje nimam kako bi tv obračal, ker ga nameravam namontirati na steno.

Res je, da tudi na 1.5m je 32" in FHD nesmisel. 42" in 1.5m ter FHD pa je že druga pesem. Sicer pa to niti ni bistvenega pomena, ker je danes že taki ali tako večina zaslonov FHD. Drugače pa 3-4m, meni osebno 50" optimum za HD.
Za 500€ LCD in dober nosilec ... malo optimistično.
Če iščeš kvaliteto izbiraj med Sony/Samsung, če želiš najcenejše in ti kvaliteta ni pomembna je pa tudi LG super zadeva.
Za 500€ LCD in dober nosilec ... malo optimistično.
Če iščeš kvaliteto izbiraj med Sony/Samsung, če želiš najcenejše in ti kvaliteta ni pomembna je pa tudi LG super zadeva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()