» »

Izkušnje pri nakupu avta.

Izkušnje pri nakupu avta.

shock ::

Rad bi vas vprašal kje ste imeli pozitivne izkušnje pri nakupu rabljenega vozila in predvsem pri kateri avtohiši. Razmišljam o nakupu avtomobila nižjega cenovnega razreda.

Lp.

V-i-p ::

Hja, predvsem kupi avto od človeka, ki ga poznaš, če je le mogoče. Če boš kupil v avtohiši, raje vzemi tam, kjer ti dajo tudi na rabljen avto garancijo, v enem ali pa treh mesecih se da marsikaj videt. Preberi pa si tudi tale link, ti bo v veliko pomoč. Kupovanje rabljenega avtomobila. Pa veliko sreče in čimmanj težav!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

Aja, še nekaj. Če boš kupoval od popolnega neznanca, daj mu predlagaj, da pelješ avto na AMZS, kjer imajo storitev ravno za te namene. Pred nakupom rabljenega vozila ti ga pregledajo po dolgem in po čez, potem ti pa povedo, kaj bo v kratkem treba menjat in če se ga splača kupit. Tistih 20 tisočakov je še vedno bolje, kot pa potem gora stroškov.
bla
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Stepni Volk ::

Nemški AutoBild redno testira rabljene avtomobile in dela Nemško povprečje, kjer izveš za vse serijske slabosti določenih vozil... nekateri testi so dosegljivi na njihovi strani http://www.autobild.de/test/gebrauchtwagen/index.php, druge je moč dobiti preko Fax-a ali emaila proti plačilu...
Če tvojega ni na Internetu imam doma cca- 4 letno zalogo Auto-Bildov (žal ne vseh)... in ti lahko zadevo poskeniram in pošljem.
Samo najprej se odloči za model :)

cryptozaver ::

Veliko manjsa verjetnost da kupis macka v zaklju je, ce obisces kaksno avtohiso (renault recimo) ki daje garancijo na 2nd-hand avtomobile. Cena je nekaj visja, pa vendar se nekaj casa vozis na riziko prodajalca.
Moram rect da kar dobro poznam dogajanje na trgu rabljeih avtov se iz casov, uvozov in Nemcije. Ojoj ko bi ljudje vedeli kaj vse se vozi po cestah ali pod njihovimi ritimi??!!
Previdnost vsekakor ni odvec in velja tako kot povsod: POCENI je DRAGO!
Drugac pa kaksnega kleparcka ali mehanika s sabo pa testna voznja... bezi od prodajalca ki ima pomisleke nad temeljitim pregledom vozila! Celo servisne knjige se dostikrat ponarejajo!

Stepni Volk ::

Tudi Opel ima garancijo na rabljene avtomobile različnih znamk. Te avtomobili so označeni z znakom O.K.
Po Evropi je standardno, da imaš vsaj 3 mesece garancije na katerokoli rabljeno vozilo. Kadj bomo v Evropi?

P.S. V Nemčiji ni nezakonito prevrteti števec km nazaj, nezakonito je avto prodati z napačno navedenimi kilometri. Povedano drugače: naš preprodajalec ve koliko avtomobil dejansko ima km, števec kaže nekaj drugega.

cryptozaver ::

V Nemciji ponekod veselo prodajajo avtomobile z nazaj prevrtenimi km (predvsem nam sorodni narodi). Je pa res to pri njih kaznivo.

Tut pri nas ni vec tako 'balkansko' kot bi kdo mislil. Podjetje ki dila z rabljenimi avti prevzema po zakonu doloceno odgovornost. Kaksnega linka sicer ta moment nimam se pa lahko vsak preprica pri kaksnem dilerju ali poisce predpise na internetu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaupanja vredni prodajalci rabljenih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
228162693 (3691) fujtajksel
»

Najem mehanika za prisostvovanje pri nakupu rabljenega avtomobila v Lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11014777 (11125) solatko
»

Stvarna napaka na rabljenem avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6316470 (15382) amigo_no1
»

Nakup avtomobila (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Na cesti
48589085 (21430) PARTyZAN
»

Kateri kabriole svetujete? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10111249 (9728) Dekinio

Več podobnih tem