» »

[uradna tema] Pinnacle

[uradna tema] Pinnacle

1 2
3
»

matk ::

Jaz imam Pinnacle PCTV rave kartico. Nekje sem založil originalni cd z driverji in PCTV Vision-om. Kje bi dobil to dvoje, saj na uradni strani se tega ne da dobiti? Ali pa kakšna druga kombinacija obojega, katera se obnese? Rabim pa samo za gledanje TV-ja.

Romzi ::

Mislim da je sedaj možno tudi na uradni strani:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u...
tole je sicer za PCTV stereo ampak gre za isti software in driverje
Sicer ga imam pa tudi jaz, če ne bo šlo, javi pa ti uploadam nekam da boš lahko snel
LP

ervinm ::

Pozdravljeni!

Po daljšem času vam zopet pišem v upanju čiprejšnje pomoči. Imam težavo s pinnaclom 9.4.3. Težava pa je sledeča; posnet material sem obdelal, dodal glazbo in slike, in iz tega sem hotel narediti DVD (kot že velikokrat prej s pinnaclom 9.0). Pod make movie sem pod settings nastavil na mpeg ter na DVD compatible. Nato sem vklopil make movie, nakar mi je po parih urah obdelalo le določen del posnetega materiala, vse skupaj pa se je ustavilo vedno na isti točki. Čeprav je program javljal, da še vedno dela film. Nato sem poizkusil tudi s SVCD compatible in pa s custom, pa zopet isto.

Lepo vas prosim za čimprejšen koristen nasvet!

LP, Ervin
Ervin

Aleko7 ::

Tudi jaz sem že večkrat naletel na podobno težavo.

Rešitev: še enkrat sem zajel posnetek iz kamere na PC ter zadevo ponovno obdelal. V drugo je vedno delovalo kot se šika!

isko ::

zdravo
Prvo probaj izrezati tisti delček pri katirem se zaustavlja.
Zakaj pa ne nastaviš na DVD in obdelavo na avtomatik,da ti bo program sam optimiral.
Se slišimo

lazar.j ::

Tudi jaz imam Pinnacle 10.1 in sem ga nadgradil v 10.7. Z njim nimam nikakršnih problemov. Je pa vsekakor nadgradnja devetke. Meni osebno veliko pomeni, da omogoča premikanje kadrov nazaj- "revers" in hitrejše ali počasnejše premikanje kadrov. Ne vem pa ali za odklepanje ključev potrebuješ original ali ne? Ne vem pa tudi ali 10.7 dela v HD (v Settings ima opcijo Make HD), ker to še nisem sprobal , čeprav bi bilo to za mene tudi zanimivo, ker bom v prihodnosti nabavil HD kamero, vendar do sedaj še nisem dobil odgovora, kakšen računalnik potrebujem za obdelavo HD.

isko ::

pinnacle10 in naprej imajo vsi možnost dela v HD resoluciji.
Na nihovi strani se kupi aktivacijske kode za vse dodatke ki jih program ima tudi HD.
Pogoj je da imaš originalni program ker te vpraša po ser.št

waineck ::

Jaz imam problem da mi noče zaznati naprave Pinnacle Dazzle DVC 90 USB za zajem zvoka in slike. Imam originalno programsko opremo jo installiram ( že večkrat probal ) vendar mi je ne zazna. Probal se tudi že rešiti nekaj s pomočjo microsoft help toda še vedno ne zazna. Na očetovem laptopu gre vse lepo in prav na mojem rač. pa enostavno ne gre. A mi lahko kdo svetuje kaj še naredit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: waineck ()

boriss ::

Prosil bi za veliko pomoč,ki je sam ne znam rešiti.Izdelal sem film in dodal slike.Nato pa
sem naredil meni.Izbral sem meni-summer memories s katerega sem izbrisal vse
gumbe ter dodal svoja gumba-corporate communication button za podlago pa svojo
sliko.
Sedaj pa k mojemu problemu:Eden gumb sem imenoval video drugemu pa
slike.Problem pa je sledeč, ko izberem gumb video se zažene moj video filmček
problem pa nastane ko se video konča bi jast želel, da se vrne na osnovni
meni. Vendar se to ne zgodi ampak se nadaljuje s slikami. Zato bi vas prosil če
mi lahko povete kako naj rešim ta problem, da bi se po zadnjem kadru filma vrnil
na osnovni meni in se ne bi nadaljeval s slikami.
Za vaš čas in odgovore se vam vnaprej zahvaljujem.
Lp

isko ::

zdravo
najprej bi te vprašal ali imaš polno verzijo programa?
Če imaš ti bom razložil kasneje

boriss ::

Ja imam polno verzijo pinnacle studio plus 9.4.2 verzijo

isko ::

ko imaš odprto urejanje menija imaš na spodaj puščico set return označi zadnji kader pred slikami in pritisni set return sedaj bi se ti morala pred zastavico z oznako C postaviti zastavica z oznako M.Če imaš še kakšne probleme mi piši in tudi:D če ti dela kar sem ti napisal

boriss ::

Naredil sem kot si mi napisal.Naj ti povem da imam meni označen kot M1 in potem video kot C1 in slike kot C2. Res se mi je postavila zastavica pred oznako C2(slike) Z puščico obrnjeno nazaj k meniju z oznako M1(meni). Vendar ko sem poskusil se mi pri zadnjem kadru ni vrnilo nazaj k meniju.Se bo to naredilo morda šele pri izdelavi dvd-ja čeprav mislim,da bi se moralo to narediti takoj.Ali imam v meniju morda še kaj narobe označeno.Mi poveš ali moram imeti še kakšno drugo nastavitev nastavljeno.V urejanju menija imam menu type- manual,imam kljukico na motion thumbnails, brz kljukice na return after every chapter, set thumbnail. Mi lahko še te stvari malo razložiš, da bi lahko rešil tale problem.
Hval za enkrat in upam da ne boš obupal nad menoj.
Se čujeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boriss ()

isko ::

ta sprememba se vidi v predogledu DVD-ja.Ta program ti ponuja predogled če pritisneš pod ekranom DVD oznako.Sedaj izgleda kot filem imaš tudi menije pa probaj če ti sedaj dela.

boriss ::

Najlepša hvala stvar sedaj deluje.Vprašal bi te še nekaj, saj si strokovnjak za pinnacle.In sicer zanima me še sama peka dvd oziroma nastavitve.Ko izberem settings in potem dvd ,potem video quality izberem custom in kakšen vzamem kbit/sek in kakšen avdio kompresijo potem imaš še možnost advanced tukaj me zanima kaj moram imeti obkljukano.Medi vrjetno izberem 4,7 GB. in ali moram še kaj nastaviti pri funkciji make mpeg file.
Hvala za odgovore.
Lp.

isko ::

zdravo
pri izdelavi DVD-ja ja najboljše če je kakovost posnetkov različna izbrati automatik.
Audio kompresijaje pa odvisna v kakšnem načinu hočeš imeti zvok,največ se uporablja Dolby Digital 2-Channel.

Aleko7 ::

A je kdo že preizkusil Pinnacle Studio 11 in lahko pove kako se obnese?

gobec ::

Zanima me kako bi posnetek z Dvd-ja ,ki ga imam, uporabil v programu Pinnacle. Je potrebno dvd konvertirat v kakšno drugo obliko? Če je to potrebno s kom lahko to naredim in kakšna naj bo oblika, da se kvaliteta videa čim manj zmanjša.

Morpheus12 ::

Pa dej že vržte stran ta Pinnaple al kaj že pa si omislite kaj bolj spodobnega...

PINAC ::

Pa dej že vržte stran ta Pinnacle al kaj že pa si omislite kaj bolj spodobnega...

Povsem se strinjam z Morpheusom 12. Imel sem original kupljene verzije Pinnacla vse od 8 do 10 verzije, ko sem koncno obupal. IN NI MI ZAL! Pinnacla sem uporabljal le zato, ker se je zdel prijazen in enostaven program. Vendar vse skupaj le na prvi pogled! Dejansko stalno nekaj ni delovalo kot bi moralo!!! Dokoncno sem obupal, ko sem naredil DVD z menuji in vsemi mogocimi nastavitvami, ko pa sem DVD vstavil v predvajalnik je stvar delovala kot da je brez menujev!!!! Predvajalnik je stvar predvajal od zacetka do konca kot na timeline stezi brez moznosti uporabe linkov ipd.... SKRATKA, CE HOCETE MIRNO SPATI, SE IZOGNITE PINNACLU V VELIKEM LOKU!!! Odkar uporabljam drug program za montazo filmov mi vse dela kot si zamislim! Je sicer res, da sem porabil malce vec casa da sem nastudiral novi progaram, - Pinnacla hitro osvojis, vendar ni problemov z nenehnim - povsem brez vzroka - sesuvanjem pa zamrznjenjem pa nedelanjem ipd... ipd.. SKRATKA PINNACLE JE PODEN OD PODNA!!!!!!!

trnvpeti ::

in nas bi razsvetlil, in povedal, kateri program uporabljas?

PINAC ::

Namen mojega pisanja ni delat reklamo za katerikoli program za montazo posnetkov. Rad bi le, da ne zgubljate casa in denarja pa zivce z nicvrednimi programi. Ce bolje pomislim, bi morali ustvarjalci Pinnacla placati vsem naivnezem, ki se zelijo zajebavat z njihovim nicvrednim shitom, s katerim vam dodobra nafilajo masino!!! In to vsako leto z novo - SLABSO!! verzijo. Mnogi moji znanci uporabljajo Adobeov Premiere Elements in so z njim zelo zadovoljni, sam pa za montazo uporabljam program Sony Vegas.

pickle_rick ::

Hd format sem konvertiral v Xvid. Ko želim zadevo odpreti v pinnaclu mi je noče odpreti. Ali je obdelava xvid formata sploh mogoča ali rabiš kakšne dodatke? Imam pa pinnacle 11 plus

Gile_1 ::

Imam Pinnacle Studio 10 plus in me zanima kako bi lahko v obdelavi novega filma dodal krajši insert iz drugega filma,ki sem ga prej naredil z Pinnaclom ali pa iz kakega navadnega filma?
Hvala za odgovor!

pickle_rick ::

V pinnaclu studio 11 sem naredil video z prehodi, naslovom... in ko ga želim dokončati, ko izbereš make movie se ne glede na format zadeva ustavlja pri enem in istem frejmu. Kaj je vzrok?

Gile_1 ::

Kupil sem originalni Pinnacle studio ultimate 11 in me imam notri 3 DVDje in me zanima zakaj je tako malo efektov ko greš pod Edit movie?Ali sem mogoče narobe inštaliral ali pa nisem kakšne kode utipkal?
HVALA

Robert ::

Imam licenčni program Pinnacle Studio 11 Plus in sem prenesel posneto z digitalno video kamero v navedeni program. Ker pa so določeni kadri v sceni slabi bi le-te rad izbrisal zato me zanima kako se izbriše le del kadra v sceni saj ko sem probal z ukazom iz navodil CTRL+DEL se mi izbriše celotna scena.

lazar.j ::

Že dolgo časa nisem uporabljal Pinnacla, vendar če se prav spomnim:

-2 Edit
-kamera
-škarje

-označiš željeni kader
-z levim drsnikom proti desni režeš začetek kadra
-z desnim drsnikom proti levi režeš konec kadra

Robert ::

Sem probal pa ne gre - označim tisti del ki ga želim izbrisati pa mi vseeno izbriše cel kader namesto samo označenega.

lazar.j ::

Predvajati ti mora samo tisto med drsnikoma, kar je pa levo in desno od drsnikov pa ne.

bugar ::

Jst mam tud kartico pinnacle in je programska oprema res zanič, zavzame veliko rama. zato za gledanje uporabljam christ tv pvr 5 15 pro. za snemanje pa ne vem kaj bi, potrebujem program ki snema direkten sprejem iz antene. najboljša kakovost če kdo pozna program naj se prosim javi. rad bi imel tako naprimer da 45 minut zasedlo 350mb

gobec ::

Imama en problem, ki se ga trudim že preveč časa rešit a mi ne uspe. Situacija je taka. Imam pinnacle studio 11 nameščen na prenosniku in na stacionarnem računalniku(seriska številka je enaka pri obeh). Uporabljam kamero sony (snema v HD, na memory stick). Na prenosniku mi use dela in imam možnost pri "capture surce" izbrat usb capture in lepo s kamere pobere posnetke. Doma pa mi nikakor ne rata, saj je pri "capture surce" le ena možnost ->DV Camcorder - Pinnacle 1394. Tudi grafično se pri zavihku capture razlikuje, a sta programa enaka. Prosi bi če kdo ve kaj bi lahko bilo narobe, ker že zgubljam živce. (do zdej sem že 3 x na novo namestiv program in 1x windowse formatiral a je ista stvar) :O

gobec ::

Ubistvu sem ugotovu da tisto pri usb capture imam na prenosniku, ker pod tisti device zazna spletno kamerco. Za vnos podatkov imaš samo "Import media from device". Aktivirane module imam iste na obeh računalnikih. Je potrebno še kaj inštalirati da bi na stacionarnem prikazalo zvok in sliko ? Sedaj mi kaže samo plav kvadratek.

korpi ::

Pozdravljeni!

Ker gre za združeno Pinnacle temo bom tukaj prosil za pomoč:

Imam TV tuner Pinnacle Hybrid PRO pci in program za gledanje TV - Mediacenter 4.9

Vprašanje: ali je možno (in kako) usposobiti daljinca, da bi recimo z nekim gumbom (pač enega določim) zagnal kak exe program ali z njim krmilil WinAmp, BsPlayer...
V Mediacenter 3 bi naj to šlo, vendar mi v verziji 3 daljinec ne deluje..
DAljinec je priklopljen neposredno v TV tuner kartico....

Google mi ni našel nič, pametnega, support mi pravi, da o tem nimajo supporta???, Girder-ja nisem uspel usposobit

Prosim za pomoč ali vsaj naj reče. da se s tem ne da (upam, da ne)
HVALA HVALA!

KORpi
"Življenje je vse preveč pomembno, da bi resno razmišljali o njem."; Oscar Wilde

dire ::

..poizkusil bom še tukaj.Imam polno verzijo pinnacle 11 in mi ne delajo alpha magic prehodi.Ko pa delam poglavja mi slika, kjer je menu, postane zrnata, a potem na koncu je vse o.k.Imama grafično kartico ati radeon 96oo 256ram im še kar močno konfiguracijo pc.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507156 (5223) Tiash
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375352 (4180) m1h4
»

Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
536987 (4923) maxy
»

pinnacle studio 9

Oddelek: Zvok in slika
122337 (2106) CaqKa
»

Kako iz DV narediti DIVX?

Oddelek: Zvok in slika
392405 (1792) marS

Več podobnih tem