» »

Kako prdiobiti 3-5 stopinj celzija?

Kako prdiobiti 3-5 stopinj celzija?

msmiha ::

Kako naj pridobim 3-5*C. Mam Durona 800@1017, ki pa zašteka ko pride temparatura do 48*C. Hladi ga pa Volcano 2 podmazan s silikonsko termalno pasto če ma kdo kako drugo bi ga prosil, da mi jo posdi (plačam;)) Na stranici mam pršraufana 2 ventilatorja, ki pihata na proc. Zadnjo stranico mam odprto zaradi boljšega izpuha.
Nevem kakšnega vodnega hlajenja nebi glih delav. Sem pa študiral, če bi, dal med Volcanota in pa proc en 75W peltrijer. Kaj mislite, da bi bil 250W napajalnik zadosti ?
Mam pa naslednjo konfiguracijo:

MSI K7T Pro2
Duron 800@1017
320MB rama
GeForce2 MX400
Sound Blaster Live
Modem
Mrežna
Disk WD 15GB 7200rmp
CD rom 32X

Dotatek:
Ugotovil sem, da ni kriv osrednji procesor ampak procesor na grafikulji. CPU Stability test semlaufav 3 ure pa procesor ni frizno pol pa zaženem 3D Mark comp frizne že pri drugi igri. Pomojem je kriva moja grafika Geforce2 MX400 kaj pravit. Gor je en tak kur**v hladilnik. Zanima me kako dobro hladi Blue ORB in ali se mi ga splača kupit, ker nekatri pravijo, da hladi ful za en k**c.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
  • spremenilo: msmiha ()

krucymucy ::

Lahko probas se pobrusit povrsino proca (z zelo fininim brus papirjem z oznako vsaj od 1500 naprej in pa z vodo)
Ravno tako volcanota (mors se videti v povrsini coolerja:D)
Pa se sponko nasponi, da bo bolj tiscal na proc!!!

P.S. Glede na tvojo temp. bi reku, da mas ful prevec paste - jest mam D700@1066.... pr 2V-ih, pa ma najvec 43˙C z volcanotom in pa navadno pasto iz conrada!!!! Vse kar sem nastel je pobrusen8-O

ChiefThunder ::

proc nič brusit, je brezveze. pasto daj v debelini lista papirja.ostalo tko k je krunchy reku. lahko si pa boljš kuler nabavš. 48 sploh ni velik (za amd proce)... ne vem, probi še vltažo dvignit za stabilnost, če ne gre drugač pa mal odoverlockaj.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

TESKAn ::

Jao...na durona pelta, na to pa sam volcana????? Resda je to dober hladilnik, ma taki pečici, kot je povezava duron + pelt ni kos zračno hlajenje. Niti pomisli ne na to, kr boš prov hmal meu manjši požar v ohišju...Za nižjo temperaturo raj pobrus volcana, če si upaš pa še durona.
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Lucio ::

Moje mnenje je da ni problem v temperaturi, saj imam jaz podobno pa vse dela dobro. Kar je pod 50 je za AMD ko na Aljaski.
Imam pa 600 navito na to frekvenco.

Po moje je kriva premajhna voltaža. Na kolko pa jo imaš nastavljeno.
Pa še FSB sporoči.

Kaj pravite ostali.

msmiha ::

Mam voltažo 1.80v (odstopanje je kar veliko senzor namreč kaže 1.85v) lahko jo pa nastavim še na 1.85 sam pol mi modem zajbavle zarad prevolke voltaže (če jo nastavim na 1.85 bokazal senzor 1.90V).

Ko smo že pa gli pri tem pa mi naj en pove kak naj Volcanota dol dobim, ker sem rez dal preveč termalne paste. Bratu je spodrsnilo:|
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

msmiha ::

Sem probav povišat voltažo pa še kom prej frizne. Aja mam pa množilnik nastavljn na 9.5 FSB pa na 107.
Any more bright idea?
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Matek ::

Postrani s šraufncigerjem (izvijač, po domače>:D) zaponko pritisni proti plati in obenem malo vstran in pol bo kar odskočla, sicer pa, težko je opisat.

Ne vem pa, zakaj bi naj pri 48 stopinjah zaštekalo?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

msmiha ::

Zdaj sem opazil, da sem dal na novo VIA 4in1 driverje gor (prej jih nisem mel). Prej tud ni štekalo. Nisem pa dal gor nanjovejših ampak kar ene 4.12 verzijo se mi zdi. Kaj bi lahko bilo to krivo in katere driveje priporočate. CPU se mi zdaj največ segreje na 44*C pa še kar šteka če poženem 3D Mark ne pride do konca.

P.S. vem kaj je šraufencigar
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

MTB ::

Kar daj gor VIA 4 in 1 verzijo 4.32. Pa PCI Latency patch, ki te reši težav s SB Live, vsaj mene je tako zezalo, dokler tega nisem inštaliral.

RS

Smorny ::

Jaz mam sicer TB, ampak ti lahko dam koristen nasvet glede vulcanota. Na moji plošči (Msi k7t turbo raid) je bil volcano postavljen tako, da so bila rebra horizontalno (stupid). Odrezal sen dve rebri in prestavil zaponko v novonastalo odprtino. Sedaj, ko so rebra vertikalna (le še 17 komadov, prej 19) je padla temperatira za približno 3°C. Kar je cool rezultat. Sedaj ima moj TB 850@1014 v idle le 40-50 °C in obremenjen (SETI) 53°C. Če znižam obrate na vulcanoti pa poskoči tudi do 63°C. Termalne paste ta daj čim manj, le toliko, da bo površinica na tanko prevlečena. Volcanota se splača pošteno pobrusiti -> spolirati. Jedra procesorja ne brusiti, ker je ravno. Razen, če dvomiš, da pri 0.15 mikronski tehnologijo ne vedo dobiti ravne površine.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

AtaStrumf ::

Baje srebrna termalna pasta pridobi glih ne 3-5 C glede na silikonsko. Mislim, da jo imajo v Megahitu in Tech-Trede-u. Če daš 530 SIT je lahko tvoja. Če nisi iz LJ, povej ti jo pošljem po pošti. Piši na moj mejl.

Bungee- ::

Pelt in pa navaden zracen hladilnik se ne obnese, Vem iz lastnih izkusenj :P Drugac pa poglej da nimas slucajno kaksne plastike al pa kej podobnega se gor na hladilniku ...
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperatura p3

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6818 (716) _Xavier_
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411864 (1364) abcde7
»

TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
491682 (1217) Boško
»

Volcano II vs. Chrom orb dT=0

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261431 (1105) borut-t
»

Temperatura na EPOX8KTA3

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5901 (814) borchi

Več podobnih tem