» »

Kaj je s temi dvd-romi narobe

Kaj je s temi dvd-romi narobe

dvd-rom ::

Naj mi en prosim pove, kaj je narobe s temi dvd-romi. Pred casom mi je nekaj zacel strajkati dvd-rom, nakar ga odprem in spucam leco in takrat od takrat mi ne dela vec. Ko pritisnem gumb open mi ga brez problemov odpre, ampak ko dam notri dvd ali cd se ta samo malo zavrti (bolj blago) in potem je konec z njegovim delovanjem. Sedaj sem dobil se en dvd rom, ki je skoraj nov. No najprej mi je nekaj ropotalo notri in sem bil siguren, da je tisti pokrovcek notri padel iz svojega mesta. Potem sem ga odprl in popravil stvar, ko pa sem ga zaprl se je ponovila zgodba prejsnjega dvd-roma! Spet mi samo malo zavrti dvd in potem ni nic vec od njega. Naj se povem da mi je drugace ta dvd-rom pred tem bral cdje in dvdje. Pri obeh primerih se mi lucka na dvd-romu ne prizge. Ne mi reci, da je sla leca, ker ne more iti kar tako, sploh ce mi je nedolgo tega nazaj delal vredu. Sem ga pa drzal tam spodaj na tisti zeleni plosci, kjer so pritrjeni razni uporcki in podobne stvari, ampak to na spodnji strani, tako da ne vem ce je to kaj narobe. A kdo ve kaj je narobe? Meni ni vec nic jasno….

OZZY ::

Si pomislu, da je šel lahko ide kanal na plati v PM...MEn je tako šel recimo flopi ..sem kupil nov flopi in sem na koncu ugotovil, da je pač flopi nalan na plati šel v PM:
Go with the flow.

Han ::

Pred tovrstnimi posegi se je vedno dobro razelektriti (primeš se za vodovodno pipo, radiator ipd.), saj lahko mimogrede skuriš kakšno komponento. Poleg tega praviš, da si DVD držal za tiskano vezje. Hmmm.... Kar se leče tiče: zadeva je zelo občutljiva, tako da lahko že najmanjši zamik usmeri laser pod nepravim kotom.

dvd-rom ::

OZZY: ma to skoraj ne verjamem, ker mi je ta ta drugi dvd rom delal prej...


Ja lahko da sem malo premaknil leco in da je lahko laser usmerjen pod nepravim kotom, ceprav ne vem kako najti pravi kot. Samo prav veliko se ni mogel premakniti, ce se sploh je... Ker drugace se mi zdi vse bol fiksno notri in ne mores kaj dosti premikat.

Dead_Eye ::

sumljivo se mi zdi to, da se niti lučka ne prižge... lahko da je res kej šlo če si držal za tiskano vezeje - na spodnji strani ima ostanke cinjenih žičk in tam lahko narediš takoj stik - kolega je tako skuril disk....
The one and only

dvd-rom ::

Ja to je res, da sem prijel za tisti spodnji del tiskanega vezja. Samo nisem bil nic kaj prevec grob... Nisem vedel, da je to tako zelo obcutljivo. No, ce je seveda to vzrok, da mi ne dela.

Eden pravi, da je lahko slo nekaj na plati. Hja bojimi se da res, ker je pred nekaj casa strela vdarila v blok in mi je disk crknil, kasneje se stari dvd-rom. Tako da se bojim da ne bo treba vse menjati.

Sedaj sploh ne vem, ali naj kupim novega ali ne, da se ne bo zgodba ponovila.

Samo tale ta sedanji mi je delal, dokler ga nism odprl in popravil tisti pokrovcek.

Zanima me predvsem tole... ce kupim nov dvd, ali ga potem s tem, ko/ce mi na plati nekaj ne dela, skurim? Drugace mi vse na racunalniku super dela, samo tole ne...

Hvala ze za vnaprej!

Ce ima kdo se kaksno dejo, bi jo bil zelo vesel.

jahtba ::

zadevo še enkrat previdno odpri, preglej da nisi po nerodnosti kje kaj istakno (priključke), lečo si očistil, kar je ok, očistit pa moraš tisti del (ponavadi gumi podloga) okkrog sredine, kjer dobi cd potrebno pogonsko silo (tu rado zdrsi če je masno, to pa sami pripomoremo z prijemanjem cd-jev ...). Zopet ga sestavi in bodi zelo previden pri priklapljanju kablov na dvd rom. včasih je dovolj, da pri krivem natikanju priključka preprosto zviješ en špic, zato pod lučjo preglej če je priklop z vsemi nožicami tako kot treba (verjetnost glede na lučko je tu kar velika), tudi napajalni kabel ga rad zakuha, ko kontakt potisne nazaj namesto da bi se lepo vsedel na kontakt dvd-ja, tud to se vidi če si pozoren. po mojem boš uredil zadevo samo luč, pa še povečevalno steklo če je treba


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Malo za duso malo za res :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
262384 (1134) T-Mac
»

Računalnik crknil med posodobitvijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
12791 (557) Han
»

topel 12V kabel in problem matična

Oddelek: Pomoč in nasveti
302548 (2148) painfulwhite
»

Čiščenje DVD-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
172241 (1978) Alkoman
»

DVD pogon slabo bere oz. sploh ne bere vec..

Oddelek: Pomoč in nasveti
81135 (1002) PIII850

Več podobnih tem