Hewlett-Packard to pot onesposobil kar vse kartuše

Matej Huš

22. maj 2023 ob 21:37:41

Hewlett-Packard nas je že večkrat razjezil, ko je skušal ali tudi uspel onesposobiti tiskanje z neoriginalnimi kartušami, po možnosti s posodobitvijo tiskalnika na daljavo. Sedaj jim je uspel še korak naprej, saj so onesposobili kar vse kartuše. Zadnja posodobitev firmwara ta vikend je veliko tiskalnikov spremenila v ogromne obtežilnike papirja. Tiskalniki so po zadnji posodobitvi izpisali modro kodo napake 83C0000B, gre pa za modele OfficeJet 902x.

Napaka se pojavlja vsaj od 8. maja, a je še minuli teden Hewlett-Packard zagotavljal, da jo bo odpravil v najkrajšem možnem času. Kot sami pravijo, je prizadetih le manjše število uporabnikov, a na forumih pritožbe dežujejo iz ZDA, Francije, Nemčije, Poljske in celo Nove Zelandije. HP pravi, da se bo napaka odpravila tekom meseca, ko se bodo tiskalniki posodobili. Še vedno pa ni znano, kaj bi naj novi firmware odpravljal, kako je pohabil tiskalnike in kdaj jih bo HP uspel oživiti.

Tiskalniki, ki so povezani v internet in se posodabljajo, pač niso zares nikoli samo naši. In pri tem sploh niso edini, saj je prejšnji teden na enak način pokleknila družina Asusovih usmerjevalnikov.