LG obupal nad modularnostjo

Matej Huš

22. okt 2016 ob 16:09:33

Vsake toliko časa se pojavi nov proizvajalec s telefonom, ki obljublja ali tudi že dejansko prinese modularnost, a si ti poizkusi slej ko prej klavrno končajo. Zadnji je poizkusil LG, ki je letos s telefonom G5 modularnost za razliko od Googla res prinesel. Toda tudi LG je ugotovil, da to ni tisto pravo, zato nasledniki ne bodo več modularni. LG G6, ki ima iziti prihodnje leto, ne bo več modularen.

Viri blizu podjetja potrjujejo, da razvoj G6 že poteka, in sicer kot klasični monolitni pametni telefon. Razlog je bržkone slaba prodaja G5, ki je ob predstavitvi sicer požel obilo zanimanja, ker je bilo spodnji del mogoče sneti, potem pa prodaja ni sledila pričakovanjem. Ljudje so ugotovili, da modulov sploh ne potrebujejo. Tako ali tako bi jih morali dokupiti ločeno, natikanje pa tudi ni najpreprostejše. Naglavni modul 360VR je predrag in preokoren, 360 Cam dela slabe slike, Bang & Olufsen DAC prav tako ni bil tisto pravo.

LG V20, ki je izšel vmes, tudi že kaže, da je modularnosti v LG-ju konec. Čeprav so koncept razvijali tri leta, so ga pokopali prej kot v letu dni. To je sicer slaba novice za kupce, ki pa so LG G5 vendarle kupili, ker bodo njihovi moduli za prihodnje naprave neuporabni.