The Interview bo vendarle izšel

Matej Huš

23. dec 2014 ob 22:38:24

Nenavaden film The Interview o atentatu na severnokorejskega predsednika je nenadoma postal najbolj razvpitih in težko pričakovanih filmov, ker je neznana hekerska skupina Guardians of Peace vdrla v Sony Pictures in povzročila ogromno škode, pokradla okrog 11 TB podatkov ter Sony prisilila v preklic izida filma. Sony so na neprimernost takega odziva opozorili tako v Hollywoodu kakor v Beli hiši, kjer so sicer hitro pristavili, da na noben način ne želijo posegati v odločitve podjetja, kaj in kje bodo predvajali. Toda čiščenja se je Sony lotil tako temeljito, da so pobrisali tudi profile za film na družbenih omrežjih. A stvari se spreminjajo in The Interview bo vendarle izšel, čeravno ne v vseh največjih kinematografih.

Sony Pictures je namreč danes sporočil, da bodo film vseeno izdali. Izvršni direktor Michael Lynton je namreč povedal, da bodo izvedli omejeno distribucijo v kinematografih v ZDA, hkrati pa si bodo prizadevali za še več možnosti za predvajanje in tudi za več distribucijskih možnosti. Film pride v nekatere kinematografe v četrtek, kot je bilo prvotno napovedano. Da bodo film predvajali, so za zdaj potrdili v Teksasu in Atlanti (kjer so si s tem naredili precejšnjo reklamo), sklepamo pa lahko, da bo film na voljo po celotnih ZDA. Še vedno pa Sony ni uspel pridobiti največjih kinematografskih verig (Regal Entertainment, AMC Entertainment, Cinemark in Carmike Cinemas) na svojo stran. Se pa pojavljajo špekulacije, da bo Sony film istočasno ali pa vsaj zelo kmalu izdal tudi kot video-on-demand.

Ne glede na končni razplet zgodbe pa je Sony dobil izjemno reklamo za film. Severna Koreja, ki še vedno zanika kakršnokoli vpletenost v napad in je bila včeraj žrtev hekerskega napada, ki je celotno državo odrezal od interneta, je medtem dobila dostop do interneta nazaj. Washington vpletenost v incident zanika.