Po Moto X in Moto G še razred niže: Moto E

Matej Huš

13. maj 2014 ob 22:49:30

Motorola (Google) je lani izdala svoj pametni telefon Moto X, ki se od konkurence razlikuje predvsem po barvitosti oziroma prilagodljivosti zunanjega videza. Manj navdušeni so kupci nad njegovo ceno, saj s 600 dolarji sega v zgornji cenovni razred. Zato so kmalu izdali Moto G, v katerega so za 180 dolarjev stlačili vse bistvene značilnosti pametnega telefona. Komur pa je tudi to predrago, lahko poseže po svežem Motu E.

Ta ima dvojedrni procesor s frekvenco 1,2 GHz (Qualcomm Snapdragon 200), 1 GB pomnilnika, zadnjo kamero s petimi milijoni točk, 4 GB prostora na telefonu in zaslon diagonale 4,3 palcev z ločljivostjo 960 x 540 (gostota točk je 256 ppi, kar je sorazmerno malo). Za grafiko skrbi Adreno 302 s taktom 400 MHz. Baterija ima kapaciteto 1980 mAh, kar naj bi omogočalo 24 ur mešane (?) rabe. Na njem teče Android 4.4.2, kar je pohvalno, saj imajo podobni šibkejši telefoni običajno starejše verzije Androida. Ni veliko, a tudi stane bolj malo - 130 dolarjev v ZDA.

Zunanji videz je precej podoben dražjima bratoma (X in G). Omogoča tudi nekaj prilagajanja, saj lahko zadnjo stranico zamenjamo z različnimi barvami. Sprednja je nezamenljiva, lahko pa ob nakupu izberete belo ali črno. Steklo je odporno na praske in pljuske, čeprav vodoodporen telefon vseeno ni. In ne, nismo pozabili, ampak sprednje kamere v resnici ni.

Mimogrede povejmo, da je izšla tudi prenovljena verzija Moto G, ki je dobil podporo za 4G LTE. Stane 220 dolarjev.