Motorolina nova modularna pametna telefona

Matej Huš

10. jun 2016 ob 08:23:18

Iz Googlovega modularnega telefona se ni materializiralo še nič, je pa Googlova nekdanja in Lenovova sedanja podružnica Motorola izdala nova pametna telefona Moto Z in Moto Z Force, ki prinašata elemente modularnosti.

Moto Z ima običajen 5,5-palčni zaslon AMOLED z ločljivostjo 1440p, 4 GB pomnilnika, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 32 ali 64 GB prostora, glavno kamero s 13 milijoni točk in lečami f/1.8 in optično stabilizacijo, čitalnik prstnih odtisov, zadnjo kamero s petimi milijoni točk, baterijo s kapaciteto 2600 mAh (kar naj bi zadostovalo za 30 ur uporabe) in priključek za razširitvene module na zadnji strani - sistem se imenuje MotoMods. Tja lahko priključite kakovostnejši zvočnik, miniprojektor, dodatno baterijo ali preprosto drugačno ohišje.

Model Moto Z Force je podoben, le da ima zmogljivejšo baterijo (3500 mAh), boljšo kamero (21 milijonov točk) in namesto steklenega zaslona (Gorilla Glass) plastičen Moto ShatterShield. Ta se resda ne razbije, deluje pa precej ceneno in se lahko opraska. Oba poganja Android 6.

Podatkov o ceni še ni.