HP-jeva nova ogromna pametna telefona

Matej Huš

15. jan 2014 ob 21:09:15

Čeprav se je Hewlett-Packardov nakup Palma končal klavrno s praktično ukinitvijo tablic in mobilnih telefonov z njihovim sistemom webOS (ki so mu potem odprli kodo), to ne pomeni, da HP ne bo vnovič poizkusil s križanci med tablicami in pametnimi telefoni. Tukaj sta Slate 6 in 7.

Kot je razbrati iz imena, imata napravi 6- oziroma 7-palčna zaslona. Poleg tega imata še štirijedrni procesor (ni znano ali Intelovega, Qualcommovega ali kakšnega tretjega), 16 GB vgrajenega spomina, zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 ali 1280 x 800 (večji model) ter dve kameri (s petimi in dvema milijonoma točk). Vgrajeni zvočniki so usmerjeni proti uporabniku. V debelino merita vsega 10 milimetrov. Vse skupaj krmili Android 4.2.

Zanimivo je, da bo HP prodajo začel najprej v Indiji. Po njihovih raziskavah je tam povpraševanje po pametnih telefonih največje, hkrati pa ima HP v Indiji visok tržni delež in ugled. Podatkov o ceni in datumu prodaje v Evropi še ni.

Mimogrede, telefona se v HP-jevi govorici uradno imenujeta voice tablet. Razumljivo, saj je sedem palcev za klasični telefon vendarle preveč.