Severna Koreja napada južnokorejske igralne strani

Matej Huš

9. avg 2011 ob 18:33:18

Severna Koreja je našla nov način, kako v državo prinesti nekaj konvertibilne valute, ki jo obubožana država nujno potrebuje za uvoz najnujnejših potrebščin, poroča The New York Times. Po poročanju južnokorejskih medijev je severna stran izurila enoto mladih hekerjev, ki napadajo na jugu zelo popularne strani za internetno igranje.

Enota je nastanjena v severnem delu Kitajske, od koder napadajo strežnike za igre, kot so Lineage, Dungeon and Fighter ipd. Z napadi odstranijo zaščito pred zlorabami, tako da lahko na omrežje priključijo računalniške bote, ki neumorno nabirajo diamante, denar, zlato in druge virtualne dobrine. Te nato prodajo na organiziranih borzah, kjer jih za resnične valute kupujejo igralci iger, ki želijo napredovati s tujim delom (temu se reče gold farming in ga lahko opravljajo ljudje ali računalniki). V večini držav je tako početje nelegalno.

Organizatorji so v zadnjih dveh letih ilegalno zaslužili šest milijonov dolarjev. Približno 55 odstotkov so posredovali hekerjem, ki so vse skupaj sploh omogočili, slednji pa so denar posredovali agentom v Pjongjang. Severna Koreja navedbe zanika in jug obtožuje, da si izmišljuje teorije zarote.