Nevtralnost interneta v Veliki Britaniji

Mandi

31. jul 2011 ob 13:09:23

Britanski telekomunikacijski regulator Ofcom je nedavno opravil obsežen pregled nacionalnega trga s širokopasovnim internetom. Preverili so ponudbe 14 različnih paketov pri 7 največjih ponudnikih interneta (ISP), ter jih primerjali z dejanskim stanjem pri naročnikih. V ta namen so obiskali 1767 gospodinjstev širom države in opravili več milijonov meritev hitrosti interneta.

Ugotovitve so zanimive v več pogledih. Prvič, prenos podatkov v večernih "peak" urah je bil zgolj za malenkost nižji od povprečja čez dan, kar ovrže očitke o preobremenjenosti omrežja (congestion) in posledično potrebi po prioritetiziranju določenega prometa. Ta debata je v osrčju razprave o nevtralnosti interneta (net neutrality), iniciativi, ki nasprotuje omejevanju ("throttling") določenih protokolov - zlasti p2p - ter priviligiranju prometa od naročnikov, ki plačajo več. Posebnega pomena je diskusija o pregledovanju vsebine prenosa (ti. deep packet inspection), ki jo potegne s sabo, ker pač pomeni nadzor vsebine komunikacije in s tem bistven poseg v njeno zasebnost. No, na kratko, če internetni vodi niso preobremenjeni niti v večernih urah, potem razloga za omejevanje določenega prometa očitno ni. Prav slednje je napovedal nizozemski ponudnik KPN (pa niso prvi), kot odgovor na junija sprejet zakon o nevtralnosti interneta. Nizozemska je s tem postala prva evropska država s takim zakonom, njegov pomen pa je bistven, saj med drugim prepoveduje omejitve tetheringa in VOIP aplikacij na mobilnih telefonih. Internet je internet; na potrošniku je odločitev, za kaj bo uporabil svojo pasovno širino.

Drugič, vse večji delež (80-90%) potrošnikov uporablja širokopasovni internet, vendar bi bile dosežene dejanske hitrosti znatno nižje od oglaševanih. Operaterji v povprečju obljubljajo 15Mbit/s, dejansko povprečje pa je bolj 6.8Mbit/s oz. za debelih 8.2Mbit/sec manj. Razlika med oglaševanim in dobavljenim se je v 6 mesecih, odkar je Ofcom nazadnje previl stanje, zgolj povečala. Potrošnike lahko le so opozorili na previdnost pri sklepanju paketov, kajti regulativa nad ponudbami je že nekaj časa v pristojnosti ISP-jev samih (ti. samoregulacija). So pa izpostavili, je "superhitri" internet na voljo večini gospodinjstev, vsaj v oglaševani obliki.