»

Nemški Amazon uvedel brezplačno dostavo v Slovenijo

Slo-Tech - Spletni trgovec Amazon je omogočil brezplačno dostavo v Slovenijo, s čimer se naša država pridružuje seznamu, kjer so tudi Nemčija, Avstrija, Švica, Belgija, Liechtenstein, Luksemburg, Nizozemska, Danska, Finska, Češka in Romunija. Gre za dostavo z nemške strani (Amazon DE), meja za oprostitev plačila poštnine pa znaša 59 evrov.

Brezplačna dostava je na voljo za standardno dostavo, ki iz Nemčije traja od 3-7 dni. Če je znesek naročila prenizek, bo ta sicer stala 12 evrov in dodaten evro na kilogram. Hitra dostava ostaja plačljiva. Druga omejitev je poreklo blaga, saj mora biti to na zalogi v Amazonovih skladiščih (Fulfillment by Amazon). Na njihovih spletnih straneh namreč oglašujejo in prodajajo tudi tretji trgovci, ki imajo lahko svojo logistiko in distribucijo. Ti niso vključeni v brezplačno dostavo.



257 komentarjev

Amazonu naložbe sklestile dobiček

vir: Pxhere

Slo-Tech - Oblačni velikan, ki, ko gre za rezultate običajno obhaja rekorde, je letošnje tretje četrtletje zaradi višjih stroškov zaključil nekoliko drugače. Neto dobiček se je namreč glede na enako lansko obdobje zmanjšal za 27 odstotkov, z 2,9 milijarde na 2,1 milijarde ameriških dolarjev. Dobiček je podjetju upadel prvič v zadnjih dveh letih, kar je v nadaljnjem trgovanju ceno delnice pognalo navzdol za 7 %.

Kriva so vlaganja, zlasti prehod na brezplačno dostavo z dveh na en sam dan za uporabnike programa Amazon Prime, ki naj bi bili te ugodnosti deležni že v prihajajočih praznikih. Sam CEO, Jeff Bezos je v pogovoru z investitorji priznal, da gre za drago naložbo, a na dolgi rok pravilno odločitev, ki jo bodo uporabniki znali ceniti. Stroški, ki jih za dostave plačuje podjetje so se namreč glede na lansko leto povzpeli za 46 %, skupni operativni stroški celotnega Amazona pa so v tem četrtletju poskočili z 52,9 milijarde USD na 66,8 milijarde. Visoki stroški se bodo po napovedih v...

2 komentarja

Po Applu in Amazonu je bilijonsko vrednost dosegel še Microsoft

vir: Wikipedia
BBC - Po tem, ko je podjetje objavilo četrtletne rezultate boljše od pričakovanj, je njegova tržna vrednost presegla bilijon ameriških dolarjev. Prihodki so v zadnjem četrtletju dosegli dobrih 30 milijard dolarjev, kar predstavlja 14 % rast glede na enako obdobje lanskega leta. Dobiček je poskočil za 19 % na 8,8 milijarde USD. Microsoftova delnica je svoj pohod sicer začela že pred letom dni in se v tem času podražila za tretjino, trenutno se njena cena giblje okoli 130 dolarjev.

Microsoft se je pod vodstvom Satye Nadelle v zadnjih letih uspešno prestrukturiral v storitveno tehnološko podjetje. Še vedno so najbolj znani po operacijskem sistemu Windows, ki pa jim je lani v prihodke prispeval le še 18 % delež. Office denimo 25...

2 komentarja

Kaj je Amazon dobil za praznike? Veliko denarja!

vir: Picpedia.org

Slo-Tech - Zadnje četrtletje se je za Amazon - pa seveda njegove vlagatelje - izteklo odlično. Najbolj po zaslugi šoping petkov, ponedeljkov in praznikov nasploh. Rezultati so bili nad pričakovanji, saj so prihodki presegli 72 milijard ameriških dolarjev, kar je petino več, kot v primerljivem obdobju lanskega leta, dobička je bilo za dobre tri milijarde, lanskega je presegel za 66 %. Celoletni prihodki znašajo 233 milijard, s čimer je podjetje prvikrat v zgodovini preseglo mejo 200 milijard.

AWS ostaja eden ključnih paradnih konjev, saj so prihodki zrasli za 45 %, najbolj, za 95 %, pa je zrasel njihov segment "other", kamor sodijo predvsem zaslužki iz oglaševanja. Zadnji trije meseci so bili rekordni tudi za Amazonovo storitev...

0 komentarjev

Amazon in Bezos rekordno

Slo-Tech - Še pred tremi leti se je Amazon soočal s problemi, ko ogromnih prihodkov niso znali ali mogli pretvoriti v dobiček. Investirali so ogromno, občasni polomi, kot je bil Fire Phone, pa so dodatno preizkušali potrpljenje investitorjev. Toda vmes se je zgodilo mnogo, trg oblačnih storitev je poletel in včeraj je Amazon sporočil, da so že tretje četrtletje zapovrstjo sklenili z rekordnim dobičkom. V zadnjih treh mesecih so Amazonovi prihodki zrasli za 31 odstotkov, dobiček pa je kar devetkrat višji od dobičke v enakem obdobju lani. Amazon je pridelal 857 milijonov dolarjev dobička ob 30,4 milijardah dolarjev prihodkov. Zato ni presenetljivo, da so v zadnjih 12 mesecih Amazonove delnice pridobile skoraj polovico.

Razlogov za dobre rezultate je več, vsi pa imajo...

12 komentarjev

Amazon naposled le postal podjetje z visokimi dobički

Slo-Tech - Amazon je dolga leta veljal za podjetje z visokimi prihodki, a kvečjemu ubornem dobičku ali celo izgubi, ker so praktično vsa razpoložljiva sredstva investirali naprej. To se je sedaj spremenilo, saj so po polmilijardnem dobičku v zadnjem lanskem četrtletju tudi v prvem letošnjem kvartalu ustvarili 513 milijonov dolarjev dobička in 29 milijard dolarjev prihodkov, kaže finančno poročilo.

Rekordno četrtletje, kar je še posebej zavidljiv dosežek ob upoštevanju dejstva, da gre za prvi kvartal in ne recimo zadnjega, ki je zaradi božične nakupovalne mrzlice tipično najboljši, je v pomembni meri posledica rasti prihodkov iz naslova oblačnih storitev Amazon Web Services. Čeprav so se v primerjavi z enakim obdobjem lani odhodki...

10 komentarjev