» »

Ali velja licenca WinXP home v ital. jeziku tudi za angl. verzijo?

Ali velja licenca WinXP home v ital. jeziku tudi za angl. verzijo?

Bass0 ::

No, vprašanje sem zastavil že v naslovu. Windows XP Home Edition v italijanščini sem dobil zraven laptopa in ga pač uporabljam, ker znam italijansko, ampak vseeno želim angleško verzijo. Rad bi formatiral glavno particijo in na sveže namestil angleški WinXP Home. Ali lahko uporabim ključ, ki sem ga dobil z italijansko verzijo? Ali deluje tudi, če preko P2P snamem CD-sliko?

Hvala!

Microsoft ::

Verjetno cisto po pravilih ne bi smel, samo je Microsoft dost odprt do teh stvari, dokler mas licenco, ti ne bodo tezil.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

nurmaln ::

licenčna bo ta stvar ne

Monster ::

..ka niso vsi winsi po defaultu eng in potem .. v primeru winXP das gor lang pack? .. verjetno je to povsod tk ... tak da poglej malo v nastavitvah mogoce se da jezik nastimat ...
Ka zaboga...

nurmaln ::

ne ni tko

Matek ::

Monster, večji jeziki imajo lastne izdaje, nimajo vsi packov kot mi.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Bass0 ::

No, ko bom imel cajt, bom instaliral angleško verzijo. Mislim, da bo moj ključ sprejet, saj imajo vse Home-verzije isti "sistem" ključa.

Tako je vsaj svoj čas pravil keygen.

Vidite, splačalo se ga je uporabljati... v izobraževalne namene. :D

Bass0 ::

Hja, ne gre. Windowsov ne morem aktivirat, ker ne sprejmejo mojega ključa. Se pravi, da je omejen na točno določen CD!? Oz. da je italijanski WinXP Home obravnavan drugače kot angleški WinXP Home?

Morda pa je vzrok OEM, torej, ital. windowse sem dobil zraven laptopa. Morda angleški windowsi, ki sem jih snel, niso OEM.

Hmmm... :\

McHusch ::

Poskusi s telefonsko aktivacijo, ker ISTEGA ključa ti še enkrat ne bo pustilo aktivirati. V tem je princip aktivacije, da ne moreš z istim ključem namestiti več kopij.

Sicer pa kliči Microsoft Italia in se pozanimaj. Najprej ti bodo hoteli prodati še angleško kopijo Windows :D, ti pa vprašaj, kako je z zamenjavo oziroma licenčnostjo namestitve angleške kopije.

Bass0 ::

Hvala, bom poskusil v ponedeljek!

Hja, zdaj je na mojem prenosniku spet Ubuntu glavni. :))

Windowse pa bom imel le za pisanje glasbe... brez instalirane dodatne krame bodo bolj zanesljivi.

Bass0 ::

Danes sem klical na Microsoft Slovenija in povedal operaterju za aktivacijo svojo zgodbico, nakar je dejal, da dvomi, da mi bo uspelo zadevo izpeljati. Poskusila sva s telefonsko aktivacijo, ki sprva ni delovala.

Nato me je vprašal, kje sem dobil te windowse, in sem po pravici odgovoril, da z interneta (mule). :8) Licenčni ključ pa je veljaven, saj ga imam na nalepki prenosnika. Vprašal me je po njem in mi povedal kodo za telefonsko aktivacijo, ki je nato delovala!

Vmes je ene parkrat rekel, naj počakam... malo sem bil zaskrbljen, ampak glede na to, da sem italijansko verzijo zbrisal in imam torej samo eno kopijo na samo eni mašini, so se očitno strinjali.

Tip mi ni omenil ničesar glede ilegalnosti oz. ni nič grozil. Upam, da me niso prijavili BSA-ju... No, bomo videli, če mi bo kdo v kratkem potrkal na vrata... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

mojsterleo ::

Če so delali vse po pravilih, so ti dali novi key, starega italijanskega pa bodo izklopili in ne bo več delal.

Bass0 ::

Niso mi dali novega ključa - še vedno imam tistega z nalepke, ki bo deloval tudi v prihodnje. Mislim pa, da so ga povezali z angleškimi windowsi, ki sem jih snel z interneta, tako da ne deluje več z italijansko verzijo z mojega originalnega cd-ja.

Ne vem, morda je ključ povezan s posameznim cd-jem... morda ima vsak cd unikatno kodo... ali pa so vsi cd-ji z isto verzijo enakovredni? Ker potem ta verzija ni unikatna, saj sem jo snel z interneta.

BSA-ja še ni na vrata... ;)

mtosev ::

Mene nekaj zanima.

Ata je kupo PCja in je bil gor francoski Windows in sem ga izbrisal. Seriska je na ohišju (nalepka). Ali lahko dam gor Home in SLO Pack katerega bi na netu dobo?

Za Home je številka.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Bass0 ::

Hm, Microsoftovo spletišče pravi, da na Windows XP Home ne moreš instalirati language packa. Kaj pa ko bi direkt instaliral slovenske XP Home?

Mislim, da je serijska številka povezana z aktivacijo Windowsov - enkrat ko si instaliral XP Home v francoščini in jih aktiviral na netu, je v njihovi bazi podatkov napisan francoski XP. Če hočeš spremenit jezik, ne da bi kupu nov CD, moraš poklicat po telefonu in jim to sporočit. Moj uspeh je bil morda srečno naključje. Microsoft verjetno nima konkretnih pravil/navodil za take primere, tako da je izid po mojem odvisen od tega, kdo bo na drugi strani slušalke in koliko ti bo pripravljen pomagati.

Najprej si torej preskrbi slovenske XP Home in jih poskusi po instalaciji aktivirati - morda s tem ne bo težav. Če bodo, pokliči njihov center za pomoč uporabnikom.

Srečno!

Kar sem napisal tukaj, nikakor ni uradno mnenje Microsofta in se nanj ne gre sklicevati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

nurmaln ::

Uradno slo language pack za XP Home NE OBSTAJA. Sicer ga imam na original Microsoftovem CDju v predalu ampak vseeno - uradno ne obstaja. Zato tudi MS ne daje izjav glede tega ali se ga lahko namesti ali ne. Aktivacija je tukaj čisto postranska zadeva saj aktivacijo zahtevajo samo nekatere verzije. Nalepka (licenca) ti velja izključno za tisto verzijo operacijskega sistema, ki si jo dobil nameščeno na računalniku (OEM). Brez kakršnekoli nadaljne debate. Druga stvar pa je če ti bo zaradi drugega jezika kdo sitnaril ali ne. Spet ti nihče ne more dati uradnega odgovora, torej kar delaš, delaš na lastno tveganje.0:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win XP re-install

Oddelek: Operacijski sistemi
102243 (1817) Jakka
»

win xp pro aktivacija oz. menjava ključa ?

Oddelek: Operacijski sistemi
52022 (1954) #000000
»

Dell OEM Win XP in izgubljen CD

Oddelek: Operacijski sistemi
112198 (2198) Paramedic
»

sprememba jezika XP

Oddelek: Operacijski sistemi
62813 (2643) maxy
»

Xp slovenski vmesnik

Oddelek: Operacijski sistemi
352207 (1669) poweroff

Več podobnih tem