Odšla celotna ekipa Annapurne Interactive

Matej Huš

13. sep 2024 ob 21:57:26

Po neuspelih pogajanjih z lastnico skupine Annapurna Megan Ellison o izločitvi založnika iger Annapurna Interactive v samostojno podjetje je celotna ekipa odstopila. Predsednik Annapurne Interactive Nathan Gary se je pogajal z Megan Ellison, a je slednja pogajanja končala brez dogovora. Gary je nato odstopil in podjetje zapustil, protestno pa so se mu pridružili tudi vsi ostali zaposleni. Annapurna Interactive je nenadoma ostala brez zaposlenih, a z veljavnimi pogodbami in obveznostmi do avtorjev iger. V preteklosti se je proslavila z založitvijo dobro sprejetih indie naslovov, kot so bili Outer Wilds, Stray ali Cocoon.

Mean Ellison je dejala, da bodo še naprej podpirali razvijalce in partnerje, saj bodo spoštovali vse pogodbe in zagotovili ustrezno podporo. Ne gre le za že dogovorjene naslove, temveč bodo nabor iger še razširili, predvsem pa bodo bolj vključili film, televizijo, igre in gledališče, je obljubila. A avtorji iger se vendarle sprašujejo, kaj se bo zdaj zgodilo in kako hitro lahko Annapurna Interactive dobi nove zaposlene. V zadnjih dneh so imeli težave že s tem, kako stopiti s kom v stik.

Naloga podjetja zagotavljanje in kontrola kakovosti, lokalizacija iger za posamezne trge, marketing in druga podpora, ki je nujno potrebna za uspešen izid. Novi predsednik je postal prvotni soustanovitelj Hector Sanchez, ki se je v podjetje vrnil minuli mesec. Njegova prva naloga po zgraditi novo ekipo.