Windows 11 začel prikazovati celozaslonski oglas za OneDrive, uporabniki niso navdušeni

Matej Huš

30. jul 2024 ob 07:42:44

Microsoft je v Windows 11 dodal še en celozaslonski oglas za svojo storitev, ki od uporabnikov terja vsaj en dodaten in nepotreben klik. Poleg rednih opomnikov, da bi bilo lepo uporabljati brskalnik Edge in pisarniški komplet Microsoft 365, sedaj reklamira še OneDrive.

Z najnovejšo posodobitvijo Windows 11 se pojavi novo celozaslonsko okno Let's back up your files, s katerim Microsoft skuša prodati OneDrive. Pri tem uporablja temne vzorce, ki v EU sploh niso dovoljeni. Gumb za nadaljevanje je drugače obarvan in vidno izstopa v primerjavi z gumbom za opustitev. V osnovni različici je OneDrive sicer zastonj, a nudi le 5 GB prostora, kar za večino uporabnikov ne bo dovolj. Za OneDrive bi torej morali plačati. Storitev pa sicer deluje brez težav in je integrirana v Windows.

Uporabniki v EU nove reklame ne vidijo, medtem ko v tujini tudi ob kliku Opusti za zdaj dobijo dodatna opozorila in opomnike, da sistem nima urejenih varnostnih kopij.

Oglasi v Windows sicer niso nič novega, recimo prav za OneDrive v Raziskovalcu že v Windows 10. Še posebej veliko oglasov najdemo v razvojnem kanalu (Windows Insider).