T-2 bo podražil pakete

Matej Huš

31. maj 2023 ob 19:07:42

Operater T-2 je sporočil, da bo 1. julija podražil naročniške pakete za mobilne in fiksne storitve. Cena se povečuje za dva ali tri evre. Dvignili bodo tudi cene nekaterih drugih storitev, denimo opominov in druge naprave za aplikacijo T-2 TV.

Paketi T2, T3 in T4 bodo torej dražji za dva evra. Enako bo veljalo tudi za starejše pakete, medtem ko bo Oranžni tri evre dražji. Strošek opomina bo odslej 1,5 evra, T-2 TV na drugi napravi 2,49 evra, Voyo pa 7,99 evra (podražitev za en evro). Cene višajo kot redno uskladitev s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, programskih pravic, nadgradnje omrežja, so dejali. Naročniki si kaj dosti ne morejo pomagati. Kdor se ne strinja z novimi cenami, lahko v 60 dneh od prejema obvestila odstopi od pogodbe brez pogodbene kazni, a z vračilom prejetih ugodnosti in poplačilom vseh obveznosti.

T-2 ni črna ovca, saj sta Telekom Slovenije in A1 svoje cene že povišala. Telekom Slovenije je to storil aprila, A1 pa za nekaj paketov v začetku leta. Operaterji tudi čedalje pogosteje v pogodbe prek splošnih pogojev uporabe vključujejo klavzule o indeksaciji cen. Telemach je to storil že lani, Telekom Slovenije pa februarja.