Tudi Telemach in T-2 dražita pakete

Matej Huš

16. jun 2022 ob 07:47:35

A1 je sicer kot prvi telekomunikacijski operater najavil, da bo 1. julija podražil pakete, a ni ostal edini. Telemach je prav tako napovedal dvig cen, in sicer bo velika večina stacionarnih in internetnih paketov dražjih za 0,90 evra, medtem ko se mobilni paketi ne bodo dražili. Paket Eon premium pa bo dražji za skoraj tri evre, Total TV Start in Extra pa za 1,90 evra. Celoten seznam so objavili na internetu.

Podobno bo dražil tudi T-2. Cen mobilnih paketov ne bodo spreminjali, medtem ko bodo ostali paketi dražji za 1 do 5 evrov. T2 TV+TEL, T3 in T4 se dražijo za evro, T2 NET+MOBIL za dva evra, podobno tudi Oranžni Start. Medtem bo Oranžni Diamant dražji kar za pet evrov. Dražje so tudi televizijske sheme (za evro), stari paketi, samostojna televizija in posamezni programi. Dodatne podražitve so tudi pri administrativnih storitvah, denimo pri spremembi lastništva in začasnem izklopu. Zakaj je sprememba lastništva nenadoma ovrednotena s 15 evri, če je bila doslej 10 evrov, ostaja neznanka.

Za zdaj nem ostaja še Telekom Slovenije, ki očitno s 1. julijem cen še ne bo zvišal, saj je treba to najaviti mesec dni vnaprej. Možno je, da se to zgodi pozneje. Uporabniki operaterjev, ki cene zvišujejo, pa lahko odstopijo od pogodb brez pogodbenih kazni, a z vračilom prejetih ugodnosti v primeru subvencij in vračilom opreme oziroma plačilom uporabnine.