Biden je družbena omrežja obtožil "ubijanja ljudi"

Dare Hriberšek

18. jul 2021 ob 18:36:33

Predstavniki Facebooka so se danes odzvali na obtožbe, ki jih je na račun družbenih omrežij minuli petek novinarjem v Beli hiši v neobičajno ostrem tonu izrekel ameriški predsednik Joe Biden: "Poglejte, edina pandemija, ki še obstaja, je med necepljenimi posamezniki. In družbena omrežja na ta način ubijajo ljudi." Predsednik je imel v mislih domnevno dopuščanje širjenja dezinformacij, ki poteka tako na Facebooku, Twitterju in Googlovem YouTubu.

Kot je na svojem blogu zapisal Guy Rosen, podpredsednik Facebooka, njihovi podatki kažejo, da je kar 85 odstotkov uporabnikov njihovega družbenega omrežja že bilo cepljenih ali pa si želi prejeti cepivo proti COVID-19. In dodal, da ve, da je bil predsednikov cilj doseči 70 odstotna precepljenost državljanov do 4. julija, vendar Facebook ne more biti razlog, da administracija tega cilja ni dosegla. Poleg tega je Facebook že pred časom sprejel ukrepe, kjer dvomljive podatke o COVID-19 in cepljenju opremijo z opozorilom in povezavo na točne informacije. Rosen je vladi še svetoval, naj neha s prstom kazati na krivce in našteje, kaj vse so napravili, da bi ljudi prepričali za prejem cepiva.

V ZDA sicer te dni beležijo 70 odstotno povečanje okužb glede na prejšnji teden, prav tako se je znova začelo poviševati število smrtnih žrtev, večinoma med necepljenimi posamezniki.