Windows 11 pobegnil, Microsoft pripravlja dogodek

Matej Huš

22. jun 2021 ob 13:16:14

Na internet niso ušle samo informacije, da Microsoft bržkone pripravlja novo verzijo Windows, ki bo kljub zaklinjanju, da je 10 zadnja verzija, ki jo bomo kdajkoli potrebovali, nosila ime 11. Odtekli so tudi posnetki in na koncu je na internetu pristala celo datoteka ISO z verzijo, ki jo je moč namestiti. Microsoftu seveda to ni všeč.

Strani, ki so gostile pobeglo kopijo Windows 11, so dobile zahtevke po DCMA, da jo morajo takoj odstraniti. Ob tem je zanimivo, da je to trajalo dlje kot običajno, hkrati pa Microsoft uradno sploh še ni komentiral dogodka. Sprva je to dajalo misliti, da gre morebiti za raco, a sedanji zahtevki DCMA pričajo o avtentičnosti. Medtem je ISO pobegnil v divjino, na več spletnih strani in torrent, torej ga ni možno več ustaviti. Drugo vprašanje pa seveda je, zakaj bi želel kdo namestiti nepreverjeno verzijo Windows iz neznanega vira.

In kdaj bo znanega kaj več? V četrtek popoldne po slovenskem času se obeta dogodek, na katerem bo Microsoft predstavil novo generacijo Windows, karkoli že to pomeni. Dogodek se začenja ob 11. uri po lokalnem času, pripravili so tudi 11 minut dolg posnetek (spodaj). Glavne novosti bodo nova spletna tržnica Windows Store, osvežen uporabniški vmesnik itd. Windows 11 naj bi bil brezplačen za imetnike licenc za Windows 10.