Twitter preizkuša glasovne čivke

Jurij Kristan

18. jun 2020 ob 01:07:12

Na Twitterju bo mogoče v bližnji prihodnosti ljudi enostavneje zabavati s svojim zalim glasom, kajti podjetje je pričelo preizkus glasovnega čivkanja, ki je v tem hipu omejen na nekatere uporabnike Applovih mobilnih naprav.

Pri Twitterju so trenutno v novicah največ prisotni zaradi ravsanja z ameriškim državnim vodstvom, toda to jih ne ovira, da ne bi uvajali tudi drugih novosti. V sredo je omejen spisek uporabnikov naprav s sistemom iOS v svoji čivkarski aplikaciji našel novo ikono v obliki signalne krivulje, s pomočjo katere lahko posname do 140 (ja!) sekund govora. S tem želi podjetje sporazumevanju dodati več sporočilnosti in nians, pravijo. Je pa vprašanje, kako zna to hkrati zaostriti izziv boja proti neželenim vsebinam, saj bo to še eno področje, ki ga bo treba nadzorovati na samosvoj način.

Želja je, da bi zmogljivost v nekaj tednih razširili na vse imetnike Applovih telefonov in tablic, medtem ko o tem, kdaj lahko nanjo upajo uporabniki Androida, niso rekli še nobene. Koristno je omeniti še nekaj uporabniških podrobnosti. Žgolenje je lahko pripeto zgolj originalnim objavam, ne pa tudi odgovorom in retweetom. Trenutno tudi ni možno zamenjati slikovne podlage v predvajalniku, ki jo tako v celoti okupira ikona uporabniškega računa.