Epic: ljubitelji Fortnita bolščijo v črno luknjo

Dare Hriberšek

14. okt 2019 ob 17:04:44

Včeraj, pozno popoldne po našem času se je iztekla deseta sezona priljubljene večigralske igre Fortnite, ki jo izdaja Epic games. Kot je zdaj že nekaj časa običajno, so bili tudi tokrat uporabniki povabljeni, da se udeležijo posebnega dogodka, imenovanega The End. Toda ta se je pred očmi milijonov gledalcev (samo na Twitchu jih je dogodek spremljalo 4 milijone) iztekel precej presenetljivo.

Začelo se je z raketo, ki je poletela pod nebo in se razletela v več manjših, ki so nato popadale v okolico meteorita (ta je tam pristal med enim prejšnjih dogodkov) in ustvarile črno luknjo, ki je nato vase posesala vse. Predmete, zgradbe, igralce ... vse. Od tega trenutka dalje Fortnita ni mogoče več igrati, po vpisu v igro vas na zaslonu pričaka omenjena črna luknja, v katero pa kljub vsemu vsak trenutek strmi po nekaj tisoč uporabnikov.

Za zdaj ni jasno, kaj se je zgodilo in kako dolgo bo trajalo, preden se bo spet mogoče pomeriti v battle royalu. Družabna omrežja, povezana z igro, prikazujejo črno luknjo, zraven je veliko ugibanj in nič pojasnil. Pri Epic games so sicer nedavno napovedali nekaj sprememb, denimo vpeljavo umetnointeligenčnih botov, pa nov sistem za kombiniranje tekmovalcev, morda je za presenetljivi downtime kriva prav implementacija vseh teh sprememb. Kakorkoli, pri Epic games še vedno znajo poskrbeti za prvovrsten medijski buzz.