Apple in Foxconn priznala kršitve kitajske delovne zakonodaje

Matej Huš

9. sep 2019 ob 22:17:16

Apple in njegov kitajski podizvajalec Foxconn sta priznala kršitve kitajske delovne zakonodaje, saj sta zaposlovala preveč agencijskih delavcev. Nepravilnosti je prva odkrila nevladna organizacija China Labor Watch (CLW), ki jih je posredovala javnosti, kasneje pa sta jih potrdili še podjetji. To ni edina nepravilnost, ki jo je CLW odkrila.

Glavni problem je bilo število delavcev, zaposlenih prek agencij. Po kitajski zakonodaji jih je lahko največ 10 odstotkov, CLW pa je odkril, da je imel Foxconn 50-55 odstotkov delavcev, ki so zaposleni prek atipičnih oblik pogodb. Veliko od teh je bilo sicer študentov na praksi, zato je po avgustu, ko so ti šli nazaj v šolo, delež zaposlenih prek atipičnih pogodb upadel na 30 odstotkov, kar pa še vedno presega zakonodajne omejitve. Ti v nasprotju z redno zaposlenimi delavci nimajo plačane bolniške odsotnosti, dopusta, socialnih zavarovanj (pokojninsko, zdravstveno, za brezposelnost).

Apple je dejal, da so po lastni preiskavi to potrdili in da s Foxconnom nastalo situacijo že rešujejo. Foxconn je potrdil, da so ugotovili, da zaposlovanje agencijskih delavcev in njihovo nadurno delo, ki naj bi bilo sicer prostovoljno, ni bilo v skladu s smernicami podjetja.

CLW je sicer odkril še nekaj drugih nepravilnosti, ki jih podjetji nista komentirali. Trdijo, da med vrhuncem sezone podjetje ne sprejema odpovedi, da nekateri agencijski delavci ne dobijo obljubljenih bonusov, študentje in vajenci delajo nadure, čeprav jih ne bi smeli, redno zaposleni prekoračujejo število dovoljenih nadur, delavci potrebujejo dovoljenje, da ne opravljajo nadur, da ni primerne zaščitne opreme, da je veliko mobinga in da poškodbe pri delu niso ustrezno prijavljene. Kar se tiče nadur, večina delavcev to dejansko želi, ker si tako popravijo plačo. Apple sicer pravi, da je večina obtožb neresničnih (nekaj študentov naj bi na primer prostovoljno res delalo nadure, a so to odpravili).

Povprečna plača znaša 4000 juanov (500 evrov) mesečno bruto, kar znese okrog 3000 juanov neto.