Samsung odpovedal predstavitvi Galaxy Folda na Kitajskem

Dare Hriberšek

22. apr 2019 ob 14:15:55

Samsung je odpovedal predstavitvena dogodka za svoj prepogljivi telefon v Hongkongu in Šanghaju, ki naj bi potekala prihajajoči torek in sredo. Kaj je razlog, ni znano, nekateri viri poročajo o težavah z lokacijama, kjer naj bi splovitvi potekali. No, preložitev se je zgodila samo nekaj dni zatem, ko so novinarji, ki so telefon dobili na preizkus, začeli poročati o pokanju zaslonov in o zaščitni foliji, ki prekriva zaslon in se zdi odstranljiva, a v resnici ni. Predstavniki Samsunga so zato napovedali preiskavo, ki naj bi odkrila vir pomanjkljivosti na napravi, ki stane 2000 dolarjev.

Ko gre za Samsung, še ni povsem zbledel spomin na debakl z modelom Galaxy Note 7, telefon, ki so ga zaradi samovžiga akumulatorja prodajali samo nekaj mesecev in je podjetju po nekaterih ocenah povzročil 17 milijard ameriških dolarjev izpada prihodkov.

Odpovedana dogodka sta prva v nizu predstavitev po svetu, za naslednja dva, ki naj bi nekaj dni zatem potekala v ZDA in Veliki Britaniji za zdaj pri Samsungu niso objavili nobenih sprememb, na poizvedovanja novinarjev glede kitajskih predstavitev pa so se zavili v molk.